הדמייה לסראונד
-
wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
האם קיימים היום שיטות הדמייה לסראונד שמסוגלות להפיק משהו איכותי יותר מפרולוג'יק/פרולוג'יק 2?
תודה
תודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כן, לא, תלוי...
לא תפיק משהו יותר איכותי מהקידוד המקורי, אך אם המקור מעביר גם עוד סיגנלים מוצפנים (מידע) לגבי חלוקה לסראונד אז כן תוכל.
באמצעות מחשב, פלאג מתאים תוכל "לנתב" חלק מהתדרים ולחלק את תצורת השמע לכמה ערוצים ואז לשמור מחדש את המקור.
אם הכוונה שלך לסראונד בממיר דיגיטאלי, אז רד מהרעיון של משהו יותר טוב מהפרולוג'ק של המגבר.
לא תפיק משהו יותר איכותי מהקידוד המקורי, אך אם המקור מעביר גם עוד סיגנלים מוצפנים (מידע) לגבי חלוקה לסראונד אז כן תוכל.
באמצעות מחשב, פלאג מתאים תוכל "לנתב" חלק מהתדרים ולחלק את תצורת השמע לכמה ערוצים ואז לשמור מחדש את המקור.
אם הכוונה שלך לסראונד בממיר דיגיטאלי, אז רד מהרעיון של משהו יותר טוב מהפרולוג'ק של המגבר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש כיום Dolby Prologic IIz
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Pro_ ... _Logic_IIz
שאמור לדעת להפוך מקור סטריאו ל7.1 או 9.1.
אם זה מספיק
אבל לרוב האנשים מספיק לא z אלא x - כי לרוב אין 7.1 או 9.1.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Pro_ ... _Logic_IIz
שאמור לדעת להפוך מקור סטריאו ל7.1 או 9.1.
אם זה מספיק
אבל לרוב האנשים מספיק לא z אלא x - כי לרוב אין 7.1 או 9.1.
-
wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

אוקי, תודה על האינפורמציה.
בהחלט שפך מעט אור על כל הנושא.
שאלה נוספת, האם מפענח של DTS Neo:6 יהיה עדיף על הפרולוג'יק השונים?
למיטב הבנתי וידיעתי, הDTS עדיף על DD בכל מובן. האם כך גם בהדמיית הסראונד ממקור סטיראו?
בהחלט שפך מעט אור על כל הנושא.
שאלה נוספת, האם מפענח של DTS Neo:6 יהיה עדיף על הפרולוג'יק השונים?
למיטב הבנתי וידיעתי, הDTS עדיף על DD בכל מובן. האם כך גם בהדמיית הסראונד ממקור סטיראו?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
לאף אחד מהפורמטים אין עליונות על השני, שניהם פורמטים לקידוד אודיו.
תוכל לקרוא עוד על ההבדלים בין DD ל DTS בשרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 845#636845
תוכל לקרוא עוד על ההבדלים בין DD ל DTS בשרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 845#636845
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

-
wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

זיו - תודה על הקישור
איתי - הייעוד הוא סרטים בלבד. במוזיקה אני נאמן למקור, פיור סטריאו
אני פשוט קרוב לרכישת רסיבר חדש ומנסה קצת ללמוד את הנושא, ואחת המטרות היא לשפר את חווית השמע בצפייה ממקורות וידיאו שמוציאים סטריאו בלבד.
איתי - הייעוד הוא סרטים בלבד. במוזיקה אני נאמן למקור, פיור סטריאו
אני פשוט קרוב לרכישת רסיבר חדש ומנסה קצת ללמוד את הנושא, ואחת המטרות היא לשפר את חווית השמע בצפייה ממקורות וידיאו שמוציאים סטריאו בלבד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אל תהיה מקובע, תנסה מוזיקה ברב ערוצי ולא תוכל לחזור אחורה.
ל DPLII & DTS Neo יש מצבי מוזיקה, שווה לנסות אותם.
ל DPLII & DTS Neo יש מצבי מוזיקה, שווה לנסות אותם.
-
wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

לקחתי עצתך וניסיתי להאזין בשנית.
לא אוכל לומר שהתמכרתי, אך לא אוכל להשמיץ זאת גם כן.
להבנתי, כאשר מדובר בהדמייה לסראונד, המפענח לוקח את הצלילים כפי שהוא מזהה אותם - מרכז, ימין, שמאל וכך שולח אותם לרמקולים עפ"י זיהוי הצליל. זה דבר שבפועל פוגם בייעודו המקורי של הצליל כפי שהוקלט.
אני מניח שמוזיקה שהוקלטה ברב ערוצי (כדוגמת - מטאליקה והפילהרמונית של סן פרנסיסקו), היא חוייה הרבה יותר מהנה.
ועוד שאלה ברשותך,
אני לא זוכר איזה דגם של רסיבר יש לך בדיוק, אך האם זה yamaha rx-v1900 במקרה?
על כל פנים, מה לדעתך מחירו הריאלי כיום בחנויות?
אני מתעתד לרכוש אותו בקרוב ופתאום אני שומע דעות חלוקות בנוגע לעלותו כיום.
תודה,
אילן
לא אוכל לומר שהתמכרתי, אך לא אוכל להשמיץ זאת גם כן.
להבנתי, כאשר מדובר בהדמייה לסראונד, המפענח לוקח את הצלילים כפי שהוא מזהה אותם - מרכז, ימין, שמאל וכך שולח אותם לרמקולים עפ"י זיהוי הצליל. זה דבר שבפועל פוגם בייעודו המקורי של הצליל כפי שהוקלט.
אני מניח שמוזיקה שהוקלטה ברב ערוצי (כדוגמת - מטאליקה והפילהרמונית של סן פרנסיסקו), היא חוייה הרבה יותר מהנה.
ועוד שאלה ברשותך,
אני לא זוכר איזה דגם של רסיבר יש לך בדיוק, אך האם זה yamaha rx-v1900 במקרה?
על כל פנים, מה לדעתך מחירו הריאלי כיום בחנויות?
אני מתעתד לרכוש אותו בקרוב ופתאום אני שומע דעות חלוקות בנוגע לעלותו כיום.
תודה,
אילן
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני חושב שתקבל תשובה יותר מהימנה לגבי מחיר ה RX-V1900 מסוחרים.
-
wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

point taken 
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לסרטים - מאיפה אתה משיג תכנים בסטריאו? אם מטלויזיה וכד', ממליץ לך להגמל - כי גם איכות הוידאו וגם איכות האודיו הן
למוזיקה - זה כבר משהו אחר.
לדעתי אתה מתמקד דווקא בפיצ'רים הפחות מעניינים כיום ברסיברים.
לדעתי אתה מתמקד דווקא בפיצ'רים הפחות מעניינים כיום ברסיברים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני דווקא מצאתי שהדמיות הסראונד נתנו לי תוצאות שהרגישו מלאכותיות ואני מעדיף לשמוע ב All Channel Stereo שבו הרמקולים האחוריים מקבלים את אותו האות כמו הקידמיים. אבל זו באמת העדפה אישית שלי ואני מצטרף להמלצה של זיו לנסות את האפשרויות שיש למגבר לפני שתחליט שמיצית את הפוטנציאל ואתה חוזר ל Pure durect. סה"כ חבל שלא להשתמש ב RC אם זה אפשרי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

Itay_Pollak
המטרה היא להרחיב את הידיעה בנושא הנ"ל.
אמנם אני מתרכז כרגע במאפיין שאינו מאפיין ליבה ברסיבר, אך אין זה אומר שההתעניינות בו מבטלת את העניין (המרובה יש לציין) ביתר המאפיינים.
ידוע כי האיכוית הן ירודות, על כן נפתח השרשור הזה, על מנת לקבל דעה מלומדת בנוגע לאלטרנטיביות טובות יותר אם יש.לסרטים - מאיפה אתה משיג תכנים בסטריאו? אם מטלויזיה וכד', ממליץ לך להגמל - כי גם איכות הוידאו וגם איכות האודיו הן [לא יפה]
לדעתי אתה מתמקד דווקא בפיצ'רים הפחות מעניינים כיום ברסיברים....
המטרה היא להרחיב את הידיעה בנושא הנ"ל.
אמנם אני מתרכז כרגע במאפיין שאינו מאפיין ליבה ברסיבר, אך אין זה אומר שההתעניינות בו מבטלת את העניין (המרובה יש לציין) ביתר המאפיינים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

רצוי לדעת ולהכיר את התכונות השונות, רק רציתי שתדע שזה המרכיב ליבה או משהו כזה, ואם אתה יודע - אז מצוין.
פשוט עם כל אהבתי ליצרני הDOLBY וה DTS ונלוותיהם, ובמיוחד של כל ההדגמות - אני מעדיף לשמוע את זה נאמן למקור ככל הניתן - לומר במעין מצב PURE וללא תוספת הדמיות.
רק כשאני רואה נניח ספורט אני מפעיל את ההדמיות
ותכנים חשובים - אני ממש משתדל שלא לראות דרך הטלויזיה אז בד"כ זה מגיע עם אודיו סראונד ואין צורך בפענוחים
פשוט עם כל אהבתי ליצרני הDOLBY וה DTS ונלוותיהם, ובמיוחד של כל ההדגמות - אני מעדיף לשמוע את זה נאמן למקור ככל הניתן - לומר במעין מצב PURE וללא תוספת הדמיות.
רק כשאני רואה נניח ספורט אני מפעיל את ההדמיות
ותכנים חשובים - אני ממש משתדל שלא לראות דרך הטלויזיה אז בד"כ זה מגיע עם אודיו סראונד ואין צורך בפענוחים
-
wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

דעתך התקבלה והיא גם מבורכת.
אני כמותך גם אוהב להיות נאמן למקור, ככלות הכל ישנה סיבה מדוע בחרו ליצור פורמט זה או אחר בצורה מסוימת.
מוסיקלית, הנאמנות למקור חשובה לטעמי. זאת גישה שונה מאשר בצפיית וידיאו.
השאלות נבעו מתוך רצון לשפר תכנים מסוימים שאני מקבל רק כסטריאו, כדוגמת שידורי הלוין או תכנים מסויימים דרך המחשב.
אגב, סוגייה מעניינת..
בזמנו כשהשיקו את הYES MAX, התחייבו לחווית צפייה בDD. האם יש משהו ש"חווה" את אותה "הבטחה"?!
כמו כן, עצוב הדבר שבשידורי הYES HD כיום יש חווית סראונד אך ורק בערוץ הNG.
כשרק השיקו את ערוץ הYES STARS ACTION HD, ביום הראשון, כל השידורים היו בDD, אולם לאחר יום כל השידורים הוסבו לשידור בסטיראו.
לעיתים -נדירות- ניתן לתפוס סרט בDD.
אני יודע שיס ציינו כי בעתיד ינסו לייבא תכניות וסרטים בDD, אך עושה הרושם שהיכולת קיימת (כפי הדוגמא שציינתי לגבי אותו ערוץ), אך הם פשוט חוסכים בעלויות ו/או במשאבי עבודה.
חבל שזה בא על חשבון הלקוח שאינו יכול להנות מהחוויה באופן שהוא ראוי לחוות אותה.
אני כמותך גם אוהב להיות נאמן למקור, ככלות הכל ישנה סיבה מדוע בחרו ליצור פורמט זה או אחר בצורה מסוימת.
מוסיקלית, הנאמנות למקור חשובה לטעמי. זאת גישה שונה מאשר בצפיית וידיאו.
השאלות נבעו מתוך רצון לשפר תכנים מסוימים שאני מקבל רק כסטריאו, כדוגמת שידורי הלוין או תכנים מסויימים דרך המחשב.
אגב, סוגייה מעניינת..
בזמנו כשהשיקו את הYES MAX, התחייבו לחווית צפייה בDD. האם יש משהו ש"חווה" את אותה "הבטחה"?!
כמו כן, עצוב הדבר שבשידורי הYES HD כיום יש חווית סראונד אך ורק בערוץ הNG.
כשרק השיקו את ערוץ הYES STARS ACTION HD, ביום הראשון, כל השידורים היו בDD, אולם לאחר יום כל השידורים הוסבו לשידור בסטיראו.
לעיתים -נדירות- ניתן לתפוס סרט בDD.
אני יודע שיס ציינו כי בעתיד ינסו לייבא תכניות וסרטים בDD, אך עושה הרושם שהיכולת קיימת (כפי הדוגמא שציינתי לגבי אותו ערוץ), אך הם פשוט חוסכים בעלויות ו/או במשאבי עבודה.
חבל שזה בא על חשבון הלקוח שאינו יכול להנות מהחוויה באופן שהוא ראוי לחוות אותה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

זו הסיבה מספר 1 למה אני לא מתחבר לHD - בלי סאונד - זה פשוט לא חוויה לדעתי.
בכל אופן - מניסיונותיי לשמוע סדרות ו/או סרטים בכל מיני מצבים - כמו שאמר Cat - זה פשוט נשמע רע.
במוזיקה, תאמת = זה לא ממש מפריע לי כי בד"כ אני שומע מוזיקה תוך כדי עשיית דברים אחרים.
ואם ממש בא לי לשמוע אז אני מעדיף בסטריאו.
בכל אופן - מניסיונותיי לשמוע סדרות ו/או סרטים בכל מיני מצבים - כמו שאמר Cat - זה פשוט נשמע רע.
במוזיקה, תאמת = זה לא ממש מפריע לי כי בד"כ אני שומע מוזיקה תוך כדי עשיית דברים אחרים.
ואם ממש בא לי לשמוע אז אני מעדיף בסטריאו.
-
wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

מסכים, אם כי היתרון היחידי בחווית "הצפייה", זאת העובדה שבשידורי הלווין אתה מקבל תמונה מלאה בכל המסך בHD, להבדיל מסרטים על גבי מדיות בלו ריי.זו הסיבה מספר 1 למה אני לא מתחבר לHD - בלי סאונד - זה פשוט לא חוויה לדעתי....
כרגע, בגלל אותו תמהיל של חווית צפייה ושמע, אני מעדיף עדיין להשתמש בPS3 ולצרוך את הסרטים במחירים אטרקטיבים דרך הונג קונג
חן חן, מבין ומזדהה.במוזיקה, תאמת = זה לא ממש מפריע לי כי בד"כ אני שומע מוזיקה תוך כדי עשיית דברים אחרים.
ואם ממש בא לי לשמוע אז אני מעדיף בסטריאו....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תשמע - לי לא מפריעים שני הפסים ה"אפורים" - אני צופה עם מקרן - מסך של 100". לדעתי אנשים עושים מזה יותר סיפור ממה שזה
מה שבטוח - אני מעדיף שהסאונד יהיה היקפי מלא, שלא לדבר LOSSLESS מאשר הסטריאו שמקבלים ביס. מעדיף "לפגוע" בוידאו, מאשר להנות מהאודיו.
מה שבטוח - אני מעדיף שהסאונד יהיה היקפי מלא, שלא לדבר LOSSLESS מאשר הסטריאו שמקבלים ביס. מעדיף "לפגוע" בוידאו, מאשר להנות מהאודיו.
-
wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

100 אינטש זאת אפיזודה שונה לגמרי, כך שודאי אותם פסים לא יהוו מקור לתלונה עבורך.
אך כאשר מדובר במסך של 42 אינטש או נמוך מזה, תסכים איתי שהדבר הופך להיות מעט מעצבן.
מה שבטוח, בPS3, ניתן להתאים אם צבע הפסים לשחור מלא, כך שיהפוך קורלוטיבית באופן מושלם עם השחור של הטלויזיה.
אך כאשר מדובר במסך של 42 אינטש או נמוך מזה, תסכים איתי שהדבר הופך להיות מעט מעצבן.
מה שבטוח, בPS3, ניתן להתאים אם צבע הפסים לשחור מלא, כך שיהפוך קורלוטיבית באופן מושלם עם השחור של הטלויזיה.