בחירת מערכת 5.1 לחדר שינה
-
harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
שלום לכולם,
אני נמצא בחדר 3X4 מטר, צופה בהרבה סרטים מהמחשב המחובר לטלוויזיה 32". סאונד הוא דבר מאוד חשוב לי, כרגע המחשב מחובר למערכת סטריאו פשוטה וזה פשוט לא מספק. הגיע הזמן לעבור לסראונד.
ישנם שני מצבי צפייה - מול המחשב (פחות ממטר מהמסך) ומהמיטה (כ3.5 מטר מהמסך)
יש לי כמה תהיות בנושא:
1. האם מערכות 5.1 למחשבים (logitech, creative) חזקות ואיכותיות מספיק?
2. אם כן האם יש טעם לעבור לרסיבר וסט רמקולים מקצועי יותר?
אני מתכוון לשמוע גם קצת מוסיקה במערכת והבנתי שהרמקולים הקטנים (סאטליטים) מכסים טווח תדירויות צלילים מצומצם יחסית ולכן לא מתאים להאזנה למוסיקה ושלצורך זה נדרשים רמקולים רצפתיים יקרים בהם יש 4-5 ממברנות המכסות את רוב טווח הצלילים. האם יש אמת בדבר ואם כן האם יש פשרה לא יקרה ושלא תופסת הרבה מקום (אין לי מקום ולא כסף לרמקולים רצפתיים)
תקציב: 1500-1000 ש"ח (יכול להתגמש)
תודה מראש
אני נמצא בחדר 3X4 מטר, צופה בהרבה סרטים מהמחשב המחובר לטלוויזיה 32". סאונד הוא דבר מאוד חשוב לי, כרגע המחשב מחובר למערכת סטריאו פשוטה וזה פשוט לא מספק. הגיע הזמן לעבור לסראונד.
ישנם שני מצבי צפייה - מול המחשב (פחות ממטר מהמסך) ומהמיטה (כ3.5 מטר מהמסך)
יש לי כמה תהיות בנושא:
1. האם מערכות 5.1 למחשבים (logitech, creative) חזקות ואיכותיות מספיק?
2. אם כן האם יש טעם לעבור לרסיבר וסט רמקולים מקצועי יותר?
אני מתכוון לשמוע גם קצת מוסיקה במערכת והבנתי שהרמקולים הקטנים (סאטליטים) מכסים טווח תדירויות צלילים מצומצם יחסית ולכן לא מתאים להאזנה למוסיקה ושלצורך זה נדרשים רמקולים רצפתיים יקרים בהם יש 4-5 ממברנות המכסות את רוב טווח הצלילים. האם יש אמת בדבר ואם כן האם יש פשרה לא יקרה ושלא תופסת הרבה מקום (אין לי מקום ולא כסף לרמקולים רצפתיים)
תקציב: 1500-1000 ש"ח (יכול להתגמש)
תודה מראש
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בקצרה - התקציב שלך בעייתי מאוד.
השאלה היא כמה אתה יכול להתגמש?
אם איכות חשובה לך, הייתי ממליץ על רסיבר ורמקולים יד שנייה. לא חושב שיש לך הרבה ברירות.
בעיקרון ברסיברים חדשים יותר, עם RC, אתה יכול לשמור להם שתי נקודות האזנה ולהעביר בינהם - ואז היית מסודר - אבל הם מן הסתם הרבה יותר יקרים.
אתה משתמש במחשב גם כשאתה יושב במיטה? או...?
השאלה היא כמה אתה יכול להתגמש?
אם איכות חשובה לך, הייתי ממליץ על רסיבר ורמקולים יד שנייה. לא חושב שיש לך הרבה ברירות.
בעיקרון ברסיברים חדשים יותר, עם RC, אתה יכול לשמור להם שתי נקודות האזנה ולהעביר בינהם - ואז היית מסודר - אבל הם מן הסתם הרבה יותר יקרים.
אתה משתמש במחשב גם כשאתה יושב במיטה? או...?
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
הבעייה עם התקציב שלי היא לא שאני לא מוכן להשקיע יותר אלא שאין לי להשקיע יותר ( אני חייל )
כמה נראה לך שאני צריך להשקיע? בשביל מערכת סבירה - אני לא צריך רמקולים 100W ורסיבר ענק
חשבתי על יד שניה - נבדוק את העניין
אני מכיר את הפונקציה של תכנות כמה נקודות האזנה - זה שימושי, השאלה האם כדאי להשקיע כ"כ הרבה בפונקציה קטנה או שיש חלופה אחרת?
וכן, המחשב מחובר לטלוויזיה כך שאני רואה סרטים וסדרות דרך המחשב. - אבל מה זה משנה? גם השמע מהכבלים יכול להיות מחובר לרסיבר.
כמה נראה לך שאני צריך להשקיע? בשביל מערכת סבירה - אני לא צריך רמקולים 100W ורסיבר ענק
חשבתי על יד שניה - נבדוק את העניין
אני מכיר את הפונקציה של תכנות כמה נקודות האזנה - זה שימושי, השאלה האם כדאי להשקיע כ"כ הרבה בפונקציה קטנה או שיש חלופה אחרת?
וכן, המחשב מחובר לטלוויזיה כך שאני רואה סרטים וסדרות דרך המחשב. - אבל מה זה משנה? גם השמע מהכבלים יכול להיות מחובר לרסיבר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נתחיל מהסוף - חשבתי על מקור התכנים - כי אם היית משתמש במכשירים שונים - אז במחשב היית מכוון שהרמקולים האחוריים חזקים יותר, והרמקולים הקדמיים חלשים (כי אתה יושב קרוב) וכשאתה עובר למיטה - לשנות שיהיה יותר מאוזן - תכלס - תחפש אולי יש תוכנה עם זכרונות למחשב - כדי שלא תעבוד קשה מידי.
אם אתה חייל שתי אפשרויות:
א. תיגש לחנות, תסביר את המצב - ותנסה פשוט לקנות בהרבה תשלומים, קטנים, אבל תקבל משהו יותר טוב. (בדוק מול חנות מתמחה בהתחלה).
ב. יד שנייה - אבל תקנה בחלקים - קודם רסיבר ורמקולים קדמיים ואח"כ את שאר החלקים
אם אתה חייל שתי אפשרויות:
א. תיגש לחנות, תסביר את המצב - ותנסה פשוט לקנות בהרבה תשלומים, קטנים, אבל תקבל משהו יותר טוב. (בדוק מול חנות מתמחה בהתחלה).
ב. יד שנייה - אבל תקנה בחלקים - קודם רסיבר ורמקולים קדמיים ואח"כ את שאר החלקים
המינימום שאפשר לקנות מערכת סבירה ודי טובה בלי להשתגע יותר מדי זה בסביבות 3200ש"ח ( 1650 מגבר ימאהה, פיוניר, ו1800 סט סטאלייטים+ סאב) מתחת לזה זה רק יד שניה כמו שידידי Itay_Pollak ציין.
הכי חשוב זה לא לקנות מערכת משולבת זה הטעות הכי גדולה שיכולה להיות.
הכי חשוב זה לא לקנות מערכת משולבת זה הטעות הכי גדולה שיכולה להיות.
זה סט של חמישה רמקולים שההספק שלהם הוא די חלש ולא מספק את הסחורה.
הסאב הוא סאב פאסיבי ולא אקטיבי ( כלומר יותר מתאים לניגון סרטים מאשר לשמוע מוזיקה, הסאב לא בנוי לשמיעת מוזיקה בווליום גבוה)
והדבר הכי חשוב הוא שאין מספיק כניסות בדיוידי-מגבר ( תוכל לחבר רק למחשב או רק לטלויזיה אחד משניהם. וגם אז אתה תשמע בסטריאו ב2-רמקולים). כל מה שאמרתי זה למערכות משולבות עד 2000 ש"ח
יש מערכות משולבות שעולות 2700 ומעלה ששם יש יותר אופציות מבחינת כניסות, סאב נורמלי ומצבי סראונד כאלו ואחרים.
אבל אם כבר הגענו למחיר כזה כבר עדיף לקנות לדעתי רסיבר ב1600 שח, ועוד סט סטלייטים(5רמקולים קטנים+סאב)ב1700 שח.. הגענו ל 3000 שח הכל ביחד בערך.
שוב הכל אינדיבידואלי כל אחד חושב אחרת.
הסאב הוא סאב פאסיבי ולא אקטיבי ( כלומר יותר מתאים לניגון סרטים מאשר לשמוע מוזיקה, הסאב לא בנוי לשמיעת מוזיקה בווליום גבוה)
והדבר הכי חשוב הוא שאין מספיק כניסות בדיוידי-מגבר ( תוכל לחבר רק למחשב או רק לטלויזיה אחד משניהם. וגם אז אתה תשמע בסטריאו ב2-רמקולים). כל מה שאמרתי זה למערכות משולבות עד 2000 ש"ח
יש מערכות משולבות שעולות 2700 ומעלה ששם יש יותר אופציות מבחינת כניסות, סאב נורמלי ומצבי סראונד כאלו ואחרים.
אבל אם כבר הגענו למחיר כזה כבר עדיף לקנות לדעתי רסיבר ב1600 שח, ועוד סט סטלייטים(5רמקולים קטנים+סאב)ב1700 שח.. הגענו ל 3000 שח הכל ביחד בערך.
שוב הכל אינדיבידואלי כל אחד חושב אחרת.
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
במצבך ידיד ההמצלה שלי היא: סבלנות (גם אני הייתי בדיוק במצבך)
קודם תקנה רסיבר ורמקולים קדמיים (יד שנייה, עם התייעצות והמלצות פה בפורום)
ולאט לאט תעבור לסראונד כשתוסיף את שאר החלקים.
אתה תהנה יותר מהתוצאה הסופית, ואתה תהנה יותר מהדרך...
ואני מצטרף להמלצת המכבי: אל תתפתה תקנות את הזבל הסיני 5.1 המשולבות שמציפות את הקנה-ובנה ורשתות החשמל למיניהן, זה לא שווה את הקרטון שארזו אותן.
קודם תקנה רסיבר ורמקולים קדמיים (יד שנייה, עם התייעצות והמלצות פה בפורום)
ולאט לאט תעבור לסראונד כשתוסיף את שאר החלקים.
אתה תהנה יותר מהתוצאה הסופית, ואתה תהנה יותר מהדרך...
ואני מצטרף להמלצת המכבי: אל תתפתה תקנות את הזבל הסיני 5.1 המשולבות שמציפות את הקנה-ובנה ורשתות החשמל למיניהן, זה לא שווה את הקרטון שארזו אותן.
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אוקיי הבנתי את העיניין, נראה לי שאני אתחיל בקטן, קודם רסיבר וזוג מדפי יד שנייה ומשם נתקדם.
תודה רבה
ד.א.
יש לי שאלה לגביי רמקולים שמצאתי ביד2 :
B&W DM302 - רוצה עליהם 800
מה דעתכם - קראתי ביקורות ואומרים שהם טובים ביחס למחיר - השאלה האם המחיר טוב.
לא מצאתי אותם בזאפ או במקום אחר אבל DM303 עולים בזאפ 1800 (לא יודע אם זה בר השוואה)
תודה מראש
תודה רבה
ד.א.
יש לי שאלה לגביי רמקולים שמצאתי ביד2 :
B&W DM302 - רוצה עליהם 800
מה דעתכם - קראתי ביקורות ואומרים שהם טובים ביחס למחיר - השאלה האם המחיר טוב.
לא מצאתי אותם בזאפ או במקום אחר אבל DM303 עולים בזאפ 1800 (לא יודע אם זה בר השוואה)
תודה מראש
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 388
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
התקציב שלך לא מספיק ידידי. לצערך אפילו לא ליד שניה (אולי למוצר אחד...).
אתה חייב לשדרג את התקציב או שתחכה עוד קצת.
מצאתי את זה בחיפוש של שניה וחצי בלוחות שלנו:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=30962
תבדוק אם העניין עדיין רלוונטי.
אתה רואה שאפשר למצוא מציאות טובות ביד שניה. אני במקומך מחכה בסבלנות עוד טיפה (אני יודע שלפעמים זה בלתי אפשרי), חוסך עוד קצת ובוכה להורים עוד קצת
אם אתה מכפיל את התקציב שלך אתה כבר ברמה אחרת מעל כל הזבל של המערכות המשולבות.
אתה חייב לשדרג את התקציב או שתחכה עוד קצת.
מצאתי את זה בחיפוש של שניה וחצי בלוחות שלנו:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=30962
תבדוק אם העניין עדיין רלוונטי.
אתה רואה שאפשר למצוא מציאות טובות ביד שניה. אני במקומך מחכה בסבלנות עוד טיפה (אני יודע שלפעמים זה בלתי אפשרי), חוסך עוד קצת ובוכה להורים עוד קצת
אם אתה מכפיל את התקציב שלך אתה כבר ברמה אחרת מעל כל הזבל של המערכות המשולבות.
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
כן, ראיתי את המודעה הזו,השארתי לו הודעה שאני מעוניין ברסיבר (אח שלי קנה בדיוק את הדגם הזה לפני כחודש).
בכל אופן נראה לי שאני ארד מהרמקולים בינתיים ואלך רק על רסיבר.
מה אתם אומרים על DENON 1709 ? לפני נתונים יבשים וביקורות באינטרנט הוא לא רע. מצאתי אותו יד שניה ב1600 "לא נפתח מעולם, ובאחריות"
לפי מה שראיתי הוא יצא לשוק רק ביולי 08, תומך בשני ZONES, בעל כניסות ויציאת HDMI, תומך ב7.1, כוון אוטומטי של עוצמת הרמקולים בעזרת מיקרופון... בקיצור -- לינק לאתר החברה:
http://www.usa.denon.com/ProductDetails/4240.asp#
מצפה לסגור עסקה בקרוב מאוד אז צריך חוות דעת.
בכל אופן נראה לי שאני ארד מהרמקולים בינתיים ואלך רק על רסיבר.
מה אתם אומרים על DENON 1709 ? לפני נתונים יבשים וביקורות באינטרנט הוא לא רע. מצאתי אותו יד שניה ב1600 "לא נפתח מעולם, ובאחריות"
לפי מה שראיתי הוא יצא לשוק רק ביולי 08, תומך בשני ZONES, בעל כניסות ויציאת HDMI, תומך ב7.1, כוון אוטומטי של עוצמת הרמקולים בעזרת מיקרופון... בקיצור -- לינק לאתר החברה:
http://www.usa.denon.com/ProductDetails/4240.asp#
מצפה לסגור עסקה בקרוב מאוד אז צריך חוות דעת.
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מספר מסקנות עולות מכל השרשור הזה:
1. התקציב נמוך
2. סבלנות נחוצה
3. יש להתחשב בתקציב ולמצוא חלופות שיניבו תוצאה טובה
4. רצוי לבנות מערכת בחלקים ולבסוף להגיע לתוצאה סופית מספקת ואיכותית
5. יד 2 הופך למאוד רלוונטי עבורך
קח את כל אלה יחדיו ותעשה חושבים.
הרסיבר שציינת הוא אחלה רסיבר, אם תוכל להוריד את המוכר עוד מעט במחיר מה טוב.
לגבי הרמקולים, החלופה שציינת היא טובה, אך השאלה היא האם חשוב לך הסאונד במוזיקת סטריאו יותר, או בסרטים?
במידה וסטריאו חשוב יותר, בהתאם לגודל החדר שלך, רצוי ללכת על קדמיים טובים עם באס מספק.
במידה וסרטים חשובים יותר, תלך על מדפיים, בהמשך תוסיף סאב עם יתר הרמקולים.
ושוב אני חוזר על מה שהחברים ציינו כאן, סבלנות תניב תוצאה טובה הרבה יותר עבורך.
בהצלחה
1. התקציב נמוך
2. סבלנות נחוצה
3. יש להתחשב בתקציב ולמצוא חלופות שיניבו תוצאה טובה
4. רצוי לבנות מערכת בחלקים ולבסוף להגיע לתוצאה סופית מספקת ואיכותית
5. יד 2 הופך למאוד רלוונטי עבורך
קח את כל אלה יחדיו ותעשה חושבים.
הרסיבר שציינת הוא אחלה רסיבר, אם תוכל להוריד את המוכר עוד מעט במחיר מה טוב.
לגבי הרמקולים, החלופה שציינת היא טובה, אך השאלה היא האם חשוב לך הסאונד במוזיקת סטריאו יותר, או בסרטים?
במידה וסטריאו חשוב יותר, בהתאם לגודל החדר שלך, רצוי ללכת על קדמיים טובים עם באס מספק.
במידה וסרטים חשובים יותר, תלך על מדפיים, בהמשך תוסיף סאב עם יתר הרמקולים.
ושוב אני חוזר על מה שהחברים ציינו כאן, סבלנות תניב תוצאה טובה הרבה יותר עבורך.
בהצלחה
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אתה טועה!DONE כתב:התקציב שלך לא מאפשר רכישה של משהו ראוי וטוב...
תקציב נמוך לא מעיד על "אי איכות".
כפי שהוצגו בפניו האפשרויות בשרשור, לו ישכיל לעשות מהלכים נכונים, יוכל להתחיל במוצרים איכותיים דיו בכדי להנות מסאונד איכותי.
ומלבד זאת, איכות זה דבר לחלוטין סובייקטיבי
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אני אלך בסוף על הרסיבר שציינתי, רמקולים יבואו בהמשך (אני אשתמש בינתיים במה שיש לי)
יש פה איזה פזמון שחוזר בכל ההודעות : תקציב... תקציב... תקציב....
התקציב הוא עניין רלוונטי לכל אחד, אם הוא היה כ"כ פשוט לא היה צריך את הפורום הזה.
אם הייתי יכול "להכפיל את התקציב" הייתי עושה את זה מזמן.
הרעיון הוא לא להגיד "תשיג עוד כסף" (אלא אם כן המצב בקנטים - שזה לא המצב שלי) אלא לנסות לעבוד עם מה שיש (כמובן שיש יוצאים מן הכלל שרוצים לדמם מהאוזניים ב1000 ש"ח)
אמרו פה שהתקציב שלי לא מאפשר רכישה של משהו ראוי וטוב, חשוב לזכור במה מדובר - אני לא מחפש את המערכת המושלמת ואני לא עושה מסיבות בחדר. אני רק מתחיל לבנות את המערכת. לאט לאט.
תודה על העזרה והייעוץ
יש פה איזה פזמון שחוזר בכל ההודעות : תקציב... תקציב... תקציב....
התקציב הוא עניין רלוונטי לכל אחד, אם הוא היה כ"כ פשוט לא היה צריך את הפורום הזה.
אם הייתי יכול "להכפיל את התקציב" הייתי עושה את זה מזמן.
הרעיון הוא לא להגיד "תשיג עוד כסף" (אלא אם כן המצב בקנטים - שזה לא המצב שלי) אלא לנסות לעבוד עם מה שיש (כמובן שיש יוצאים מן הכלל שרוצים לדמם מהאוזניים ב1000 ש"ח)
אמרו פה שהתקציב שלי לא מאפשר רכישה של משהו ראוי וטוב, חשוב לזכור במה מדובר - אני לא מחפש את המערכת המושלמת ואני לא עושה מסיבות בחדר. אני רק מתחיל לבנות את המערכת. לאט לאט.
תודה על העזרה והייעוץ
היי
הרסיבר שאתה רוצה טוב והוא יתן לך פתרון מצויין.
הנה רמקולים זולים שגם נותנים תמורה מצויינת לכסף.
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 0486fbcc3c
אותו בחור מוכר גם סאב
תוריד אותו במחיר ויש לך אחלה סט להתחלה.
בעתיד שדרג סנטר וזוג אחוריים.
בהצלחה.
הרסיבר שאתה רוצה טוב והוא יתן לך פתרון מצויין.
הנה רמקולים זולים שגם נותנים תמורה מצויינת לכסף.
אותו בחור מוכר גם סאב
תוריד אותו במחיר ויש לך אחלה סט להתחלה.
בעתיד שדרג סנטר וזוג אחוריים.
בהצלחה.