שלום וחג ביכורים שמח.
התחדשנו לפני כמה שבועות ברסיבר rx-v565 של ימאה. מחובר לפלזמה של סמסונג מדגם a450 ולרמקולים של jamo.
כמו כן ברשותי מחשב מבוסס לוח של asus m2a-vm עם יציאת hdmi.
המחשב מחובר לרסיבר לכניסת hdmi והרסיבר ביציאת hdmi לטלויזיה.
משום מה בתצורה כזו אין סאונד. מדוע?
ועוד דבר. איכות הצפייה בשידורי yes ירודה.
כרגע הממיר מחובר לרסיבר בחיבור סקארט בצד של הממיר ו3 בננות לרסיבר.
הרסיבר מחובר לטלויזיה בחיבור hdmi בלבד (מה שאומר שהוא עושה upscaling).
האם זה קשור לממיר של yes?(ברשותנו הממיר השחור הישן)
או לצורת החיבור- ואז איך עדיף לחבר?
תודה, נדב
אין סאונד בחיבור מחשב לטלויזיה דרך רסיבר
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
תנסה דבר ראשון לחבר את המחשב למסך ללא הרסיבר, אם אין סאונד תבדוק בהגדרות של המחשב האם יש לך אפשרות להוציא סאונד דרך אם אין תחבר כבל נוסף מהיציאה שיש לך (אנלוגית או דיגיטאלית) למגבר.
אם הממיר מחובר לרסיבר עם סקארט - קומפוזיט אז כמובן שהרסיבר עושה קידוד וכמו כל משחק דיגיטאלי עם תמונה התוצאה לא תמיד תצא טובה, כך גם כאן, אין ממש שיפור בצבעים ובאיכות הקידוד מקומפוזיט ל HD.
משפר - לא, מעדן - כן קצת.
אם הממיר מחובר לרסיבר עם סקארט - קומפוזיט אז כמובן שהרסיבר עושה קידוד וכמו כל משחק דיגיטאלי עם תמונה התוצאה לא תמיד תצא טובה, כך גם כאן, אין ממש שיפור בצבעים ובאיכות הקידוד מקומפוזיט ל HD.
משפר - לא, מעדן - כן קצת.
ניסיתי לחבר את המחשב ישירות לטלויזיה- מה שלא פתר את הבעיה.
חיברתי שוב למגבר ובדקתי ב signal info. לא מזוהה אות סאונד. וידאו מזוהה 720p.
בהתקני שמע מופיע realtek digital output ומסומן כפועל.
מהמחשב קיימת יציאת spdif קו-אקסיאלית. אני לא יודע לאן לחבר אותה במגבר (או בטלויזיה) ככה שיהיה באותו ערוץ של החיבור hdmi שחיברתי. לפי הבנתי- אני בכלל לא אמור להשתמש בחיבור הזה כי hdmi אמור להעביר אות וידאו ואודיו ביחד.
מצפה לעזרתכם. נדב
חיברתי שוב למגבר ובדקתי ב signal info. לא מזוהה אות סאונד. וידאו מזוהה 720p.
בהתקני שמע מופיע realtek digital output ומסומן כפועל.
מהמחשב קיימת יציאת spdif קו-אקסיאלית. אני לא יודע לאן לחבר אותה במגבר (או בטלויזיה) ככה שיהיה באותו ערוץ של החיבור hdmi שחיברתי. לפי הבנתי- אני בכלל לא אמור להשתמש בחיבור הזה כי hdmi אמור להעביר אות וידאו ואודיו ביחד.
מצפה לעזרתכם. נדב