עצה עם מפרט HTPC
-
ranran1234
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכם
אני מעוניין לקנות מחשב HTPC לסלון שיריץ HD ואני מתלבט (תקציב עד 2500)
האם לקנות לוח MATX עם מארז קטן ושעל הלוח יש חיבור HDMI?
או לקנות HTPC קצת יותר גדול עם כרטיס מסך וHDMI שיודע להוציא גם קול
עכשיו ההתלבטות שלי היא
קודם כל מבחינת איכות האם היציאה המובנת על הלוח אם MATX תוכל להריץ וידאו HD ולשדר אותה עם מוזיקה באיכות?
ואם לא איזה כרטיס יעשה לי את זה הכי טוב? (הבנתי שHD4380 משהו כזה)
אני אשמח גם עם תעזרו לי להרכיב מפרט למחשב בהתחשבות למה שיותר איכותי..
תוודה רבה
אני מעוניין לקנות מחשב HTPC לסלון שיריץ HD ואני מתלבט (תקציב עד 2500)
האם לקנות לוח MATX עם מארז קטן ושעל הלוח יש חיבור HDMI?
או לקנות HTPC קצת יותר גדול עם כרטיס מסך וHDMI שיודע להוציא גם קול
עכשיו ההתלבטות שלי היא
קודם כל מבחינת איכות האם היציאה המובנת על הלוח אם MATX תוכל להריץ וידאו HD ולשדר אותה עם מוזיקה באיכות?
ואם לא איזה כרטיס יעשה לי את זה הכי טוב? (הבנתי שHD4380 משהו כזה)
אני אשמח גם עם תעזרו לי להרכיב מפרט למחשב בהתחשבות למה שיותר איכותי..
תוודה רבה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כיום, כרטיסי המסך מובני לוח אם איכותיים מאוד ונותנים תמיכה מלאה ב-HD מלא. גם איכות הסאונד מצויינת.
רק אם אתה מעוניין גם במשחקים כבדים ועתירי 3D כמו Crysis ודומיהם, תצטרך כרטיס מסך חיצוני חזק.
בדוק את שרשור המפרטים המומלצים בראש הפורום. מפרטים 2 ו-3 יכולים להתאים לך (בכרטיס טלוויזיה אין צורך אם אתה לא מעוניין בהקלטות).
רק אם אתה מעוניין גם במשחקים כבדים ועתירי 3D כמו Crysis ודומיהם, תצטרך כרטיס מסך חיצוני חזק.
בדוק את שרשור המפרטים המומלצים בראש הפורום. מפרטים 2 ו-3 יכולים להתאים לך (בכרטיס טלוויזיה אין צורך אם אתה לא מעוניין בהקלטות).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
ranran1234
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי אם אתה אומר שלמובנים לא תיהיה שום בעיה בהרצת HD אז זה יותר טוב בשבילי כי אז אני יכול לקנות מארז קטן יותר.
עכשיו שאלה נוספת
אם אני לוקח מובנה אז אני רוצה לוח באמת טוב
איזה צ'יפסט עדיף של נבידיה או של אינטל? מבחינת פעולות כלליות ומבחינת ניגון וידאו?
ובמקרה שאני בוחר לוח אם קטן ומארז קטן האם אני אוכל להכניס שם כרטיס טלוויזיה?
עכשיו שאלה נוספת
אם אני לוקח מובנה אז אני רוצה לוח באמת טוב
איזה צ'יפסט עדיף של נבידיה או של אינטל? מבחינת פעולות כלליות ומבחינת ניגון וידאו?
נערך לאחרונה על ידי ranran1234 ב 29/05/2009 10:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי אנוידיה עדיפה בהרבה על אינטל, מכל הבחינות. במפרט מספר 3 יש לוח אם מבוסס 9300 של אנוידיה.
-
ranran1234
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי תודה רבה ורק שאלה אחרונהpixies כתב:לדעתי אנוידיה עדיפה בהרבה על אינטל, מכל הבחינות. במפרט מספר 3 יש לוח אם מבוסס 9300 של אנוידיה....
ואתה בטוח במאה אחוז שזה יריץ לי הכל חלק גם 1080P כי אני באמת מחפש משהו שיריץ את זה טוב כי המחשב שלי כבר חלש בקושי מריץ 720P
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן. יש כרטיס טלוויזיה PVR 150 MCE שהוא בפרופיל נמוך (עולה איזה 20 ש"ח יותר מהרגיל).
מפרט מספר 3 יריץ לך הכל חלק, הסר דאגה מלבך.
מפרט מספר 3 יריץ לך הכל חלק, הסר דאגה מלבך.
-
ranran1234
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי תודה רבה לך חבר עזרת לי מאוד מאוד
-
ranran1234
-
- חבר שרק התחיל

איזה מארזים קטנים של MATX יש?
כי עכשיו אני יודע שאני יכול לבחור מארזים הרבה יותר קטנים ומשום מה אני לא מוצא כאלה (אולי 2-3 ראיתי)
איפה יש מבחר ומה מומלץ מהם? (אני רוצה משהו אלגנטי יפה כי הוא יעמוד בסלון)
ואני רוצה את הארוכים לא הקוביות האלה כמו הLANBOX או איך שזה נקרא...
תודה רבה לך
ועל הדרך איזה ספק מומלץ עם זה? אני מעדיף משהו שקט לא מפלצתי (ובטח לא ג'נרי)
כי עכשיו אני יודע שאני יכול לבחור מארזים הרבה יותר קטנים ומשום מה אני לא מוצא כאלה (אולי 2-3 ראיתי)
איפה יש מבחר ומה מומלץ מהם? (אני רוצה משהו אלגנטי יפה כי הוא יעמוד בסלון)
ואני רוצה את הארוכים לא הקוביות האלה כמו הLANBOX או איך שזה נקרא...
תודה רבה לך
ועל הדרך איזה ספק מומלץ עם זה? אני מעדיף משהו שקט לא מפלצתי (ובטח לא ג'נרי)
תראה, המפרטים שבנעוץ קצת לא מעודכנים.
אינטל הוציאה מעבד חדש E6300(השם ישן-המעבד חדש)
ATI הוציאה כרטיס חדש לשוק הביניים שהוא חזק HD4770 ד"א הוא משמ קצר לעומת כרטיסים אחרים+הוא כמעט מגיע לרמת הביצועים של הHD4850.
אם בכל זאת השימושים שלך הם רק צפייה בסרטי HD לך על מובנה, אם לא(ואתה מתכנן לרכוש כרטיס מסך חיצוני) אז עכשיו ראיתי את הלוח DFI LANPARTY UT UT P35-T2R Socket 775 במחיר מצחיק של 350 שקל(שבתחילת 2008 עלה 1400 שקל!) כמובן תמיד תוכל לקחת איזה P43 נחמד.
אינטל הוציאה מעבד חדש E6300(השם ישן-המעבד חדש)
ATI הוציאה כרטיס חדש לשוק הביניים שהוא חזק HD4770 ד"א הוא משמ קצר לעומת כרטיסים אחרים+הוא כמעט מגיע לרמת הביצועים של הHD4850.
אם בכל זאת השימושים שלך הם רק צפייה בסרטי HD לך על מובנה, אם לא(ואתה מתכנן לרכוש כרטיס מסך חיצוני) אז עכשיו ראיתי את הלוח DFI LANPARTY UT UT P35-T2R Socket 775 במחיר מצחיק של 350 שקל(שבתחילת 2008 עלה 1400 שקל!) כמובן תמיד תוכל לקחת איזה P43 נחמד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

tamos2009,
המפרטים דווקא עודכנו לאחרונה.
הבחור לא רוצה מחשב לגיימרים, אז למה אתה ממליץ על HD4770? כמו כן, ההבדל בין E6300 ל-E7400 לא כזה גדול במחיר (כ-100 שקל).
לגבי הלוח של DFI, המלצה מעניינת, אבל שוב, מדובר על לוח אם שהוא FULL ATX וללא כרטיס מסך.
ranran1234,
ל-GMC (מיובאים ע"י Xionite) יש מארזים חמודים שהם בפרופיל נמוך ומתאימים ללוחות Micro ATX. כמו כן, יש את ה-Antec Micro Fusion, אחיו הקטן יותר של Antec Fusion.
יש גם את המוצרט הנמוך של ThermalTake, שמה שיפה בו שיש בו מתאם זוויתי שמשכיב את הכרטיסים ויאפשר לך לשים שני כרטיסי PCI וכרטיס PCI-Express בגובה מלא!
המפרטים דווקא עודכנו לאחרונה.
הבחור לא רוצה מחשב לגיימרים, אז למה אתה ממליץ על HD4770? כמו כן, ההבדל בין E6300 ל-E7400 לא כזה גדול במחיר (כ-100 שקל).
לגבי הלוח של DFI, המלצה מעניינת, אבל שוב, מדובר על לוח אם שהוא FULL ATX וללא כרטיס מסך.
ranran1234,
ל-GMC (מיובאים ע"י Xionite) יש מארזים חמודים שהם בפרופיל נמוך ומתאימים ללוחות Micro ATX. כמו כן, יש את ה-Antec Micro Fusion, אחיו הקטן יותר של Antec Fusion.
יש גם את המוצרט הנמוך של ThermalTake, שמה שיפה בו שיש בו מתאם זוויתי שמשכיב את הכרטיסים ויאפשר לך לשים שני כרטיסי PCI וכרטיס PCI-Express בגובה מלא!
עדיין 100 שקל, זה לא כסף? אפשר לחסוך את ה100 שקל ולקבל מעבד שבערך באותם הביצועים.
הצעתי לו את הHD4770 כי כרגע הכרטיס הכי משתלם למחיר שלו, תראה איזה ביצועים אתה מקבל בשביל 550 שקל.
בקשר ללוח, אם תשים לב רשמתי:"אם לא(ואתה מתכנן לרכוש כרטיס מסך חיצוני)..." יעני במקרה והוא קונה בכל מקרה כרטיס מסך חיצוני
הצעתי לו את הHD4770 כי כרגע הכרטיס הכי משתלם למחיר שלו, תראה איזה ביצועים אתה מקבל בשביל 550 שקל.
בקשר ללוח, אם תשים לב רשמתי:"אם לא(ואתה מתכנן לרכוש כרטיס מסך חיצוני)..." יעני במקרה והוא קונה בכל מקרה כרטיס מסך חיצוני