זקוק להמלצה למערכת 5.1. תקציב - 2000ש"ח
-
Bashash
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
אני זקוק להמלצה שלכם. אני מחפש מערכת 5.1 שתתחבר למחשב ולטלויזיה (YES לא HD).
יש כרטיס קול יחסית איכותי. OB אומנם, אבל טוב.
חשבתי על Z5500 של לוג'יטק... מה אתם אומרים?
נ.ב - אני חדש פה... נראה אחלה פורום!!
יש כרטיס קול יחסית איכותי. OB אומנם, אבל טוב.
חשבתי על Z5500 של לוג'יטק... מה אתם אומרים?
נ.ב - אני חדש פה... נראה אחלה פורום!!
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
-
Bashash
-
- חבר שרק התחיל

חחח.... חדר+סלון... בוא נגיד שזה חדר בגודל 6.5X4 בערך.
תודה על העזרה!
עריכה: הטלויזיה תהיה על הקיר הרחב יותר ועליו גם קידמת המערכת (FL FR).
תודה על העזרה!
עריכה: הטלויזיה תהיה על הקיר הרחב יותר ועליו גם קידמת המערכת (FL FR).
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

ואוו
תשמע, תעשה מדידה, כי לדעתי תצטרך לקנות משהו קצת יותר רציני ממה שאתה חושב. אני מדגיש את עניין המדידות כי כבר היה לנו בחור שהתחיל לשבת במרחק 20 מ' מהמסך- ואחרי שמדד הוא התקרב ל4 מ'
יש לך ד"א יציאה אופטית/קואקסלית מהמחשב?
תשמע, תעשה מדידה, כי לדעתי תצטרך לקנות משהו קצת יותר רציני ממה שאתה חושב. אני מדגיש את עניין המדידות כי כבר היה לנו בחור שהתחיל לשבת במרחק 20 מ' מהמסך- ואחרי שמדד הוא התקרב ל4 מ'
יש לך ד"א יציאה אופטית/קואקסלית מהמחשב?
-
Bashash
-
- חבר שרק התחיל

כן יש לי. הבנתי שאופטי או אוקס יהיה הכי טוב. לגבי המרחק... את תדאג. זה בערך 4 מטר. יש לי עיין טובה (ורצפות
... חחח....)
אבל לא הבנתי... למה אתה שואל על המרחק? הטלויזיה כבר תהיה מתאימה לי.... אני קונה 32A450. גם בתחום הזה תוכל לתת המלצה? אם כן, אהיה אסיר תודה. למרות שעל הטלויזיה כבר התיעצתי וככה המליצו לי. יכול להיות שיש טלויזיה טובה יותר ב2700 שקל?
אבל לא הבנתי... למה אתה שואל על המרחק? הטלויזיה כבר תהיה מתאימה לי.... אני קונה 32A450. גם בתחום הזה תוכל לתת המלצה? אם כן, אהיה אסיר תודה. למרות שעל הטלויזיה כבר התיעצתי וככה המליצו לי. יכול להיות שיש טלויזיה טובה יותר ב2700 שקל?
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

נתחיל בסוף דווקא - אתה יושב 4 מטר והמליצו לך על 32"?????????
אני מקווה שלא מישהו באתר.
אצלי אתה יכול להגיד שזה מוגזם - אני איש מקרנים, (יותר נכון נהייתי בגלל האתר) אבל ממרחק 4.5 מ' - אני יושב מול 100"...
4 מ' - פחות מ-50"... לא הייתי לוקח.
ממליץ לך לעשות בדיקה מדויקת של מרחק הצפייה העיקרי, ואם זה באמת כ"כ רחוק - או להתקרב, או לשקול לקנות מקרן (אם זה אפשרי) או להשיג תקציב יותר גדול.
אני שואל על הגודל, כי רמקולים קטנים, יתקשו במקום גדול.
אני מקווה שלא מישהו באתר.
אצלי אתה יכול להגיד שזה מוגזם - אני איש מקרנים, (יותר נכון נהייתי בגלל האתר) אבל ממרחק 4.5 מ' - אני יושב מול 100"...
4 מ' - פחות מ-50"... לא הייתי לוקח.
ממליץ לך לעשות בדיקה מדויקת של מרחק הצפייה העיקרי, ואם זה באמת כ"כ רחוק - או להתקרב, או לשקול לקנות מקרן (אם זה אפשרי) או להשיג תקציב יותר גדול.
אני שואל על הגודל, כי רמקולים קטנים, יתקשו במקום גדול.
-
Bashash
-
- חבר שרק התחיל

זה לא היה 4 מטר צפיה מהסיבה שהטלויזיה לא צמודה לקיר ושאני לא דבוק לקיר מולו.... כשהטלויזיה מונחת על השידה ואני יושב על הספא (לא דבוק אליה) זה יוצא 2.5 מטר בערך.... עשיתי חישוב חוזר לגבי המרחק... זה יותר בכיוון של 3 מטר... צדקת הייתי צריך למדוד...
עריכה: לגבי המקום, אני לא יודע אם יצא לך לשמוע את ה-Z-5500 אבל אני יכול לומר לך שהם מאוד חזקים.... מאוד!
עריכה 2: לגבי "עשיתי חישוב חוזר לגבי המרחק... זה יותר בכיוון של 3 מטר..." הניסוח לא טוב במיוחד... אז אני אחדד את זה, המרחק צפייה הוא 2.5 והמרחק בין קיר לקיר הוא 3 (אחרי חישוב חוזר).
שוב תודה!
עריכה: לגבי המקום, אני לא יודע אם יצא לך לשמוע את ה-Z-5500 אבל אני יכול לומר לך שהם מאוד חזקים.... מאוד!
עריכה 2: לגבי "עשיתי חישוב חוזר לגבי המרחק... זה יותר בכיוון של 3 מטר..." הניסוח לא טוב במיוחד... אז אני אחדד את זה, המרחק צפייה הוא 2.5 והמרחק בין קיר לקיר הוא 3 (אחרי חישוב חוזר).
שוב תודה!
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

אני הייתי מאוד נזהר עם מערכות סטליטים. אז מה גודל המרחב ? כלומר לא רק איפה שאתה יושב אלא כל המרחב הפתוח שקרוב לרמקולים.
אצלי לדוגמא כל הקומה התחתונה פתוחה, ויש גם חיבור למדרגות והלאה - מצב לא מי יודע מה
.
תשמע - זה ששומעים חזק, לא אומרים ששומעים טוב.
הייתה אצלי מערכת לבדיקה - בערך בעלות שאתה מחפש, בסלון שלי - שמעו אולי חזק, אבל הסאונד נשאר ברמקולים, וכמעט לא הייתה במה של ממש. בחדר קטן - הם היו הרבה יותר טובים.
בקיצור - אם זה מתחם גדול, הייתי הולך על רסיבר יד שנייה, וסט רמקולים או יד שנייה, או יד ראשונה רציניים יותר.
אצלי לדוגמא כל הקומה התחתונה פתוחה, ויש גם חיבור למדרגות והלאה - מצב לא מי יודע מה
תשמע - זה ששומעים חזק, לא אומרים ששומעים טוב.
הייתה אצלי מערכת לבדיקה - בערך בעלות שאתה מחפש, בסלון שלי - שמעו אולי חזק, אבל הסאונד נשאר ברמקולים, וכמעט לא הייתה במה של ממש. בחדר קטן - הם היו הרבה יותר טובים.
בקיצור - אם זה מתחם גדול, הייתי הולך על רסיבר יד שנייה, וסט רמקולים או יד שנייה, או יד ראשונה רציניים יותר.
-
Bashash
-
- חבר שרק התחיל

"מערכות סטליטים" - ? אני לא בקיא...
תוכל להמליץ על חברות לרסיבר, לרמקולים ולסאב?
ובנוסף מה הכוונה למרחב? נפח החדר?
תוכל להמליץ על חברות לרסיבר, לרמקולים ולסאב?
ובנוסף מה הכוונה למרחב? נפח החדר?
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

הכוונה לרמקולים קטנים, כמו רוב הרמקולים למחשבים, כמו BOSE למשל ועוד.
תשמע - לגבי רסיברים - כל החברות המוכרות יש להן משהו מתאים.
אני אעשה כאן עצירה קטנה - אם אתה צריך גם מסך, לדעתי שווה לך ללכת לחנות מתמחה שיתפרו לך חבילה כוללת מתאימה.
ממליץ גם לקחת מטר ולצפות מאותו המרחק שאתה יושב בבית את הטלויזיה.
אני ל2.5 מ' מתכוון לקחת ככל הנראה 37"-42".
עדיף לקנות בשלבים משהו טוב, מלקנות בפעם אחת משהו שתרצה להחליף עוד שנה.
תשמע - לגבי רסיברים - כל החברות המוכרות יש להן משהו מתאים.
אני אעשה כאן עצירה קטנה - אם אתה צריך גם מסך, לדעתי שווה לך ללכת לחנות מתמחה שיתפרו לך חבילה כוללת מתאימה.
ממליץ גם לקחת מטר ולצפות מאותו המרחק שאתה יושב בבית את הטלויזיה.
אני ל2.5 מ' מתכוון לקחת ככל הנראה 37"-42".
עדיף לקנות בשלבים משהו טוב, מלקנות בפעם אחת משהו שתרצה להחליף עוד שנה.
-
Bashash
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה לך!
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

ד"א - הצעה בשבילך, תסתכל באתר הבית של ביה"ס - www.htschool.co.il
ואולי גם בכתבה על הקורס הראשון:
http://www.hometheater.co.il/article015 ... 7%99%D7%95
ותראה, אולי זה מתאים לך. במיוחד אם אתה לא בטוח במה כמה ולמה.
חג שמח!
ואולי גם בכתבה על הקורס הראשון:
http://www.hometheater.co.il/article015 ... 7%99%D7%95
ותראה, אולי זה מתאים לך. במיוחד אם אתה לא בטוח במה כמה ולמה.
חג שמח!