מדריך לאדם הפשוט - איזו טלויזיה לקנות
שלום לכל חברי הפורום הוותיקים,
בתור אדם עם רקע טכני גבוה (מחשבים) וידע ששואף לאפס בעולם הוידאו, די הלכתי לאיבוד ברחבי הפורום בחיפוש אחר ניסיון להבין איזה טלויזיה עלי לקנות.
אני מעלה פה את הסיכום שלי למסעותי ולאחר שתתקנו אותי (כמה אלפי פעמים) אולי אנשים ללא קטע טכני יוכלו להשתמש בשרשור זה כדי להבין באופן מהיר וברור- מה כדאי להם לקנות.
ברור שיש עוד אלפי פרמטרים, אבל לדעתי, אדם פשוט יכול להסתפק ב3 המאפיינים שהצגתי למטה....
אתם מוזמנים לחוות דעות - ולעזור לכל האנשים שלא הבינו ולא יבינו לעולם מה זה 1080\720 או מה ההבדל לעזאזל בין פלזמה לLCD...
אז ככה:
מילון מונחים קצר:
FULL HD, שבקיצור נקרא לו FHD - יש יותר פיסקלים על המסך אשר בHDREADY
HDREADY, שבקיצור נקרא לו HDR - יש פחות פיקסלים על המסך מאשר בFullHD
פלזמה - טכנלוגיה מסויימת טובה, יציבה ואיכותית - במבט חיצוני נראית בדיוק כמו LCD
LCD - טכנלוגיה מסויימת טובה, יציבה ואיכותית - במבט חיצוני נראית בדיוק כמו פלזמה
יש 3 מאפיינים בסיסיים להחלטה מה לקנות:
1. LCD או פלזמה
LCD עדיף כאשר החדר מואר (אין החזרת אור מהחלון מאחורי הראש)
מבחינת איכות הצפייה - העדיפות היא ספציפית לדגם. יש מסכי פלזמה מסויימים שיציגו HD טוב יותר ממסכי LCD מסויימים ולהיפך - פשוט לכו לחנות ותראו מה נראה לכם יותר טוב
פלזמה עדיף לצפייה בשידורי כבלים רגילים
לסיכום,
עד 80% של צפייה בערוץ 10\2 - לך על פלזמה.
במידה ואתה רואה הרבה סרטי HD דרך המחשב, או מנוי על HOT HD או יש לך קונסולה של PS2 או XBOX - לך על LCD
2. Full HD או HD Ready
Full HD - עדיף כאשר משדרים תכני HD אמיתיים כמו סרטי HD מהמחשב,HOT HD\YES HD או קונוסלות משחקים (לא WII!)
HD READY עדיף לצפייה בשידורי כבלים רגילים
לסיכום,
עד 80% של צפייה בערוץ 10\2 - לך על HDREADY.
במידה ואתה רואה הרבה סרטי HD דרך המחשב, או מנוי על HOT HD או יש לך קונסולה של PS2 או XBOX - לך על FULL HD
3. גודל מסך
ככל שהמרחק צפייה גדול יותר(המרחק בין העיניים למסך), המסך צריך להיות גדול יותר (מפתיע לא?)
פרמטר זה חשוב עד כדי כך שבמידה והמרחק גדול - הוא מבטל את ההבדלים בין FHD ל-HDR!!
לסיכום,
מרחק צפיה.......גודל מומלץ
2-2.5 מטר..........."37=<
2.5-3 מטר ......... "40=<
3-3.5 מטר..........."42=<
3.5-4.5 מטר........"50=<
4.5-5.5 מטר........"58=< או מקרן
מעל 5.5 מטר.......מקרן
אם עיקר הצפייה הוא HD, אפשר (ורצוי) להזיז את הסקלה צעד אחד (או שניים )...
ולסיכום סופי בהחלט,
אם אתה משתמש ממוצע עם סלון של 4 מטר, שרואה רוב הזמן ערוץ 10/2 ולפעמים רואה סרטי איכות HD, כאשר רוב הצפייה היא בשעות הערב, אז כדאי לקנות פלזמה HD READY בגודל של 42-50 אינץ'
אם אתה בדיוק אותו משתמש כמו הדוגמא הקודמת, ויש לך ילדים קטנים שרואים טלויזיה במשך היום וגם יש לך חלון מאחורי הראש בסלון, תקנה LCD - HD READY בגדול 42-50 אינץ'
אם אתה משתמש מתקדם שרואה הרבה תכני HD - לך על ההמלצות שבדוגמאות הקודמות, אבל תקנה FULL HD
ושוב - אני רושם את הכל רק לפי ההבנה שלי את הודעות הפורום - כדאי לתקף את כל הנ"ל מול נתונים אחרים, דעות אחרות וכו'....
שיהיה בהצלחה!
אייל כהן
בתור אדם עם רקע טכני גבוה (מחשבים) וידע ששואף לאפס בעולם הוידאו, די הלכתי לאיבוד ברחבי הפורום בחיפוש אחר ניסיון להבין איזה טלויזיה עלי לקנות.
אני מעלה פה את הסיכום שלי למסעותי ולאחר שתתקנו אותי (כמה אלפי פעמים) אולי אנשים ללא קטע טכני יוכלו להשתמש בשרשור זה כדי להבין באופן מהיר וברור- מה כדאי להם לקנות.
ברור שיש עוד אלפי פרמטרים, אבל לדעתי, אדם פשוט יכול להסתפק ב3 המאפיינים שהצגתי למטה....
אתם מוזמנים לחוות דעות - ולעזור לכל האנשים שלא הבינו ולא יבינו לעולם מה זה 1080\720 או מה ההבדל לעזאזל בין פלזמה לLCD...
אז ככה:
מילון מונחים קצר:
1. LCD או פלזמה
מבחינת איכות הצפייה - העדיפות היא ספציפית לדגם. יש מסכי פלזמה מסויימים שיציגו HD טוב יותר ממסכי LCD מסויימים ולהיפך - פשוט לכו לחנות ותראו מה נראה לכם יותר טוב
לסיכום,
במידה ואתה רואה הרבה סרטי HD דרך המחשב, או מנוי על HOT HD או יש לך קונסולה של PS2 או XBOX - לך על LCD
2. Full HD או HD Ready
Full HD - עדיף כאשר משדרים תכני HD אמיתיים כמו סרטי HD מהמחשב,HOT HD\YES HD או קונוסלות משחקים (לא WII!)
לסיכום,
במידה ואתה רואה הרבה סרטי HD דרך המחשב, או מנוי על HOT HD או יש לך קונסולה של PS2 או XBOX - לך על FULL HD
3. גודל מסך
ככל שהמרחק צפייה גדול יותר(המרחק בין העיניים למסך), המסך צריך להיות גדול יותר (מפתיע לא?)
פרמטר זה חשוב עד כדי כך שבמידה והמרחק גדול - הוא מבטל את ההבדלים בין FHD ל-HDR!!
לסיכום,
מרחק צפיה.......גודל מומלץ
2-2.5 מטר..........."37=<
2.5-3 מטר ......... "40=<
3-3.5 מטר..........."42=<
3.5-4.5 מטר........"50=<
4.5-5.5 מטר........"58=< או מקרן
מעל 5.5 מטר.......מקרן
אם עיקר הצפייה הוא HD, אפשר (ורצוי) להזיז את הסקלה צעד אחד (או שניים )...
ולסיכום סופי בהחלט,
אם אתה משתמש ממוצע עם סלון של 4 מטר, שרואה רוב הזמן ערוץ 10/2 ולפעמים רואה סרטי איכות HD, כאשר רוב הצפייה היא בשעות הערב, אז כדאי לקנות פלזמה HD READY בגודל של 42-50 אינץ'
אם אתה בדיוק אותו משתמש כמו הדוגמא הקודמת, ויש לך ילדים קטנים שרואים טלויזיה במשך היום וגם יש לך חלון מאחורי הראש בסלון, תקנה LCD - HD READY בגדול 42-50 אינץ'
אם אתה משתמש מתקדם שרואה הרבה תכני HD - לך על ההמלצות שבדוגמאות הקודמות, אבל תקנה FULL HD
ושוב - אני רושם את הכל רק לפי ההבנה שלי את הודעות הפורום - כדאי לתקף את כל הנ"ל מול נתונים אחרים, דעות אחרות וכו'....
שיהיה בהצלחה!
אייל כהן
נערך לאחרונה על ידי ceyal ב 31/05/2009 19:35, נערך 2 פעמים בסך הכל.
מעל 2.5 מ' כבר צריך 42 אינץ.ceyal כתב:שלום לכל חברי הפורום הוותיקים,
אז ככה:
מילון מונחים קצר:
1. LCD או פלזמה
LCD עדיף כאשר משדרים תכני HD אמיתיים כמו סרטי HD מהמחשב,HOT HD\YES HD או קונוסלות משחקים (לא WII!)
לסיכום,
2. Full HD או HD Ready
לסיכום,
3. גודל מסך
לסיכום,
מרחק עד 3 מטר - כדאי 37
מרחק בין 3-4 כדאי 42
מרחק מעל 4 מטר - כדאי 50
מעל 5 מטר - לא רואים הבדלים בין שום מוצר, תקנו את הכי זול שיש בארץ.![]()
שיהיה בהצלחה!
אייל כהן...
בפלזמה רואים טוב יותר גם ב HD.
ממרחק נורמלי ובטח מהמרחקים שציינת לא תרגיש הבדל ברזולוציה בין מסך FHD לבין פלזמה HDR, וכל יתרונות הפלזמה (בעיקר בפנסוניק, פיוניר, היטאצי) כמו השחורים, עומק תמונה, פירוט בסצנות כהות, ועוד יבואו לידי ביטוי גם ב HD.
אני מקווה בשביל האנשים שלא יסתמכו יותר מדי על המדריך שלך
בכל אופן כל הכבוד על ההשקעה, חג שמח.
אייל, כל הכבוד על היוזמה! כיסית את עיקר ההבדלים.
כשעושים הכללות, תמיד מאבדים פרטים וזה בסדר - זאת המשמעות של הכללה. תמיד יהיו אנשים שיתעקשו על פרט קטן כזה או אחר (=יכפישו את המדריך שלך). תופעה זו בולטת במיוחד בקרב "חסידי הפלזמות" שהופכים להיות זן נדיר יותר ויותר.
חג שמח!
כשעושים הכללות, תמיד מאבדים פרטים וזה בסדר - זאת המשמעות של הכללה. תמיד יהיו אנשים שיתעקשו על פרט קטן כזה או אחר (=יכפישו את המדריך שלך). תופעה זו בולטת במיוחד בקרב "חסידי הפלזמות" שהופכים להיות זן נדיר יותר ויותר.
חג שמח!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כל הכבוד על היוזמה
מה שכן, הסרגל מרחקים באמת לא ממש נכון ולפחות צריך להיות בו הבדל בין HDR ל FHD. - כלומר סרגל לכל סוג מסך.
מדברי חכמנו איינשטיין:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 5&start=53
ושוב כל הכבוד!
מה שכן, הסרגל מרחקים באמת לא ממש נכון ולפחות צריך להיות בו הבדל בין HDR ל FHD. - כלומר סרגל לכל סוג מסך.
מדברי חכמנו איינשטיין:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 5&start=53
ושוב כל הכבוד!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ceyal - בצד שמאל למעלה של ההודעה שלך, יש כפתור ערוך - אתה יכול פשוט להכניס את זה להודעה שלך.
אבל שוב - חייבת להיות הפרדה בין FHD ל HDR.
אבל שוב - חייבת להיות הפרדה בין FHD ל HDR.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
במאמרים שלי הכנסתי גרף שמתאר את הגדלים המומלצים.
כל הכבוד על המאמץ, אבל לא כדאי פשוט להשתמש באחד המאמרים הקיימים בנושא?
כל הכבוד על המאמץ, אבל לא כדאי פשוט להשתמש באחד המאמרים הקיימים בנושא?
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 30/05/2009 23:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
הקביעה הזו אינה מדוייקת ואינה נכונה. שים לב שגם המשפט ההפוך אינו מדוייק ואינו נכון.roei_s כתב: עופר אתה חושב שלהגיד שעדיף LCD לתכני HD זו קביעה מדוייקת ונכונה?...
אם תקרא את המאמרים בנושא שבאתר, שברובם נכתבו ע"י עפר, לא תמצא הכללה מסוג זה. ב-HD העדיפות היא כבר ספציפית לדגם. יש מסכי פלזמה מסויימים שיציגו HD טוב יותר ממסכי LCD מסויימים ולהיפך...
נ.ב. - אני לא עפר
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא. ממש לא.roei_s כתב:עופר אתה חושב שלהגיד שעדיף LCD לתכני HD זו קביעה מדוייקת ונכונה?oferlaor כתב:במאמרים שלי הכנסתי גרף שמתאר את הגדלים המומלצים.
סה"כ המדריך נראה מדוייק ונכון ומסכם יפה את ההמלצות שלנו כאן באתר.......
קראתי את השרשור ברפרוף בסלולרי, לא נכנסתי לפרטים.
בנושא הזה אני ממש לא מסכים.
אגב, אני חושב שהנושא כבר דוסקס כל כך הרבה פעמים וכתבנו כל כך הרבה מאמרים. צריך עוד סיכום לנושא הזה?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
ממש ממש לא. למעשה 2 מטר הוא מרחק הצפייה האופטימלי לתכני 1080P על מסך "50...saarel כתב:שלום אנשים יקרים. במידה ואני רואה 1080P האם 2.5 קרוב מידי?.
כרגע אני עם 42 על 3.5 ואני לקראת מעבר לדירה קטנה יותר כאשר המרחק יהיה 2.5.
אני פשוט מת לשדרג ל-52 וחושש שזה יהיה גדול מידי למרחק 2.5
המון תודה מראש....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46417
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
ceyal,
כל הכבוד על ההשקעה
שימו לב כי בדביק (הבודד) שקיים בפורום מסכים דקים, יש ריכוז מאמרים ושרשורים על כל הנושאים הללו ועוד.
כל הכבוד על ההשקעה
שימו לב כי בדביק (הבודד) שקיים בפורום מסכים דקים, יש ריכוז מאמרים ושרשורים על כל הנושאים הללו ועוד.
שלום שוב,
בהמשך למסעותי בחיפוש אחר טלויזיה, היום עברתי ברשתות השונות ובחנתי את הדגמים השונים,
הגעתי למסקנה אחת מאוד ברורה - כולם מנסים לדפוק אותך.
בחלק מהחנויות מראים לך את ערוץ 2 (ובדיוק במקרה אין להם כרגע סרטי HD שאפשר להקרין) - אז אין לך מושג מה באמת האיכות של הטלויזיה
בחלק אחר מראים רק HD (ואין להם ממיר להראות את ערוץ 2) ואז אתה גם לא יכול לדעת מה באמת תראה כל ערב בסלון.
לבסוף המוכרים ממליצים על טלויזיות בדגמים שלא קיימים בכלל באינטרנט ולך תדע מה באמת דוחפים לך.
אז בהמשך למדריך, וכדי לעזור לכל האנשים שלא מבינים -
אשמח אם כל תותחי הפורום השונים יתנו המלצה אחת (או שתיים) לטלויזיות שלדעתם הכי שוות לכל טווח מחיר.
LCD, 42 FHD, עד 6000 ש"ח
LCD, 42, FHD עד 9000 ש"ח
LCD,42 HDR, עד 4000 ש"ח
LCD, 42, HDR עד 6000 ש"ח
פלזמה, אפילו אני כבר הבנתי שהכי מומלצת היא הpv80 של panasonic
תודה!
בהמשך למסעותי בחיפוש אחר טלויזיה, היום עברתי ברשתות השונות ובחנתי את הדגמים השונים,
הגעתי למסקנה אחת מאוד ברורה - כולם מנסים לדפוק אותך.
בחלק מהחנויות מראים לך את ערוץ 2 (ובדיוק במקרה אין להם כרגע סרטי HD שאפשר להקרין) - אז אין לך מושג מה באמת האיכות של הטלויזיה
בחלק אחר מראים רק HD (ואין להם ממיר להראות את ערוץ 2) ואז אתה גם לא יכול לדעת מה באמת תראה כל ערב בסלון.
לבסוף המוכרים ממליצים על טלויזיות בדגמים שלא קיימים בכלל באינטרנט ולך תדע מה באמת דוחפים לך.
אז בהמשך למדריך, וכדי לעזור לכל האנשים שלא מבינים -
אשמח אם כל תותחי הפורום השונים יתנו המלצה אחת (או שתיים) לטלויזיות שלדעתם הכי שוות לכל טווח מחיר.
LCD, 42 FHD, עד 6000 ש"ח
LCD, 42, FHD עד 9000 ש"ח
LCD,42 HDR, עד 4000 ש"ח
LCD, 42, HDR עד 6000 ש"ח
פלזמה, אפילו אני כבר הבנתי שהכי מומלצת היא הpv80 של panasonic
תודה!