תגובות לכתבה: DACים טרנספורטים , ומה שביניהם!
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46420
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
DACים טרנספורטים , ומה שביניהם!
DACים טרנספורטים , ומה שביניהם!
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
ראשית תודה לאייל וליאיר על ההשקעה ושיתוף הפעולה.
יש כאן כמה תובנות נחמדות לגבי השימוש ב- DAC ואני די מסכים שהשיפור שמתקבל בשימוש תלוי מאד בסטאפ ובגורמים נוספים שמשפיעים מאד על התוצאה הסופית של המוזיקה הנשמעת.
לאחרונה בזבזתי/הקשתי זמן וכסף בנושא שיפור הצליל ובין השאר רכשתי מחו"ל DAC ובשל העובדה שהשיפור היה חלקי ובאמת רק בחלק מהחיבורים החלטתי ללכת על פרה/פרוססור של LEXICON שגם יתן לי פראמפליפיקציה איכותית שתתמודד גם עם מטר המדיות הדיגיטליות שנוחתות עלינו כמו CD /DVD/ סטרימר וכו', ם המרה D/A ברמה טובה,וכיוון שהרכישה היתה מיד שניה גם ללא הוצאה כל כך גדולה.
התוצאה של חיבור הלקסיקון היתה מאד משמעותי בכל הפרמטרים של הצליל, גם בחיבור אנלוגי ובמיוחד בחיבור דיגיטלי- למשל בהאזנה ל- MEZZO בחיבור דיגיטלי לממיר של יס סוף סוף שומעים כמעט כמו בהאזנה לדיסק וכך גם בהאזנה למוזיקה בפורמט של MP3.
בשורה התחתונה- לפחות לגבי היה יתרון להמרה איכותית יותר, אף אם ישנה יותר מיד שניה, ואז גם היחס מחיר תמורה גבוה מאד.
כדאי לשים לב כי יש בשוק היד השניה כמה פרוססורים שמכילים DAC איכותי מאד ובחלקם ניתן להשתמש רק בפונקציית הדק וחלקם הם פראמפליפיירים איכותיים. היום בארץ הדק הזול ביותר שניתן לרכוש פרט למוצרים סיניים שונים הוא ה- DACMAGIC שלא נחשב כשייך לחבורת האריות בתחום ההמרה ומחירו עד כמה שידוע לי סביב 2500 שקלים.
יש כאן כמה תובנות נחמדות לגבי השימוש ב- DAC ואני די מסכים שהשיפור שמתקבל בשימוש תלוי מאד בסטאפ ובגורמים נוספים שמשפיעים מאד על התוצאה הסופית של המוזיקה הנשמעת.
לאחרונה בזבזתי/הקשתי זמן וכסף בנושא שיפור הצליל ובין השאר רכשתי מחו"ל DAC ובשל העובדה שהשיפור היה חלקי ובאמת רק בחלק מהחיבורים החלטתי ללכת על פרה/פרוססור של LEXICON שגם יתן לי פראמפליפיקציה איכותית שתתמודד גם עם מטר המדיות הדיגיטליות שנוחתות עלינו כמו CD /DVD/ סטרימר וכו', ם המרה D/A ברמה טובה,וכיוון שהרכישה היתה מיד שניה גם ללא הוצאה כל כך גדולה.
התוצאה של חיבור הלקסיקון היתה מאד משמעותי בכל הפרמטרים של הצליל, גם בחיבור אנלוגי ובמיוחד בחיבור דיגיטלי- למשל בהאזנה ל- MEZZO בחיבור דיגיטלי לממיר של יס סוף סוף שומעים כמעט כמו בהאזנה לדיסק וכך גם בהאזנה למוזיקה בפורמט של MP3.
בשורה התחתונה- לפחות לגבי היה יתרון להמרה איכותית יותר, אף אם ישנה יותר מיד שניה, ואז גם היחס מחיר תמורה גבוה מאד.
כדאי לשים לב כי יש בשוק היד השניה כמה פרוססורים שמכילים DAC איכותי מאד ובחלקם ניתן להשתמש רק בפונקציית הדק וחלקם הם פראמפליפיירים איכותיים. היום בארץ הדק הזול ביותר שניתן לרכוש פרט למוצרים סיניים שונים הוא ה- DACMAGIC שלא נחשב כשייך לחבורת האריות בתחום ההמרה ומחירו עד כמה שידוע לי סביב 2500 שקלים.
נערך לאחרונה על ידי gab ב 28/05/2009 10:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
רציתי להאיר בעניין - אני רואה שיאיר הבהיר את העניין.
אני חושב שלקחת מוצר (גם אם היוצר מוכשר) שהוא נסיון ראשון\בוסר של אותו יצרן לא ממש משקף את תרומת ה"DAC" כמושג כללי.
לא נכתב מה שוויו של הCDP של BRENDSDEN ומה שוויו של הDAC שנבדק מולו.
ברגע שיבחן DAC בעלות הCDP פחות ה700 ש"ח של הSB3 -> אז זו תהיה השוואה מעניינת ורלוונטית יותר...
אני חושב שלקחת מוצר (גם אם היוצר מוכשר) שהוא נסיון ראשון\בוסר של אותו יצרן לא ממש משקף את תרומת ה"DAC" כמושג כללי.
לא נכתב מה שוויו של הCDP של BRENDSDEN ומה שוויו של הDAC שנבדק מולו.
ברגע שיבחן DAC בעלות הCDP פחות ה700 ש"ח של הSB3 -> אז זו תהיה השוואה מעניינת ורלוונטית יותר...
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
[quote="gab"היום בארץ הדק הזול ביותר שניתן לרכוש פרט למוצרים סיניים שונים הוא ה- DACMAGIC שלא נחשב כשייך לחבורת האריות בתחום ההמרה ומחירו עד כמה שידוע לי סביב 2500 שקלים.[/quote]
יש את ה V-DAC של מוזיקל פידליטי ב 1390 ש"ח
יש beresford DAC ו VALAB NOS DAC שאפשר להזמין מהרשת סביב 200$ (כולל משלוח!).
כנראה שהם לא מ"אריות ההמרה"
, אבל בכל מקום ברשת, 3 הממירים שציינתי מייצגים תמורה פנומנלית לכסף (בייחוד ה 2 האחרונים).
[כפי שציינתי, אלו הם דעות שונות על סמך בירור עליהם מהרשת ולא על סמך האזנה אישית (אין יבואן מסודר)]
יש את ה V-DAC של מוזיקל פידליטי ב 1390 ש"ח
יש beresford DAC ו VALAB NOS DAC שאפשר להזמין מהרשת סביב 200$ (כולל משלוח!).
כנראה שהם לא מ"אריות ההמרה"
[כפי שציינתי, אלו הם דעות שונות על סמך בירור עליהם מהרשת ולא על סמך האזנה אישית (אין יבואן מסודר)]
- go_go
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
ראשית,אחלה כתבה.נהניתי
שנית,מזה שנים רבות אני מחובר עם DAC הן לטרנפורט (מדגמים שונים) הן למחשב שעליו מאוחסנת מוסיקה וסרטים-והן לממיר הטלביזיה.אין להשוות את התוצאה המתקבלת עם חיבור למקורות דיגיטליים עם DAC לחיבור ישיר ללא הממיר.הן המוסיקה והן בסרטים.
בעניין יאיר,הוא בחור מאד מוכשר,עם אהבה אמיתית למה שהוא עושה-וידע רב בנושא.
בעניין יאיר,הוא בחור מאד מוכשר,עם אהבה אמיתית למה שהוא עושה-וידע רב בנושא.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
נהנתי לקרוא, בזמנו כשאייל סיפר על הניסויים שהוא עורך הצעתי לו לא להסתפק רק ב-SB3 אלא לנסות סטרימר אחר כגון DVICO או פופקורן למשל.
הסיבה לכך היא שה-SB3 ידוע כבעל Jitter גבוה במיוחד, דבר ש=-DACים מאוד לא אוהבים. לאחרונה חיברתי SB3 ל-DAC שלי של מרידיאן והתוצאה היתה ממש לא טובה, הרבה פחות טובה מזו שאני מקבל עם הדויקו 4100.
הסיבה לכך היא שה-SB3 ידוע כבעל Jitter גבוה במיוחד, דבר ש=-DACים מאוד לא אוהבים. לאחרונה חיברתי SB3 ל-DAC שלי של מרידיאן והתוצאה היתה ממש לא טובה, הרבה פחות טובה מזו שאני מקבל עם הדויקו 4100.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
כל הכבוד!yairf כתב:אני יכול רק להוסיף שה-DAC המדובר היה הנסיון הראשון שלי בתחום, מאז עברו הרבה מים בירדן (עדכון בקרוב)
...
אז מה אתה עכשיו? יצרן בוטיק? או שזה עדיין תחביב?
איכות הטרנספורטר ב SB
איל, תודה על הסקירה המהנה.
"מהמרתף האפל נזכר החבר כי ברשותו נגן של חברת Marantz מסדרת KI שבזמנו לפני יותר מעשור, נחשב מכשיר טוב. הוחלט לנקות את האבק הכבד ולצרפו לחגיגה. חיבור ה DAC לנגן ה Myryad הניב תוצאה טובה יותר באופן משמעותי לבין חיבור ה DAC לנגן Marantz. השוואה בין ה Marantz וחיבור ל DAC לבין ה SB וחיבורו ל DAC הם די זהות"
אומנם זה לא מבחן בהבנת הנקרא אך עדיין, הייתי שמח להבהרות או אפילו ציון לכל אחד מהמקורות.
תקן אותי אם אני טועה אך כאשר עבדת עם DAC חיצוני אשר חובר דיגיטלית ל Myrad ול SB - ה SB נשמע פחות טוב.
עד כמה פחות טוב?
ישנם ברשת (או אפילו בארץ) שיפורים ל SB כטרנספורט (בעיקר באספקת המתחים), האם יצא לך להתקל בנושא?
האם היית שוקל זאת?
"מהמרתף האפל נזכר החבר כי ברשותו נגן של חברת Marantz מסדרת KI שבזמנו לפני יותר מעשור, נחשב מכשיר טוב. הוחלט לנקות את האבק הכבד ולצרפו לחגיגה. חיבור ה DAC לנגן ה Myryad הניב תוצאה טובה יותר באופן משמעותי לבין חיבור ה DAC לנגן Marantz. השוואה בין ה Marantz וחיבור ל DAC לבין ה SB וחיבורו ל DAC הם די זהות"
אומנם זה לא מבחן בהבנת הנקרא אך עדיין, הייתי שמח להבהרות או אפילו ציון לכל אחד מהמקורות.
תקן אותי אם אני טועה אך כאשר עבדת עם DAC חיצוני אשר חובר דיגיטלית ל Myrad ול SB - ה SB נשמע פחות טוב.
עד כמה פחות טוב?
ישנם ברשת (או אפילו בארץ) שיפורים ל SB כטרנספורט (בעיקר באספקת המתחים), האם יצא לך להתקל בנושא?
האם היית שוקל זאת?
נהניתי לקרוא את הכתבה , אבל אני חייב להודות שטיפה צרמה לי העובדה, שאמנם אני לא יודע איזה DAC יאיר בנה , אבל אני כן יודע שDAC DIY עולים בסביבות 300-500 היקרים והטובים שבהם , אני חושב שלהשוות אותם לCDP ברנדסן שאאל"ט עולה כמה אלפי דולרים , ולהגיע מכאן למסקנה שהוגעה , זה פשוט לא זה .
הרעיון היה יכול להיות אם היית משווה DAC חדישים יותר וברמות גבוהות שעולים 1K ומעלה ואז לבדוק
הרעיון היה יכול להיות אם היית משווה DAC חדישים יותר וברמות גבוהות שעולים 1K ומעלה ואז לבדוק
Adix
התוצאה עם המרנטז מול ה SB כאשר שניהם מחוברים ל DAC של יאיר היתה טובה יותר , וה MYRYAD וה DAC היה טוב משני קודמיו .
רועי51
הלצערי ה ORELLE השרבב לחלק הזה של המאמר בטעות יש חלק ב לסיפור .
ה DAC של יאיר
http://www.hometheater.co.il/images/art ... 4a_350.jpg
התוצאה עם המרנטז מול ה SB כאשר שניהם מחוברים ל DAC של יאיר היתה טובה יותר , וה MYRYAD וה DAC היה טוב משני קודמיו .
רועי51
הלצערי ה ORELLE השרבב לחלק הזה של המאמר בטעות יש חלק ב לסיפור .
ה DAC של יאיר
http://www.hometheater.co.il/images/art ... 4a_350.jpg
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
סיפור נחמד אייל, סחטיין על ההשקעה בנסיעות/בדיקות.
מאז שה SB3 אצלי קניתי יותר דיסקים, אז אני לא ממש מאלה שמתלוננים על ג'יטר גבוה,
ועד שלא כתבו על זה ברשת גם לא ידעתי מזה, ושזה דבר שלילי...
הטראומה שלי אייל, זה בדיוק התור הנוראי הזה בדואר, עם אנשים שלא ממהרים לשום מקום, והפקידת דואר שמסתכלת עליי ואומרת, בעודה מחזיקה בפתק האדום שלהם, ש"החבילה עוד לא הגיעה".
אז כל אחד והטראומות שלו...

מאז שה SB3 אצלי קניתי יותר דיסקים, אז אני לא ממש מאלה שמתלוננים על ג'יטר גבוה,
ועד שלא כתבו על זה ברשת גם לא ידעתי מזה, ושזה דבר שלילי...
הטראומה שלי אייל, זה בדיוק התור הנוראי הזה בדואר, עם אנשים שלא ממהרים לשום מקום, והפקידת דואר שמסתכלת עליי ואומרת, בעודה מחזיקה בפתק האדום שלהם, ש"החבילה עוד לא הגיעה".
אז כל אחד והטראומות שלו...
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
שלום,
תודה על כתבה מעניינת וטובה.
אנצל את ה"במה" לשאול שאלה , אני מעונין לחבר את ה sb3 שלי ל dac (עם רסיבר פיוניר פשוט vsx518 ו רמקולים רצפתיים לא רעים בכלל של paradigm )
חשבתי לרכוש את dac הזה ... מה המומחים אומרים ?
http://www.audio1.co.il/products/129286
תודה.
(חג שבועות שמח לכולם)
תודה על כתבה מעניינת וטובה.
אנצל את ה"במה" לשאול שאלה , אני מעונין לחבר את ה sb3 שלי ל dac (עם רסיבר פיוניר פשוט vsx518 ו רמקולים רצפתיים לא רעים בכלל של paradigm )
חשבתי לרכוש את dac הזה ... מה המומחים אומרים ?
http://www.audio1.co.il/products/129286
תודה.
(חג שבועות שמח לכולם)
גאז , רוק , FUSION , רוק כבד ומטאל .
פטרישה בארבר , דריים , פט מתיני , SADE , KAMELOT , סגול כהה , ועוד ..
פטרישה בארבר , דריים , פט מתיני , SADE , KAMELOT , סגול כהה , ועוד ..
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
שלום
קודם כל תודה על התזמון... הכתבה הזו באה לי בדיוק בזמן:)
אבל אני מאוד אודה על קצת יותר רקע בכל מה שקשור למקור דיגיטלי ועל הפונקציות שמרכיבים אותו.
האם נכון לומר שכל מקור דיגיטלי חייב להכיל טרנספורטר ו DAC? מה זה פרוססור? ואיך סטרימר קשור לכל הנושא?
הרבה תודה
קודם כל תודה על התזמון... הכתבה הזו באה לי בדיוק בזמן:)
אבל אני מאוד אודה על קצת יותר רקע בכל מה שקשור למקור דיגיטלי ועל הפונקציות שמרכיבים אותו.
האם נכון לומר שכל מקור דיגיטלי חייב להכיל טרנספורטר ו DAC? מה זה פרוססור? ואיך סטרימר קשור לכל הנושא?
הרבה תודה