מבקש את עזרתכם לגבי מגבר עד 1500 שח 5.1
שלום לכולם !
רציתי לדעת כמה זה חסרון שבמגבר לא יהיה יציאת HDMI ?
אם בעתיד לא יהיה לי ממיר YES HD או YES MAX HD
והאם אפשר להסתפק באופטי ו COAX ?
למגבר יהיה מחובר רב הזמן מחשב ! כדי שאוכל לצפות בסרטים BLU RAY או לשמוע מוזיקה
וגם טלויזיה ברצוני לחבר למגבר
מה תוכלו להמליץ לי עד 1500 ש"ח שיהיו כמה שיותר מפענחים חדישים ! בשביל הסרטים במחשב !
דבר נוסף ! חשוב לי מאוד שאני אוכל לחבר מהמגבר למחשב הנייד דרך יציאה אחת ! כי אין לי כרטיס קול של 5.1 !
וישמעו בכל הרמקולים ! מן הדמייה כזאתי שקיימת במערכות משולבות כששמים על MOVIE למשל !
תודה רבה לכל העוזרים והמשך יום נעים !
רציתי לדעת כמה זה חסרון שבמגבר לא יהיה יציאת HDMI ?
אם בעתיד לא יהיה לי ממיר YES HD או YES MAX HD
והאם אפשר להסתפק באופטי ו COAX ?
למגבר יהיה מחובר רב הזמן מחשב ! כדי שאוכל לצפות בסרטים BLU RAY או לשמוע מוזיקה
וגם טלויזיה ברצוני לחבר למגבר
מה תוכלו להמליץ לי עד 1500 ש"ח שיהיו כמה שיותר מפענחים חדישים ! בשביל הסרטים במחשב !
דבר נוסף ! חשוב לי מאוד שאני אוכל לחבר מהמגבר למחשב הנייד דרך יציאה אחת ! כי אין לי כרטיס קול של 5.1 !
וישמעו בכל הרמקולים ! מן הדמייה כזאתי שקיימת במערכות משולבות כששמים על MOVIE למשל !
תודה רבה לכל העוזרים והמשך יום נעים !
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אם אתה רוצה לחבר את המחשב לרסיבר בכבל אחד, אתה צריך רסיבר עם תמיכה ב HDMI.
אני לא מכיר כאלה ב1500 ש"ח. רסיברי כניסה מתחילים בבערך פי 2 מזה.
אני לא מכיר כאלה ב1500 ש"ח. רסיברי כניסה מתחילים בבערך פי 2 מזה.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אני מניח שמדובר בדולבי פרו לוג'יק. אין אפשרות להעביר סראונד אמיתי בכבל PL-PL.
אבל אני חשבתי שאתה מתכוון להעביר גם את הסאונד וגם את התמונה בכבל אחד. אם יש למחשב שלך יציאה אופטית (לרוב הלפטופים יש, משולבת ביציאת האזניות), תוכל לחבר בכבל אופטי.
איך אתה מעביר עכשיו את התמונה מהמחשב לטלויזיה?
אבל אני חשבתי שאתה מתכוון להעביר גם את הסאונד וגם את התמונה בכבל אחד. אם יש למחשב שלך יציאה אופטית (לרוב הלפטופים יש, משולבת ביציאת האזניות), תוכל לחבר בכבל אופטי.
איך אתה מעביר עכשיו את התמונה מהמחשב לטלויזיה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש פה קצת בלבול, אין שום צורך בHDMI.
יש לך יציאת HDMI בכלל מהמחשב?
ממליץ לבדוק בחוברת של המחשב/באתר שלו - אם יש לו אפשרות להפוך את אחד החיבורים לדיגיטלי.
אם לא - הייתי ממליץ לקנות איזה רסיבר יד שנייה, וכרטיס קול חיצוני למחשב - כדי שתקבל באמת 5.1
אם אפשר להפוך את אחד החיבורים לדיגיטלי - אז צריך רסיבר עם חיבור קואקסלי (כמעט כל הרסיברים מכילים חיבור כזה) ואתה מסודר.
את התמונה תחבר ישירות למסך.
יש לך יציאת HDMI בכלל מהמחשב?
ממליץ לבדוק בחוברת של המחשב/באתר שלו - אם יש לו אפשרות להפוך את אחד החיבורים לדיגיטלי.
אם לא - הייתי ממליץ לקנות איזה רסיבר יד שנייה, וכרטיס קול חיצוני למחשב - כדי שתקבל באמת 5.1
אם אפשר להפוך את אחד החיבורים לדיגיטלי - אז צריך רסיבר עם חיבור קואקסלי (כמעט כל הרסיברים מכילים חיבור כזה) ואתה מסודר.
את התמונה תחבר ישירות למסך.
קצת התבלבלת אבל לא נורא =] ! לא הסברתי את עצמי כמו שצריך !
התמונה במחשב תעבור דרך כבל מ DVI ל HDMI !
והקל יעבור דרך כרטיס קול
בקשר לקניית כרטיס קול אני לא יכול תקציבית כרגע ! אז אני מעדיף בנתיים להסתדר בלי כרטיס קול בהמשך הדרך אולי נקנה משו של CREATIVE שמתחבר דרך USB או PCI EXPRESS שיהיה 5.1 !
אני רוצה להתאים את המגבר לרמקולים של
EX650 Pure Acoustics
אחלה רמקולים הם מספיקים ! ושומעים בהם מעולה
התמונה במחשב תעבור דרך כבל מ DVI ל HDMI !
והקל יעבור דרך כרטיס קול
בקשר לקניית כרטיס קול אני לא יכול תקציבית כרגע ! אז אני מעדיף בנתיים להסתדר בלי כרטיס קול בהמשך הדרך אולי נקנה משו של CREATIVE שמתחבר דרך USB או PCI EXPRESS שיהיה 5.1 !
אני רוצה להתאים את המגבר לרמקולים של
EX650 Pure Acoustics
אחלה רמקולים הם מספיקים ! ושומעים בהם מעולה
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

איזה מחשב יש לך?
נבדוק אם יש לו יציאה דיגיטלית. אם כן, כל מגבר פשוט יוכל להספיק לצורך העניין. HDMI בטח יהיה יותר נח, אבל ממש לא חובה לפי מה שאתה מתאר.
נבדוק אם יש לו יציאה דיגיטלית. אם כן, כל מגבר פשוט יוכל להספיק לצורך העניין. HDMI בטח יהיה יותר נח, אבל ממש לא חובה לפי מה שאתה מתאר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

במחשב שלך יש יציאה אופטית, משולבת ביציאת האוזניות
מצורפת תמונה של חיבור אופטי רגיל, ושל חיבור אופטי בצורת תקע אזניה. אתה צריך רסיבר עם כניסה אופטית (לכל רסיבר מהשנים האחרונות יש כזה), כבל אופטי, ומתאם toslink-pl (טוסלינק זה החיבור האופטי הסטנדרטי). מתאם כזה עולה פחות מ20 ש"ח בחנויות שעוסקות בתחום.

מצורפת תמונה של חיבור אופטי רגיל, ושל חיבור אופטי בצורת תקע אזניה. אתה צריך רסיבר עם כניסה אופטית (לכל רסיבר מהשנים האחרונות יש כזה), כבל אופטי, ומתאם toslink-pl (טוסלינק זה החיבור האופטי הסטנדרטי). מתאם כזה עולה פחות מ20 ש"ח בחנויות שעוסקות בתחום.

איזה מגניב =] לא ידעתי שקיים כזה דבר ! זה פשוט כבל אופטי ואני אצטרך לקנות מתאם שהופך צד אחד ל PL ואז זה יעביר 5.1 ?
אם כך חידשת לי היום =]
נחזור לשאלה האחרת ! איזה מגבר כדאי לקנות ? שיהיה תמורה הכי טובה לכסף ! שיהיו מפענחים חדישים ועם די עוצמה כי הרמקולים של פיור אקוסטיק 150 W
ד"א אני רואה שלא צריך מתאם זה בא ישר ככה :

אם כך חידשת לי היום =]
נחזור לשאלה האחרת ! איזה מגבר כדאי לקנות ? שיהיה תמורה הכי טובה לכסף ! שיהיו מפענחים חדישים ועם די עוצמה כי הרמקולים של פיור אקוסטיק 150 W
ד"א אני רואה שלא צריך מתאם זה בא ישר ככה :

- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

איזה ליצן אני...
סליחה
בקיצור - מה שתעשה זה תקנה רסיבר - אפשר אפילו יד שנייה בלי HDMI.
תחבר עם DVI - HDMI למסך (אני משער שלמסך אין חיבור DVI - אם יש לו - תוכל להשתמש בכבל DVI-DVI) ואת המחשב לרסיבר בכבל שMAL הראה. ואתה מסודר
אני משער שיש לך רמקולים כבר?
סליחה
בקיצור - מה שתעשה זה תקנה רסיבר - אפשר אפילו יד שנייה בלי HDMI.
תחבר עם DVI - HDMI למסך (אני משער שלמסך אין חיבור DVI - אם יש לו - תוכל להשתמש בכבל DVI-DVI) ואת המחשב לרסיבר בכבל שMAL הראה. ואתה מסודר
אני משער שיש לך רמקולים כבר?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תשמע - פורמטים חדשים לא תשמע בחיבור הזה, אז אין לך צורך בהם - וגם אין בסכומים האלה.
אני לא יודע עד כמה הכבלים האלה איכותיים.
תתחיל לחפש דגמים פשוטים של רסיברים יד שנייה, תביא אותם לפה עם קישור למפרט, ונראה מה כדאי.
אני לא יודע עד כמה הכבלים האלה איכותיים.
תתחיל לחפש דגמים פשוטים של רסיברים יד שנייה, תביא אותם לפה עם קישור למפרט, ונראה מה כדאי.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

בקשר לעצמת הרסיבר, אני לא מבין בזה הרבה, אבל עד כמה שידוע לי, חשוב שהרמקולים יהיו יותר חזקים מהרסיבר, כדי שלא ייגרם להם נזק. עדיף שמישהו שמבין יותר יפרט בנושא הזה.
רמקולים עדיין אין לי !
ואני מעוניין לרכוש את ה פיור אקוסטיק EX650
אני שמעתי אותם והם סבבה לגמרי ומספיקים לי !
בקשר לפורמטים החדישים למה שאני לא שמע אותם ? אם מציינים שבמגבר כך וכך יש את המפענחים :
Dolby Digital , Dolby Prologic II ,DTS
96/24
וכך הלאה והלאה
ואני מעוניין לרכוש את ה פיור אקוסטיק EX650
אני שמעתי אותם והם סבבה לגמרי ומספיקים לי !
בקשר לפורמטים החדישים למה שאני לא שמע אותם ? אם מציינים שבמגבר כך וכך יש את המפענחים :
Dolby Digital , Dolby Prologic II ,DTS
96/24
וכך הלאה והלאה
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

כרגע, עם חיבור PL-PL, לא תשמע את הפורמטים החדישים, כי PL יכול להעביר רק סטריאו.
ברגע שתשתמש בכבל שעליו דיברנו קודם (toslink-3.5), בהחלט תשמע את הפורמטים החדשים.
ברגע שתשתמש בכבל שעליו דיברנו קודם (toslink-3.5), בהחלט תשמע את הפורמטים החדשים.
ואני גם מדבר על הכבל שמקודם דיברנו ! לא ידעתי שקיים כזה דבר וזה גדול ! תודה רבה על שפתחת בפניי עולם חדש
למרות שאני עדכני בטכנולוגיה וכו...לא ידעתי על זה כנראה לא עניין אותי מספיק שיש דבר כזה
אשמח להמלצות על מגברים ובנוסף אני יביא כמה מגברים שראיתי ב ZAP למשל :
AVR1604 Denon
http://zap.co.il/model.aspx?modelid=23271
PIONEER VSX-518S
http://exp.shopy.co.il/products/110806
בדנון למשל יש יותר מפענחים מפיוניר
עוד משו קטן ! עדיף אולי לוותר על פיור אקוסטיק 650 ? ולקנות לבנתיים זוג רצפתי בסביבות ה 1500 ש"ח ועם הזמן להשלים ?
למרות שאני עדכני בטכנולוגיה וכו...לא ידעתי על זה כנראה לא עניין אותי מספיק שיש דבר כזה
אשמח להמלצות על מגברים ובנוסף אני יביא כמה מגברים שראיתי ב ZAP למשל :
AVR1604 Denon
http://zap.co.il/model.aspx?modelid=23271
PIONEER VSX-518S
http://exp.shopy.co.il/products/110806
בדנון למשל יש יותר מפענחים מפיוניר
עוד משו קטן ! עדיף אולי לוותר על פיור אקוסטיק 650 ? ולקנות לבנתיים זוג רצפתי בסביבות ה 1500 ש"ח ועם הזמן להשלים ?