Woofer for Martin Logan

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
go_go פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי חברים.אני זקוק לעצתכם בבחירת Woofer לרמקולים שלי העוברים שיפוץ ו-Rebuild כפי שפרסמתי בפוסט בקישור הזה http://www.hometheater.co.il/vt65273.%D ... rtin-Logan ברצוני להחליף את ה-Woofers בחדשים.אני זקוק לעצתכם בסוג הוופר.הוא צריך להיות "10 ,4Oham מהיר יותר מזה הקיים אצלי כיום-ובעל סינרגיה לקרוס שנחתך ב-250Khz,פניתי לחברת מרטין לוגן כדי לקבל מהם את הספציפיקציות של הוופר הקיים-והם שלחו לי מייל עם כל הפרטים,תוך הדגשה שהוופר הקיים הוא אכן לא בדיוק ה-Stat of the Art ולמיטב זכרונם הבאס היה קצת"רזה"-בניגוד לרמקולים החדשים שהם מייצרים כיום.לצערם,אין להם וופר להציע לי כתחליף,ועלי לחפש אחד בשוק החופשי.אני מצרף לכם שני דברים שיעזרו בקבלת ההחלטה כדלקמן:
1.הספציפיקציות של הרמקול
Frequency Response: 30 - 24,000 Hz 2dB
Sensitivity: 89 dB 2.83 volts/meter
Impedance Magnitude: Nominal: 4 Ohms
Minimum: 1.5 Ohms at 24 kHz with an electrical phase angle of 0 degrees
Crossover Frequency: 250 Hz
Woofer Type: 10" high excursion, high rigidity cone with extended throw driver assembly in a sealed cabinet
Power Handling: 200 Watts per channel
2.פרטי הWoofer הישן
10" woofer - stamped frame

SD = 330cm squared = 0.033m squared

4 ohm driver - Re = 3.77ohms

Fs 20-21Hz

Vas - 98Liter = 3.4cubic feet

Mms - 91gram

BL - 11 Newton/Amp

Sensitivity = 88.8 dB SPL at 1 meter with 2.8VAC input

Efficiency = 85.8 db /1m 1W (1W at 4 ohm is 2VAC)

Qms = 10

Qes = 0.372

Qts = 0.358

מה הייתם ממליצים לי לקנות כתחליף לוופר הקיים,בהתבסס על האינפורמציה לעיל?,כפי שכתבתי,אני רוצה שהוא ירד נמוך יותר,יהיה מהיר (האלקטרוסטטיים מהירים מאד) ולא יגרום ל"בור" בין המיד באס לבאס.כידוע,עדיין חלק מהאינפורמציה במיד באס עוברת דרך הוופר כיאה לרמקול היברידי.
תודה מראש לעונים (Y)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

הבחירה תלוייה בעיקר במימדי התיבה (לאחר חיזוקים :wink: ) - אז מומלץ לטפל ב"בעייה" הזו קודם :wink:

go_go פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

yairf כתב:הבחירה תלוייה בעיקר במימדי התיבה (לאחר חיזוקים :wink: ) - אז מומלץ לטפל ב"בעייה" הזו קודם :wink:
...
התיבה תחוזק ותדופן כראוי.ברור לי לחלוטין שזה הכרחי לקבלת תוצאה טובה יותר.השאלה הינה איה אלמנט כדאי לי לקנות?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

אחרי שתסיים עם שלב החיזוקים, קח מידות מדוייקות ונמשיך משם...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #5 

הפרמטרים הם סה"כ די סטנדרטיים לוופר בקוטר הזה. עקרונית למצוא תחליף לא צריכה להיות בכלל בעיה.

פרמטר שאתה יכול להוציא מהלקסיקון שלך במקרה הזה הוא "מהירות" בוופרים - אין כזה דבר. הסינרגיה
בין הוופר לפאנל האלקטרוסטאטי תושפע הרבה יותר מהחדר מאשר על ידי הוופר עצמו. בהנחה ואתה זקוק
לוופר שמסוגל להיות שטוח ל 250hz אתה תצטרך ללכת על דרייבר "וופר" ולא "סאבוופר", וממולץ כזה עם
ערך Le נמוך ככל האפשר.

go_go פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

HazooM כתב:הפרמטרים הם סה"כ די סטנדרטיים לוופר בקוטר הזה. עקרונית למצוא תחליף לא צריכה להיות בכלל בעיה.

פרמטר שאתה יכול להוציא מהלקסיקון שלך במקרה הזה הוא "מהירות" בוופרים - אין כזה דבר. הסינרגיה
בין הוופר לפאנל האלקטרוסטאטי תושפע הרבה יותר מהחדר מאשר על ידי הוופר עצמו. בהנחה ואתה זקוק
לוופר שמסוגל להיות שטוח ל 250hz אתה תצטרך ללכת על דרייבר "וופר" ולא "סאבוופר", וממולץ כזה עם
ערך Le נמוך ככל האפשר.
...
ברור לי שאני זקוק לוופר ולא לסאבוופר-וכך גם כתבתי.אני לא בקי ברזי הספציפיקציות הדרושות.דבר אחד אני כן יודע-אני רוצה לקבל שיפור בבאס.אני זקוק לעצה מה לקנות.עקבתי בעניין רב אחר הכתבות (והפוסטים) שלך,וברור לי שאתה האיש שיכול לתת לי את התשובות הנחוצות לי.אשמח באם תוכל להפנות אותי ולהדריך אותי מה (והיכן)עלי לרכוש את הדרוש לי.בהתייחס לספציפיקציות שכתבתי לעיל,בפורם של מרטין לוגן בחו"ל,תמיד מתלוננים על "חור" בין הפנל האלקטרוסטטי לבין הוופר.האשמה לדבריהם הינה בוופר, שבלשון המעטה "לא בליגה של הפנל האלקטרוסטטי".אני מאד רוצה לפתור את הבעיה הזאת,למרות שאישית ,אני לא חושב שהיא כל כך קריטית ברמקול שלי.אולם באס קונרול חסר קצת לרמקול-את זה אני חייב לפתור.-והדרך היחידה הינה בהחלפת הוופרים. (Y)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #7 

אי אפשר לקנות חלקים מ-M-L עצמם?

go_go פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

michael123 כתב:אי אפשר לקנות חלקים מ-M-L עצמם?
...
פניתי לML והיתה לי קורספונדנציה ארוכה מאד עם Jim Power מנהל השרות (כבר 20 שנה).לצערם,אין להם וופרים טובים יותר לדגם שלי.הם יכולים למכור לי את הדגם הקיים ו/או של הדגם הבא אחריו SL3.למרות שזה וופר אלומיניום,לדבריו אני לא אקבל תוצאה טובה יותר ממה שיש לי היום.הוא הציע לי (לבסוף) לחפש וופר בשוק החופשי,תוך אמונה שלמה שאמצא וופר הרבה יותר טוב-ויותר מתאים ממה שהם יכולים למכור לי.אני רק יכול לומר דבר אחד:הלואי על כל חברה, שרות כפי שחברת ML נותנת.כדי שאוכל למצוא וופר טוב יותר,הוא הלך לארכיון ושלח לי את הספציפיקציות של הדגם הקיים אצלי כדי שיהיה לי יותר קל להתאים וופר ע"פ דרשותי (ודרישות הרמקול/קרוסאובר).לML יש מלאי חלפים לכל מודל החל מהמודל הראשון לפני יותר מעשרים שנים ועד היום!יתרה מכך,הם הוציאו פנלים חדשים לדגם שלי (בן 20 הילד) עם הרשת החדשה שלהם ה-Clear,(זאת הרשת שהם משתמשים בה לרמקולים היקרים ביותר שלהם) שמשפרת את השמיעה לרמה אחרת.אני לא מכיר הרבה חברות שעושות זאת.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

גם אין שום סיבה לקנות מ-ML - הם מוכרים דרייברים סטנדרטיים שאפשר לקנות בחנות ולוקחים עליהם מתח רווחים גבוה למדי.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #10 

go_go - צריך לעיין במבחר הקיים באתרים גדולים כמו madisound ופשוט לבחור משהו מתאים.

לא עקבתי אחרי שרשור החידוש, אבל במידה והתיבה הינה באותו הנפח, רצוי ללכת על דרייבר עם
פרמטרים קרובים פחות או יותר לדרייבר המקורי. העפתי קצת מבט באתר וישנם כמה דרייברים
שיכולים להתאים, חלקם אגב דווקא מוגדרים כסאבוופרים, אבל בכיף יכולים לשמש כמיד באס.

לאחר הסלקציה הראשונה אפשר ולשאול את דעתו של הבחור מ ML (בהנחה והוא לא "מכור" מראש).

מה התקציב?

go_go פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

HazooM כתב:go_go - צריך לעיין במבחר הקיים באתרים גדולים כמו madisound ופשוט לבחור משהו מתאים.

לא עקבתי אחרי שרשור החידוש, אבל במידה והתיבה הינה באותו הנפח, רצוי ללכת על דרייבר עם
פרמטרים קרובים פחות או יותר לדרייבר המקורי. העפתי קצת מבט באתר וישנם כמה דרייברים
שיכולים להתאים, חלקם אגב דווקא מוגדרים כסאבוופרים, אבל בכיף יכולים לשמש כמיד באס.

לאחר הסלקציה הראשונה אפשר ולשאול את דעתו של הבחור מ ML (בהנחה והוא לא "מכור" מראש).

מה התקציב?
...
תודה.סביר להניח שהתיבה תשאר פחות או יותר בנפח המקורי.יכול להיות,שאבצע שינויים לחיזוק התיבה ודיפון,דבר שישנה את הנפח במעט.התקציב עומד על 300$-500$.אשמח באם תנחה אותי, איזה פרמטרים אני צריך לחפש ו/או תשלח לי קישור (אם לא קשה לך) למוצר.את האתר של madisound אני מכיר-ורכשתי מהם את הקבלים לשדרוג הקרוס של הרמקולים.תודה (Y)

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”