תבוטל הצנזורה על סרטים
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73369
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3722303,00.html
יותר מ-20 שנה אחרי ביטולו של חוק הצנזורה על מחזות, הכריזה השרה לימור לבנת על כוונתה לבטל גם את המועצה לביקורת סרטים. בנוסף, תפעל לשימור ותיעוד אוצרות התרבות הישראלית.
"זהו מוסד מנדטורי שעדיין פועל בישראל", אמרה. "לפני כשש שנים הגישה ועדה בראשותה של פרופסור גבריאלה שלו דו"ח הממליץ לבטל את הסמכות לצנזר סרטים ולהסתפק רק בסיווגם לפי מידת התאמתם לצפיית ילדים. המלצות אלה לא יושמו עד כה. סמכות הצנזורה צומצמה מאוד בשנים האחרונות בפסיקות בג"צ וגם השינויים הטכנולוגיים המאפשרים כיום צפייה בסרטים באינטרנט ללא כל הגבלה, הפכו את הצנזורה לבלתי רלבנטית. לאור זאת, החלטתי לאמץ את המלצות ועדת שלו ולבטל את הצנזורה על סרטים".
יותר מ-20 שנה אחרי ביטולו של חוק הצנזורה על מחזות, הכריזה השרה לימור לבנת על כוונתה לבטל גם את המועצה לביקורת סרטים. בנוסף, תפעל לשימור ותיעוד אוצרות התרבות הישראלית.
"זהו מוסד מנדטורי שעדיין פועל בישראל", אמרה. "לפני כשש שנים הגישה ועדה בראשותה של פרופסור גבריאלה שלו דו"ח הממליץ לבטל את הסמכות לצנזר סרטים ולהסתפק רק בסיווגם לפי מידת התאמתם לצפיית ילדים. המלצות אלה לא יושמו עד כה. סמכות הצנזורה צומצמה מאוד בשנים האחרונות בפסיקות בג"צ וגם השינויים הטכנולוגיים המאפשרים כיום צפייה בסרטים באינטרנט ללא כל הגבלה, הפכו את הצנזורה לבלתי רלבנטית. לאור זאת, החלטתי לאמץ את המלצות ועדת שלו ולבטל את הצנזורה על סרטים".
ובינתיים...
במשרד התקשורת יושבים ובודקים כיצד להטיל פיקוח על תוכן אודיו ויזואלי באינטרנט לפי אותם סטנדרטים שחלים על יס/הוט!!! נשמע מופרך? תיכנסו לאתר של משרד התקשורת ותראו. הם רוצים שמי שמציע תוכן וידאו בארץ יחוייב גם לסנן תכנים לקטינים, השקעות מקור ועוד. שיטפלו לאורנג' טיים, שיטפלו לYNET, לוואללה. נראה אותם מטילים את החובות שלהם על EMULE. אומנם יש שר תקשורת חדש, אבל כנראה שההשפעה של ש"ס עוד לא פגה במשרד התקשורת.
במשרד התקשורת יושבים ובודקים כיצד להטיל פיקוח על תוכן אודיו ויזואלי באינטרנט לפי אותם סטנדרטים שחלים על יס/הוט!!! נשמע מופרך? תיכנסו לאתר של משרד התקשורת ותראו. הם רוצים שמי שמציע תוכן וידאו בארץ יחוייב גם לסנן תכנים לקטינים, השקעות מקור ועוד. שיטפלו לאורנג' טיים, שיטפלו לYNET, לוואללה. נראה אותם מטילים את החובות שלהם על EMULE. אומנם יש שר תקשורת חדש, אבל כנראה שההשפעה של ש"ס עוד לא פגה במשרד התקשורת.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אני יכול לספור על יד אחת את כל הסרטים הישראליים שנהניתי מהם בשנים האחרונותsam22 כתב:Pavelz,
אני חושב שיש לנו קולנוע עם הברקות לא רעות מדי פעם
מעבר לזה
הסיום של ההודעה שלך![]()
...
ללכת על המים, מבצע סבתא, יוסי וג'אגר, חתונה מאוחרת, בופור (סביר ותו לא)
לא הרבה בכלל. ראיתי המון סרטים אירופאים או אמריקאיים עם תקציב לא פחות זעום שמהם נהניתי יותר.
הבעיה בארץ היא לא התקציבים אלא התסריטים
Need more cowbell
זה בא לידי ביטוי בהצגות סרטים מול תלמידים [אני חושב...], לדוגמה הקטע של הזיון בין התלמידה למורה או הקטע של האוננות של התלמידה בסרט "סוף העולם שמאלה" צנזרו כשראיתי את הקטעים הללו במסגרת בית הספר.
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
ובשנות ה50 הייה סרט דיטה בת האדם שבדי . שחור לבן . הוקרן בבית ההיסתדרות . כניסה הייה בלירה . הוציאו את כול הילדים . אבא שלי הייה השרת אז הרשו לי ליראות . ומה ראיתי ילדה מרחוק עים חזה יפה . זה הייה כול הסקס של הימים ההם . איך התיקדמנו משהוא . היום עשרות ערוצי פרונו ישר לחדרי מהלוויין . אבל ללא תירגום
רק הטכנאי קרמר
זה כמו שאתה תגיד שאתה קונה את פלייבוי "רק" בגלל הכתבות, תכלס אחרי צפייה בכמה מגזיני פלייבויי מכל מיני מקומות בעולם הבנתי שהמגזין הזה כבר לא מגזין פורנו אלא משהו דומה לבלייזר. המון כתבות אבל 6 דפים במקסימום של בחורות עם בקיני.הטכנאיקרמר כתב: היום עשרות ערוצי פרונו ישר לחדרי מהלוויין . אבל ללא תירגום...
נ.ב.
תגיד לי מי קורא כתוביות כאשר מאוננים??
אם כבר מדברים על אוננות, אני צריך לצנזר את המילה?
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
הבעיה שאני לא מבין על איזה נושא השחקנים מדברים . ואים בסוף היא מסכימה להתחתן איתו . ולא תמיד מדברים באנגלית . ליפעמים מדברים בגרמנית,צרפתית , פורטוגזית (מברזיל) וזה בעייה יש גם סרטים יפנים .
יצא אכשו חוק כתוביות לחרשים . אולי הם יסימו כתוביות בכול זאת
יצא אכשו חוק כתוביות לחרשים . אולי הם יסימו כתוביות בכול זאת
רק הטכנאי קרמר
-
Huber
- חבר במועדון HT

הם יהיו יותר טובים - לפחות מהבחינה הזו שלא יצנזרו קטעים מתוכם שלדעת הבמאי חשובים לעלילה/לסרט.Pavelz כתב:אז מה זה אומר שמעכשיו יהיו גם סרטים ישראלים טובים?
...אני אלווה את עצמי החוצה...
בנוסף, צפו להרבה יותר איברים חשופים בעתיד הקרוב בסרטים ישראלים במידה והצנזורה תורד - לא שזה משהו רע...
-
Huber
- חבר במועדון HT

לא ממש. אם סרט לא הולם להקרנה לגילאים מסומימים (וגם על זה אפשר לדון בהרחבה אן תרצה) אז שפשוט לא יקרינו אותו. להקרין אותו ולצנזר חלקים ממנו זה לעשות עוול לצופה וליוצרי הסרט. מה שצריך בארץ זו לא צנזורה כפי שהיא מתקיימת כיום (הורדת חלקים מהסרט) אלא שיטת ידרוג גילאים כמו שיש בארה"ב כיום. הרבה יותר חכם ועינייני.uris כתב:nimrodg
וטוב שכך....
-
Huber
- חבר במועדון HT

פאבל - זו הפעם הראשונה שראיתי את אניה בוקשטיין בעירום - היה שווה את כל השעה וחצי של הסרט הבינוני הזה (ועוד שעה וחצי של REWIND הלוך ושוב על הסצנת עירוום כמובן
).

אני חושב שהשיטה האמריקאית הכי הגיונית. מי שייעד את הסרט שלו לקהל בוגר לא צריך להיות מצונזר. אם לא ייעדת אותו לקהל בוגר ואתה רוצה לפנות גם לקהל הצופים הצעיר יותר - תדאג שהסרט שלך לא יכיל קטעי עירום ומין ונפתרה הבעייה. השיטה הנוכחית של לקצץ חלקים מהסרט היא פשוט בדיחה לא מצחיקה.
אני חושב שהשיטה האמריקאית הכי הגיונית. מי שייעד את הסרט שלו לקהל בוגר לא צריך להיות מצונזר. אם לא ייעדת אותו לקהל בוגר ואתה רוצה לפנות גם לקהל הצופים הצעיר יותר - תדאג שהסרט שלך לא יכיל קטעי עירום ומין ונפתרה הבעייה. השיטה הנוכחית של לקצץ חלקים מהסרט היא פשוט בדיחה לא מצחיקה.