פלזמה סמסונג 410 מול 450 יחד עם LGPQ300R ודיון על יבוא פרללי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
eyalsha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
שם מלא: eyalsha
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אני יודע שהיו הרבה שרשורים בנושא ולמעשה קראתי את כולם.
המשותף לכולם הוא שאין שם תשובה חד משמעית לכן אני מנסה שוב ואולי הפעם נצברו תובנות ונסיון נוסף עם הדגמים הללו.

לי אישית יש את הסמסונג Q91 (כמעט שנה) ואני מאוד מרוצה ממנה,
אבא שלי החליט לנטוש את הסוני טרינטרון CRT הישנה שלהם ולרכוש מסך.
מכיוון ש100 אחוז מהצפייה היא טלויזיה דרך YES , כמובן שאני ממליץ לו על פלזמה וככל הנראה גם לכיוון סמסונג.

השאלה שלי היא כזו : האם הA410 היא ברמה מספקת (ביחס לQ91 למשל) או ששווה לעשות עוד קצת מאמץ ולקנות את ה A450?
מבחינת נתונים יבשים ההבדל היחיד הוא בקונטרסט ,למרות שאני מתקשה להאמין שמשתמשים בפאנל שונה עבור שני המסכים,
וחושב שההפרש הוא למטרות שיווקיות בלבד, ובמנגנון ה100 הרץ שהייתי שמח אם היה אותו ב Q91 שלפעמים קצת מפשלת בתנועה מהירה של כדור במשחקי ספורט.

התקציב סביבות 4K , אבל יכול גם לעלות ל5K לצורך רכישת A450 רק אם באמת יש הצדקה לכך.

אשמח גם לדעת מה נחשב מחיר טוב למסכים הללו,
ראיתי שה410 הולך בין 3700 ל4000 תלוי אם יבוא מקביל או דרך סמליין
וה450 ב1000 שקל יותר מהנ"ל.

אשמח לעזרה, תודה.
נערך לאחרונה על ידי eyalsha ב 09/06/2009 14:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK

TangoMan
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

410 מול 450

שליחה #2 

האמת היא שהיתה לי את אותה ההתלבטות ולקחתי את ה-410 (לחדר שינה).
אני מאוד מרוצה מהתמונה (אני רואה בעיקר HOT SD וסרטים ב-HD ממחשב). ראיתי את ה-450, אומנם לא ליד ה-410, אבל אני חייב לומר שלא ראיתי שום הבדל. אתה יכול להיות שקט, ה-410 עושה עבודה טובה מאוד ואבא שלך יהנה ממנה.

(Y)

eyalsha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה.
אשמח לקבל עוד תגובות.

דרך אגב, מישהו מכיר מקום בו ניתן לראות אותן אחת ליד השניה?
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #4 

ההבדל המשמעותי ביותר הוא שב-450 יש 100 הרץ מובנה .

שאין ב-410 .

יש גם תוספת של עוד כניסת hdmi . תומך 1.3 .

יש עוד הבדלים בין שתי הדגמים .

לדעתי ההפרש בסכום שווה לטובת ה-450

.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

eyalsha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

השאלה היא האם ההבדל הזה, למשתמש הרגיל שווה עוד 25 אחוז במחיר?

בשבילי אישית לא הייתי מתלבט בכלל , זה למה בחרתי את הQ91 על פני הC91 בזמנו.

אשמח לקבל טיפ איפה באיזור המרכז ניתן לראות את שני המסכים אחד לצד השני.
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #6 

eyalsha
שלום לך .

אתה יכול ללכת לראות את שני המסכים אחד ליד השני ברשת א.ל.מ ביד אליהו ליד איצטדיון הכדורסל .

תתקשר אלהם לפני שאתה נוסע לוודות שאכן זה קיים .

בהצלחה (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

eyalsha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה על הטיפ, אבל הסתדרתי.

ראיתי היום בביגבוקס מול קניון איילון את שתי הטלויזיות שנמצאות שם אחת מעל השניה.
שיגעתי קצת את האיש מכירות, וכיוונתי את כל הפרמטרים בשתיהן שיהיו שווים לחלוטין.
נבדקו תכני SD, HD בספורט ,ערוץ 2 וערוץ 10.

הממצאים שלי , ואני מוסיף רק את מה שיש לי לחדש על פני מה שנאמר כאן:

יש הבדלים בין הפילטרים של הטלויזיות, ה450 פחות רגישה להשתקפויות אבל זה בא על חשבון איכות התמונה,
כי אובייקטים בצבע לבן נראים סגלגלים ב450 ולבנים כמו שצריך ב410.
מבחינת צבעים, יש קצת שוני עקב הנ"ל ולאחר שעה של משחק, לדעתי מדובר באותו פאנל עם פילטרים שונים.

כמו כן ב410 התפריט דל יותר, כלומר יש פחות פרמטרים לכוון ופחות גימיקים ואני לא בטוח שזה יותר גרוע.

בHD ראו בשתיהן פחות טוב ממה שרואים אצלי ב Q91 וזה בוודאות. כנ"ל לגבי SD , אבל ב HD זה בלט במיוחד.

ליד שתיהן היו ממוקמות ה PV80 של פנסוניק (כמעט 6K ייבוא רשמי) והLG PQ300 שדיי מצאה חן בעיני ביחס ל410 וה450 , למישהו יש נסיון איתה?

roei_s
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 559
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

eyalsha כתב:תודה על הטיפ, אבל הסתדרתי.

ראיתי היום בביגבוקס מול קניון איילון את שתי הטלויזיות שנמצאות שם אחת מעל השניה.
שיגעתי קצת את האיש מכירות, וכיוונתי את כל הפרמטרים בשתיהן שיהיו שווים לחלוטין.
נבדקו תכני SD, HD בספורט ,ערוץ 2 וערוץ 10.

הממצאים שלי , ואני מוסיף רק את מה שיש לי לחדש על פני מה שנאמר כאן:

יש הבדלים בין הפילטרים של הטלויזיות, ה450 פחות רגישה להשתקפויות אבל זה בא על חשבון איכות התמונה,
כי אובייקטים בצבע לבן נראים סגלגלים ב450 ולבנים כמו שצריך ב410.
מבחינת צבעים, יש קצת שוני עקב הנ"ל ולאחר שעה של משחק, לדעתי מדובר באותו פאנל עם פילטרים שונים.

כמו כן ב410 התפריט דל יותר, כלומר יש פחות פרמטרים לכוון ופחות גימיקים ואני לא בטוח שזה יותר גרוע.

בHD ראו בשתיהן פחות טוב ממה שרואים אצלי ב Q91 וזה בוודאות. כנ"ל לגבי SD , אבל ב HD זה בלט במיוחד.

ליד שתיהן היו ממוקמות ה PV80 של פנסוניק (כמעט 6K ייבוא רשמי) והLG PQ300 שדיי מצאה חן בעיני ביחס ל410 וה450 , למישהו יש נסיון איתה?
...
תקח את מה שאהבת הכי הרבה מארבעתן ביחד למחיר, מה הכי אהבת?

eyalsha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אם הייתי קונה כיום טלויזיה בשביל עצמי, כנראה שהייתי מתלבט בין ה 450 לבין ה הPV80 ופוסל את ה PV80 בגלל אחריות מלאה של שנה אחת בלבד שזה דיי חצוף. לדעתי ה PV80 לא עד כדי כך יותר טובה בשביל לשלם עליה עוד 1500 ש"ח מעל ה450, במיוחד כשזה מלווה בשנתיים פחות אחריות מלאה מאשר הסמסונג שנותנים 3 שנים.

מכיוון שהתקציב מוגבל ונמוך,כנראה שה410 תיבחר.

אגב, נאמר לי בחנות שהסמסונגים הם דגמים שהולכים להיעלם מהשוק בימים/שבועות הקרובים , יש לי הרגשה של ד'זה וו מהיום שבו קניתי את ה Q91 וכאשר קפצתי לחנות אחרי יומיים, כבר בתצוגה היה ה450
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :

roei_s
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 559
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #10 

eyalsha כתב:אם הייתי קונה כיום טלויזיה בשביל עצמי, כנראה שהייתי מתלבט בין ה 450 לבין ה הPV80 ופוסל את ה PV80 בגלל אחריות מלאה של שנה אחת בלבד שזה דיי חצוף. לדעתי ה PV80 לא עד כדי כך יותר טובה בשביל לשלם עליה עוד 1500 ש"ח מעל ה450, במיוחד כשזה מלווה בשנתיים פחות אחריות מלאה מאשר הסמסונג שנותנים 3 שנים.

מכיוון שהתקציב מוגבל ונמוך,כנראה שה410 תיבחר.

אגב, נאמר לי בחנות שהסמסונגים הם דגמים שהולכים להיעלם מהשוק בימים/שבועות הקרובים , יש לי הרגשה של ד'זה וו מהיום שבו קניתי את ה Q91 וכאשר קפצתי לחנות אחרי יומיים, כבר בתצוגה היה ה450
...
תקנה פרללי ב 4500 כמו שאני עשיתי, שנתיים אחריות מלאה.

eyalsha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

תודה על הטיפ אבל אני לא קונה ייבוא פרללי של אף מוצר.
קל וחומר כשהמוצר לא בשבילי אלא לאנשים שפחות מבינים.
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :

eyalsha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

טוב חברים, בסופו של דבר התשובה להתלבטות בין 410 ל450 היא : LG PQ300R.

נרכשה אחת כזו היום במחיר של 4300 ש"ח כולל 3 שנות אחריות של ח.י. הובלה והתקנה על הקיר (כולל מתקן).

תודה לכל המייעצים.
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #13 

eyalsha כתב:טוב חברים, בסופו של דבר התשובה להתלבטות בין 410 ל450 היא : LG PQ300R.

נרכשה אחת כזו היום במחיר של 4300 ש"ח כולל 3 שנות אחריות של ח.י. הובלה והתקנה על הקיר (כולל מתקן).

תודה לכל המייעצים.
...
למה בחרת בסוף LG ? התרשמת מאיכות התמונה יותר מהסמסונג?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #14 

תתחדש ותהנה!!
חוץ מההשקפויות הבאמת מוגזמות שם,עושה רושם שמסך לא רע בכלל...
דרך אגב,תגיד תודה שרכשת את ה Q9,הוא טוב יותר מה A450.

eyalsha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

הA450 נפסלה מכיוון שכל גווני הלבן שם נראים עם נטיה לסגול,להערכתי עקב פילטר קצת מוגזם.
הA410 היא טלויזייה פשוטה בלי גימיקים , וגם ללא פילטר איכותי נגד התשקפות ונסחרת בסביבות 4200-4500
כמו כן שמעתי תלונות כאן בפורום על תופעות צריבה במסכים מהדור הזה (נשמע קצת מפוקפק אבל הצטרף למערכת השיקולים)

התמונה של ה LG מעט יותר טובה לטעמי מאשר שני הסמסונגים, היא כוללת כניסות SCART ומנגנון 600HZ שאני מעריך ששווה ערך ל100HZ או טוב יותר, בצירוף עם הזדמנות לרכישת הPQ300R במחיר אטרקטיבי מאוד כולל 3 שנות אחריות של ח.י. שבאמת ניתנת ע"י ח.י. ולא ע"י קבלן משנה כמו רטפון במקרה של סמסונג ,הוחלט ללכת עליה. (לא שיש לי משהו רע לומר על רטפון ,אבל קיבלתי את הרושם שהשירות בח.י. טוב יותר וזה חשוב לי מאוד מכיוון שהטלויזיה היא עבור הוריי)

להזכירכם התקציב היה עד 4000-4200 וממש לא גמיש ולדעתי לאחר נפילת המחיר שלה עקב כניסת דגמי LG החדשים (כנראה) , היא מהווה התמורה הטובה ביותר לכסף.
המסך הזה מיועד לצפיה בטלויזיה דרך ממיר YES MAX רגיל, ובשבילם מדובר במסך שהוא מעל ומעבר.

נ.ב. אתה סגור על הקטע של ההשתקפויות? אני חושב שביחס לA410 שהתחרה מולו , הA410 היה פחות טוב.

נ.ב.2. תודה על החיזוקים בנושא ה Q91H. אני מאוד מרוצה מהמסך למעט גליצ'ים זניחים בשידורי כדורגל,
אבל קצת עצוב לחשוב ששילמתי עליו לפני שנה כמה פי 2 ממה שמשלמים על פלזמה מאלו שנידונו כאן.
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #16 

eyalsha כתב:הA450 נפסלה מכיוון שכל גווני הלבן שם נראים עם נטיה לסגול,להערכתי עקב פילטר קצת מוגזם.
הA410 היא טלויזייה פשוטה בלי גימיקים , וגם ללא פילטר איכותי נגד התשקפות ונסחרת בסביבות 4200-4500
כמו כן שמעתי תלונות כאן בפורום על תופעות צריבה במסכים מהדור הזה (נשמע קצת מפוקפק אבל הצטרף למערכת השיקולים)

התמונה של ה LG מעט יותר טובה לטעמי מאשר שני הסמסונגים, היא כוללת כניסות SCART ומנגנון 600HZ שאני מעריך ששווה ערך ל100HZ או טוב יותר, בצירוף עם הזדמנות לרכישת הPQ300R במחיר אטרקטיבי מאוד כולל 3 שנות אחריות של ח.י. שבאמת ניתנת ע"י ח.י. ולא ע"י קבלן משנה כמו רטפון במקרה של סמסונג ,הוחלט ללכת עליה. (לא שיש לי משהו רע לומר על רטפון ,אבל קיבלתי את הרושם שהשירות בח.י. טוב יותר וזה חשוב לי מאוד מכיוון שהטלויזיה היא עבור הוריי)

להזכירכם התקציב היה עד 4000-4200 וממש לא גמיש ולדעתי לאחר נפילת המחיר שלה עקב כניסת דגמי LG החדשים (כנראה) , היא מהווה התמורה הטובה ביותר לכסף.
המסך הזה מיועד לצפיה בטלויזיה דרך ממיר YES MAX רגיל, ובשבילם מדובר במסך שהוא מעל ומעבר.

נ.ב. אתה סגור על הקטע של ההשתקפויות? אני חושב שביחס לA410 שהתחרה מולו , הA410 היה פחות טוב.

נ.ב.2. תודה על החיזוקים בנושא ה Q91H. אני מאוד מרוצה מהמסך למעט גליצ'ים זניחים בשידורי כדורגל,
אבל קצת עצוב לחשוב ששילמתי עליו לפני שנה כמה פי 2 ממה שמשלמים על פלזמה מאלו שנידונו כאן.
...
יפה.
אני קניתי 410 ביוני שעבר.
באוגוסט בחנתי עבור חבר כמה פלזמות והתרשמתי מה LG שהיתה אז חדשה, לא זוכר את הדגם המדויק.
מבאס ששילמתי לפני בדיוק שנה 6300 והמחיר מאז נפל ב 33% מצד שני בשנה הזו ראיתי המון HD כולל ספורט.
למשל היום השידור טניס היה מהמם. חימר כתום, כדור ירוק ופדרר גדול אחד זו חוויה.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #17 

יצא לי לראות את ה Q300 פעמיים (פעם אחרונה במקרה לפני שעתיים),ואכן המסך הזה נותן תמונה טובה,אבל אני מאוד סגור על הנושא של ההשתקפויות.קצת מוגזם לדעתי,אבל אם זה לא מפריע להורים שלך ודי חשוך אצלהם אז זאת קניה טובה במחיר טוב.
אין מה לעשות,כל מי שקנה מסך לפני שנה ומעלה,שילם הרבה יותר מאשר היה משלם היום על מסך אפילו טוב יותר.

מלאך
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #18 

eyalsha כתב:הA450 נפסלה מכיוון שכל גווני הלבן שם נראים עם נטיה לסגול,להערכתי עקב פילטר קצת מוגזם.

...
קודם כל תתחדש (Y)

1. ראיתי את שני הפלזמות ובירור אני אומר שהתמונה חדה מפורטת ב 450.
2. ההשתקפיות ב410 גרועות מ 450.
3. הסמסונג הישנות באמת טובות יותר גם בעיקר גימור המט יותר.
4. אין שום סגול בלבן- בטח בעייה בכיו של ה 450.
5. איך העדפת LG על סמנסוג 450...אם כבר ה PV80 בכל מיקרה תהנו ותתחדשו.

eyalsha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

סמסונג 450 לא היתה בתמונה כי היא חרגה מהתקציב. (שים לב שאנחנו מדברים רק על ייבוא רשמי)

ההתלבטות היתה בין 410 לבין הLG.

אמרת שהתמונה חדה ומפורטת ב450, אבל לא אמרת אם זה ביחס לLG או באופן כללי.

כשאתה מסתכל על ה450 לבדה, אתה לא רואה בעיית סגול, כשאתה משווה אותה לאחרות אתה בהחלט מרגיש וזה בשל הפילטר נגד השתקפות אשר לא קיים ב410.
בחנות שמתי את פרמטרי הכיול 1 ל1 בין ה410 ל450 ועדיין ה450 הראיתה לבנים סגלגלים.

תן לי סיבה מספיק טובה לומר להם לוותר על ה LG, ואני משנה את ההזמנה. אני לא חושב שהם ישימו לב להבדלים כלשהם גם אם אשים להם FUJICOM :)

הPV80 בכלל ברמת מחירים אחרת , בכלל לא שייכת למשוואה הזאת.

תודה.
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :

מלאך
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #20 

תקנה מה שהכי זול כולל פרללי כאשר יש לפחות שנתיים אחריות.
למשל:
הPV8 בפחות מ4K ושנתיים אחריות ע"י רטפון (כמו של סמסונג).

42A450 ב 4400 ש"ח עם 3 שנים אחריות של י. שלום.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=708611

שניהם יעשו את העבודה.

אם יש בעייה של תאורה וחשש להשתקפויות קשות תקנה LCD נקודה !!.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”