הוצאת קיטור - "תעודת משרת מילואים פעיל"

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #1 

אני נמנה עם אלה שעושים מילואים באופן קבוע (ולא מעט).
לאחרונה קיבלתי את התגמול הנוסף (כל מי שמשרת יותר מ-22 ימים בשנה מקבל תגמול נוסף עבור כל יום) ובמקביל אליו "תעודת משרת מילואים פעיל".
עם התעודה הגיעה איגרת המסבירה שהתעודה הזו מונפקת במסגרת חוק לעידוד ותגמול משרתי מילואים, ובין השאר היא מעניקה הטבות והנחות במשרדי ממשלה.
אחת ההטבות שמפורטות שם היא אגרת רשיון נהיגה סימלית בגובה 10 שקלים (במקום 409 שקלים).

מכיוון שתוקף הרשיון שלי עומד לפוג בקרוב, פניתי למשרד הרישוי, ושם נאמר לי שאני צריך לשלם 409 שקלים. הסברתי שיש לי תעודת משרת מילואים פעיל, וכמובן שהצגתי אותה (בליווי תעודה מזהה נוספת, כנדרש בחוק).
נציגת משרד הרישוי הסבירה ש"השם שלך לא עבר אלינו ממשרד הביטחון ולכן אין מה לעשות".

פניתי לקצין מילואים ראשי, ולמוקד שהוקם לטיפול בכל הנושא הזה - הסברתי להם את מצבי. החבר'ה שם, שאמנם היו מאוד אדיבים, אכן הסבירו שרשימת הזכאים אמורה לעבור באופן אוטומטי ממשרד הבטחון לשאר משרדי הממשלה (תחבורה/ פנים וכו'), ושמשום מה השם שלי לא עבר (תמיד הייתי הילד השונה בחבורה).

בכל מקרה, to make a long story short, בשורה התחתונה עברו כבר כמעט שבועיים מאז שהתחלתי להתעסק עם זה ועדיין אין פתרון. הרשיון שלי תקף לעוד כשבועיים בלבד והזמן מתחיל להיות קריטי.
פניתי לקצין מילואים ראשי ישירות ולנציבת פניות הציבור. בינתיים אין פתרון.

מעצבן שעד שמדינת ישראל מחליטה לתת לי קצת הרגשה שאני לא פראייר מוחלט, גם זה מתפקשש. אם לא הייתי יודע על כל הסיפור הזה הייתי משלם 409 שקלים ונוהג שמח וטוב לב. הידיעה שאני אמור לקבל הטבה בגובה 400 ש"ח ובגלל כל מיני בעיות בירוקרטיות מטופשות אני אאבד את ההטבה הזו פשוט מרגיזה.
You are never fully dressed without a smile

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

יש מאות, אם לא אלפי החלטות ממשלה שמעולם לא מיושמות - גם לאחר פניה לבג"ץ ולכן אי החלת חוק באופן מעשי אינה מפתיעה. בעיקר כשמדברים על שני גופים גדולים ומסורבלים כמו הצבא ומשרד התחבורה.

אותי בזמנו דפקו מכיוון אחר - אחרי למעלה משני עשורים של שרות מלואים מאוד פעיל התברר לי שאני לא זכאי לשחרור מוקדם כי המקצוע הצבאי שלי לא הוגדר כלוחם מעולם - לא חשוב מה עשיתי ומה היה התפקיד שלי. די טמטום ואטימות כשיודעים שהתחלתי מלואים כחלק מקבוצה של 20 חיילים ובסופו של דבר השתתפו רק 4 בטקס השחרור הרשמי משרות מלואים לפני כמה שנים. אבל המקרה שלי באמת חריג. מה דעתך שנעבור לביטוח לאומי?

יופי של מוסד הביטוח הלאומי, שואב מצמך כסף טוב יותר מ Dyson ותמיד ישמור עליו מכל משמר - בעיקר כשאתה צריך שיחזירו לך אותו. המוסד לביטוח לאומי קודם כל מבטח את עצמו נגד תביעות שלך ושלי ולהוציא ממנו כסף היה מתיש גם את משה רבנו שהצליח בזמנו להוציא מים מהסלע. מבחינת הביורוקרטיה - לוקח בכיס הקטן גם את משרד הבטחון וגם את משרד התחבורה ואתה גם יכול להוסיף את משרד הפנים ועדיין לא תגיע למחצית מכמות הטירטורים שאפשר לעבור בביטוח הלאומי.

בגלל זה תמיד טענתי שצריך לעשות הבחנה מאוד ברורה בין המדינה (שזה אתה ואני) לבין הממשלה ושלא תמיד דרך ההתנהלות של הממשלה מיטיבה עם המדינה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #3 

כל נציג שדיברתי איתו, ממשרד התחבורה או ממשרד הבטחון הסכים איתי שאני אמור לשלם רק עשרה שקלים אגרה.
הבעיה היא ש"הם לא יכולים להכניס את זה למחשב".

קיבינימט - איפה הבן אדם שיעמוד על הרשומה שלי ב-DB וילחץ ENTER? אני מבטיח לו טיפ.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #4 

Catskinner כתב:יש מאות, אם לא אלפי החלטות ממשלה שמעולם לא מיושמות - גם לאחר פניה לבג"ץ ולכן אי החלת חוק באופן מעשי אינה מפתיעה. בעיקר כשמדברים על שני גופים גדולים ומסורבלים כמו הצבא ומשרד התחבורה.

אותי בזמנו דפקו מכיוון אחר - אחרי למעלה משני עשורים של שרות מלואים מאוד פעיל התברר לי שאני לא זכאי לשחרור מוקדם כי המקצוע הצבאי שלי לא הוגדר כלוחם מעולם - לא חשוב מה עשיתי ומה היה התפקיד שלי. די טמטום ואטימות כשיודעים שהתחלתי מלואים כחלק מקבוצה של 20 חיילים ובסופו של דבר השתתפו רק 4 בטקס השחרור הרשמי משרות מלואים לפני כמה שנים. אבל המקרה שלי באמת חריג. מה דעתך שנעבור לביטוח לאומי?

יופי של מוסד הביטוח הלאומי, שואב מצמך כסף טוב יותר מ Dyson ותמיד ישמור עליו מכל משמר - בעיקר כשאתה צריך שיחזירו לך אותו. המוסד לביטוח לאומי קודם כל מבטח את עצמו נגד תביעות שלך ושלי ולהוציא ממנו כסף היה מתיש גם את משה רבנו שהצליח בזמנו להוציא מים מהסלע. מבחינת הביורוקרטיה - לוקח בכיס הקטן גם את משרד הבטחון וגם את משרד התחבורה ואתה גם יכול להוסיף את משרד הפנים ועדיין לא תגיע למחצית מכמות הטירטורים שאפשר לעבור בביטוח הלאומי.

בגלל זה תמיד טענתי שצריך לעשות הבחנה מאוד ברורה בין המדינה (שזה אתה ואני) לבין הממשלה ושלא תמיד דרך ההתנהלות של הממשלה מיטיבה עם המדינה.
...
העניין הוא שאנשים שלא נזקקים לשירותי הביטוח הלאומי לא מודעים אפילו לאלפית מהקושי שיש בעבודה מול הגוף ההזוי הזה...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

הבעיה ש Shed מציג היא ידועה וכואבת. בעוד ששרות סדיר הוא חובה המוטלת על רוב האוכלוסיה, הזימון לשרות המלואים מתבצע לפי הצרכים המבצעיים של הצבא ולכן רוב העומס נופל על כתפי הלוחמים ותומכי הלחימה המהווים אחוז קטן מסך האוכלוסיה. זו הסיבה גם שרוב המשתחררים מסדיר בקושי מוזמנים למלואים - פשוט אין מה לעשות איתם שם.

והעומס הוא רב ועבודה היא שילוב של שיעמום טוטאלי עם רגעי לחץ אדירים, שעות שינה לא מסודרות, ריחוק מהבית והמשפחה, תנאים שלעיתים קרובות הם פשוט מחפירים והתנהלות בשטח ובמצבים שאתה לא תמיד מבין איך הצלחנו בכלל להגיע אליהם. כשעוד עשיתי מלואים נהגתי לדבר על אפקט הפיזור של ימי המלואים: אי אפשר להתחיל שום דבר חשוב שבועיים לפני המלואים ולוקח בערך אותו פרק זמן כדי לחזור לשיגרה בסיום השירות. שלא לדבר שבמצבי חרום אפשר גם לדפוק 90 עד 120 ימי מלואים נטו בשנה. בקיצור, זה דופק לך את החיים בכלל ואת אפשרויות העבודה בפרט.

אז לקבל הנחות בתשלום מיסים ואגרות זה המינימום שהמדינה יכולה לעשות עבור המלואימניקים והסחבת ביישום ההחלטות האלו פשוט מקוממת.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #6 

Shed כתב:כל נציג שדיברתי איתו, ממשרד התחבורה או ממשרד הבטחון הסכים איתי שאני אמור לשלם רק עשרה שקלים אגרה.
הבעיה היא ש"הם לא יכולים להכניס את זה למחשב".

קיבינימט - איפה הבן אדם שיעמוד על הרשומה שלי ב-DB וילחץ ENTER? אני מבטיח לו טיפ.
...
אותו אחד שאמור לעדכן את ה-DB נמצא עכשיו במילואים :wink:
וברצינות, הבעיה מתחילה מזה שאין DB אחד לכל מוסדות הממשלה עם הרשאות שונות לכל משרד, אלא כל משרד יודע לבנות את ה-DB שלו בעצמו ולא לשתף משרדים אחרים, כך בדיוק הרבה אנשים נופלים בין הכסאות (כמוך), כמו גם הרבה אנשים שמנצלים את העניין שמשרד אחד לא יודע מה קורה במשרד אחר.

אני רק לא מבין דבר אחד, אם כל הנציגים מסכימים עם זה שאתה אמור לשלם 10 ש"ח, אז למה הם לא נותנים לך לשלם את הסכום הזה, עם אישור בכתב ממשרד הבטחון למשרד התחבורה שהעניין יטופל בהקדם והרשומה ב-DB תתעדכן.
שהם ימשיכו להסתבך עם הבירוקרטיה (זה חלק מתפקידם) ושאותך ישחררו.
במחשבה שניה, זו בקשה קצת מוגזמת לבקש מפקידים, זה גורם להם לאמץ קצת את התאים במח ולקחת אחריות... :@

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

הסיבה שאין DB אחד מרכזי הוא דווקא אחת ההחלטות הטובות יותר שלקחה על עצמה הממשלה בזמנו. הסיבה היא הדרישה לשמור על פרטיות האזרח. מי שעובד במשרד התחבורה לא צריך לשבת גם על הרשומות הפליליות של האזרחים ולמשטרה אין מה לחפש ברשומות משרד הבריאות. מה עוד שמאגר אחד מרכזי היה חושף את כולנו לפגיעה חמורה במקרה של פריצה חיצונית.

זה שאין תקשורת טובה בין ה DB השונים זה כבר סיפור אחר ובזה כבר אי אפשר להאשים אף אחד מלבד הפקידים באותו משרד שהיו אמורים לדאוג לקבל את הרשומות. התירוצים שלהם תמיד נשמעים כמו "אכלו לי, שתו לי" מהטירונות אבל אין סיכוי שהם זוכרים על מה מדובר כי אני בטוח שהם מעולם לא לבשו מדים מאז שהשתחררו מסדיר.

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #8 

theAman כתב: אני רק לא מבין דבר אחד, אם כל הנציגים מסכימים עם זה שאתה אמור לשלם 10 ש"ח, אז למה הם לא נותנים לך לשלם את הסכום הזה, עם אישור בכתב ממשרד הבטחון למשרד התחבורה שהעניין יטופל בהקדם והרשומה ב-DB תתעדכן.
במחשבה שניה, זו בקשה קצת מוגזמת לבקש מפקידים, זה גורם להם לאמץ קצת את התאים במח ולקחת אחריות... :@
...
הפקידה במשרד התחבורה פשוט לא יכולה, טכנית, לשנות את הסכום לתשלום בטופס. אני יכול לנפנף בתעודה עד מחרתיים זה לא יעזור.

אם אנחנו כבר מוציאים קיטור על הנושא, אז הנה באותו עניין:
כמו שכתבתי, מי שעושה מעל X ימי מילואים בשנה מקבל תגמול כספי נוסף על כל יום נוסף. האבסורד הוא שעל הסכום הזה משלמים מס הכנסה... פשוט בדיחה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #9 

Catskinner כתב:הסיבה שאין DB אחד מרכזי הוא דווקא אחת ההחלטות הטובות יותר שלקחה על עצמה הממשלה בזמנו. הסיבה היא הדרישה לשמור על פרטיות האזרח. מי שעובד במשרד התחבורה לא צריך לשבת גם על הרשומות הפליליות של האזרחים ולמשטרה אין מה לחפש ברשומות משרד הבריאות. מה עוד שמאגר אחד מרכזי היה חושף את כולנו לפגיעה חמורה במקרה של פריצה חיצונית.

זה שאין תקשורת טובה בין ה DB השונים זה כבר סיפור אחר ובזה כבר אי אפשר להאשים אף אחד מלבד הפקידים באותו משרד שהיו אמורים לדאוג לקבל את הרשומות. התירוצים שלהם תמיד נשמעים כמו "אכלו לי, שתו לי" מהטירונות אבל אין סיכוי שהם זוכרים על מה מדובר כי אני בטוח שהם מעולם לא לבשו מדים מאז שהשתחררו מסדיר.
...
לגבי שמירה על פרטיות, אין בעיה לתת הרשאות שונות למשרדים שונים, למשל במשרד הבריאות לא יוכלו להכנס ולראות עבר פלילי.
לגבי פגיעה במקרה של פריצה חיצונית, לא נתתי על זה את הדעת, כנראה שאתה צודק באמת והעניין אמור להיות מבוזר ולא מרוכז במקום אחד.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #10 

Shed כתב:
theAman כתב: אני רק לא מבין דבר אחד, אם כל הנציגים מסכימים עם זה שאתה אמור לשלם 10 ש"ח, אז למה הם לא נותנים לך לשלם את הסכום הזה, עם אישור בכתב ממשרד הבטחון למשרד התחבורה שהעניין יטופל בהקדם והרשומה ב-DB תתעדכן.
...
הפקידה במשרד התחבורה פשוט לא יכולה, טכנית, לשנות את הסכום לתשלום בטופס. אני יכול לנפנף בתעודה עד מחרתיים זה לא יעזור.
...
אני כמעט בטוח שאין שום בעיה לעקוף את העניין בשיתוף בין 2 המשרדים, הכל עניין של רצון טוב והגדלת ראש.
הרי אם יבוא מישהו מספיק בכיר ממשרד התחבורה וייתן אישור לכך, פתאום הכל ידפוק כמו שצריך ופתאום כן אפשר לשנות רשומה, או להנפיק טופס עם סכום אחר או כל פתרון אחר...

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #11 

shed,גם אני קיבלתי לאחרונה,את התעודה המגוחכת הזאת,ואפשר לתלות אותה על הקיר.

העניין הזה כבר זכה להתייחסות בתקשורת,וטרם תוקן,ולא נראה שזה ישתנה בכלל בקרוב.

פשוט חוצפה (n)

בנוסף,בשקט החליטו גם לקצץ את מענק המילואים,למי שמשרת הרבה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3695476,00.html

העניין בעתירה בבג"צ
הגיע הזמן לחתוך רקמות

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

theAman, הצחקת אותי עם ההרשאות. אנחנו מדברים על ממשלה שהיא המקבילה למשפחה דיספונקציונלית - משרד הבריאות לא מצליח לנהל את בתי החולים שיש לו - שלא לדבר על הקמת בית חולים חדש, משרד התחבורה לא מצליח להרים את פרוייקט רכבת הפרוורים ואת הכביש הנורמלי היחיד שנבנה בשנים האחרונות היו צריכים להעביר לידיים פרטיות, משרד התקשורת לא מצליח להשתלט על השידורים הקרקעיים ועוד ועוד...

מהם אתה מצפה שאם מאגר הנתונים יהיה מרוכז במקום אחד הם גם יצליחו לשמור עליו כמו שצריך?

Asaf_Y
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

אצלי זה דווקא עבד,
ושילמתי רק את ה 10 שקלים (זה היה לפני כשבועיים)
מעבר לזה אין ממש מה לעשות עם הכרטיס המטופש
אבל אם לומר את האמת זה איזשהו צעד בכוון גם אם לא פיצוי ממש הולם

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #14 

theAman כתב:
Catskinner כתב:הסיבה שאין DB אחד מרכזי הוא דווקא אחת ההחלטות הטובות יותר שלקחה על עצמה הממשלה בזמנו. הסיבה היא הדרישה לשמור על פרטיות האזרח. מי שעובד במשרד התחבורה לא צריך לשבת גם על הרשומות הפליליות של האזרחים ולמשטרה אין מה לחפש ברשומות משרד הבריאות. מה עוד שמאגר אחד מרכזי היה חושף את כולנו לפגיעה חמורה במקרה של פריצה חיצונית.

...
לגבי שמירה על פרטיות, אין בעיה לתת הרשאות שונות למשרדים שונים, למשל במשרד הבריאות לא יוכלו להכנס ולראות עבר פלילי.
לגבי פגיעה במקרה של פריצה חיצונית, לא נתתי על זה את הדעת, כנראה שאתה צודק באמת והעניין אמור להיות מבוזר ולא מרוכז במקום אחד.
...
להסתמך על הרשאות זה לא פתרון. זה נתון לפריצה וגם נתון לטעויות. הפרדה צריכה להיות הפרדה פיזית.
ה"מאמץ" צריך להיות בלשתף מידע, לא בלחסום מידע כמו עם הרשאות.

בכל מקרה, כמו שאמרת, זו לא הבעייה פה. הבעייה פה היא איך מטפלים בתקלות טכניות כשקורות ולא איך נמנעים מהן.
shed,
האם כתבת ל"פניות הציבור" במשרד הבטחון?
משה

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #15 

moco,

כן, כתבתי לנציבת פניות הציבור במשרד הבטחון, וגם דיברתי איתם בטלפון מספר פעמים.

אני מוכן להבין שתקלות קורות. הבעיה שלי, שגם כאשר אני מראה את התעודה פיזית - אין מה לעשות. אם אתה לא במחשב - אתה לא קיים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

אבל בזה באמת כבר אי אפשר להאשים רק את משרדי הממשלה כי זה המצב גם במגזר הציבורי, עיסקי ופרטי.

אני רק מקווה שבסוף תקבל את הזיכוי המגיע לך ולו רק כדי שתרגיש שמעריכים אותך

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35087
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #17 

וואו, ממש מרגיז :evil: עד שסוף סוף נותנים תגמול כשלהו.
בהחלט מבין אותך (בתור אחד שעד לפני כ-3 שנים עשה כמו שעון לפחות 25 יום בשנה - מה לעשות, הגיל עושה את שלו)

אתה יכול אולי לשלם ולדרוש החזר ממשרד הביטחון (אפילו דרך תביעות קטנות או משהו כזה במידה ולא מצליח)

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #18 

תסלחו לי על ההתפרצות:
1. תפסיקו לבכות כבר, רוצים לעשות מילואים תעשו לא רוצים אל תעשו.
2. אף אחד לא חייב לכם כלום.
3. לגבי המענק שהורידו... נו בחיית כמה בכיינות ביטלו מענק אחד ונתנו מענק אחר שנותן יותר!!!! כסף אז לא לבלבל תמוח... (אם תתעקשו אני אפרט את החישוב)
4. תקלות יתכנו אין מה לעשות, לשמחתי בסהכ החוויה שלי עם משרדי הממשלה הרבה פחות מעצבנת..
זהו

ותאמינו לי אני עושה מילואים לא פחות מכם....

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #19 

Star-Blazer כתב:תסלחו לי על ההתפרצות:
1. תפסיקו לבכות כבר, רוצים לעשות מילואים תעשו לא רוצים אל תעשו.
2. אף אחד לא חייב לכם כלום.
3. לגבי המענק שהורידו... נו בחיית כמה בכיינות ביטלו מענק אחד ונתנו מענק אחר שנותן יותר!!!! כסף אז לא לבלבל תמוח... (אם תתעקשו אני אפרט את החישוב)
4. תקלות יתכנו אין מה לעשות, לשמחתי בסהכ החוויה שלי עם משרדי הממשלה הרבה פחות מעצבנת..
זהו

ותאמינו לי אני עושה מילואים לא פחות מכם....
...
אני לא מסכים איתך עם כל סעיף וסעיף שאתה מציג.
1. מילואים עושים. נקודה. אין דבר כזה "לא רוצה לא עושה". אף אחד כאן לא מלין/ בוכה על זה שהוא עושה מילואים.
2. משרד התחבורה, חייב, על פי חוקי מדינת ישראל, להעניק רשיון באגרה סימלית למי שמוגדר "משרת מילואים פעיל" כפי שהחוק הגדיר.
3. אף אחד לא מדבר על המענק שהורידו בשרשור הזה (ואם כבר העלית את הנושא - עוד קטע מסריח של משרד הבטחון שמנסה לחסוך כספים).
4. תקלות יתכנו, והן מתקבלות בהבנה. חוסר התיקון של התקלות, וההעמדה של אדם שלא עשה שום דבר רע במצב של מבוי סתום לא מתקבלים בהבנה.

אני לא יודע מה איתך, ומה יחסך לכסף, אצלי לפחות, 400 ש"ח זה לא סכום שאני מזלזל בו. כאשר אני יודע שלפי חוק אני אמור לשלם 10 שקלים, ואילו בגלל טעות בירוקרטית אני אצטרך לשלם 409 שקלים זה מקומם.
אם אתה חושב שזה עניין של מה בכך, אתה מוזמן לקחת על עצמך את העלות הנוספת ולתת לי 399 שקלים.

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #20 

1. לצערי מכלל מדינת ישראל הבוגרים 1.5 אחוז משרתים שירות פעיל.
2. בעיה בירוקרטית קצת לחץ ודבקות במשימה (תשלום של 10 שח) לאור המטרה (חסכון בכסף) יפתרו את זה.
3. .כן דיברו על זה... משהו נתן איזה קישור ל YNET נו בחיית אחי אתה לא מצפה שישלמו לך שני מענקים זהים לא להיות גרידי...

ביננו זה מעצבן ו - 400 שח זה המווון כסף.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”