בעיית חדות בצפיה בסרטים..
שלום,
בראשותי מסך 22 אינץ סמסונג 2243BW.
וכרטיס מסך: 8400GS.
כשאני רואה סרטים במחשב אני רואה בחלקם מפוקסל... חלק מהסצנות מפוקסלות לא חדות.
אבל כשאני צורך את הסרט בדיסק (בלי המרה.. פשוט כ DIVX).
אני רואה חד כמו סרטים של DVD רגיל וטלויזיה.
מה הבעיה?
איך לסדר את זה?
תודה.
בראשותי מסך 22 אינץ סמסונג 2243BW.
וכרטיס מסך: 8400GS.
כשאני רואה סרטים במחשב אני רואה בחלקם מפוקסל... חלק מהסצנות מפוקסלות לא חדות.
אבל כשאני צורך את הסרט בדיסק (בלי המרה.. פשוט כ DIVX).
אני רואה חד כמו סרטים של DVD רגיל וטלויזיה.
מה הבעיה?
איך לסדר את זה?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
"צורך את הסרט בדיסק". לא הבנתי למה הכוונה... נגן DVD חיצוני ולא מחשב? אותו מחשב אבל עם תוכנת נגינה אחרת?
כמו כן, "בלי המרה" - איזה המרות אתה עושה?
כמו כן, "בלי המרה" - איזה המרות אתה עושה?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
b007, לא צריך להשתומם ש pixies לא הבין כי גם אני קראתי את ההודעה המקורית שלך ולא ממש הצלחת להסביר את עצמך - למשל יצאת מנקודת ההנחה שאנחנו נבין מיד שאם אתה צורב את הסרט על דיסק אתה גם תצפה בו בנגן ה DVD שלך. אני גם מניח שאתה גם מתכוון לכך שהצפיה במחשב היא על גבי הצג שלו בעוד שהצפיה בנגן ה DVD היא באמצעות מסך LCD כלשהוא המחובר אליו.
יש שתי סיבות עיקריות לכך שבצפיה במחשב החובר לצג מחשב יראו פחות טוב מאשר בצפיה ב DVD המחובר למסך טלוויזיה. הסיבה הראשונה נגרמת כתוצאה מחוסר ידע והשניה מחוסר כסף.
חוסר ידע: להבדיל מנגן DVD המחשב זקוק להתקנת תוכנות כדי לפענח ולהציג סרטים. אותם תוכנות זקוקות גם להגדרות ורוב המשתמשים לא יודעים מה צריך להגדיר ומתי להפעיל את ההגדרות. הייתי מנסה לעזור לך אבל שכחת לציין עם מה אתה בדיוק עובד כדי לצפות בסרטים במחשב שלך.
חוסר כסף: רוב מסכי המחשב הזולים הנמכרים היום הם נחותים באפשרויות הפרדת הצבעים שלהם לעומת מסכי טלוויזיה. הם בדרך כלל משתמשים ב 6 ביטים לכל ערוץ צבע במקום ב 8 כדי לשפר את מהירות התגובה בלי להשקיע בפנלים יקרים יותר שייקרו את מחיר המסך. את המחיר אנו כמובן משלמים בצפייה בווידאו שם זה גורם למריחות די רציניות בסצנות חשוכות.
יש שתי סיבות עיקריות לכך שבצפיה במחשב החובר לצג מחשב יראו פחות טוב מאשר בצפיה ב DVD המחובר למסך טלוויזיה. הסיבה הראשונה נגרמת כתוצאה מחוסר ידע והשניה מחוסר כסף.
חוסר ידע: להבדיל מנגן DVD המחשב זקוק להתקנת תוכנות כדי לפענח ולהציג סרטים. אותם תוכנות זקוקות גם להגדרות ורוב המשתמשים לא יודעים מה צריך להגדיר ומתי להפעיל את ההגדרות. הייתי מנסה לעזור לך אבל שכחת לציין עם מה אתה בדיוק עובד כדי לצפות בסרטים במחשב שלך.
חוסר כסף: רוב מסכי המחשב הזולים הנמכרים היום הם נחותים באפשרויות הפרדת הצבעים שלהם לעומת מסכי טלוויזיה. הם בדרך כלל משתמשים ב 6 ביטים לכל ערוץ צבע במקום ב 8 כדי לשפר את מהירות התגובה בלי להשקיע בפנלים יקרים יותר שייקרו את מחיר המסך. את המחיר אנו כמובן משלמים בצפייה בווידאו שם זה גורם למריחות די רציניות בסצנות חשוכות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
איזה קודקים או חבילות קודקים מותקנים אצלך במחשב?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"