התקינו אצלי היום בהצלחה HOT HD ויש לי שאלה לגבי החיבור לטלויזיה,
כאמור בפוסט הקודם ברשותי LCD 37' 1366*768,
הטלויזיה די ישנה כ4 שנים אך היא מציגה SD בצורה מאוד מרשימה ביחס לטלוזיות שנמצאות קיום בשוק העממי.
כאשר הטכנאי בה לחבר הוא אמר כי הוא לא יכול לחבר את הממיר (?), כשאני המום הוא מראה לי חיבור HDMI , כאשר בLCD ישנו חיבור DVI וחיבור קומפוננט, הוא אמר שהוא לא יכול לחבר אלא בחיבור הזה, מכיוון שאני מבין קצת בחיהורים הללו הבאתי לו חיבור HDMI TO DVI, שלהפתעתי משום מה לא היה לו....
בקיצור חיבר הכל עובד פיקס, הLCD מחוברת דרך HDMI למתאם HDMI TO DVI ומשם לLCD, החיבור מוציא אות של 1080I , לא שמתי לב להבדל ניכר בין זה ל720P.
כשהטנאי הלך ראיתי שמאחורי הממיר מתנוססת לה בגאון יציאת COMPONNET,
האם כדאי לחבר את הממיר לכניסת הTV בכבל קומפוננט איכותי? שכן יכול להיות שהמעבר בין HDMI לDVI גורע מן האיכות.
מה ממליצים?
שאלה לגבי חיבור ממיר HOT HD
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה די הגיוני שלא היה לטכנאי מחבר מ HDMI ל DVI כי היום אין מסכים שיש להם שקע DVI והתפקיד שלו זה לחבר ממירים שלהם אין מחבר מסוג זה כבר הרבה שנים.
מאוד סביר שלא תראה הבדל בין 720p ל 1080i כשהמסך שלך הוא 37 אינטש HDR ואתה יושב במרחק סביר ממנו. המגבלות של המסך ומרחק הישיבה ינטרלו כל הבדל באיכות השידור המקורי.
המעבר בין DVI ל HDMI לא אמור לגרוע איכות כי אין שם בעצם המרה שלאות השידור או שינוי שלו. ההבדל בין שני החיבורים הוא רק במבנה הפיזי של המחברים ואולי גם בתמיכה בהעברת אודיו במקרה של הטלוויזיה שלך.
חיבור Component יכול לתת לך תוצאה שונה, לא בהכרח טובה יותר, ולו רק מהסיבה שאתה מעביר את האות דרך המעגלים האנלוגיים של הממיר והמסך. בדרך כלל יש הבדלים שנובעים מכיול שונה וזה מתבטא בעיקר בצבעים ובהירות התמונה. החדות והרזולוציה של החיבור היא זהה.
שיפור משמעותי באיכות התמונה לא יתקבל על ידי החלפת כבלים. לשם כך אתה צריך להשקיע קצת זמן בכיול המסך (בפורום עיבוד תמונה/כיול יש כמה טיפים מצויינים למתחילים) או להחליט להשיקע כסף נוסף בהחלפת המסך או רכישת מעבד ווידאו חיצוני - שני דברים שאני לא הייתי ממליץ לך לעשות כל עוד לפי טענתך "הכל עובד פיקס".
מאוד סביר שלא תראה הבדל בין 720p ל 1080i כשהמסך שלך הוא 37 אינטש HDR ואתה יושב במרחק סביר ממנו. המגבלות של המסך ומרחק הישיבה ינטרלו כל הבדל באיכות השידור המקורי.
המעבר בין DVI ל HDMI לא אמור לגרוע איכות כי אין שם בעצם המרה שלאות השידור או שינוי שלו. ההבדל בין שני החיבורים הוא רק במבנה הפיזי של המחברים ואולי גם בתמיכה בהעברת אודיו במקרה של הטלוויזיה שלך.
חיבור Component יכול לתת לך תוצאה שונה, לא בהכרח טובה יותר, ולו רק מהסיבה שאתה מעביר את האות דרך המעגלים האנלוגיים של הממיר והמסך. בדרך כלל יש הבדלים שנובעים מכיול שונה וזה מתבטא בעיקר בצבעים ובהירות התמונה. החדות והרזולוציה של החיבור היא זהה.
שיפור משמעותי באיכות התמונה לא יתקבל על ידי החלפת כבלים. לשם כך אתה צריך להשקיע קצת זמן בכיול המסך (בפורום עיבוד תמונה/כיול יש כמה טיפים מצויינים למתחילים) או להחליט להשיקע כסף נוסף בהחלפת המסך או רכישת מעבד ווידאו חיצוני - שני דברים שאני לא הייתי ממליץ לך לעשות כל עוד לפי טענתך "הכל עובד פיקס".
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.