פרוטוקול NFS בחיבור Tvix6500 לכונני רשת שלא דרך NetShare

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Custos פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחרונה אני מטפח שני כונניי רשת עצמאים WD שמחוברים [ביחד עם כונן נוסף במחשב] ברשת 100/1000 ל- 2 יחידות Tvix בדירה.

חלק ניכר מהחומרים זורמים נאותה בפרוטוקול SAMBA מכל מקום לכל מקום.

קבצים כבדים [כמו 1080P-m2ts ] זורמים כראוי רק מהכונן הפנימי של 6500 או מכונן המחשב [הפועל בחסות NetShare ] אל ה- 6500 , כל זאת, תחת פרוטוקול NFS המהיר יותר.

לצערי, אני לא מצליח להפעיל פרוטוקול NFS גם בתקשורת מה 6500 אל כונני הרשת העצמאיים ולמרות שאלו מצויידים באפשרות NFS אינטגרלית מופעלת כולל כתובות IP של יחידות ה6500 [מצורף תצלום מצב מסך ניהול הרשת מצד כ"א מהכוננים]

על פניו, נראה שמצד הכנונים העצמאים הכל מאופשר... אך בצד ה- 6500 לא ברור כיצד להציג משתני NFS בחלון קביעת המשתנים Network Disk לסימון וזיהוי הכוננים העצמאיים :

אודה אם מישהו התנסה באופציה זו ויכול לחלוק הנסיון, במיוחד בנקודות הבאות [או אחרות שהחמצתי]:

1. האם בכלל ניתן להריץ NFS מחוץ למעטפת NetShare במחשב? [בספר Tvix אין מוזכרת אפשרות כזו]

2. אם כן, מה צריך להרשם בשורת הנתיב לתיקיית tvixhd בחלון קביעת הערכים Network Disk ב-6500 :

מאחר והבחנתי כי בתחתית מסך ניהול הרשת בכונן העצמאי המצורף רשומה הערה : Mount point for NFS share is- /nfs/sharename תהיתי האם צריך לדוגמא לרשום נתיב ארוך: nfs/tvixhd2/ או מספיק [ כמו ב SAMBA ] השם בלבד tvixhd2

בכל מקרה, גם נסיונות עם 2 הנתיבים הללו לא פתחו החיבור מה 6500 לכונן העצמאי.

אסיף כי מלבד הסימון הנ"ל, כרגיל, בחלון קביעת הערכים מצויין IP של הכונן העצמאי .

נראה שניהול NFS דורש טיפול מורכב למדי... כרגע אני אובד עצות וקצת מאוכזב מאחר ובינתיים אופציית הדיסקים העצמאיים לא משתלבת ב NFS המהיר.

תודה מראש על כל עצה.
מסך הרשאות תקשורת לכונן WD עצמאי
 מסך הרשאות תקשורת לכונן WD עצמאי

debuild
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אתה מדבר על פרוטוקול NFS במובן של Network File System?
זה: http://en.wikipedia.org/wiki/Network_Fi ... (protocol)
אם כן, זה פרוטוקול "שיתוף הקבצים ברשת" הרגיל בעולם היוניקס (ולכן גם לינוקס),
אבל לא בעולם ה-windows.
מנסיוני הוא מהיר יותר, אבל כששרת הקבצים הוא windows תצטרך להתקין בו תוכנה ייעודית לעניין.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

Re: פרוטוקול NFS בחיבור Tvix6500 לכונני רשת שלא דרך NetShar

שליחה #3 

Custos כתב:לאחרונה אני מטפח שני כונניי רשת עצמאים WD שמחוברים [ביחד עם כונן נוסף במחשב] ברשת 100/1000 ל- 2 יחידות Tvix בדירה.

חלק ניכר מהחומרים זורמים נאותה בפרוטוקול SAMBA מכל מקום לכל מקום.

קבצים כבדים [כמו 1080P-m2ts ] זורמים כראוי רק מהכונן הפנימי של 6500 או מכונן המחשב [הפועל בחסות NetShare ] אל ה- 6500 , כל זאת, תחת פרוטוקול NFS המהיר יותר.

לצערי, אני לא מצליח להפעיל פרוטוקול NFS גם בתקשורת מה 6500 אל כונני הרשת העצמאיים ולמרות שאלו מצויידים באפשרות NFS אינטגרלית מופעלת כולל כתובות IP של יחידות ה6500 [מצורף תצלום מצב מסך ניהול הרשת מצד כ"א מהכוננים]

על פניו, נראה שמצד הכנונים העצמאים הכל מאופשר... אך בצד ה- 6500 לא ברור כיצד להציג משתני NFS בחלון קביעת המשתנים Network Disk לסימון וזיהוי הכוננים העצמאיים :

אודה אם מישהו התנסה באופציה זו ויכול לחלוק הנסיון, במיוחד בנקודות הבאות [או אחרות שהחמצתי]:

1. האם בכלל ניתן להריץ NFS מחוץ למעטפת NetShare במחשב? [בספר Tvix אין מוזכרת אפשרות כזו]

2. אם כן, מה צריך להרשם בשורת הנתיב לתיקיית tvixhd בחלון קביעת הערכים Network Disk ב-6500 :

מאחר והבחנתי כי בתחתית מסך ניהול הרשת בכונן העצמאי המצורף רשומה הערה : Mount point for NFS share is- /nfs/sharename תהיתי האם צריך לדוגמא לרשום נתיב ארוך: nfs/tvixhd2/ או מספיק [ כמו ב SAMBA ] השם בלבד tvixhd2

בכל מקרה, גם נסיונות עם 2 הנתיבים הללו לא פתחו החיבור מה 6500 לכונן העצמאי.

אסיף כי מלבד הסימון הנ"ל, כרגיל, בחלון קביעת הערכים מצויין IP של הכונן העצמאי .

נראה שניהול NFS דורש טיפול מורכב למדי... כרגע אני אובד עצות וקצת מאוכזב מאחר ובינתיים אופציית הדיסקים העצמאיים לא משתלבת ב NFS המהיר.

תודה מראש על כל עצה.
...
מניסיון עם מכשירים אחרים נראה כי אתה צריך להגדיר ב TVIX /nfs/tvixhd2
כאשר השיתוף ב WD צריך גם להיקרא tvixhd2
לדוגמה כאשר עובדים עם מכשירי BUFFALO השורה צריכה להיות
/mnt/array1/tvixhd1/
nfs הוא פרוטוקול יוניקס רגיל וכל שרת NFS על PC לדוגמה ALEGRO יעבוד עם ה TVIX.

Custos פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0

שליחה #4 

תודה על הכיוון
מכאן אעזר באיש מחשבים
חבל שהאדונים ב- DVIX לא מפרטים כראוי הטיפול בכונני רשת
האם הקושחות החדשות של 6500 מקדמות ההתייחסות מול כונני רשת בפרוטוקול NFS [לי גירסה 1.2.53F]? או שזה טיפול שחייב להיות חיצוני- בעיקר דיקדוקי?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

Custos כתב:תודה על הכיוון
מכאן אעזר באיש מחשבים
חבל שהאדונים ב- DVIX לא מפרטים כראוי הטיפול בכונני רשת
האם הקושחות החדשות של 6500 מקדמות ההתייחסות מול כונני רשת בפרוטוקול NFS [לי גירסה 1.2.53F]? או שזה טיפול שחייב להיות חיצוני- בעיקר דיקדוקי?
...
למיטב ידיעתי זה נושא שלא נגעו בו ,וכנראה שאין צורך.
אני יכול לומר לך שדרך החיבור שהצגתי רלוונתית לרוב נגני המדיה בשוק שעובדים עם NFS.
בכל שרת עסקי של NFS יש בד"כ גמישות בהגדרה המאפשרת לשתף יותר בקלות מול ה TVIX.
העובדה שהשרת שברשותך מאפשר עבודה ב NFS היא חידוש מרענן, עד עתה רוב השרתים הביתיים לא איפשרו זאת :D
אם תרצה , תוכל לקפוץ לחנות עם ה TVIX והשרת ואני ינסה לעזור לך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #6 

שים לב שזו לא בעיה שקשורה בכלל ל tvix אלא לכונני הרשת עצמם.

ב allegro אין בעיות כאלה וגם ב dune יש לי את אותו כתובת בדיוק.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”