בניית כבל קומפוננט
שלום,
אני מנסה לבנות כבל קומפוננט (15 פינים צד אחד ושלוש coax מצד שני). אני נתקל בקשיים עם ההלחמות בצד של ה-15 פינים. למישהו יש טיפים מועילים?
בנוסף, מישהו מכיר מקום זול לקניית כל קומפוננט? אני מתכנן (אולי) לקנות מוכן, לחתוך אותו ולחבר את שלושת ה-coax בלבד.
תודה,
דניאל
אני מנסה לבנות כבל קומפוננט (15 פינים צד אחד ושלוש coax מצד שני). אני נתקל בקשיים עם ההלחמות בצד של ה-15 פינים. למישהו יש טיפים מועילים?
בנוסף, מישהו מכיר מקום זול לקניית כל קומפוננט? אני מתכנן (אולי) לקנות מוכן, לחתוך אותו ולחבר את שלושת ה-coax בלבד.
תודה,
דניאל
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
על מנת להעביר או וידאו במינימום איבוד איכות מומלץ לעבוד עם כבל בעל עכבה של 75 אוהם.hilevich כתב:תודה על התגובה המהירה.
אתה יכול לפרט על מה זה כבל RG59, מה צריך ללחוץ ואיפה משיגים/קונים מלחץ?
תודה,
דניאל...
כבל RG59 (מה שחברות הכבלים משתמשות) זה כבל כזה ויש עוד סוגים שההבדל בינהם הוא בד"כ ברמת הסיכוך (תוכל לראות את ההבדלים בעובי הכבלים), כבל RG6 למשל הוא מעט טוב יותר אבל גמיש הרבה פחות.
כבלים כאלה עולים 3-5 ש"ח למטר (בערך)
לגבי הלחיצה - קונים ראש RCA מתאים (לא כזה שדורש הלחמה) ולוחצים אותו עם מלחץ מיוחד לקצה הכבל.
ב-TFL יש גם כבלים גם ראשי RCA וגם מלחצים תכנס ל- WWW.TFL.CO.IL
אם זה הכנה חד פעמית אז אולי תוכל להשאיל מלחץ מאיפשהו.
בהצלחה
גיא
יש לי כבר כבל שמושחל דרך הקיר. הבעייה שאני נתקל בה היא החיבור של הכבל למחבר ה-15 פינים שאמור להתחבר למקרן (בצד השני זה RCA וזה פשוט יחסית). הפינים במחבר מאוד קרובים אחד לשני ובכל פעם שאני מנסה להלחים איכשהוא המחבר נהרס.
חשבתי לקנות כבל מוכן (15 פינים לשלושה RCA) אבל אני לא מצליח למצוא כבל כזה (גם לא ב-TFL) בארץ. באינטרנט אפשר למצוא את זה די בקלות.
רעיונות?
תודה,
דניאל
חשבתי לקנות כבל מוכן (15 פינים לשלושה RCA) אבל אני לא מצליח למצוא כבל כזה (גם לא ב-TFL) בארץ. באינטרנט אפשר למצוא את זה די בקלות.
רעיונות?
תודה,
דניאל
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
הדרך הכי טובה ללמוד להלחים זה פשוט להלחים...
ממש לא קשה העיקר ששומן היד שלך לא יגע בסיבים ותשתמש במשחת הלחמה והכל יהיה בסדר...
נ.ב
תתאמן לפני כן על סתם מחברים ישנים לפני שאתה פונה לפציינט המדובר..
בהצלחה!
ממש לא קשה העיקר ששומן היד שלך לא יגע בסיבים ותשתמש במשחת הלחמה והכל יהיה בסדר...
נ.ב
תתאמן לפני כן על סתם מחברים ישנים לפני שאתה פונה לפציינט המדובר..
בהצלחה!
יש לי פתרון בשבילך
קנה כבל פשוט VGA TO VGA גזור צד אחד ותלחים את הצד של ה3 COAX ולא את הצד הבעייתי
גם שעון מקולקל מדייק פעמים ביום
שלום לכולם
קניתי כבל VGA ל- VGA עבה יחסית גזרתי צד אחד והלחמתי 3 RCA x ,אני רץ עם כבל של 7 מטר למקרן מהטרנסקודר ויש לי מעט טישטוש האם כבל RG59 X 3 ישפר את האיכות ?
האם כבל RG58 יכול לעבוד גם כן למרות שהעכבה שלו 50 אום?
מבקש המלצה מה עדיף ???
קניתי כבל VGA ל- VGA עבה יחסית גזרתי צד אחד והלחמתי 3 RCA x ,אני רץ עם כבל של 7 מטר למקרן מהטרנסקודר ויש לי מעט טישטוש האם כבל RG59 X 3 ישפר את האיכות ?
האם כבל RG58 יכול לעבוד גם כן למרות שהעכבה שלו 50 אום?
מבקש המלצה מה עדיף ???
guyezra כתב:העברת וידאו דורשת עכבה של 75 אוהם.
אתה יכול לנסות RG6[/quote
מה הבבדל באיכות בין RG6 לבין RG59 חוץ מהגמישות ???
האם יש הבדל באיכות ? אני היה לי ניסיון רק כהעברתי ווידאו RF רגיל וראיתי כי RG6 מפיל פחות האם גם כאן זה נכון בהעברת קומפוננט ווידאו ?
לדעתי גם הסיכוך של RG6 לא תופס הלחמה תקן אותי אם אני טועה ?...
- serge
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 518
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בעקרון RG6 טוב יותר, יש פחות הפסדים.
כבר קרה לי שהעברתי כבל RG59 באורך 20 מטר על מנת להעביר אודיו (DIGITAL) והיו ניתוקים רבים. החלפת הכבל ל RG6 פתרה הבעיה.
יתרון RG59,הוא בגמישותו וכן ניתן להלחים לו טרמינציה.
RG6 קשיח ולא ניתן (אני לפחות לא הצלחתי ) להלחים אליו טרמינציה כראוי. לכן נדרש חיבור טרמיציה בלחיצה ( מה שאני חיברתי הוא חיבור BNC בלחיצה ומתאם ל RCA).
לסיכום, הפתרון המוצע הוא לנסות עם RG59, אם עובד מה טוב.
אחרת, לחבר RG6.
בהנתן מחיריהם הזולים של כבלים אלו, הניסיון אינו יקר מדי.
כבר קרה לי שהעברתי כבל RG59 באורך 20 מטר על מנת להעביר אודיו (DIGITAL) והיו ניתוקים רבים. החלפת הכבל ל RG6 פתרה הבעיה.
יתרון RG59,הוא בגמישותו וכן ניתן להלחים לו טרמינציה.
RG6 קשיח ולא ניתן (אני לפחות לא הצלחתי ) להלחים אליו טרמינציה כראוי. לכן נדרש חיבור טרמיציה בלחיצה ( מה שאני חיברתי הוא חיבור BNC בלחיצה ומתאם ל RCA).
לסיכום, הפתרון המוצע הוא לנסות עם RG59, אם עובד מה טוב.
אחרת, לחבר RG6.
בהנתן מחיריהם הזולים של כבלים אלו, הניסיון אינו יקר מדי.