מדידות המראות שכבלים של רמקולים אכן משפיעים על הסאונד
-
oferab
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
באתר הבא יש מאמר בשם:
The acoustic relevance of loudspeaker cables a myth or reality?
האתר:
http://www.sonicsonline.de/en/technik.php
כדי לראות אותו יש להכנס ל:
technical contribution
ושם יש מצביע למאמר
המאמר מראה שכאשר יודעים איך למדוד, אז אכן מתגלים ההבדלים בין סוגי הכבלים
האתר:
technical contribution
ושם יש מצביע למאמר
המאמר מראה שכאשר יודעים איך למדוד, אז אכן מתגלים ההבדלים בין סוגי הכבלים
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
עופר-התגובות יהיו קשות וכואבות 
אמן מייסר
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
למה לא לספק לינק ישיר?
http://www.sonicsonline.de/en/technik-fach-01.php
יש מישהו שחשב שכבלי רמקולים לא משפיעים על המערכת?
מרבית הויכוחים הם על כבלים מסוגים אחרים לחלוטין.
אגב, מאוד יפה ופשוט הרעיון שמאחורי המדידה שלהם - כמה שזה טריוויאלי וברור מעליו, לא ראיתי אחרים שעושים את אותו דבר (כאן מקומכם לקפוץ ולתת עוד לינקים לבדיקות זהות באלף מקומות אחרים...)
אגב, מאוד יפה ופשוט הרעיון שמאחורי המדידה שלהם - כמה שזה טריוויאלי וברור מעליו, לא ראיתי אחרים שעושים את אותו דבר (כאן מקומכם לקפוץ ולתת עוד לינקים לבדיקות זהות באלף מקומות אחרים...)
- go_go
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
מאמר נוסף ניתן למצוא במגאזין האינטרנטי הנחשב 6Moons
http://www.6moons.com/audioreviews/inte ... nects.html
תגובות בהמשך.......
http://www.6moons.com/audioreviews/inte ... nects.html
תגובות בהמשך.......
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

עופר כתב--יש מישהו שחשב שכבלי רמקולים לא משפיעים על המערכת?
אז זהו,שכן,,,,,,,,,
אז זהו,שכן,,,,,,,,,
אמן מייסר
- go_go
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
ילדיעפים,
לא חושב. כבלי רמקולים זה סיפור מעניין - הם ארוכים, מעבירים תדרים נמוכים (שקרובים ל-DC, ולכן יש עליהם לא מעט הפסדים) ולא תמיד מסוככים. בקיצור, הם אלמנט בעייתי למדי.
בנוסף, יש הבדלים מדידים רבים בין כבלי רמקולים שונים...
לא חושב. כבלי רמקולים זה סיפור מעניין - הם ארוכים, מעבירים תדרים נמוכים (שקרובים ל-DC, ולכן יש עליהם לא מעט הפסדים) ולא תמיד מסוככים. בקיצור, הם אלמנט בעייתי למדי.
בנוסף, יש הבדלים מדידים רבים בין כבלי רמקולים שונים...
- itzo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1347
תיכנס לכתום, יש שם קבוצה די גדולה שטוענת שאין הבדלים בין כבלי רמקולי, IC ושומו שמיים כבלי חשמל.oferlaor כתב:למה לא לספק לינק ישיר?
אגב, מאוד יפה ופשוט הרעיון שמאחורי המדידה שלהם - כמה שזה טריוויאלי וברור מעליו, לא ראיתי אחרים שעושים את אותו דבר (כאן מקומכם לקפוץ ולתת עוד לינקים לבדיקות זהות באלף מקומות אחרים...)...
-
oferab
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
אפשר להשתמש באותם שיטות, כדי למדוד כבלי Interconnect
עופר לאור, תודה על הלינק הישיר,
הדפדף שלי פתח אותו בלי לתת שורת כתובת למעלה
עופר לאור, תודה על הלינק הישיר,
הדפדף שלי פתח אותו בלי לתת שורת כתובת למעלה
- diz1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1022
בולשיט אחד גדול
ביום שבו אותו טכנוקרט ידע לקנות מגבר או רמקול שנשמע טוב על פי "בדיקות" ו "מדידות"- נדבר
עד אז רוב האנשים קונים מגבר או רמקול (וגם כבל) על פי מה שהם שומעים. זה המבחן האולטמטיבי והקובע.
יש כל מיני מהדנסים בכל מיני אתרים מקומיים שמחזיקים מעצמם בעלי ידע והבנה החורגת מכל ממוצע בכל העולם שיסבירו ויטחנו עד דק שטויות החל ממדידות, "מדע "(כי הם מדעני צעצוע שקוראים מדע במעריב לנוער) , ועד פילוסופיה גבוהה על מהות העולם.
בתכלס, ביום שידעו להרכיב מערכת שנשמעת טוב- נדבר.
הנה עוד מאמר למי שזה עושה טוב
http://www.virtualdynamics.ca/uploads/f ... ed2007.pdf
ביום שבו אותו טכנוקרט ידע לקנות מגבר או רמקול שנשמע טוב על פי "בדיקות" ו "מדידות"- נדבר
עד אז רוב האנשים קונים מגבר או רמקול (וגם כבל) על פי מה שהם שומעים. זה המבחן האולטמטיבי והקובע.
יש כל מיני מהדנסים בכל מיני אתרים מקומיים שמחזיקים מעצמם בעלי ידע והבנה החורגת מכל ממוצע בכל העולם שיסבירו ויטחנו עד דק שטויות החל ממדידות, "מדע "(כי הם מדעני צעצוע שקוראים מדע במעריב לנוער) , ועד פילוסופיה גבוהה על מהות העולם.
בתכלס, ביום שידעו להרכיב מערכת שנשמעת טוב- נדבר.
הנה עוד מאמר למי שזה עושה טוב
http://www.virtualdynamics.ca/uploads/f ... ed2007.pdf
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!
Johnson!
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
לדעתי אינטרקונקטים משפיעים לא פחות ואפילו יותר על הסאונד מכבלי רמקולים (מרמה מסוימת כמובן)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
היית בחדר של NORDOST?oferab כתב:באתר הבא יש מאמר בשם:
האתר:
technical contribution
ושם יש מצביע למאמר
המאמר מראה שכאשר יודעים איך למדוד, אז אכן מתגלים ההבדלים בין סוגי הכבלים...
ההבגל היה מאוד משמעותי - אני אף חשבתי שהם הגבירו את העוצמה, אבל נראה לי שהם לא נגעו בשום פרמטר.
פשוט שומעים תדרים שלא נשמעו לפני, באס, נפח - ואני עוד לא קורה לעצמי אודיופיל. כמה דברים היה שומע מישהו יותר מנוסה?
- matanoosh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 387
מה שאותי מבאס זה שאין דרך לגשר מדעית בין שני העולמות.
אני מצודד טהור בחשיבותם של כבלים מכל הסוגים (כולל דיגיטליים, חשמל), מסננים, שקעים וכו'. לדעתי התרומה שלהם לצליל היא קריטית. קריטית ברמה של: עם טיפול = יש סאונד טוב. בלי טיפול = אין סאונד טוב.
עם זאת, אני בטוח שיש הסברים מדעיים ברורים לסיבה שבגינה הדברים עושים את עבודתם.
קחו חכמולוגים טכנוקראטים מהפורום הכתום ושימו מולם מדען מאחת החברות שידע לדבר בשפתם ולהראות להם בצורה אמפירית למה טיפול קריוגני משפיע על איכות המוליכות של הכבל. הרי זה ברור שרמת ההבנה של האנשים האלה מוגבלת מחד, ומאידך הם מעולם לא שמעו הבדלים בין כבלים. אז מה הקושי הגדול בלקחת מהנדס שייצג חברה כמו ACOUSTIC REVIVE שעושה ACCESSORIES מדהימים או חברת כבלים, ולעמת אותו בצורה מקצועית מול מהנדסים שלא עוסקים בתחום וחושבים שיודעים בו מספיק כדי לקבוע נחרצות מה יתכן ומה לא.
לפי דעתי, צריכים לעשות כמה מבחני האזנה שתכליתם היא לא רק להבדיל בין כבל אחד למשנהו, אלא להקצין את המצב.
צריך לקחת שלושה רכיבים - מקור, מגבר, רמקול מחוברים דרדה'לה ולהשוות אותם למצבם כאשר הם מטופלים בצורה אופטימלית: כבלים איכותיים, סטנדים, רזונטורים במידה, טיפול חשמלי וכו'.
לדעתי הבדל בין שני מצבי קיצון אלה יהיה מספיק כדי להיות שמיע גם להדיוטות שפחות מנוסים בהחלפות.
זה הכל ענין של חשיפה וניסיון. בבית אצלי במערכת אני יכול לזהות הבדל אם אני שם את הכבלים על הרצפה או על מרימי כבלים. אני יכול לזהות הבדל עם או בלי מסך. אבל כשאני שומע מערכת אצל חבר, זיהוי הבדלים נהיה קשה בהרבה כי אני לא מכיר את הסט-אפ.
עם זאת, אני בטוח שיש הסברים מדעיים ברורים לסיבה שבגינה הדברים עושים את עבודתם.
קחו חכמולוגים טכנוקראטים מהפורום הכתום ושימו מולם מדען מאחת החברות שידע לדבר בשפתם ולהראות להם בצורה אמפירית למה טיפול קריוגני משפיע על איכות המוליכות של הכבל. הרי זה ברור שרמת ההבנה של האנשים האלה מוגבלת מחד, ומאידך הם מעולם לא שמעו הבדלים בין כבלים. אז מה הקושי הגדול בלקחת מהנדס שייצג חברה כמו ACOUSTIC REVIVE שעושה ACCESSORIES מדהימים או חברת כבלים, ולעמת אותו בצורה מקצועית מול מהנדסים שלא עוסקים בתחום וחושבים שיודעים בו מספיק כדי לקבוע נחרצות מה יתכן ומה לא.
לפי דעתי, צריכים לעשות כמה מבחני האזנה שתכליתם היא לא רק להבדיל בין כבל אחד למשנהו, אלא להקצין את המצב.
צריך לקחת שלושה רכיבים - מקור, מגבר, רמקול מחוברים דרדה'לה ולהשוות אותם למצבם כאשר הם מטופלים בצורה אופטימלית: כבלים איכותיים, סטנדים, רזונטורים במידה, טיפול חשמלי וכו'.
לדעתי הבדל בין שני מצבי קיצון אלה יהיה מספיק כדי להיות שמיע גם להדיוטות שפחות מנוסים בהחלפות.
זה הכל ענין של חשיפה וניסיון. בבית אצלי במערכת אני יכול לזהות הבדל אם אני שם את הכבלים על הרצפה או על מרימי כבלים. אני יכול לזהות הבדל עם או בלי מסך. אבל כשאני שומע מערכת אצל חבר, זיהוי הבדלים נהיה קשה בהרבה כי אני לא מכיר את הסט-אפ.
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

עוד שאלה-אני יודע שלכל מוצר ישנה סיבה לייצורו-כמו למשל המיקרו בשביל למם את הספגטי-מהר
מלכתחילה כפי הנראה נוצר חסר בשמיעה אצל מאזינים שונים בתבל-משהו היה חסר בכלים של הום סנטר
ואז חברות מסוימות החלו לייצר את הכבל הנכסף לפי קריטריונים מדעיים כמובן-הרי לא מייצרים רכיב אלקטרוני
לפי רמת דיכאון או משבר גיל ה40 של פלוני-ישנה פה כימיה-פיזיקה את הכבל צריכים לייצר מחומרים מסוימים,ולעטף אותם
במונעי זליגה וחוסמי השראה וכנועי העברת מידע ללא התנגדות ממש כמו עבד טוב(עיין ערך-ספרות זולה)כמובן החברה ייצרה את הכבלים שלה
למי שצריך את זה-כלומר שהוא שומע הבדלים או שאמרו לו שצריך-מהמקצוע שלי אני מכיר חושקי נגינה על כלי שאין להם חוש קצב והם
גם לא מבינים או מרגישים שהם לא בקצב-אין להם את זה-אני למשל ממרחק לא מבדיל בין אדום לירוק-אז תגידו לי-אין את הצבעים האלה
ידוע שיש-הבנתם?
מלכתחילה כפי הנראה נוצר חסר בשמיעה אצל מאזינים שונים בתבל-משהו היה חסר בכלים של הום סנטר
ואז חברות מסוימות החלו לייצר את הכבל הנכסף לפי קריטריונים מדעיים כמובן-הרי לא מייצרים רכיב אלקטרוני
לפי רמת דיכאון או משבר גיל ה40 של פלוני-ישנה פה כימיה-פיזיקה את הכבל צריכים לייצר מחומרים מסוימים,ולעטף אותם
במונעי זליגה וחוסמי השראה וכנועי העברת מידע ללא התנגדות ממש כמו עבד טוב(עיין ערך-ספרות זולה)כמובן החברה ייצרה את הכבלים שלה
למי שצריך את זה-כלומר שהוא שומע הבדלים או שאמרו לו שצריך-מהמקצוע שלי אני מכיר חושקי נגינה על כלי שאין להם חוש קצב והם
גם לא מבינים או מרגישים שהם לא בקצב-אין להם את זה-אני למשל ממרחק לא מבדיל בין אדום לירוק-אז תגידו לי-אין את הצבעים האלה
ידוע שיש-הבנתם?
אמן מייסר
- michael123
-
- חבר מכור קשה

כבלים לרמקולים זה די טריוויאלי.. הבדל מורגש, לטוב או לרע.. אני חושב זה גם תלוי בסוג המוזיקה.. NORDOST בטח מעולה ל-HIGH-REZ שאני שומע..
הקטע היותר מעניין היה שהם חיברו את המפצל מתח שלהם - פעם ל-4 שקעים, פעם ל-8, ופעם - ישירות לרשת. וגם חזרו על על זה במשל כחצי שעה..
ההבדל היה מורגש, לא כמו בכבלי רמקולים - אבח מורגש בבאס בעיקר.. הם טענו שיש גם הבדל בין דגם ל-4 ודגם ל-8, אבל אני לא שמעתי..
הקטע היותר מעניין היה שהם חיברו את המפצל מתח שלהם - פעם ל-4 שקעים, פעם ל-8, ופעם - ישירות לרשת. וגם חזרו על על זה במשל כחצי שעה..
ההבדל היה מורגש, לא כמו בכבלי רמקולים - אבח מורגש בבאס בעיקר.. הם טענו שיש גם הבדל בין דגם ל-4 ודגם ל-8, אבל אני לא שמעתי..
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

עזוב אותך-עבדו עליך
אמן מייסר
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אולי
לכן הייתי שם פעמיים.. זה היה אכן דומה לסוג של קסם
לכן הייתי שם פעמיים.. זה היה אכן דומה לסוג של קסם
- יואלפלרמן
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 296
"איכס", היא אמרה
הנושא: ערוץ ימין הפגין ירידה בעצמה. במסגרת הפרוצדורה לחצתי על יציאת הכבל המחבר מהקדם-מגבר למגבר-ההספק - והנה זה הסתדר.
השאלה: זאת בעיית מגע של יציאת הקדם, או של ראש הכבל?
הבדיקה: לקחתי את הזוג שמשרת את הממיר לקדם והחלפתי.
הקושייה: "נו", שאלתי את אשתי שישבה בצנטרום, "זה השתנה?"
המענה: "לא, וזה איכס, זה נורא צורח".
שותפים: טרילוג'י 918 לקרל KSA250, נורדוסט רד דאוון במקום אנלייסיס ביג סילבר, כינורות בשחרזדה, CBS, ברנשטיין.
וכאן יש בעיה.
מצד אחד, לא יכול להיות שהיא שמעה הבדל, כי חכמי הדור הרי קבעו כי "המדע" "לא מדד" ולכן אין הבדל. מצד שני היא שמעה את הבעיה שהייתה בלי קשר להחלפת הכבלים (עניין העצמה). ואני חייב בווידוי: גם לי הם צרחו, כלומר שמעתי הבדל. אבל בוודאי הזיתי, שהרי אין הבדל כאמור.
אכן קושייה היא, ועל כך נאמר "תשבי יפתור קושיות ובעיות"
דרך אגב, הנורדוסט עובדים נפלא בין הממיר לקדם, ויבואן כבלים אחד שממש רצה למכור לי את שלו, הודה ששלו פחות "שקופים". וכאן, כבר שנינו (כולל אני, ולא בפעם הראשונה) טעינו. כי הרי אין הבדל, והמדע, ומדידות וכו'.
אה, כן. ממש רציתי לבדוק את עניין הכבלים המאוזנים (דינמיקה, וכו') עם הקרל, מה שהתאפשר עם התרשמות מ-EAR 868 (מרשים מאוד).
אז שמתי אחד מכסף לא שלי (כי אין לי מהסוג הזה) - והוא צרח כדי אי-נעימות והוצא מיד. שוב טעות. גם זה שהיה אתי - איש עתיר ניסיון אדיר ובעל אינטרס בכבלים האלו - טעה לחשוב ש"זה לא זה" והאנליסיס יותר טוב (ולא צורח לעניין זה). הרי אין הבדלים.
מדידה נעימה. אני הולך לשמוע מוזיקה
חקסמח
השאלה: זאת בעיית מגע של יציאת הקדם, או של ראש הכבל?
הבדיקה: לקחתי את הזוג שמשרת את הממיר לקדם והחלפתי.
הקושייה: "נו", שאלתי את אשתי שישבה בצנטרום, "זה השתנה?"
המענה: "לא, וזה איכס, זה נורא צורח".
שותפים: טרילוג'י 918 לקרל KSA250, נורדוסט רד דאוון במקום אנלייסיס ביג סילבר, כינורות בשחרזדה, CBS, ברנשטיין.
וכאן יש בעיה.
מצד אחד, לא יכול להיות שהיא שמעה הבדל, כי חכמי הדור הרי קבעו כי "המדע" "לא מדד" ולכן אין הבדל. מצד שני היא שמעה את הבעיה שהייתה בלי קשר להחלפת הכבלים (עניין העצמה). ואני חייב בווידוי: גם לי הם צרחו, כלומר שמעתי הבדל. אבל בוודאי הזיתי, שהרי אין הבדל כאמור.
אכן קושייה היא, ועל כך נאמר "תשבי יפתור קושיות ובעיות"
דרך אגב, הנורדוסט עובדים נפלא בין הממיר לקדם, ויבואן כבלים אחד שממש רצה למכור לי את שלו, הודה ששלו פחות "שקופים". וכאן, כבר שנינו (כולל אני, ולא בפעם הראשונה) טעינו. כי הרי אין הבדל, והמדע, ומדידות וכו'.
אה, כן. ממש רציתי לבדוק את עניין הכבלים המאוזנים (דינמיקה, וכו') עם הקרל, מה שהתאפשר עם התרשמות מ-EAR 868 (מרשים מאוד).
אז שמתי אחד מכסף לא שלי (כי אין לי מהסוג הזה) - והוא צרח כדי אי-נעימות והוצא מיד. שוב טעות. גם זה שהיה אתי - איש עתיר ניסיון אדיר ובעל אינטרס בכבלים האלו - טעה לחשוב ש"זה לא זה" והאנליסיס יותר טוב (ולא צורח לעניין זה). הרי אין הבדלים.
מדידה נעימה. אני הולך לשמוע מוזיקה
חקסמח
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
מה זה, הנחתום מעיד על עיסתו?go_go כתב:עוד מאמר של חברת audioques (קובץ PDF)
http://www.audioquest.com/pdfs/aq_cable_theory.pdf...
בטוח שיש גם מאמר "מדעי" של מונסטר....מי ימצא ראשון?
עכשיו ברצינות, מאמר שמתיימר להיות מדעי או אוביקטיבי לא יכול לבוא מבעל עניין (יכול אבל אז זה מעורר בעית אמינות).
אני, אגב, לא צריך חותמת מדעית כזאת או אחרת. בשבילי מה שאני שומע - זה מה שקובע.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אני חיפשתי כמה פעמים.. מעבר לשמן נחשים, מונסטר לא מפרסמים דבר על הכבלים שלהםבטוח שיש גם מאמר "מדעי" של מונסטר....מי ימצא ראשון?...