חיבור מסך מחשב LCD למחשב כשביניהם מרחק של 12 מ' 

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
שם מלא: xena

שליחה

יש דרך?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

יש, החל מכבל RGB אנאלוגי (VGA), דרך HDMI/DVI ועד העברת HDMI על גבי תשתית רשת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אפשר פירוט (אפשר בצורת קישורים רלוונטיים)? בפעם האחרונה שהתעדכנתי בנושא, זכור לי ש DVI/HDMI לא עוברים את ה 3 מטר. RGB זכור לי כאפשרי, אבל רציתי לוודא שגם ב 12 מטר. 

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

Rgb עובד יפה גם ב 12מטר , לדוגמא:
http://www.daganm.co.il/rec/461

כבל hdmi יעבוד עד 15 מטר בערך (תלוי באיכות הכבל)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

בשני המקרים עובר RGB, רק שעם כבל VGA הקידוד שלו הוא אנאלוגי.

הבעיה המרכזית עם רכישת כבלים בארץ היא שברוב המקרים אתה נופל בשני פחים: או שמוכרים לך כבל ללא שם/מותג/איזכור תקן או שמנסים לדחוף לך כבלים של מותגים במחירים אסטרונומיים. אני אישית הייתי שוקל לבצע רכישה מחו"ל מאחת משתי החברות הבאות שיש להם מוצרים איכותיים במחיר סביר.

החברה הראשונה היא blue jeans cables שאתרה נמצא כאן: http://www.bluejeanscable.com/ גם אם אתה לא תקנה מהם בסופו של דבר כדאי לך לקרוא את המאמרים שלהם כי זה פשוט תענוג ומרענן מאוד לראות יצרן כבלים מכובד שלא מתבייש לנעוץ סיכה בבלון הרמאות.

החברה השניה היא monoprice שאתרה נמצא כאן: http://www.monoprice.com. בדרך כלל המחירים שלהם זולים מאלו של blue jeans cable אבל המוצרים הם בסדר גמור. נדמה לי שהחבר michael123 ביצע שם רכישה של כבלי HDMI לא מזמן ויש לו ניסיון טוב עם השירות ועם האיכות.

צריך רק לדאוג לבחור בכבלי HDMI המסווגים כ category 2. כבלי VGA הם פחות בעייתיים וגם הרבה יותר זולים.

במידה ותבחר באפשרות של העברת HDMI ואתה בכל זאת מודאג ומחפש משהו קצת שונה אז יש גם פתרונות של העברת HDMI דרך תשתית רשת תקשורת למחשבים. אתה תצטרך להעביר 2 כבלי רשת במקביל + כבל קואקסיאלי רגיל לאודיו ולרכוש יחידות של משדר וקולט כדי להמיר את הפרוטוקול. זה מסוגל להעביר למרחקים די ארוכים ויש פתרונות לא יקרים מידי כמו זה: http://www.imshops.co.il/pl_product~620380~23~54.htm למשל

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

כמובן , תודה על התיקון RGB הכוונה היא ל Vga (למרות שזה בעצם לא סוג כבל ...)
הרגל ...

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה לשניכם. סייעתם לי מאוד...

1. סתם מסקרנות, מדוע לפני זמן מה הייתה התעקשות ש DVI לא יעבור לעולם את ה 3-5 מטרים?

2. אני מבין שמה שתקף בדבריכם ל HDMI תקף גם לגבי DVI, כן?

3. חיבור בין מחשב למסך יתבצע דרך DVI-D Single-Link, נכון? לא הכפול...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

כי DVI יועד מראש לחיבור מחשבים למסכים ומעולם לא חשבו שיצטרכו לגשר על יותר ממטר אחד או שניים. כשנלקחה ההחלטה האומללה להשתמש בפרוטוקול ה DVI כבסיס ל HDMI היה ברור שכבל שנוצר כדי לחבר מחשב למסך המרוחק ממנו 2.5 מטר לא מיוצר באותם איפיוניים ומפרט כמו כבל שישמש לגישור של 5 או 10 מטר.

בשנים הראשונות היה בלבול לא קטן ונמכר לא מעט *** שניסו להסוות אותו באמצעו מחברים מוזהבים ופילטרי ferrite בקצוות. בשנתיים האחרונות העסק קצת מתייצב וגם מפקחים עליו טוב יותר (לפחות כך זה בחו"ל. בארץ הבורות והרמאות עוד חוגגים) זו גם הסיבה שיצרני הכבלים ל HDMI נדרשים להעביר את המוצרים שלהם לבחינה במרכזים בדיקה מאושרים כדי לקבל אסמכה על category 1 או category 2.

DVI ו HDMI הם בעלי תאימות חשמלית מלאה ולכן אתה יכול להשתמש בכבל HDMI כדי להעביר DVI וכל מה שאתה צריך להוסיף זה מתאם מגשר פשוט בקצוות.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

כשנלקחה ההחלטה האומללה להשתמש בפרוטוקול ה DVI כבסיס ל HDM
...
אשמח להסבר מדוע "החלטה אומללה" ?

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני גולש לנושא אחר: מה עם USB? כאמור יש מרחק של 12 מטר, והייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות להעביר כבל USB באורך כזה, בעצם כבל מאריך שבקצה שלו אחבר דברים.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

usb האורך המקסימלי לכבל שלו הוא 5 מטר.

ניתן לשרשר באמצעות Hubs usb שבעצם יוצרים הגברה.

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Hubs עם מגבר שמתחברים לחשמל, כן? לא סתם מפצל מסריח.

יש HUB זול שעובד יפה בשרשרת? יש למישהו ניסיון בנושא?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

uris כתב:
כשנלקחה ההחלטה האומללה להשתמש בפרוטוקול ה DVI כבסיס ל HDM
...
אשמח להסבר מדוע "החלטה אומללה" ?
...
קצרה היריעה מלהכיל. אפשר להתחיל בסקירה התמציתית מ audioholics שמסבירה בקצרה מה דפוק ב HDMI , למרות שאינה מתיחסת ספציפית לפרוטוקול TMDS המשמש את DVI ה. http://www.audioholics.com/news/editori ... dmi-please

ספציפית יותר: ההחלטה להשתמש ב TMDS גררה את הצורך של שימוש בכבלים שבהם תיאום העכבות וההתנגדות חייב להתבצע בדיוק רב היות וההעברה דורשת מקצבים במהירות הזוייה לחלוטין. זה גם יוצר רגישות גבוהה מאוד להנחתת האות ולכן האורך של הכבלים הפך לנושא כל כך כואב. זה לא היה כל כך נורא אילו זו הייתה הברירה היחידה אבל...

ההחלטה הייתה אומללה היות והיה כבר פתרון שאיפשר העברת אודיו ווידאו באיכות גבוהה תוך שימוש בכבל בודד ולפתרון זה קוראים SDI - שהיתרון שלו בין היתר הוא שימוש בכבל שניתן לחתוך ולהתאים תוך כדי התקנה ושימוש במחבר קשוח שלא מתקמט כשרק מסתכלים עליו עקום. אבל חברי הוועדה היו מורכבים כולם ממהנדסים שבאו מתחום תקשורת מחשבים ולא מתחום הווידאו והיה להם יותר נוח להיסתמך על פתרון שכבר הכירו (DVI) מאשר לפתח פתרון קיים מתחום אחר - אולי בגלל תחושת העליונות שלהם, אולי בגלל שלא הרגישו בנוח או אולי בגלל ש TMDS איפשר גם הוספת פרוטוקול HDCP להגנת תוכן, מה שאולי היה קשה יותר ליישם עם SDI.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

תודה.

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בעיה אחרונה שנשארה לי היא IR. יש דרך לחבר IR במרווח של 12 מ'? (מרחק של 12 מ' בין הממיר למחשב) שוב, אם הרסיבר מתחבר למחשב ב USB, ואם USB מוגבל במרחק, נותרה לי רק אפשרות של כבל 12 מטר לבלאסטר. האם זה אפשרי? עוד פרטים לגבי צרכיי: לא איכפת לי הפונקציה של השלט ששולט בבלסטר. כך שלא משנה לי היכן ממוקם הרסיבר. אני לא אעביר ערוצים דרכו אלא באופן ידני דרך המחשב. כלומר, כל מה שאני רוצה זה שאם אני מסמן תוכנית להקלטה, הבלאסטר יעביר את הממיר לערוץ המתאים. מעבר לכך, אני משתמש ב PVR150 לא MCE. האם אין לו אפשרות חיבור של בלאסטר שיחסוך לי רכישת רסיבר? אם כן, האם אפשרי שם 12מ' של בלאסטר?

מה אם אחבר כמה כאלה בטור (חיתוך והדבקה עם איזולירבאנד)?
http://cgi.ebay.com/IR-Emitter-Stick-In ... 3:1|294:50

כמו כן, איזה סט IR מומלץ? אפשר גם מחו"ל.

(שאלה שלא נענתה עדיין היא לגבי ה USB שתי תגובות למעלה.)

תודה

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מצטער על ההקפצה אבל מישהו יכול לסייע? אני רוצה לסייע עם העניין ורק האינפרא חסר לי...

שוב סליחה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”