איזה מסך עדיף לעבודה על מחשב (גלישה וורד וכו'...)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tomeryh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שאלתי גם בפורום מסכים אבל חשבתי שאולי דווקא פה יש אנשים עם יותר נסיון בתחום.

אני מתלבט איזה מסך לקנות FHD או HDR גודל 37' למרחק 1.5-2.5 המסך ישמש גם לעבודה על המחשב כמסך ראשי.

באיזה רזולוציה יראו יותר טוב טקסט וכו'? הבנתי שאין משמעות לFHD מה שלא נראה לי כל כך הגיוני כי במסך אחר (מחשב) 22' הרזולוציה היא יותר גבוה מHDR משהו כמו 1000X1600 לא זוכר בידיוק..

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אתה רוצה לשמוע את האמת (שלי)? לצרכים שלך עדיף מסך מחשב רגיל ושתשב במרחק של מטר.

נסיונות לשימוש ב HTPC כמחשב ראשי רגיל יניבו לך מחשב desktop גרוע ו HTPC לא מספק. אבל אם אתה באמת מוכרח אז אתה חייב לרכוש מסך HD Ready 1080p (נה שאתה מכנה FHD) כי רק במסכים אלו אתה יכול להיות בטוח שניתן לשלוח אליו 1920x1080 בלי עיוות, מתיחה או טישטוש
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

tomeryh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כן אבל למה לשלוח לו 1080P? אני יכול לשלוח לו את הרזולוציה הטיבעית שלו וואז הוא לא ימתח(במידה והוא לא FHD). השאלה האם זה משנה רזולוציה גבוהה לשימושי מחשב בסיסיים. אני לא הולך לערוך תמונות או דברים כאלה רק אינטרנט.

בעיקרון הסיבה שאני רוצה שהו ישמש אותי כמסך מחשב היא שאני עובד עכשיו עם לאפטופ וחשבתי שלפעמים סתם לגלישה וכאלה יהיה נחמד לעבוד מהמיטה.

אם זה משנה אני הולך לחבר את הלאפטופ דרך HDMI[/quote]

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #4 

מצטרף לדעתו של catskinner. זה סיוט לעבוד על מחשב עם מסך מרוחק מספר מטרים, ללא עמדת עבודה שבה המקלדת ממוקמת כמו שצריך והעכבר על משטח נוח.

מנסיון - זה פשוט לא פרקטי ולא עובד.

מחשב זה מחשב. HTPC - זה HTPC. לא לבלבל ביניהם.
You are never fully dressed without a smile

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

למה FHD? מהסיבה הפשוטה שלמסכי HDR יש רק 768 שורות והם לא מחוייבים לקבל רזולוציה טבעית. מסך HDR יתאים לך רק אם הכיף שלך כולל עבודה בתנוחת ישיבה לא טבעית תוך אימוץ עיניים היסטרי.

tomeryh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

בקטנה אם לא יהיה נוח יש את הלאפטופ סתם לפעמים כשמאוחר אולי יבוא לי לגלוש מהמיטה.

זהוו על זה אני מדבר!! האם בFHD אני אצטרך פחות לאמץ את העיניים? זה לא ההפך בגלל שהרזולוציה יותר גבוהה?

ציטוט:"למה FHD? מהסיבה הפשוטה שלמסכי HDR יש רק 768 שורות והם לא מחוייבים לקבל רזולוציה טבעית."
וואלה? אין אפשרות להגדיר לכרטיס מסך איזה רזולוציה להוציא?
בכל מקרה בפורום השכן המליצו לי אחרת.... אבל אני מניח שאתה יותר מבין בזה[/quote]

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #7 

אין שום קשר בין FHD למאמץ של העיניים. אתה פשוט צריך להגדיר את ה WINDOWS כמו שצריך מבחינת גודל פונטים , טקסט , אייקונים, גלישה באינטרנט וכו.

אני אישית עובד רוב הזמן מול ה HTPC שלי שמחובר לטלויזיה 50, ברזולוציה 1920X1080.
אייקונים בגודל כף יד וטקסט בגודל של.. טוב למשל זה: O - בגודל של פקק בקבוק. :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

tomeryh, המבוכה כאן היא בגלל שאתה מתיחס למסך טלוויזיה כאילו שהיה עוד סוג של מסך מחשב וזה לא כך כי יש הבדל תהומי בין השניים. ההבדל הוא בכך שמסך מחייב אותך לשלוח אליו אות ברזולוציה הטבעית שלו. נסה לשלוח למסך ה Laptop שלך רזולוציה כמו 800x600 וישר תבין מדוע שליחת אות ברזולוציה שאינה תואמת 1:1 את מספר הפיקסלים שיש למסך זה לא רעיון מוצלח.

מסכי HD Ready הם בעלי 768 שורות. כלומר הרזולוציה הטבעית שלהם היא 1366x768. אבל הם לא מחוייבים לקבל את הרזולוציה הזו ורובם דווקא יהיו מוכנים לקבל רק 1280x720 או 1920x1080. זה לא מפריע כלל בשידור ווידאו כי למסכים יש מעבד ווידאו שתוכנן כדי למתוח או להקטין את התמונה ולהתאים אותה למסך - רק שזה לא תוכנן מעולם לעבוד עם טקסט ו/או שולחן עבודה של מחשב. לכן אתה תראה מטושטש וייתכן מאוד שגם ה Overscan של המסך יחתוך לך את שולי התמונה. אילו היו מוכרים לך מסך מחשב עם מפרט כזה אתה היית זורק אותו מהחלון אחרי דקה.

מסכי HD Ready 1080p לעומת זאת מחוייבים לקבל שידור ברזולוציה טבעית שלהם ולכן לא יהיו לך בעיות של התאמת התמונה. תגדיל אחר כך את ה DPI ותוכל גם לראות ממרחק בלי לאמץ את העיניים - רק שזה ייתן לך תחושה שאתה עובד עם מסך שהוא בעל הפרדה נמוכה בהרבה ממה שהתרגלת לו.

אבל מה, גם עבודה עם מסך כזה היא לא תענוג גדול כי תנוחת הישיבה והמרחק ממסך שיועד לצפיה בסרטים שונה לחלוטין מהתנוחה והמרחק של מסך המיועד לעבודה עם מחשב. אם תרצה לשלב בין שניהם סופך שתגיע לפתרון שלא יספק אותך באף מצב.

tomeryh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

וואו תודה רבה לשניכם!! עזרתם לי מאוד!!

chad
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

אני בדיוק באותה דילמה
קנידי HTPC לסלון אבל אני רוצה גם לעבוד עליו
כרגע יש בסלון LCD שתומך ב 1280X720
אני אקנה FULL HD שתומך ב 1920X720 כפי הנראה בגודל 42 אינטש

האם יש עוד טיפים? לבחור שרוצה מסך סלוני גדול לתחנת עבודה ומילא שהסרטים יראו פחו טוב
העיקר לא לקרוע את העיניים?????

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”