מסוג AA (ככה שלא תלויים אף פעם בסוללה נטענת פנימית). הבעיה היא שאל אף שיש 2GB, הנגן אינו
מסוגל "לקלוט" יותר מ 650 שירים (או קבצים יותר נכון) ו 50 ספריות... מיותר לציין שאם הייתי יודע
מראש לא הייתי ממליץ לו לרכוש את המכשיר (לי יש את גרסת ה 1GB). החברה מעולם לא הוציאה
עדכון או תיקון כלשהו לבעיה ודי עצבנה לקוחות בגלל זה.
בכל אופן, הגיע הזמן לחפש בשבילו אלטרנטיבה במקום כל פעם למחוק שירים כשרוצים להוסיף חומר
חדש, או יותר גרוע - לחבר דיסק שלם לטרק אחד כדי שהנגן יתייחס לזה כאל שיר אחד. מן הסתם צדו
את עיני כל הנגנים הסינים הזולים (והרבה מהם) שיש בחנויות באינטרנט, ולאחר מעט חיפושים ראיתי
שאת אותם נגנים אפשר לרכוש ב ebay ולחסוך כמה שקלים.
לבסוף הלכתי על נגן די סטנדרטי וזול (27$), 8GB, מסך 1.8 ותמיכה בעברית.
אז מה המסקנות?
א) עברית? הצחקתם אותי... הממשק אמנם מופיע עם אותיות בעברית, אבל זה נראה כאילו נכתב ע"י ילד
בכיתה א'. לא בדקתי, אבל ניחוש שלי ששמות השירים גם היו מופיעים הפוך.
ב) USB 2.0? שוב הצחקתם אותי... להעתיק 2GB של תוכן לנגן לקח בערך 75 דקות !!!
ג) למחוק את אותם 2GB לקח 10 דקות!!!!!!!
ד) שקע האוזניות הוא 2.5מ"מ (במקום 3.5). זו היתה אגב טעות שלי שלא שמתי לב לזה. לחבילה מצורף
מתאם ל 3.5מ"מ, אבל גודלו כרבע מגודל הנגן וזה כבר נראה מגוחך.
ה) המטען קיר אמנם תומך ב 220V, אבל מגיע עם פינים שאינם מתאימים לשקע הישראלי, ולכן יש צורך
לרכוש מתאם בנפרד.
ו) איכות הסאונד כמובן מתחת לממוצע (לאבא שלי זה לא ממש מפריע).
ז) לאחר כיוון של "עזרי הסאונד" ברגע שמעבירים שיר (או מכבים את הנגן), הנגן חוזר לברירת המחדל
שלו ושוב צריך לבחור בכיווני הסאונד שעשינו לפני דקה. הנגן זוכר את הכיוונים עצמם, אבל את סוג העזר
שבחרתי הוא מאפס כל פעם מחדש (וזה מעצבן ברמות).
ח) את חוברת ההוראות לא הייתי צריך, אבל זו בלי קשר לא עוזרת במיוחד, ואינה מסבירה איך להמיר
סרטי וידאו על מנת להתאים אותם לנגן. יתרה מכך - הדיסק שמגיע בחבילה מפוצץ בכל מיני תוכנות שאין
לי מושג מה כל אחת עושה, וזה נראה כאילו קיבלתי שמונה תוכנות שונות להמרת וידאו.
י) האוזניות המצורפות (עם שקע 2.5מ"מ) הן מהגרועות ששמעתי. יותר גרוע ממה שבדר"כ נהוג לקבל.
י"א) לא בדקתי את זה, אבל הסוללה מוצהרת ככזו שמחזיקה 5 שעות נגינה במוסיקה - אם זה מה שהם
מצהירים, אני לא רוצה לדמיין כמה היא מחזיקה במציאות.
י"ב) ממשק לא אינטואיטיבי בשי**. כל הזמן לוחצים על הכפתורים הלא נכונים, כי זה פשוט מבלבל לחשוב
שכפתור ה "menu" משמש גם ככפתור OK, ושצריך לעצור את השיר שמתנגן על מנת לדפדף בספריות.
לסיכום, הבנתם את הרעיון. כתבתי את זה על מנת שמי שבמקרה חושב לעשות דבר דומה יוכל להבין
לתוך מה הוא נכנס (לפחות במקרה הזה).
אגב, בסוף הנגן הוחזר לחנות (בהונג קונג) וקיבלתי החזר כספי מלא