שידור דגיטלי קרקעי
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
היום החלו שידורי ניסיון רק במרכז הארץ . שידור דגיטלי קרקעי . על אפיק CH26 . אולי מחר יהיו יותר פרטים . קיבלתי טלפון ב11 בליילה מימישהוא שקרוב לזה . בהצלחה לשידור
רק הטכנאי קרמר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

עדיין לא יודע איזה פורמט יהיה במשך היום נדע פרטים יותר . ניתקשר ליבואן שאמור להביא את הממירים . והוא היתקין את מוקדי הקליטה . השמוע אומרת שבאוגסוט צריך לעבוד 3 משדרים בארץ .
רק הטכנאי קרמר
- oferlaor
- מנהל

אני יודע שאמורים להיות ניסויים שבמהלכם מדליקים את מוקד השידור בעוצמה נמוכה למשך כמה שעות.
יתכן מאוד שפשוט כיבו את השידור כשראיתי את ההודעה וניסיתי.
יתכן מאוד שפשוט כיבו את השידור כשראיתי את ההודעה וניסיתי.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לפי המפה תוכל לאתר את המשדר.באיתנים יהיה משדר5קיווואטzovirax כתב:איפה המשדר של איזור המרכז נמצא?...
http://www.rashut2.org.il/editor/upload ... 9.1.09.pdf
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

לפי התרשים . אז ממירים ישנים לא יקלטו את השידור . וממיר כזה עם כול התכונות לא יעלה 400 ש"ח .
כי ממיר לווינים HD . עולה מעל 1200 ש"ח . אצל יבואן . והיום יש לפחות 3-4 טלויזית בדירה
כי ממיר לווינים HD . עולה מעל 1200 ש"ח . אצל יבואן . והיום יש לפחות 3-4 טלויזית בדירה
רק הטכנאי קרמר
- oferlaor
- מנהל

400 ש"ח זו המלצה של הרשות השניה.
אין לזה שום תוקף או רלוונטיות אלא בגדר המלצה ליבואנים.
אין לזה שום תוקף או רלוונטיות אלא בגדר המלצה ליבואנים.
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

בסדר ממיר רגיל זה המחיר בערך . תלוי איזה יד אתה . הלכתה ליבואן המחיר הוא חציא . קניתה בחנות במחיר כך .
אבל הרשות רוצה לתת רישיון יבוא . רק לממירי HD שזה המחיר ההתחלתי 1400 ש"ח . ליפני הרבה דברים .
שרק התפרנים נישאלר ללא הוט/יס . אז הם ישקיעו אלפים ליראות שידור ישראל ??
אבל הרשות רוצה לתת רישיון יבוא . רק לממירי HD שזה המחיר ההתחלתי 1400 ש"ח . ליפני הרבה דברים .
שרק התפרנים נישאלר ללא הוט/יס . אז הם ישקיעו אלפים ליראות שידור ישראל ??
רק הטכנאי קרמר
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אני לא יודע על איזה 1400 ש"ח אתה מדבר, אבל יש מקלטי dvb-t שנמכרים ב-ebay שעולים 3-4 דולר, רק המשלוח עולה יקר, איזה 10 דולר. וזה רק דונגל למחשב. אני מניח שמקלט stand-alone יעלה קצת יותר יקר, אבל ממש לא 1400 ש"ח...
- oferlaor
- מנהל

dima_vy,
DVBT זה טכנולוגית שידור. השידור עצמו נעשה ב-DVBT עם H264 ו-AAC 2.0 + DOLBY PULSE. יותר נדיר למצוא את הסטנדרטים הללו בממירים זולים.
לגבי ממירים יקרים, הממירים האלה יכולים לכלול גם אפשרות ל-VOD, הקלטה וכו'.
DVBT זה טכנולוגית שידור. השידור עצמו נעשה ב-DVBT עם H264 ו-AAC 2.0 + DOLBY PULSE. יותר נדיר למצוא את הסטנדרטים הללו בממירים זולים.
לגבי ממירים יקרים, הממירים האלה יכולים לכלול גם אפשרות ל-VOD, הקלטה וכו'.
עפר,
ברגע שמדובר על התקנים למחשב, אין משמעות לקודקים בהם נארז המידע בתוך ה-DVB, כי בכל מקרה המחשב (כנראה) יודע לפענח את הקודקים האלה.
מבחינת המחשב, אין הבדל בין פתיחת קובץ H264, לבין פתיחת סטרים H264 שהגיע מ-DVB, זה אותו דבר בדיוק.
ברגע שמדובר על התקנים למחשב, אין משמעות לקודקים בהם נארז המידע בתוך ה-DVB, כי בכל מקרה המחשב (כנראה) יודע לפענח את הקודקים האלה.
מבחינת המחשב, אין הבדל בין פתיחת קובץ H264, לבין פתיחת סטרים H264 שהגיע מ-DVB, זה אותו דבר בדיוק.
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
במחשב גם ישנה אפשרות של הקלטה. פשוט כבר קניתי דונגל כזה, ואני רק מקווה שאולי הוא יקלוט אצלי משהו:-)
משום מה לא הצלחתי להתקין אותו על לפטופ עם windows xp, אבל התקנתי ללא בעיה על מחשב נייח עם windows 2003. טוב, זה לא משנה, עדיין לא הצלחתי לקלוט איתו שום דבר:(
משום מה לא הצלחתי להתקין אותו על לפטופ עם windows xp, אבל התקנתי ללא בעיה על מחשב נייח עם windows 2003. טוב, זה לא משנה, עדיין לא הצלחתי לקלוט איתו שום דבר:(
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

ביררתי עם היבואן . ישנו רק יבואן אחד שמביא ממירים לצלחות . אז הוא אמר יהיו 2 ממירים
1. רגיל . לנו כמתקנים זה יעלה כ200 ש"ח .
2. ממיר HD כ800 ש"ח למתקין . כמובן מי שיקנה כמוניות במכה . המחירים כוללים מע"מ .
היבואן היזמים כ5 אלף ממירים בשלב ראשון מסין . בימים הקרובים יהייה לי אחד לבדיקות בחיפה . אומרים שב1.7 השידור יפתח בחיפה . ובעוד שבועיים יתחיל במרכז . ניבחר תדר אחד ארצי CH26 בתחום הUHF . כול המשדרים ישדרו באותו התדר . ולא יהיו הפרעות הדדיות . כי החזק מנצח .
יימים יגידו איך זה בפועל מיושם . אגב יש לי בLCD סוני טיונר דגיטלי רגיל
אים העניין ילך טוב . אז בטח עוד יבואנים יצטרפו ליבוא . לי ניראה שמיזה חיר (רווחים)לא יצא . כי היום ב600-800 ש"ח . אפשר כבר לקבל עים ממיר לווינים את כול 6 הערוצים . והביקוש שואף בקושי לאפס
1. רגיל . לנו כמתקנים זה יעלה כ200 ש"ח .
2. ממיר HD כ800 ש"ח למתקין . כמובן מי שיקנה כמוניות במכה . המחירים כוללים מע"מ .
היבואן היזמים כ5 אלף ממירים בשלב ראשון מסין . בימים הקרובים יהייה לי אחד לבדיקות בחיפה . אומרים שב1.7 השידור יפתח בחיפה . ובעוד שבועיים יתחיל במרכז . ניבחר תדר אחד ארצי CH26 בתחום הUHF . כול המשדרים ישדרו באותו התדר . ולא יהיו הפרעות הדדיות . כי החזק מנצח .
יימים יגידו איך זה בפועל מיושם . אגב יש לי בLCD סוני טיונר דגיטלי רגיל
אים העניין ילך טוב . אז בטח עוד יבואנים יצטרפו ליבוא . לי ניראה שמיזה חיר (רווחים)לא יצא . כי היום ב600-800 ש"ח . אפשר כבר לקבל עים ממיר לווינים את כול 6 הערוצים . והביקוש שואף בקושי לאפס
רק הטכנאי קרמר
על איזה ממיר HD אתה מדבר? אף אחד לא מתכוון לשדר HD ב-DVB-T בארץ, אז למה להביא ממירי HD?
מלבד זאת, יש הבדל עצום בין התקנת צלחת לווין + ממיר לווין על מנת לראות כמה ערוצי FTA לבין שימוש בממיר עם אנטנה פנימית, ללא כבילה חיצונית, קידוחים בקירות וכו'.
מלבד זאת, יש הבדל עצום בין התקנת צלחת לווין + ממיר לווין על מנת לראות כמה ערוצי FTA לבין שימוש בממיר עם אנטנה פנימית, ללא כבילה חיצונית, קידוחים בקירות וכו'.
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

דבר ראשון יהיו שני תדרים - 26 במרכז ותדר אחר בצפון ובדרום.
דבר שני מי שמייבא ממיר עם HD הוא פרייאר. זה שיש מקום ל-HD בספציפיקציות לא אומר שמישהו הולך לשדר את זה.
אכן היתה המלצה כזו מטעם הרשות השניה, אך המשמעות של זה לא שונה ממשרד הבריאות שממליץ לנו לאכול רק אוכל בריא (בעצם יותר גרוע, כי זו עיצת אחיתופל).
ממליץ בחום שתגיד ליבואן להפסיק את המשלוח ולהחזיר אותו חזרה לסין. אותנו צריך לעניין אך ורק ממירים עם SD בלבד.
דבר שני מי שמייבא ממיר עם HD הוא פרייאר. זה שיש מקום ל-HD בספציפיקציות לא אומר שמישהו הולך לשדר את זה.
אכן היתה המלצה כזו מטעם הרשות השניה, אך המשמעות של זה לא שונה ממשרד הבריאות שממליץ לנו לאכול רק אוכל בריא (בעצם יותר גרוע, כי זו עיצת אחיתופל).
ממליץ בחום שתגיד ליבואן להפסיק את המשלוח ולהחזיר אותו חזרה לסין. אותנו צריך לעניין אך ורק ממירים עם SD בלבד.
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אדון מנהל . החברה זה טלראן . היא יושבת טוב היא מיבאת . LCD בכול הגדלים . מכונות כביסה , צלחות, ממירים ללוויין, כימעט הכול . החברה מתקינה לבזק את מיתקני הקליטה . לנקודות השידור . מי אני שאיעץ לה . אני ניזון מה היא הולכת לעשות . לא תימכור לא נורא . יש לחברה רק כ50 עובדים . 3 שותפים . אני אפילו לא בורג שם .
העיקר שעם ישראל יהינה מהפרויקט בהצלחה
העיקר שעם ישראל יהינה מהפרויקט בהצלחה
רק הטכנאי קרמר
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4889
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
שאלה:
במסמך מהכנס ישנה רשימה של הקונפיגורציה הנוכחית.
בסעיף הרביעי כתוב:
Video – SD – MPEG-4 Part 10, H.264.
ושניים אחריו כתוב:
MPEG 2-TS.
אני יודע שה LCD של סוני שברשותי בעלת טיונר דיגיטלי DVB-T MPEG2,
האם זה אומר שאני אמור לקלוט את השידור, או שהיא לא יכולה להתמודד עם הקידוד (MPEG4) ויש צורך בממיר?
במסמך מהכנס ישנה רשימה של הקונפיגורציה הנוכחית.
בסעיף הרביעי כתוב:
Video – SD – MPEG-4 Part 10, H.264.
ושניים אחריו כתוב:
MPEG 2-TS.
אני יודע שה LCD של סוני שברשותי בעלת טיונר דיגיטלי DVB-T MPEG2,
האם זה אומר שאני אמור לקלוט את השידור, או שהיא לא יכולה להתמודד עם הקידוד (MPEG4) ויש צורך בממיר?