שאלות לגבי כותבים ומחיקות הודעות
אני נכנס לאתר הזה מדי פעם, ורמת הכתבות לא עשתה לי חשק גדול להירשם אליו.
[behave]
נערך על ידי עפר: פניה לגופו של אדם.
[/behave]
בכל אופן, אחרי הכתבה הזאת החלטתי להירשם. זאת הכתבה הכי יפה, הכי רהוטה, והכי מרשימה מבחינה מקצועית שקראתי באינטרנט הישראלי. כל הכבוד שמעון בוזגלו, תמשיך ככה! אולי ממך תבוא הישועה לאתרים מהסוג הזה. דרך אגב, גם אני בדקתי את המגברים שהשווית אליהם את MYSTERE, ואני מסכים לגמרי למה שכתבת עליהם. מדגדג לי עכשיו לבדוק את המגבר הזה אצלי בבית.
[behave]
נערך על ידי עפר: פניה לגופו של אדם.
[/behave]
בכל אופן, אחרי הכתבה הזאת החלטתי להירשם. זאת הכתבה הכי יפה, הכי רהוטה, והכי מרשימה מבחינה מקצועית שקראתי באינטרנט הישראלי. כל הכבוד שמעון בוזגלו, תמשיך ככה! אולי ממך תבוא הישועה לאתרים מהסוג הזה. דרך אגב, גם אני בדקתי את המגברים שהשווית אליהם את MYSTERE, ואני מסכים לגמרי למה שכתבת עליהם. מדגדג לי עכשיו לבדוק את המגבר הזה אצלי בבית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מר נכון,
תגובתך והעלבות אישיות גם של צוות הכותבים וגם חברי האתר לא נותנים לי חשק גדול לקרוא את מה שיש לך לכתוב, מה גם שהעלבות אישיות מסוג זה הן נגד חוקי האתר.
בסופו של דבר , אני שמח שאהבת את הכתבה - אך אין צורך להעליב אנשים באתר הזה בכדי להעביר את הנקודה שלך.
dansar,
אם דעתך איננה תואמת את דעת הכותב, זה מקובל וסביר בהחלט. להאשים כתב כחובבן בגלל שהוא אינו תואם את דעתך זה סתם צרות עין.
חברים,
אבקש להרגיע את הטונים ולהתייחס לדברים הכתובים ולא לכותבים אותם.
IF YOU CANT PLAY NICE, DONT PLAY HERE.
מותר לכם להביע את דעותיכם אך מי שיעליב אישית מישהו פשוט יאלץ לשחק במקום אחר.
תגובתך והעלבות אישיות גם של צוות הכותבים וגם חברי האתר לא נותנים לי חשק גדול לקרוא את מה שיש לך לכתוב, מה גם שהעלבות אישיות מסוג זה הן נגד חוקי האתר.
בסופו של דבר , אני שמח שאהבת את הכתבה - אך אין צורך להעליב אנשים באתר הזה בכדי להעביר את הנקודה שלך.
dansar,
אם דעתך איננה תואמת את דעת הכותב, זה מקובל וסביר בהחלט. להאשים כתב כחובבן בגלל שהוא אינו תואם את דעתך זה סתם צרות עין.
חברים,
אבקש להרגיע את הטונים ולהתייחס לדברים הכתובים ולא לכותבים אותם.
IF YOU CANT PLAY NICE, DONT PLAY HERE.
מותר לכם להביע את דעותיכם אך מי שיעליב אישית מישהו פשוט יאלץ לשחק במקום אחר.
האם שימעון בוזגלו הוא כתב אודיו מקצועי ומומחה בעל נסיון עתיר שנים בתחום ,והכתב הרשמי של האתר ?אם כן אז לא ידעתי זאת ,לתומי חשבתי שמדובר בחבר האתר שעשה כתבה מפרגנת .oferlaor כתב: dansar,
.
....
שום צרות עין , פשוט אני קורא דברים שהם לא נכונים מנסיון אישי , ועוד מכתב אודיו מומחה שהוסמך על ידכם.
על כל מקרה ,אם חרגתי מנוהלי התנהגות אני מתנצל .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
dansar,
"חבר אתר" שרוצה לרשום כל מה שעולה על דעתו (כל עוד הוא לא פוגע במישהו אחר) יכול לעשות זאת אך ורק בפורומים.
כתבות שעולות לעמוד הבית הן רק של כתבים רשמיים של האתר.
ברשותך, אני לא אפרט את שיקולי בחירת הכתבים שלנו (מה הניסיון הנדרש, המערכות שלהם וכו'), מלבד ניקיונם מאינטרסים מסחריים (והם חתומים על זה בהסכם מולנו), מה שאני לא יכול לעשות עבור כל אחד שקופץ בפורום כשמשהו נכתב נגד מוצר שהוא אוהב/מקדם.
ולעיניין הניסיונות לקעקע את מהימנותו או מקצועיותו של הכותב (הזה או אחר) - אני לא אתן לדברים כאלו לעבור על סדר היום. אם רוצים להתמודד עם מה שנכתב או טענות - לגיטימי לחלוטין ואני סמוך ובטוח שהכותב יישמח לענות, להסביר, לנמק ולפרט.
לגבי זה שסקירה היא דעתו וטעמו האישי של הכותב, במה זה שונה ממה שהיה אי פעם אצלנו או בכל מגזין אחר בתחום (ובכל תחום) ?
"חבר אתר" שרוצה לרשום כל מה שעולה על דעתו (כל עוד הוא לא פוגע במישהו אחר) יכול לעשות זאת אך ורק בפורומים.
כתבות שעולות לעמוד הבית הן רק של כתבים רשמיים של האתר.
ברשותך, אני לא אפרט את שיקולי בחירת הכתבים שלנו (מה הניסיון הנדרש, המערכות שלהם וכו'), מלבד ניקיונם מאינטרסים מסחריים (והם חתומים על זה בהסכם מולנו), מה שאני לא יכול לעשות עבור כל אחד שקופץ בפורום כשמשהו נכתב נגד מוצר שהוא אוהב/מקדם.
ולעיניין הניסיונות לקעקע את מהימנותו או מקצועיותו של הכותב (הזה או אחר) - אני לא אתן לדברים כאלו לעבור על סדר היום. אם רוצים להתמודד עם מה שנכתב או טענות - לגיטימי לחלוטין ואני סמוך ובטוח שהכותב יישמח לענות, להסביר, לנמק ולפרט.
לגבי זה שסקירה היא דעתו וטעמו האישי של הכותב, במה זה שונה ממה שהיה אי פעם אצלנו או בכל מגזין אחר בתחום (ובכל תחום) ?
- oferlaor
- מנהל

Dolev,
לאחרונה פרסמתי חלק קטן של הציוד שעבר דרכי בשנים האחרונות (מסכים ומעבדי תמונה). לא ראיתי שמישהו פסל אותי בגלל זה.
בקיצור,
תפסיקו להתעסק בכותב. זה לא ראוי ולא מכובד.
לאחרונה פרסמתי חלק קטן של הציוד שעבר דרכי בשנים האחרונות (מסכים ומעבדי תמונה). לא ראיתי שמישהו פסל אותי בגלל זה.
בקיצור,
תפסיקו להתעסק בכותב. זה לא ראוי ולא מכובד.
- oferlaor
- מנהל

dansar,
כל ביקורת על כל דבר בעולם היא דעתו של המבקר.
זה ליגיטימי לא להסכים עם דעותיו (זה עוזר אם אתה גם בודק את המוצר בעצמך לפני שאתה בונה תאוריות קונספירציה).
באותה מידה זה צירוף מקרה לא פחות מסקרן שלמרות שהצטרפת לפני זמן רב אין לך כמעט הודעות אבל אתה פתאום קופץ עכשיו משום מקום...
תאוריות קונספירציה קל לבנות, זה בסדר. מיצינו אותן אבל, לא?
כל ביקורת על כל דבר בעולם היא דעתו של המבקר.
זה ליגיטימי לא להסכים עם דעותיו (זה עוזר אם אתה גם בודק את המוצר בעצמך לפני שאתה בונה תאוריות קונספירציה).
באותה מידה זה צירוף מקרה לא פחות מסקרן שלמרות שהצטרפת לפני זמן רב אין לך כמעט הודעות אבל אתה פתאום קופץ עכשיו משום מקום...
תאוריות קונספירציה קל לבנות, זה בסדר. מיצינו אותן אבל, לא?
כמו שכתבתי כבר לעורך הראשי, אתם הבעל הבית, ואני מכבד את בקשתכם.
אני מציע, שדווקא בגלל שהביקורת הזאת העלתה כ"כ הרבה הסתייגויות, שהיבואן יאות להעביר את המגבר הזה לביקורת נוספת ע"י
מבקר אחר.
(זה דבר מקובל דווקא כשהביקורת הראשונה לא טובה, אבל פה המקרה הפוך).
אני מציע, שדווקא בגלל שהביקורת הזאת העלתה כ"כ הרבה הסתייגויות, שהיבואן יאות להעביר את המגבר הזה לביקורת נוספת ע"י
מבקר אחר.
(זה דבר מקובל דווקא כשהביקורת הראשונה לא טובה, אבל פה המקרה הפוך).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא יודע משהו מוזר קורה פהMartinHSabag כתב:אולי אתה גם רוצה להכתיב לנו מי המבקר יהיה?
אני מציע שגם אתה וגם DIZ1 תבקרו כל מוצר שאנחנו סוקרים.
מרימים את הכפפה?...
לא, אני לא רוצה ולא אוהב להכתיב - לא דרכי.
אני יודע שמאוד קשה לקבל ביקורת (לכל אחד), אבל מי שמבקר חיב ללמוד לקבל ביקורת, בין אם הוא מסכים איתה או לא.
אני חושב שהביקורת הייתה עניינית.
ותודה על ההצעה, אך אני לא מבקר עבור פורומים - עדיין איני ברמה הנדרשת לכתיבת ביקורות מקצועיות.
- oferlaor
- מנהל

Itzo,
אתה מכיר עיתון או מגזין שבודם מכשיר זהה על ידי שני סוקרים?
אולי best out of three?
אולי מספיק עם הרעיונות השטותיים?
אולי best out of three?
אולי מספיק עם הרעיונות השטותיים?
קודם כל תודה על המחמאות, לכבוד הוא לי.
וכן אני מכיר כמה שעשו שתי ביקורות, כשנותר ויכוח לגבי טיב הביקורת הראשונה.
ויש עוד אתר מאוד איזוטרי שמשתמש בשיטה (אבל אנחנו פה הרי טובים יותר)
http://www.positive-feedback.com/Issue5/cary308t.htm
או
http://www.positive-feedback.com/Issue3/ybapassion.htm
וכן אני מכיר כמה שעשו שתי ביקורות, כשנותר ויכוח לגבי טיב הביקורת הראשונה.
ויש עוד אתר מאוד איזוטרי שמשתמש בשיטה (אבל אנחנו פה הרי טובים יותר)
http://www.positive-feedback.com/Issue5/cary308t.htm
או
http://www.positive-feedback.com/Issue3/ybapassion.htm
הרעיון כשלעצמו רחוק משטותי ואף הייתי מרחיק וקורא לו מצויין.oferlaor כתב:Itzo,
אולי best out of three?
אולי מספיק עם הרעיונות השטותיים?...
למרות הכל אני מסכים הרוח הכללית ולא הייתי מנסה כלל לבצע אותו - מהטעם הפשוט שסקירה כזאת
תיקח כמות זמן אינסופית מה שידלדל את כמות הביקורות לרמת השעמומון...
אם האתר יכול ורוצה לגייס 3 מבקרים או יותר - כניראה שעדיף שכל אחד מהם יכתוב על נושא אחר.
עדיין הייתי רוצה לראות האם DIZ1 ירים או לא ירים את הכפפה?!
- oferlaor
- מנהל

diz1,
כלומר, אני מבין ממך שהיית מעדיף לראות שוב ושוב ביקורות עד שיהיה קונצנזוס לגבי כל מוצר.
מעניין שאף מוצר וידאו או אודיו בעבר לא העלה ארגומנטים מהסוג זה...
כמה מסכים בדקתי באתר? מעולם לא הציעו שמישהו נוסף יבדוק עוד מסך. גם לא זכור לי שביקשו ממני להסביר מה הרקע שלי בבדיקות מהסוג הזה. למען האמת, לא ראיתי שאלות מהסוג הזה על סוקרים ב-YNET שסוקרים מערכת הפעלה (איזה נסיון עם מערכות הפעלה אחרות יש להם).
אני מציע שאם יש שאלות בנושא הזה, אתרים אחרים או סוקרים ירימו את הכפפה והם מוזמנים לפרסם את הסקירות.
באתר שלנו יהיה סקירה אחת על כל מוצר. לא רואה סיבה לבזבז את זמננו על סקירה של מוצר מספר פעמים.
כלומר, אני מבין ממך שהיית מעדיף לראות שוב ושוב ביקורות עד שיהיה קונצנזוס לגבי כל מוצר.
מעניין שאף מוצר וידאו או אודיו בעבר לא העלה ארגומנטים מהסוג זה...
כמה מסכים בדקתי באתר? מעולם לא הציעו שמישהו נוסף יבדוק עוד מסך. גם לא זכור לי שביקשו ממני להסביר מה הרקע שלי בבדיקות מהסוג הזה. למען האמת, לא ראיתי שאלות מהסוג הזה על סוקרים ב-YNET שסוקרים מערכת הפעלה (איזה נסיון עם מערכות הפעלה אחרות יש להם).
אני מציע שאם יש שאלות בנושא הזה, אתרים אחרים או סוקרים ירימו את הכפפה והם מוזמנים לפרסם את הסקירות.
באתר שלנו יהיה סקירה אחת על כל מוצר. לא רואה סיבה לבזבז את זמננו על סקירה של מוצר מספר פעמים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
itzo,
גם אנחנו סקרנו מספר מוצרים כאשר יותר מאדם אחד הביע את דעתו על המוצר.
תעשה חיפוש.
הבעיה היא שזה לא פרקטי.
שנינו יודעים שההצעה הזו מיותרת:
1. אתה ואודיופילים אחרים, הרי לא צריכים את הביקורות הללו אף פעם. אתם לא מאמינים לאף אחד אלא רק לאוזניכם (ואני לא אומר את זה כקנטרנות חלילה), מה גם שמדובר תמיד על סינרגיה עם המערכת שלכם, בבית שלכם, עם המוסיקה שלכם.
2. אלו שלא מבינים דבר, גם ככה לא ייקנו רק כל סמך ביקורת כזו או אחרת, גם אם יהיה שם פאנל של 10 מאזינים וכתבים.
אז למה בכל זאת אנחנו עושים את זה?
1. כי זה כיף לקרוא על ציוד חדש שלא הכרנו.
2. כי ברגע שאתה "לומד" את הכתב, אתה מייצר לעצמך רפרנס לגביו, כלומר, אם למשל גילית, לאורך זמן, שלך ולכתב מסויים יש טעם דומה (מוסיקה, מה מחפשים בסאונד, מוצרים וכו') אז אתה יכול יותר להסתמך על הביקורות שלו (ממש כמו שעושה DIZ1). גם אם טעמו לא כמו שלך, והוא למשל אוהב סאונד על הגוון ה"בהיר", הרי אתה יודע שברגע שהוא יגיד שרמקול מסויים הוא "מפורט" אתה יודע שאתה תצטרך צמר גפן באוזניים....
ההתעסקות עם כתב זה או אחר ספציפית היא קטנונית ולא "ביקורת בונה" כמו שאתם מנסים לצייר את זה.
רוצים לתת ביקורת? תעשו אותה אתם !
גם אנחנו סקרנו מספר מוצרים כאשר יותר מאדם אחד הביע את דעתו על המוצר.
תעשה חיפוש.
הבעיה היא שזה לא פרקטי.
שנינו יודעים שההצעה הזו מיותרת:
1. אתה ואודיופילים אחרים, הרי לא צריכים את הביקורות הללו אף פעם. אתם לא מאמינים לאף אחד אלא רק לאוזניכם (ואני לא אומר את זה כקנטרנות חלילה), מה גם שמדובר תמיד על סינרגיה עם המערכת שלכם, בבית שלכם, עם המוסיקה שלכם.
2. אלו שלא מבינים דבר, גם ככה לא ייקנו רק כל סמך ביקורת כזו או אחרת, גם אם יהיה שם פאנל של 10 מאזינים וכתבים.
אז למה בכל זאת אנחנו עושים את זה?
1. כי זה כיף לקרוא על ציוד חדש שלא הכרנו.
2. כי ברגע שאתה "לומד" את הכתב, אתה מייצר לעצמך רפרנס לגביו, כלומר, אם למשל גילית, לאורך זמן, שלך ולכתב מסויים יש טעם דומה (מוסיקה, מה מחפשים בסאונד, מוצרים וכו') אז אתה יכול יותר להסתמך על הביקורות שלו (ממש כמו שעושה DIZ1). גם אם טעמו לא כמו שלך, והוא למשל אוהב סאונד על הגוון ה"בהיר", הרי אתה יודע שברגע שהוא יגיד שרמקול מסויים הוא "מפורט" אתה יודע שאתה תצטרך צמר גפן באוזניים....
ההתעסקות עם כתב זה או אחר ספציפית היא קטנונית ולא "ביקורת בונה" כמו שאתם מנסים לצייר את זה.
רוצים לתת ביקורת? תעשו אותה אתם !
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46402
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
itzo,
הביקורות שהצגת נבנו במתכונת של מספר סוקרים מההתחלה, זוהי לא דוגמה שמתאימה לכאן מכיוון שהביקורת לא תוכננה להיות כתובה בצורה זו.
אגב, היה לנו כבר באתר מספר ביקורות שפורסמו במבנה משותף של מספר סוקרים.
הביקורות שהצגת נבנו במתכונת של מספר סוקרים מההתחלה, זוהי לא דוגמה שמתאימה לכאן מכיוון שהביקורת לא תוכננה להיות כתובה בצורה זו.
אגב, היה לנו כבר באתר מספר ביקורות שפורסמו במבנה משותף של מספר סוקרים.
עופר
כלל ראשון בהרצאה או במאמר מקצועי - המרצה או הכותב מפרט מיהו, ניסיונו ומה ההשכלה שלו. - אחרת למה שאקשיב לאוסף בולים מרצה לי מקרו כלכלה.
זה שלא שאלו אותך זה מוזר
מרטין
מסכים איתך לגבי כמעט הכל.
ההתעסקות עם הכותב הספציפי הייתה חריגה כי הביקורת שלו הייתה חריגה, והמעיטה באופן בוטה במוצרים אחרים (שאף אחד מהם לא ברשותי).
זיו
אז מה הבעיה עם זה? הרי אתם לא כפופים לתקנות חוק מדינה מסוים בנושא.
כלל ראשון בהרצאה או במאמר מקצועי - המרצה או הכותב מפרט מיהו, ניסיונו ומה ההשכלה שלו. - אחרת למה שאקשיב לאוסף בולים מרצה לי מקרו כלכלה.
זה שלא שאלו אותך זה מוזר
מרטין
מסכים איתך לגבי כמעט הכל.
ההתעסקות עם הכותב הספציפי הייתה חריגה כי הביקורת שלו הייתה חריגה, והמעיטה באופן בוטה במוצרים אחרים (שאף אחד מהם לא ברשותי).
זיו
אז מה הבעיה עם זה? הרי אתם לא כפופים לתקנות חוק מדינה מסוים בנושא.
- oferlaor
- מנהל

itzo,
מוזר, מעולם לא שאלו אותי או כתבים אחרים באתר מה הרקע המקצועי שלהם... איפה למדתי וידאו ואיזה תארים יש לי בתחום העיתונות, הביקורת או בתחום הביקורת מסכי וידאו...
אין ספק שהביקורת היתה "מחודדת". אנחנו לא חייבים להיות תמיד בטמפרטורה פושרת, מותר גם לפעמים לתת ביקורות "חמות מהתנור".
וזה גם בסדר שזה עורר תהודה ורעש, הגיע הזמן שגם כאן טיפה רעש בתחום האודיו
מוזר, מעולם לא שאלו אותי או כתבים אחרים באתר מה הרקע המקצועי שלהם... איפה למדתי וידאו ואיזה תארים יש לי בתחום העיתונות, הביקורת או בתחום הביקורת מסכי וידאו...
אין ספק שהביקורת היתה "מחודדת". אנחנו לא חייבים להיות תמיד בטמפרטורה פושרת, מותר גם לפעמים לתת ביקורות "חמות מהתנור".
וזה גם בסדר שזה עורר תהודה ורעש, הגיע הזמן שגם כאן טיפה רעש בתחום האודיו