התקנת מתקן תליה לרמקולים על קיר גבס
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
ערב טוב,
ברשותי מתקן תליה לרמקולים מסוג LEXUS SP18 כמו בתמונה :
http://home-car.plutog.co.il/ViewProduct.asp?ID=226
ברצוני להרכיב עליו רמקולים מדפיים די גדולים ELAC BS-53 שעומקם 30 ס"מ וגובהם 40 ס"מ. עקב עומק הרמקולים והגבלת זווית הסיבוב של המתקן, עלי להתקין אותם על קיר גבס מול פינת הישיבה. הבעיה היא שאני לא יכול לתפוס אותם על מסלול בקיר הגבס (ריילס), אלא רק במקום של הגבס עצמו.
משקל הרמקול הוא כ-7 ק"ג ומשקל מתקן התלייה הוא פחות מ-1 ק"ג. פלטת המתקן שבאה במגע עם הגבס היא בגודל 18*75 מ"מ ויש בה 3 חורים לברגים.
האם ניתן יהיה להשתמש בדיבלי גבס (פרפרים) רגילים או מבוססי מתכת כדי לתלות את הרמקולים ללא חשש ?
נ.ב. ארכוש בנוסף חגורה על מנת לאבטח את הרמקולים למתקן לאחר ההתקנה מפאת גובהם
ברשותי מתקן תליה לרמקולים מסוג LEXUS SP18 כמו בתמונה :
http://home-car.plutog.co.il/ViewProduct.asp?ID=226
ברצוני להרכיב עליו רמקולים מדפיים די גדולים ELAC BS-53 שעומקם 30 ס"מ וגובהם 40 ס"מ. עקב עומק הרמקולים והגבלת זווית הסיבוב של המתקן, עלי להתקין אותם על קיר גבס מול פינת הישיבה. הבעיה היא שאני לא יכול לתפוס אותם על מסלול בקיר הגבס (ריילס), אלא רק במקום של הגבס עצמו.
משקל הרמקול הוא כ-7 ק"ג ומשקל מתקן התלייה הוא פחות מ-1 ק"ג. פלטת המתקן שבאה במגע עם הגבס היא בגודל 18*75 מ"מ ויש בה 3 חורים לברגים.
האם ניתן יהיה להשתמש בדיבלי גבס (פרפרים) רגילים או מבוססי מתכת כדי לתלות את הרמקולים ללא חשש ?
נ.ב. ארכוש בנוסף חגורה על מנת לאבטח את הרמקולים למתקן לאחר ההתקנה מפאת גובהם
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בדירה של אח שלי תלינו רמקולים ששוקלים כ 6.5 ק"ג עם המתלה היעודי שלהם (שוקל כ 400 ג' להערכתי), על שלושה ברגים מבוססי מתכת (הגדולים ביותר שהתאימו לחורים במתקן).
אני נשענתי על זה במהלך ההתקנה (ואני איש גדול) וזה עשה רושם מאוד יציב.
לדעתי זה אמור להחזיק - אבל הייתי מחכה לחוו"ד מקצועית של אנשים שעובדים יותר עם קירות גבס.
אני נשענתי על זה במהלך ההתקנה (ואני איש גדול) וזה עשה רושם מאוד יציב.
לדעתי זה אמור להחזיק - אבל הייתי מחכה לחוו"ד מקצועית של אנשים שעובדים יותר עם קירות גבס.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה רבה מאור ואוריאל.
הוידאו מאשש את האפשרות להתקנת מתקן התליה על הקיר ללא צורך בתמיכת ניצב לעומסים שציינתי.
מאחר ויש בפלטת מתקן התלייה הנצמדת לקיר הגבס שלושה חורים, וכל מיתד מסוגל לשאת עומס של כ-10 קילו, אז ברגע שאשים 2 מיתדים העומס הממוצע על כל מיתד יהיה כ-4 קילו בממוצע וכך אהיה רגוע.
הוידאו מאשש את האפשרות להתקנת מתקן התליה על הקיר ללא צורך בתמיכת ניצב לעומסים שציינתי.
מאחר ויש בפלטת מתקן התלייה הנצמדת לקיר הגבס שלושה חורים, וכל מיתד מסוגל לשאת עומס של כ-10 קילו, אז ברגע שאשים 2 מיתדים העומס הממוצע על כל מיתד יהיה כ-4 קילו בממוצע וכך אהיה רגוע.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
fish - אני מציע לשים שלושה...
אם יש שלושה חורים - תנצל אותם.
כך אתה יכול להיות בטוח במידה ואחד קורס (כשל מבני כלשהו), יש בעיה בפלטה עצמה מבחינת חוזק נקודתי וכו' - קח טווח ביטחון.
ואגב, זה אורי (אורי-לר), ולא אוריאל
אם יש שלושה חורים - תנצל אותם.
כך אתה יכול להיות בטוח במידה ואחד קורס (כשל מבני כלשהו), יש בעיה בפלטה עצמה מבחינת חוזק נקודתי וכו' - קח טווח ביטחון.
ואגב, זה אורי (אורי-לר), ולא אוריאל
- adamshimon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 168
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
תכנס למסמך הזה http://www.orbond.co.il/pdf/Catalogue.pdf של חברת אורבונד עמוד 26 פריטים 1 ו2 יתנו לך את הפיתרון מתאים לבעייה הספציפית
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תסתכל בכתבת הוידאו, למיתד אין צורך לקדוח חור, כי השפיץ שלו קודח ישירות בגבס ללא הכנה מוקדמת.
למזלי כבר תליתי את הרמקולים עם חגורת הבטחון, אבל כשהתעסקי עם חיזוקה, הרמקול פשוט נפל לידיים שלי יחד עם המתקן.....מזל שזה לא נגמר באסון....
למזלי כבר תליתי את הרמקולים עם חגורת הבטחון, אבל כשהתעסקי עם חיזוקה, הרמקול פשוט נפל לידיים שלי יחד עם המתקן.....מזל שזה לא נגמר באסון....
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מה קרה לבורג רוזטה???
לא שמעתם על פטרייה???
בכל מקרה, כל הניסיונות וסרטונים לא יגידו באמת האם הקיר יחזוק מעמם.
לפותח השרשור הייתי ממליץ לפתוח פתח בגבס, לשים פלטת קרש או ברזל, להתפס על הניצבים ואז לתלות.
לא תהיה בעיה אך תמיד חייבים לזכור שכאשר תולים משהו על זרוע על גבס יש את העניים הפיזיקאלי של לחץ על הברגים.
משקל של 5 קילו שהוא צמוד קיר הוא לא אותו דבר כמו שהוא תלוי ב15 ס"מ מהקיר.
לא שמעתם על פטרייה???
בכל מקרה, כל הניסיונות וסרטונים לא יגידו באמת האם הקיר יחזוק מעמם.
לפותח השרשור הייתי ממליץ לפתוח פתח בגבס, לשים פלטת קרש או ברזל, להתפס על הניצבים ואז לתלות.
לא תהיה בעיה אך תמיד חייבים לזכור שכאשר תולים משהו על זרוע על גבס יש את העניים הפיזיקאלי של לחץ על הברגים.
משקל של 5 קילו שהוא צמוד קיר הוא לא אותו דבר כמו שהוא תלוי ב15 ס"מ מהקיר.