התלבטות לגבי כרטיס להעברת סאונד True-HD
-
kobia
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
- שם מלא: קובי אפוטה
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם
אשמח באם תחוו את הדעה לגבי איזה כרטיס כדאי לי להוסיף ל - HTPC שלי על מנת לקבל תמיכה בפורמטי האודיו החדשים.
תצורת המערכת שלי כיום:
רסיבר HK255
רמקולים KEF 3005
LCD LG 42LC2RR (HD Ready)
DVD Pioneer 410
כיום המחשב שלי מחובר אל הרסיבר ב - HDMI (מובנה על גבי לוח האם) לצורך העברת התמונה ובכבל אופטי לצורך העברת הסאונד (הכרטיס המובנה אינו מעביר סאונד 7.1, מדובר בכרטיס nVidia 7100)
ואגב, לגבי העברת התמונה - ראיתי לא מעט שרשורים הנוגעים לגבי מצב שבו התמונה נחתכת בעת חיבור דרך הרסיבר, בגלל הרזולוצייה הטבעית של המסך - לי אין את הבעיה הזו, כי הצלחתי לשחק בהגדרות כרטיס המסך ולסדר את העניין כך שהתמונה מוצגת באופן טבעי ומלא, גם ללא חיבור נפרד בין המחשב ישירות אל ה - LCD, כך שכאן אין שיקול של חיבור כפול מאותו כרטיס מסך.
מבחינת מרחקים - אני עובד עם כבלים באורך 5 מ' בין המחשב לרסיבר, בגלל מגבלות מבנה החדר.
לפי מה שקראתי בהודעות השונות בפורום, כיום ישנן שתי אפשרויות להעברת פורמטי True-HD ו - DTS-HD מהמחשב לרסיבר:
1. בעזרת כרטיס קול Asus Xonar HDAV 1.3 (הבנתי כבר שאני לא צריך את גירסאת הדלוקס, כי היא סה"כ מאפשרת חיבורים אנלוגיים, שאין לי צורך בהם עם הרסיבר שלי)
2. בעזרת כרטיס מסך מבוסס ATI Radeon HD4850 ומעלה
ועכשיו לשאלה - מדובר בהדל מחירים מאד משמעותי - 700 ש"ח לכרטיס מסך (ועם קצת סבלנות, המחיר הזה ממשיך לרדת כמעט על בסיס יומיומי) לבין 1100 ש"ח לכרטיס של Asus, ושם לא נראה שיש תזוזה במחיר.
אז מה עדיף?
האם יש יתרון לכרטיס של Asus? האם הוא עדיף להעברת הסאונד?
או שאולי עדיף לי להשקיע בכלל בכרטיס מסך טוב יותר, ולהקל על המעבד של המחשב שלי בעת שידור תכנים מקודדים ב- 1080P?
אודה לכל מי שיחווה דעה ויסייע לי...
אשמח באם תחוו את הדעה לגבי איזה כרטיס כדאי לי להוסיף ל - HTPC שלי על מנת לקבל תמיכה בפורמטי האודיו החדשים.
תצורת המערכת שלי כיום:
רסיבר HK255
רמקולים KEF 3005
LCD LG 42LC2RR (HD Ready)
DVD Pioneer 410
כיום המחשב שלי מחובר אל הרסיבר ב - HDMI (מובנה על גבי לוח האם) לצורך העברת התמונה ובכבל אופטי לצורך העברת הסאונד (הכרטיס המובנה אינו מעביר סאונד 7.1, מדובר בכרטיס nVidia 7100)
ואגב, לגבי העברת התמונה - ראיתי לא מעט שרשורים הנוגעים לגבי מצב שבו התמונה נחתכת בעת חיבור דרך הרסיבר, בגלל הרזולוצייה הטבעית של המסך - לי אין את הבעיה הזו, כי הצלחתי לשחק בהגדרות כרטיס המסך ולסדר את העניין כך שהתמונה מוצגת באופן טבעי ומלא, גם ללא חיבור נפרד בין המחשב ישירות אל ה - LCD, כך שכאן אין שיקול של חיבור כפול מאותו כרטיס מסך.
מבחינת מרחקים - אני עובד עם כבלים באורך 5 מ' בין המחשב לרסיבר, בגלל מגבלות מבנה החדר.
לפי מה שקראתי בהודעות השונות בפורום, כיום ישנן שתי אפשרויות להעברת פורמטי True-HD ו - DTS-HD מהמחשב לרסיבר:
1. בעזרת כרטיס קול Asus Xonar HDAV 1.3 (הבנתי כבר שאני לא צריך את גירסאת הדלוקס, כי היא סה"כ מאפשרת חיבורים אנלוגיים, שאין לי צורך בהם עם הרסיבר שלי)
2. בעזרת כרטיס מסך מבוסס ATI Radeon HD4850 ומעלה
ועכשיו לשאלה - מדובר בהדל מחירים מאד משמעותי - 700 ש"ח לכרטיס מסך (ועם קצת סבלנות, המחיר הזה ממשיך לרדת כמעט על בסיס יומיומי) לבין 1100 ש"ח לכרטיס של Asus, ושם לא נראה שיש תזוזה במחיר.
אז מה עדיף?
האם יש יתרון לכרטיס של Asus? האם הוא עדיף להעברת הסאונד?
או שאולי עדיף לי להשקיע בכלל בכרטיס מסך טוב יותר, ולהקל על המעבד של המחשב שלי בעת שידור תכנים מקודדים ב- 1080P?
אודה לכל מי שיחווה דעה ויסייע לי...
רק הכרטיס של ASUS יכול להעביר את הפורמטים החדשים לפיענוח ברסיבר עם תוכנה ספציפית total media theatre . אם זאת המטרה אז יש לך רק אופציה אחת.
הכרטיס מסך מסוגל רק להוציא PCM רב ערוצי אם הפורמטים החדשים מפוענחים במחשב (כרגע גם בעיקר בעזרת התוכנה שרשמתי, הדרכים האחרות לא תמיד עובדות כמו שצריך).
אבל גם התוכנה כרגע מוגבלת יחסית, למיטב ידיעתי היא לא מציגה נכון לעכשיו כתוביות בקבצי MKV, אבל זה משהו שאני מניח שיתקנו בגרסאות באות.
הכרטיס מסך מסוגל רק להוציא PCM רב ערוצי אם הפורמטים החדשים מפוענחים במחשב (כרגע גם בעיקר בעזרת התוכנה שרשמתי, הדרכים האחרות לא תמיד עובדות כמו שצריך).
אבל גם התוכנה כרגע מוגבלת יחסית, למיטב ידיעתי היא לא מציגה נכון לעכשיו כתוביות בקבצי MKV, אבל זה משהו שאני מניח שיתקנו בגרסאות באות.
-
kobia
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
- שם מלא: קובי אפוטה
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 0
ומה לגבי מה שמופיע באתר של ATI:kuden כתב:רק הכרטיס של ASUS יכול להעביר את הפורמטים החדשים לפיענוח ברסיבר עם תוכנה ספציפית total media theatre . אם זאת המטרה אז יש לך רק אופציה אחת.
אבל גם התוכנה כרגע מוגבלת יחסית, למיטב ידיעתי היא לא מציגה נכון לעכשיו כתוביות בקבצי MKV, אבל זה משהו שאני מניח שיתקנו בגרסאות באות....
[left]HDMI output support
All display resolutions up to 1920x10802
Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD4, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI [/left]
קישור מלא לדף המוצר:
http://ati.amd.com/products/Radeonhd4800/specs.html
האם זה נתון לא מדוייק, או שיש איזה כוכבית קטנה שצריך להתייחס אליה, כלומר זה עובד עם הרבה מאד מגבלות ותנאים מקדימים?
Subject to digital rights management limitations; maximum supported audio stream bandwidth is 6.144 Mbps
שאותם מגבלות אומרות שהכרטיס לא יכול להעביר את הפורמטים האלו...
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1029603
שאותם מגבלות אומרות שהכרטיס לא יכול להעביר את הפורמטים האלו...
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1029603