TrueHD אכן נשמע טוב יותר מדולבי דיגיטל רגיל?
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
הורדתי הופעה המקודדת ב DD וגם ב Dolby TrueHD,הקובץ בן שעה שוקל 14 ג'יגה ובעל סיומת TS.
במעבר בין פסי הקול לא הבחנתי בשינוי....
הכצעקתה? נכון לעכשיו זה הנסיון הראשון שלי עם פורמט אודיו בהפרדה גבוהה ואני חייב לומר שאם
זה מה שניתן לצפות אזי גודל הקובץ המפלצתי ממש אינו מצדיק את עצמו..
הכצעקתה? נכון לעכשיו זה הנסיון הראשון שלי עם פורמט אודיו בהפרדה גבוהה ואני חייב לומר שאם
זה מה שניתן לצפות אזי גודל הקובץ המפלצתי ממש אינו מצדיק את עצמו..
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה חברים,
אז ככה,הרסיבר שלי - HK AVR255 אכן תומך בפורמטים החדשים,לא הייתי שואל אם הוא לא היה כזה..
יתרה מכך - בעת המעבר בין פורמטי האודיו,כשאני בוחר ב TRUEHD אני מקבל חיווי שאכן זהו הפורמט ברסיבר.
הנגן הינו HDX1000 אשר מחובר בכבל HDMI 1.3 אל הרסיבר.
הטענות שלכם שהשוני הוא רציני ושמיע רק מחזקות את חוסר ההבנה שלי - איך ייתכן שאני לא שם לב להבדלים...
אני מחשיב את עצמי דיי חד שמיעה ואני בטוח שהייתי מבדיל בשינוי כזה,במיוחד אם הוא רציני!
ייתכן שישנה עוד אפשרות שאתם יכולים לחשוב עליה ללמה אני לא שומע הבדל?
אז ככה,הרסיבר שלי - HK AVR255 אכן תומך בפורמטים החדשים,לא הייתי שואל אם הוא לא היה כזה..
יתרה מכך - בעת המעבר בין פורמטי האודיו,כשאני בוחר ב TRUEHD אני מקבל חיווי שאכן זהו הפורמט ברסיבר.
הנגן הינו HDX1000 אשר מחובר בכבל HDMI 1.3 אל הרסיבר.
הטענות שלכם שהשוני הוא רציני ושמיע רק מחזקות את חוסר ההבנה שלי - איך ייתכן שאני לא שם לב להבדלים...
אני מחשיב את עצמי דיי חד שמיעה ואני בטוח שהייתי מבדיל בשינוי כזה,במיוחד אם הוא רציני!
ייתכן שישנה עוד אפשרות שאתם יכולים לחשוב עליה ללמה אני לא שומע הבדל?
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
לצערי גם אני שמתי לב לכך, באביר האפל DD נשמע טוב יותר מ-TRUE HD , אפוקליפטו ה-PCM נשמע פחות טוב(לא זוכר
אם זה DD או DTS).
ואני לא חושב שהמערכת שלי היא כזו שלא ירגישו הבדל לטובה, להיפך, נשמע פחות טוב, אפילו לא זהה.
אם זה DD או DTS).
ואני לא חושב שהמערכת שלי היא כזו שלא ירגישו הבדל לטובה, להיפך, נשמע פחות טוב, אפילו לא זהה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46420
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
אין ספק כי פורמטי האודיו המתקדמים נשמעים טובים יותר מהסטנדרטיים, הם מכילים קצב נתונים גבוה יותר והושקע זמן גדול יותר במיקסינג שלהם.
הסיבה לכך שלא שמעתם את ההבדל, יכולה להיות בשל מספר סיבות:
1. התאמת עוצמת השמע - ייתכן ופסקול ה DD | DTS בעלי עוצמת שמע גבוהה יותר, אנשים נוטים לייחס עוצמה גבוהה יותר כזאת לאיכות טובה יותר. יש להשוות את העוצמות על ידי מד SPL על מנת לבצע השוואה כהלכה.
2. המערכת לא מצליחה לשקף את ההבדלים - אני ממש לא אוהב את הטיעון הזה, מכיוון שהוא מפלה בין מערכות בתקציב מסויים לאחרות, אך הוא נכון בהרבה מקרים. בשביל להקצין את הטענה, קובץ mp3 וקובץ flac של אותו מקור ישמעו זהה דרך טרנזיסטור, אך ככל שנעלה באיכות המערכת - ההבדלים ישמעו יותר בברור.
3. מיקסינג - ייתכן ולא הושקע מאמץ ניכר בפסקול המתקדם מולו ביצעתם את ההשוואה ולכן הוא נשמע דומה למדי מול גרסתו באיכותו הסטנדרתית. נסו לבדוק כותרים אחרים טרם הסקת איזה שהן מסקנות.
אחרון ולא קשור לסיבות למעלה, וודאו על ידי החיווי ברסיבר כי אתם מאזינים לפורמט הנכון.
הסיבה לכך שלא שמעתם את ההבדל, יכולה להיות בשל מספר סיבות:
1. התאמת עוצמת השמע - ייתכן ופסקול ה DD | DTS בעלי עוצמת שמע גבוהה יותר, אנשים נוטים לייחס עוצמה גבוהה יותר כזאת לאיכות טובה יותר. יש להשוות את העוצמות על ידי מד SPL על מנת לבצע השוואה כהלכה.
2. המערכת לא מצליחה לשקף את ההבדלים - אני ממש לא אוהב את הטיעון הזה, מכיוון שהוא מפלה בין מערכות בתקציב מסויים לאחרות, אך הוא נכון בהרבה מקרים. בשביל להקצין את הטענה, קובץ mp3 וקובץ flac של אותו מקור ישמעו זהה דרך טרנזיסטור, אך ככל שנעלה באיכות המערכת - ההבדלים ישמעו יותר בברור.
3. מיקסינג - ייתכן ולא הושקע מאמץ ניכר בפסקול המתקדם מולו ביצעתם את ההשוואה ולכן הוא נשמע דומה למדי מול גרסתו באיכותו הסטנדרתית. נסו לבדוק כותרים אחרים טרם הסקת איזה שהן מסקנות.
אחרון ולא קשור לסיבות למעלה, וודאו על ידי החיווי ברסיבר כי אתם מאזינים לפורמט הנכון.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
זיו, המערכת היא פרדיים סטודיו 40, סאב REL, רסיבר LX70 פיוניר, אחוריים שעושים את העבודה CANTON(לא זוכר את הדגם).
החיווי נכון ברסיבר.
לגבי SPL לא ממש בדקתי, אבל ההבדל הוא בסאונד לא רק בעוצמה, הוא "רזה" יותר ולא נעלם בחלל.
החיווי נכון ברסיבר.
לגבי SPL לא ממש בדקתי, אבל ההבדל הוא בסאונד לא רק בעוצמה, הוא "רזה" יותר ולא נעלם בחלל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

mta194,
מכיוון שנרשם שהחיווי ברסיבר הינו תקין, אזי ההגדרה במקור נעשתה כראוי.
מכיוון שנרשם שהחיווי ברסיבר הינו תקין, אזי ההגדרה במקור נעשתה כראוי.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא מפתיע במיוחד.amit145 כתב:הורדתי הופעה המקודדת ב DD וגם ב Dolby TrueHD,הקובץ בן שעה שוקל 14 ג'יגה ובעל סיומת TS.
זה מה שניתן לצפות אזי גודל הקובץ המפלצתי ממש אינו מצדיק את עצמו.....
אני חושב שכל שיטת קידוד צריכה לקבל מיקס שונה ו reference level שונה.
יכול להיות שמדובר באותו מיקס כאשר פעם אחת הוא מקודד ב DD רגיל ופעם שניה ב TH DD.
תיאורטית רוחב הפס הגדול ואלגוריתם דחיסה משופר אמורים לתת תוצאה טובה יותר לטובת ה TH DD אבל
דולבי עשו עבודה כל כך טובה שגם ה DD הרגיל שלהם נשמע לא רע בכלל ואת זה הם משיגים רק ב 384-448kbit/s
בניגוד ל 18Mbit/s אפשרי ( לשמונה ערוצים ) עבוד TH DD.
הבדלים יש בטוח, כנראה שצריך תוכן מתאים, מערכת ממש טובה וריכוז גבוה של המאזין בשביל להבחין בהם.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

חשבתי שבשדות ההם של שיטת ההזרמה החוצה ישנה אפשרות לאנאלוגי או דיגיטלי בלבד....mta194 כתב:יכול להיות הבעייה היא בסטרימר.
האם שינית את ההגדרות בסטרימר שאת הפורמטים החדשים (אם זה DTS אז תשנה ל-DTS-HD ולגבי DD תשנה ל-Digital(Raw), ואת הסאונד ל-5.1). אני שכחתי מזה בהתחלה....
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4320
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
גם אני נתקלתי בתופעה הזו באביר האפל....niko כתב:לצערי גם אני שמתי לב לכך, באביר האפל DD נשמע טוב יותר מ-TRUE HD , אפוקליפטו ה-PCM נשמע פחות טוב(לא זוכר
אם זה DD או DTS).
ואני לא חושב שהמערכת שלי היא כזו שלא ירגישו הבדל לטובה, להיפך, נשמע פחות טוב, אפילו לא זהה....
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אני הייתי הולך יותר לכיוון של ה RIP,
אף אחד לא מציין פה שהוא רואה את הסרט כעותק מקורי, אצלי, כל סרט שהשכרתי או רכשתי ב BD, לגבי איכות הסאונד של הפורמטים החדשים, בכלל לא היה דיון או וויכוח מה טוב יותר, התשובה הייתה ברורה, כאשר החדשים, מנצחים בהליכה.
אפוקליפטו דוקא זכור לי לטובה, ה PCM שלו עולה על כול דמיון.
אף אחד לא מציין פה שהוא רואה את הסרט כעותק מקורי, אצלי, כל סרט שהשכרתי או רכשתי ב BD, לגבי איכות הסאונד של הפורמטים החדשים, בכלל לא היה דיון או וויכוח מה טוב יותר, התשובה הייתה ברורה, כאשר החדשים, מנצחים בהליכה.
אפוקליפטו דוקא זכור לי לטובה, ה PCM שלו עולה על כול דמיון.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

קבוצות הקידוד לא נוגעות בפסקול ב 99% מהמקרים כאשר הן משחררות Blu-ray Rip.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
רוצה לומר שהקיטון בקובץ ריפ של בלוריי נובע רק מהורדת איכות הוידאו?ziv_r כתב:קבוצות הקידוד לא נוגעות בפסקול ב 99% מהמקרים כאשר הן משחררות Blu-ray Rip....
כלומר אני בתור אחד שמוריד סרטים של 43 גיגה, מרוויח רק בתחום הוידאו ולא בתחום האודיו?
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

המשפט הקודם שלי התייחס לריפ מלא של כותר Blu-ray, בו באמת לא מבצעים שום שינוי באיכות הוידאו או האודיו ורק מסירים את הגנת האזורים. לפיכך, אין שום הבדל בגודל בין כותר Blu-ray פיזי לריפ שלו.
אתה כנראה מדבר על קובץ mkv, בו נשמר רק ה Core של ה DTS-HD או של ה Dolby TrueHD. במקרה זה הוידאו והאודיו עוברים קידוד מחדש.
אתה כנראה מדבר על קובץ mkv, בו נשמר רק ה Core של ה DTS-HD או של ה Dolby TrueHD. במקרה זה הוידאו והאודיו עוברים קידוד מחדש.