כתבה על אתר המכירה ZolGames
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73367
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
יש חיסרון אחד ע נ ק באתר הזה - הם מביאים את כל המשחקים בגירסה אירופאית - מה שאומר שמי שרוכש משחק בישראל (וזה כל הלקוחות שלהם בעצם) לא יוכל להוריד DLC (תוספות בתשלום). תחשבו על זה. הם מציינים שם את Burnout Paradise כדוגמא ושוכחים שחצי מהתוכן במשחק הזה הוא DLC. משיהו מתנדב לרשום את זה בטקבקים שם?
מישהו שם (אתה?) הרים את הכפפה:Huber כתב: משיהו מתנדב לרשום את זה בטקבקים שם?...
הכתבה הזו, הדיון הביזארי על פירטים וכל נושא ה- DLC הספיקו גם להרים לי את הטורים על הנושא הזה שגם ככה מתחמם אצלי תקופה לא קצרה.אליה וקוץ בה
ערן
(20.05.09):
לא לשכוח שבגלל שהמשחקים מאירופה כל תוכן DLC (תוספות בתשלום למשחק שמורידים מה PSN) חסומים - בעייה גדולה....
אז בגלל שאין כמו האינטרנט בשביל לפרוק, הוספתי גם את התגובה שלי ולעצלנים (ובגלל שבסך הכל מה שווה לפרוק אם לא קוראים אותך כמה שיותר?) אני מביא אותה פה:
הפיל בסלון שאף אחד לא מדבר עליו. שניים אפילו.
יש שני דברים שאני רוצה להוסיף לדיון בנושא המשחקים שלמרבה ההפתעה לא עולה בכלל - למיטב ידיעתי גם לא ב- YNET.
אין באמת פירטיות של קונסולות הדור האחרון בישראל.
נתחיל מהסוף: Xbox360 או Wii לא משווקות בארץ באופן רשמי ועל פי הקונסולות עצמן ישראל לא ממש קיימת.
בהקשר הזה נשאלת השאלה המעניינת: האם אני נחשב פירט אם אני משיג משחק של קונסולה שחברת האם שלה בכלל לא מעלה את ישראל בחישובים שלה?
מצד אחד: לא. איך אני יכול לגנוב משהו שלא נמצא?
מצד שני: כן. יש מוצר שמגיע באופן חוקי ולא חוקי, אם השגתי את המוצר באופן לא חוקי - אני גנב.
חברות התקליטים והסרטים אוהבות לומר שכל שיר או סרט מועתק הוא בעצם קנייה לא ממומשת. אנחנו יודעים שזה לא נכון, אבל נניח..
אם ככה מה יש למיקרוסופט או לנינטנדו להגיד? הן הרי לא מחשבות את השוק הישראלי בכלל. הם לא הפסידו עלי כסף בגלל שאני מעולם לא הייתי קונה פוטנציאלי, בגלל שהן לא רצו את הכסף שלי.
ועוד משהו: כל המכירות החוקיות לכאורה של המשחקים והקונוסולות של מיקרוסופט או נינטנדו בארץ בעייתיות מאותה סיבה: הקונסולות והמשחקים שלהן לא אמורים להימכר בישראל בכלל. אני לא רואה שאפל מרוצה מהעובדה שמוכרים את האייפון בארץ.
חלק מהחנויות בכלל קונות את המשחקים מחנויות בחו"ל כאחד האדם ומוכרות אותם כאן בתמחור מקומי.
ממולם, עומדת על כרעי תרנגולת ה- PS3.
סוני מיוצגת בישראל בצורה מקרטעת (וכבר נסביר) על ידי ישפאר. היא גם הקונסולה היחידה שעוד לא נפרצה.
כך שאין פירטיות על ה- PS3. נקודה. אנחנו לא אנשים טובים. פשוט אי אפשר.
אבל עדיין, מחיר כמעט כפול מהמחיר בחו"ל למשחק והקונסולה ואין שוק החלפה או יד שנייה באופן רשמי.
למה? כובע.
סוני, ישפאר וישראל.
ישפאר אוהבת להתהדר בשמלה שקוראים לה סוני. ומי יכול להאשים אותם? להיות היבואן של סוני זה כבוד לא קטן ואם נותנים לך להתעלל בלקוחות.. על אחת כמה וכמה.
אז הנה הסיפור הלא מסופר אבל הידוע: ישפאר רוצה שנקנה ממנה משחקים. היא לא אוהבת שאנחנו קונים משחקים או קונסולות בחו"ל.
היא גם לא תתן לנו שירות אם קנינו מוצר סוני שלא דרכם.
ישפאר אומרת: "אני לא אשמה בתמחור הגבוה. אלו רשויות המס. תציקו להם וקנו ממני."
עד כאן הכל טוב ויפה. נניח שאני רוצה להיות אדם נורמטיבי ותקין חוקית וקונה רק דרך ישפאר. קונסולה אירופאית ומשחק אירופאי. אלא מה?
ל- PS3 יש את חנות ה-PSN. שם יש תוספים למשחקים, משחקים שלמים ושאר ירקות.
אלא אם אתה אדם ישר וישראלי.
אם בחרתי בישראל כשפתחתי את חשבון ה- PSN שלי לא תהיה לי גישה בכלל לחנות הרשת של סוני. גם ישפאר מודיעה על כך ולא נראה שזה עומד להשתנות.
מה נותר לצרכן לעשות? לעבור על החוק ולשקר בזמן ההרשמה. אבל גם לשקר צריך לדעת..
אם בחרתי במדינה אירופאית, תהיה לי גישה לחנות אבל מעשה שדים, כרטיס אשראי ישראלי מכל סוג לא יתקבל שם.
לעומת זאת, אם בחרתי בארה"ב, ואין לי כרטיס מסוג מאסטרכרד הרי שכל ההיצע של החנות (פרט להיצע הווידאו) עומד לרשותי - בתנאי אחד: המשחק חייב להיות אמריקאי.
תודה לאל, הקונסולה של סוני מוכנה לקבל משחק מכל אזור, אז מה יעשה הצרכן הישראלי או כל צרכן?
האם הוא ירכוש משחק פה בארץ בייבוא ישפאר ויישאר עם מה שהוא מוצר פגום?
המשחק Resident Evil יצא ללא מרכיב משחק רשת מסוים. החברה המפתחת הודיע שהוא יצורף כתוסף בתשלום בעתיד. התוסף יצא וכל מי שקנה משחק מישפאר לא יכול לשחק בו.
המשחק Killzone קיבל לאחרונה שדרוג למשחק הרשת שלו - התוצאה זהה. צרכן שקנה את המשחק מישפאר, לא יזכה לשחק בו אלא אם יש ברשותו כרטיס אשראי אירופאי.
המשחק Eye of Judgement מתבסס על חבילות הרחבה של קלפי המשחק שאמורות לייצר אפיק רווח מתמשך - אלא אם קנית את המשחק בישראל.
אפשר להתווכח אם שיטת המכירה "בשלבים" היא טובה או לא בעולם המשחקים, אבל האם מישהו מעלה על הדעת שהוא יקנה מוצר מכל סוג שהוא ואז לא יוכל לקנות לו תוספים כי הוא חי במקום הלא נכון?
"הנה המכונית שלך. אם אי פעם תרצה להחליף את הרדיו, את הריפוד או כל דבר אחר - אתה לא יכול".
פניות לישפאר נענות כמובן בתשובה לקונית: "אנחנו בשיחות עם סוני".
כבר כמה שנים?
התוצאה היחידה של זה היא שלא יהיו לי בעיות אתיות להעתיק משחקים של סוני בגלל שהיא ממילא לא מחשיבה אותי ואת הרצון שלי לשלם.
וכמובן שאני לא מוצא שום סיבה לתת את הכסף שלי לישפאר כשאני יכול לשלם חצי מחיר לחנות בחו"ל ולקבל את המוצר המלא.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
sierra13, לגבי ההשתלחות שלך בסוני: אני לא יכול שלא להסכים (הטונים קצת כועסים לטעמי
) עם מה שכתבת מלבד דבר אחד:
כתבת ששוק ההחלפות בארץ לא קיים או לא קיים בצורה רשמית. יש לא מעט החלפות, אני חווה את זה באופן אישי ובלי הרבה מאמץ, זו תופעה מחממת לב שלמרות חוסר ההשקעה של ישפאר במוצר בישראל (קשה לקדם מוצר כשזה לא סוני 2 שהוא נחטף בלי מחשבה) האנשים עדיין קונים (רובם הגדול מחו"ל) ומחליפים בינהם. כנס לפורום של גיימר של ויגיימס, כנס ל"יד 2", אפשר להיות חכמים בלי רשמיות. אני יודע שבמדיה גיימס יש לך ספריית החלפה יפה (אמנם בתשלום אבל החלפה). זולגיימס הרימו את הכפפה והביאו מוצר שלא קיים: משחקים במחירים שאנשים מרשים לעצמם לקנות ולא להתבאס, הכוונה במוצר היא במילוי צורך. זה עניין של זמן עד שמישהו או קבוצה של אנשים תתאגד ותביא מחו"ל משחקים חדשים ובמחירים אטרקטיביים - זה לא קשה וזה אפשרי.
אני כל כך מאוכזב מהעובדה שאני לא יכול להיכנס לPSN מישראל בכיף שלי, מצד שני אני משער שעלות ההשקעה בשרתים לדבר הזה היא משהו שישפאר אינה מעוניינת להשקיע בו (שיקולים שלה) וזה חבל. מצד שני, אני לא אשאיר את המכשיר כמשקולת נייר ולא אתחבר לאינטרנט, התחברתי כמו כולם ממקום אחר. זה לא כזה נורא (זה לא עושה את זה בסדר לגבי ישפאר) כי לפחות יש לי אלטרנטיבה.
לגבי צריבות למכשיר אם וכאשר יהיו: יש לך כל כך הרבה אופציות להביא לבד משחקים מחו"ל בזמן ובמחיר סביר - למה לא לעשות את זה ? הרי הספקיות יראו שהמכירות לא ממריאות ויגיעו למסקנה הפשוטה: אנשים לא קונים כי המחירים בשמיים (400 שקלים על משחק של 250 שקלים במחיר מלא מחו"ל זה באמת מוגזם). כתוצאה מזה הדבר המתבקש: תאחדו כוחות ותקנו ביחד, תשווקו לכולם במחירים שאפשר לשלם. לא קניתי בארץ אפילו משחק אחד, אם לא הייתי מקבל את המשחקים בחבילת המכשיר לא הייתי קונה אותם כאן. חסר לי רק ספק שימכור לי שלטים במחיר נורמלי ואני סוגר את הסיפור.
שוב - בגדול אני מסכים איתך כמעט על הכל. אבל לגבי שוק ההחלפות: הוא נמצא וכדאי לך להיכנס לעניינים.
כתבת ששוק ההחלפות בארץ לא קיים או לא קיים בצורה רשמית. יש לא מעט החלפות, אני חווה את זה באופן אישי ובלי הרבה מאמץ, זו תופעה מחממת לב שלמרות חוסר ההשקעה של ישפאר במוצר בישראל (קשה לקדם מוצר כשזה לא סוני 2 שהוא נחטף בלי מחשבה) האנשים עדיין קונים (רובם הגדול מחו"ל) ומחליפים בינהם. כנס לפורום של גיימר של ויגיימס, כנס ל"יד 2", אפשר להיות חכמים בלי רשמיות. אני יודע שבמדיה גיימס יש לך ספריית החלפה יפה (אמנם בתשלום אבל החלפה). זולגיימס הרימו את הכפפה והביאו מוצר שלא קיים: משחקים במחירים שאנשים מרשים לעצמם לקנות ולא להתבאס, הכוונה במוצר היא במילוי צורך. זה עניין של זמן עד שמישהו או קבוצה של אנשים תתאגד ותביא מחו"ל משחקים חדשים ובמחירים אטרקטיביים - זה לא קשה וזה אפשרי.
אני כל כך מאוכזב מהעובדה שאני לא יכול להיכנס לPSN מישראל בכיף שלי, מצד שני אני משער שעלות ההשקעה בשרתים לדבר הזה היא משהו שישפאר אינה מעוניינת להשקיע בו (שיקולים שלה) וזה חבל. מצד שני, אני לא אשאיר את המכשיר כמשקולת נייר ולא אתחבר לאינטרנט, התחברתי כמו כולם ממקום אחר. זה לא כזה נורא (זה לא עושה את זה בסדר לגבי ישפאר) כי לפחות יש לי אלטרנטיבה.
לגבי צריבות למכשיר אם וכאשר יהיו: יש לך כל כך הרבה אופציות להביא לבד משחקים מחו"ל בזמן ובמחיר סביר - למה לא לעשות את זה ? הרי הספקיות יראו שהמכירות לא ממריאות ויגיעו למסקנה הפשוטה: אנשים לא קונים כי המחירים בשמיים (400 שקלים על משחק של 250 שקלים במחיר מלא מחו"ל זה באמת מוגזם). כתוצאה מזה הדבר המתבקש: תאחדו כוחות ותקנו ביחד, תשווקו לכולם במחירים שאפשר לשלם. לא קניתי בארץ אפילו משחק אחד, אם לא הייתי מקבל את המשחקים בחבילת המכשיר לא הייתי קונה אותם כאן. חסר לי רק ספק שימכור לי שלטים במחיר נורמלי ואני סוגר את הסיפור.
שוב - בגדול אני מסכים איתך כמעט על הכל. אבל לגבי שוק ההחלפות: הוא נמצא וכדאי לך להיכנס לעניינים.
Vocare Ad Regnum
Tandberg - לא הגבתי לנושא החנות ואולי כדאי שאני אתקן:
אני לגמרי בעד. כל תחרות, כל אלטרנטיבה שפוייה מתקבלת בברכה.
אני מאחל להם בהצלחה והתגובות המזלזלות שהופיעו בכתבה מספקים שונים וכמובן ההתעלמות של ישפאר לא מוסיפות להם כבוד.
אני לא חושב שהשתלחתי בסוני יותר מדי, אבל גם אם כן אני עדיין עומד מאחורי זה.
תנסה להגיע לאיש קשר בסוני אירופה. נסה להשיג כתובת אימייל שתוכל להפנות אליה שאלה.
נסה להבין מה היחס של סוני לישראל באמצעות האתרים שלהם.
אם תרצה אני יכול לגולל פה את המסע שעברתי בניסיון להבין את זה.
אלו לא דברים שנעשים בטעות.
יותר מזה - כנס לאתר הבא:
http://il.playstation.com/
הפתעה. סוני ובעברית.
הדומיין הוא playstation.com אני חושב שברור שהוא שייך לסוני העולמית - אבל עדיין, ישראל לא באמת "שם".
אז לא. אני לא מרוצה מסוני ולא מישפאר.
MS ונינטנדו לפחות לא מוכרות לך אשליות.
לגבי ההחלפות: אני מודע לשוק היד שנייה הלא רשמי והפעיל. אני גם משתמש בו לעיתים.
אבל לא זו הייתה הנקודה. אם להמשיך את מה שאמרתי בפוסט הקודם יש פה גם שוק פעיל לאייפון - זה עדיין לא עוזר.
מה שאני מקווה לו זה דברים כדוגמת חנויות כמו gamestation או gamestop. אני יודע שזה קצת חלום אבל תראה את הדוגמא הבאה:
בשיאה של - PS2 בלוקבאסטר בארץ הפעילו ספריית החלפות ל- PS2. עד כמה שאני זוכר הרעיון היה דומה מאוד להחלפת DVD.
קשה לי להאמין שהם לא ידעו שהמכונה פרוצה ושמה שאנשים עושים לרוב היה לקחת משחק, לצרוב ולהחזיר. ואתה יודע מה? אני חושב שזו הייתה טעות מצידם להמשיך את זה ושבכל הקשור ל- PS2 לא הגיע לנו שיהיה כאן שירות כזה.
לעומת זאת, יש לך היום קונסולה ללא פריצה כבר שנים שגם אם יצליחו להריץ עליה קוד זה יהיה בעייתי בגלל שהמדיה לא נפוצה בבתים ובנוסף היא גם נגן BR.
האם זה מוגזם לצפות שבלוקבאסטר יפעילו מערך של החלפת משחקים ל- PS3 וסרטי BR (הכוונה היא יותר ממדף)?
האם זה מוגזם לצפות שחנויות יפעילו מכירה וקנייה של משחקי יד שנייה בצורה נורמאלית וישפאר תתן לזה אישור?
אני אגיד לך את האמת.
אני כבר לא ילד. אני לא חייב שכל משחק שיוצא יהיה אצלי. אני רוצה לקחת את המשחקים שאני אוהב ולהוציא להם את המיץ.
מצד שני אני גם לא רוצה להיות חבר של הפקידה בדואר. אני לא רוצה להתחיל לחשוב שאולי החבילה לא הגיעה, שאולי החנות התבלבלה במשלוח, שאולי המכס יחליט שאת החבילה שלי פותחים היום.
אני רוצה ללכת לחנות, לשלם וללכת הביתה בלי שיעשקו אותי ובלי שיימכרו לי מוצר פגום.
אני לגמרי בעד. כל תחרות, כל אלטרנטיבה שפוייה מתקבלת בברכה.
אני מאחל להם בהצלחה והתגובות המזלזלות שהופיעו בכתבה מספקים שונים וכמובן ההתעלמות של ישפאר לא מוסיפות להם כבוד.
אני לא חושב שהשתלחתי בסוני יותר מדי, אבל גם אם כן אני עדיין עומד מאחורי זה.
תנסה להגיע לאיש קשר בסוני אירופה. נסה להשיג כתובת אימייל שתוכל להפנות אליה שאלה.
נסה להבין מה היחס של סוני לישראל באמצעות האתרים שלהם.
אם תרצה אני יכול לגולל פה את המסע שעברתי בניסיון להבין את זה.
אלו לא דברים שנעשים בטעות.
יותר מזה - כנס לאתר הבא:
http://il.playstation.com/
הפתעה. סוני ובעברית.
הדומיין הוא playstation.com אני חושב שברור שהוא שייך לסוני העולמית - אבל עדיין, ישראל לא באמת "שם".
אז לא. אני לא מרוצה מסוני ולא מישפאר.
MS ונינטנדו לפחות לא מוכרות לך אשליות.
לגבי ההחלפות: אני מודע לשוק היד שנייה הלא רשמי והפעיל. אני גם משתמש בו לעיתים.
אבל לא זו הייתה הנקודה. אם להמשיך את מה שאמרתי בפוסט הקודם יש פה גם שוק פעיל לאייפון - זה עדיין לא עוזר.
מה שאני מקווה לו זה דברים כדוגמת חנויות כמו gamestation או gamestop. אני יודע שזה קצת חלום אבל תראה את הדוגמא הבאה:
בשיאה של - PS2 בלוקבאסטר בארץ הפעילו ספריית החלפות ל- PS2. עד כמה שאני זוכר הרעיון היה דומה מאוד להחלפת DVD.
קשה לי להאמין שהם לא ידעו שהמכונה פרוצה ושמה שאנשים עושים לרוב היה לקחת משחק, לצרוב ולהחזיר. ואתה יודע מה? אני חושב שזו הייתה טעות מצידם להמשיך את זה ושבכל הקשור ל- PS2 לא הגיע לנו שיהיה כאן שירות כזה.
לעומת זאת, יש לך היום קונסולה ללא פריצה כבר שנים שגם אם יצליחו להריץ עליה קוד זה יהיה בעייתי בגלל שהמדיה לא נפוצה בבתים ובנוסף היא גם נגן BR.
האם זה מוגזם לצפות שבלוקבאסטר יפעילו מערך של החלפת משחקים ל- PS3 וסרטי BR (הכוונה היא יותר ממדף)?
האם זה מוגזם לצפות שחנויות יפעילו מכירה וקנייה של משחקי יד שנייה בצורה נורמאלית וישפאר תתן לזה אישור?
אני אגיד לך את האמת.
אני כבר לא ילד. אני לא חייב שכל משחק שיוצא יהיה אצלי. אני רוצה לקחת את המשחקים שאני אוהב ולהוציא להם את המיץ.
מצד שני אני גם לא רוצה להיות חבר של הפקידה בדואר. אני לא רוצה להתחיל לחשוב שאולי החבילה לא הגיעה, שאולי החנות התבלבלה במשלוח, שאולי המכס יחליט שאת החבילה שלי פותחים היום.
אני רוצה ללכת לחנות, לשלם וללכת הביתה בלי שיעשקו אותי ובלי שיימכרו לי מוצר פגום.
-
nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
sierra13,
אני מבין ומסכים עם רוב הטענות שלך... אבל... אתה צריך לזכור דבר אחד פשוט וברור.
אף חברה לא מוכרת מוצרים כדי להפסיד, או לתסכל או לפספס לקוחות.
אני אתן לך דוגמא מעולם הרכב. רכבי הונדה נמכרים בישראל ויש להם נציגות מרשימה. אבל אם תפנה להונדה העולמית, אין להם רפרנט לישראל. למה? כי אנחנו קטנים מידי... זה לא כלכלי להחזיק מערך שיווק והפצה לישראל. אז מה כן? יש נציג למדינות קטנות, קוראים לזה "others". הנציג הזה אחראי על רצף של מדינות קטנות כמו ישראל, אין להם תוכנית עבודה מיוחדת לכל מדינה אלה מן תוכנית ממוצע של עבודה איתנו, לחוד אנחנו לא שוק רווחי.
המשמעות היא שאנחנו מקבלים היצע מוגבל של רכבים, דגמים מוגבלים, זמני המתנה שונים וכו'. אני יודע את זה כי אני עובד מולם ונאלץ להתמודד עם התסכול הזה ביום-יום. לצערי לא מדובר בזילזול במדינה שלנו או באנטישמיות או כל דבר מסובך, בסך הכל מדובר בשורה התחתונה בחשבונית. אם יוצא "פלוס" יש השקעה, אם יוצא "מינוס" אין השקעה.
זה בדיוק הסיפור עם סוני וישראל. אין השקעה בארץ כי גם אם לא תהיה פיראטיות ואם כולנו נרשם לחנות ונתחזק אותה, אנחנו לא נחזיר את ההשקעה.
ולכן אין לנו ברירה אלה להרשם לחנות האריקאית ולהזמין משחקים מאיביי. זה לא ממש עבירות על החוק, הרי אני משלם על משחקים שאני מוריד דרך ה- PSN, אז מרווחים עלי כסף מבלי שהיו צריכים להוסיף תשתית.
ברגע שכולנו נפנים את העובדות האלה, כל הכעס והתסכול שלנו יעלם ונלמד לחיות עם זה.
אני מבין ומסכים עם רוב הטענות שלך... אבל... אתה צריך לזכור דבר אחד פשוט וברור.
אף חברה לא מוכרת מוצרים כדי להפסיד, או לתסכל או לפספס לקוחות.
אני אתן לך דוגמא מעולם הרכב. רכבי הונדה נמכרים בישראל ויש להם נציגות מרשימה. אבל אם תפנה להונדה העולמית, אין להם רפרנט לישראל. למה? כי אנחנו קטנים מידי... זה לא כלכלי להחזיק מערך שיווק והפצה לישראל. אז מה כן? יש נציג למדינות קטנות, קוראים לזה "others". הנציג הזה אחראי על רצף של מדינות קטנות כמו ישראל, אין להם תוכנית עבודה מיוחדת לכל מדינה אלה מן תוכנית ממוצע של עבודה איתנו, לחוד אנחנו לא שוק רווחי.
המשמעות היא שאנחנו מקבלים היצע מוגבל של רכבים, דגמים מוגבלים, זמני המתנה שונים וכו'. אני יודע את זה כי אני עובד מולם ונאלץ להתמודד עם התסכול הזה ביום-יום. לצערי לא מדובר בזילזול במדינה שלנו או באנטישמיות או כל דבר מסובך, בסך הכל מדובר בשורה התחתונה בחשבונית. אם יוצא "פלוס" יש השקעה, אם יוצא "מינוס" אין השקעה.
זה בדיוק הסיפור עם סוני וישראל. אין השקעה בארץ כי גם אם לא תהיה פיראטיות ואם כולנו נרשם לחנות ונתחזק אותה, אנחנו לא נחזיר את ההשקעה.
ולכן אין לנו ברירה אלה להרשם לחנות האריקאית ולהזמין משחקים מאיביי. זה לא ממש עבירות על החוק, הרי אני משלם על משחקים שאני מוריד דרך ה- PSN, אז מרווחים עלי כסף מבלי שהיו צריכים להוסיף תשתית.
ברגע שכולנו נפנים את העובדות האלה, כל הכעס והתסכול שלנו יעלם ונלמד לחיות עם זה.
nadavck - בנושא השווי של השוק המקומי אני מסכים איתך לחלוטין.
ברור לי לחלוטין שהשוק הישראלי גם אם כולו היה חוקי למהדרין ומורכב מצדיקים גמורים לא ממש מעניין את הרבה מהחברות - ואני מדבר על שורה של תחומים.
זה פשוט מתסכל.
יחד עם זאת, בכל מה שקשור ל- PSN וסוני, אנחנו קצת חלוקי דעות.
פתיחה של שרות ה- PSN לא דורשת הקמה של שרתים מקומיים.
משחקי רשת אנחנו משחקים כבר היום כחלק ממערך השרתים הקיים - וזה גם מוכר באופן רשמי על ידי סוני העולמית.
עדכוני תוכנה זמינים גם.
לראיה: ישראל כן מופיעה ברשימת המדינות האפשרויות בפתיחת חשבון ואלו הם למעשה גם השירותים היחידים שיהיו זמינים לפניך במקרה ותפתח חשבון כזה.
הצטרפות לשרותים הנוספים ב- PSN ובעיקר הורדת תכנים לא קשורה בכלל להקמת שרתים מקומיים או להקמת מערך שירות מקומי. הרי אתה נהנה מהשירותים האלו גם היום בצורה לא רשמית.
כל מה שנדרש מסוני ומישפאר זה:
1. שווה ערך לסימון X בתיבה בהגדרות של השרת שיאפשר גישה לשירותים האלו גם לאלו שבחרו ישראל.
2. תיאום מול חברות mastercard ו-Visa הבינלאומיות על מנת לאפשר תשלום באמצעות כרטיסים שהונפקו בישראל.
זהו. אין צורך בשרת מקומי, אין צורך בהוצאות נוספות. למעשה אם להשתמש בדוגמת החשבונית שנתת, מדובר בהשקעה אפסית שתניב תשואה (לא משמעותית אבל אני מניח שיותר מלוקסמבורג).
בקשר ל- PSN, זה כל מה שאני מבקש מישפאר ומסוני. תנו ליהנות מהמוצר שלכם בצורה מלאה בלי לעבור על החוק או לפתל את עצמי.
העובדה שאתה מצליח לתת לסוני את כספך על אפם וחמתם דרך החנות האמריקאית לא הופכת את הקניה שלך לחוקית. עצם זה שאתה רוכש מדיה דיגיטלית מכפיפה אותך לחוקים אחרים ואם תפשפש בנבכי ההסכם שאישרת תגלה שלמעשה עברת על תנאי ההסכם ברגע שבחרת בארה"ב.
על אותו עיקרון אנחנו עוברים על החוק כאשר אנחנו קונים כמעט כל מדיה דיגיטלית שלא מופצת בישראל (שזה אומר הרוב). ההיגיון שלי ושלך אומר שאם שילמנו על המוצר, אנחנו בטח יותר טובים ממי שלא שילם עליו אבל את החוק לא משרת ההיגיון הבריא אלא ההיגיון של עורכי דיו קואופרטיביים ובכל מה שקשור לסוני, גם להגיון של המנכ"ל שלה שלפני מספר ימים אמר שאין שום דבר טוב באינטרנט...
ומכיוון שגם כך אני עבריין וגם כך אני עבריין, אם יש לי את האפשרות לבחור, אני לא מוצא שום סיבה להיות עבריין שבנוסף משלם כסף לגוף שטכנית עלול לתבוע אותו. (ראה להלן Xbox360, נינטנדו, itunes וכו').
ברור לי לחלוטין שהשוק הישראלי גם אם כולו היה חוקי למהדרין ומורכב מצדיקים גמורים לא ממש מעניין את הרבה מהחברות - ואני מדבר על שורה של תחומים.
זה פשוט מתסכל.
יחד עם זאת, בכל מה שקשור ל- PSN וסוני, אנחנו קצת חלוקי דעות.
פתיחה של שרות ה- PSN לא דורשת הקמה של שרתים מקומיים.
משחקי רשת אנחנו משחקים כבר היום כחלק ממערך השרתים הקיים - וזה גם מוכר באופן רשמי על ידי סוני העולמית.
עדכוני תוכנה זמינים גם.
לראיה: ישראל כן מופיעה ברשימת המדינות האפשרויות בפתיחת חשבון ואלו הם למעשה גם השירותים היחידים שיהיו זמינים לפניך במקרה ותפתח חשבון כזה.
הצטרפות לשרותים הנוספים ב- PSN ובעיקר הורדת תכנים לא קשורה בכלל להקמת שרתים מקומיים או להקמת מערך שירות מקומי. הרי אתה נהנה מהשירותים האלו גם היום בצורה לא רשמית.
כל מה שנדרש מסוני ומישפאר זה:
1. שווה ערך לסימון X בתיבה בהגדרות של השרת שיאפשר גישה לשירותים האלו גם לאלו שבחרו ישראל.
2. תיאום מול חברות mastercard ו-Visa הבינלאומיות על מנת לאפשר תשלום באמצעות כרטיסים שהונפקו בישראל.
זהו. אין צורך בשרת מקומי, אין צורך בהוצאות נוספות. למעשה אם להשתמש בדוגמת החשבונית שנתת, מדובר בהשקעה אפסית שתניב תשואה (לא משמעותית אבל אני מניח שיותר מלוקסמבורג).
בקשר ל- PSN, זה כל מה שאני מבקש מישפאר ומסוני. תנו ליהנות מהמוצר שלכם בצורה מלאה בלי לעבור על החוק או לפתל את עצמי.
העובדה שאתה מצליח לתת לסוני את כספך על אפם וחמתם דרך החנות האמריקאית לא הופכת את הקניה שלך לחוקית. עצם זה שאתה רוכש מדיה דיגיטלית מכפיפה אותך לחוקים אחרים ואם תפשפש בנבכי ההסכם שאישרת תגלה שלמעשה עברת על תנאי ההסכם ברגע שבחרת בארה"ב.
על אותו עיקרון אנחנו עוברים על החוק כאשר אנחנו קונים כמעט כל מדיה דיגיטלית שלא מופצת בישראל (שזה אומר הרוב). ההיגיון שלי ושלך אומר שאם שילמנו על המוצר, אנחנו בטח יותר טובים ממי שלא שילם עליו אבל את החוק לא משרת ההיגיון הבריא אלא ההיגיון של עורכי דיו קואופרטיביים ובכל מה שקשור לסוני, גם להגיון של המנכ"ל שלה שלפני מספר ימים אמר שאין שום דבר טוב באינטרנט...
ומכיוון שגם כך אני עבריין וגם כך אני עבריין, אם יש לי את האפשרות לבחור, אני לא מוצא שום סיבה להיות עבריין שבנוסף משלם כסף לגוף שטכנית עלול לתבוע אותו. (ראה להלן Xbox360, נינטנדו, itunes וכו').
-
nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אם אני לא טועה, ואני באמת מנחש כאן, אבל נראה לי שאנחנו לא יכולים לקנות ב PSN בגלל הסכמי קניין רוחני של החברות עם סוני.
את הנושא הזה אני מכיר דווקא מתחום הקולנוע (גם שם עבדתי קצת), שאתה רוצה לקנות סרט מהאולפנים היותר קטנים זה מתחיל להיות תיק רציני ומעיק. אין להם הסכמי הפצה עם חברת ההפקה למדינות הקטנות, הם לא לוקחים אותנו בחשבון. עבדתי פעם המחלקת הפסטיבלים של סינמטק תל אביב, בכל פעם שניסינו להביא לכאן איזה סרט קטן ועצמאי, בין אם אמריקאי או אירופאי, היינו נתקעים מול חומת בירוקרטיה מאוד מסוכבת, גם אם הוא מופץ באמצעות האולפנים הגדולים.
אם אנחנו לא מוזכרים בהסכמי ההפצה אז אין לנו איך להיות חלק מהשוק.
למה אנחנו לא שם? נראה לי שבגלל שאנחנו לא שוק... מחזיר אותנו לטענה העיקרית שלי...
הייתי מאוד שמח אם זה היה משתנה...
את הנושא הזה אני מכיר דווקא מתחום הקולנוע (גם שם עבדתי קצת), שאתה רוצה לקנות סרט מהאולפנים היותר קטנים זה מתחיל להיות תיק רציני ומעיק. אין להם הסכמי הפצה עם חברת ההפקה למדינות הקטנות, הם לא לוקחים אותנו בחשבון. עבדתי פעם המחלקת הפסטיבלים של סינמטק תל אביב, בכל פעם שניסינו להביא לכאן איזה סרט קטן ועצמאי, בין אם אמריקאי או אירופאי, היינו נתקעים מול חומת בירוקרטיה מאוד מסוכבת, גם אם הוא מופץ באמצעות האולפנים הגדולים.
אם אנחנו לא מוזכרים בהסכמי ההפצה אז אין לנו איך להיות חלק מהשוק.
למה אנחנו לא שם? נראה לי שבגלל שאנחנו לא שוק... מחזיר אותנו לטענה העיקרית שלי...
הייתי מאוד שמח אם זה היה משתנה...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
לגבי GAMESTOP וחבריו... הם מדהימים בחו"ל, חווית ה"וואו" שהייתה לי כשנכנסתי לסניף אקראי בגרמניה לא תצא לי מהראש עוד הרבה מאוד זמן. ההסכמים איתם מאוד סבוכים, אני לא יכול להיכנס לפרטים אבל היו איתם מגעים לא פעם, הם לא כאן לא בגלל השוק, אלא בגללם.
בנוגע לPSN, אני חושב שכן יש כאן בקשת השקעה מישפאר, צריך לתחזק שרתים - נמצאים בארץ או לא, מישהו צריך לשלם על זה. עצם העובדה הזו כנראה גורמת לישפאר לעשות 1+1 ולראות מה רווחי ומה לא. אם צפי המכירות יראה רווחיות ומתחברים פוטנציאלים שגם יקנו תוכן מישפאר אז סבבה. כנראה שתמונת המצב אינה כך ולכן הם אינם מעוניינים לממן תחזוקת שרתים. אפשר לבקש מסוני העולמית שיפתחו אותנו אליהם בצורה רשמית, יש מצב שלא יתייחסו בכלל, אבל אולי גם נקבל תשובה.
מייקרוסופט זה בזיון בקטע הזה. יש לכם נציגי חברה בישראל שעובדים בפיתוח ובעוד כל מיני, לא תפתחו נציגות בארץ ? אני יודע שניופאן רצו להביא אותם, אחת הסיבות שזה נפל היה שהם רצו לתת יחידות ממוחזרות בארץ בכמות גדולה (במדינות קטנות עושים את זה) וניופאן לא רצו את זה, מיקרוסופט ביקשה עוד כסף ולא היו מוכנים לזה.
לא חשבתי על זה עד עכשיו עד שקראתי מה שכתבת: אנחנו באמת עוברים על החוק בצורה מסויימת כשאנחנו מתחברים לשרתים שלא שלנו. זה ששילמנו על המשחק לא עושה אותנו צודקים, פשוט צרכנים במדינה מאוד מאוד קטנה.
בנוגע לPSN, אני חושב שכן יש כאן בקשת השקעה מישפאר, צריך לתחזק שרתים - נמצאים בארץ או לא, מישהו צריך לשלם על זה. עצם העובדה הזו כנראה גורמת לישפאר לעשות 1+1 ולראות מה רווחי ומה לא. אם צפי המכירות יראה רווחיות ומתחברים פוטנציאלים שגם יקנו תוכן מישפאר אז סבבה. כנראה שתמונת המצב אינה כך ולכן הם אינם מעוניינים לממן תחזוקת שרתים. אפשר לבקש מסוני העולמית שיפתחו אותנו אליהם בצורה רשמית, יש מצב שלא יתייחסו בכלל, אבל אולי גם נקבל תשובה.
מייקרוסופט זה בזיון בקטע הזה. יש לכם נציגי חברה בישראל שעובדים בפיתוח ובעוד כל מיני, לא תפתחו נציגות בארץ ? אני יודע שניופאן רצו להביא אותם, אחת הסיבות שזה נפל היה שהם רצו לתת יחידות ממוחזרות בארץ בכמות גדולה (במדינות קטנות עושים את זה) וניופאן לא רצו את זה, מיקרוסופט ביקשה עוד כסף ולא היו מוכנים לזה.
לא חשבתי על זה עד עכשיו עד שקראתי מה שכתבת: אנחנו באמת עוברים על החוק בצורה מסויימת כשאנחנו מתחברים לשרתים שלא שלנו. זה ששילמנו על המשחק לא עושה אותנו צודקים, פשוט צרכנים במדינה מאוד מאוד קטנה.
Vocare Ad Regnum
רק הערה אחת: דווקא מההיבט המשפטי, סביר להניח שלא עברת פה על אף חוק.sierra13 כתב: העובדה שאתה מצליח לתת לסוני את כספך על אפם וחמתם דרך החנות האמריקאית לא הופכת את הקניה שלך לחוקית....
מה שאתה עובר עליו הוא "הסכם משתמש קצה" (EULA), ובמקרה שהסכם (או כל חוזה שהוא) מתנגש עם החוק אז הוא לא תקף. רוב הסכמי הEULA הם לא באמת בעלי תוקף אמיתי, כי הם חד צדדייים ומוכתבים ע"י גורם אחד בלבד (אתה הרי לא יכול לשנות את ההסכם ולהגיש אותו לסוני בחזרה דרך הPSN כדי שהם יאשרו את השינויים). מה אם היית מאשר הסכם EULA שבו היה מצויין שכל בית שממנו אתה מוריד תכנים לPSN מועבר לבעלות של סוני? הרי הסכם EULA זה בדיחה.
אין שום בית משפט ישראלי שיפסוק נגדך על זה שכביכול עברת על החוזה. אתה שילמת את הכסף, סוני הסכימה לקבל את הכסף שלך, סוני לא יכולה למנוע ממך להנות באופן חוקי מהמוצר הדיגיטלי שרכשת. אם היא ממש היתה רוצה למנוע את זה, היה היתה יכולה לחסום לחלוטין כרטיסי אשראי ישראלים, כתובות IP ישראליות וכדומה.