התבלטות לפני חיפוש מערכת ק"ב , הרבה שאלות - תודה מראש :
היי אני בדיוק מתחיל לחפש מערכת עבור חבר שלי שמעוניין לקנות.
עכשיו ראשית אני מתנצל מראש על כך שאני לא הכי מחובר , פשוט מאז שקניתי את המערכת הבנתי שהשתנו
המון דברים (בעיקר בתחום ההגברה) אז אני צריך קצת עזרה.
טוב - לתיאור החלל והצרכים:
המערכת תמוקם בסלון בערך 4*4 כאשר כל הקיר הימני שלו הוא חלון.
היא תחובר למסך LCD 42" של פנסוניק FULL HD - דגם 5603
ולPS3 בתור המקור.היא תשמש ב100% לק"ב.
התקציב הכולל הוא 7K ללא גמישות .
עכשיו לשאלות :
*האם לקנות רסיבר חדש שתומך בפורמטים החדשים \ לקנות רסיבר מיד שניה מהדור הקודם אך לחפש כזה עם כניסת 5.1\7.1 אנלוגיות ואז פשוט לפענח בPS3 את המידע?
*איך אתם ממליצים לחלק את התקציב ע"מ לקבל עלות טובה לכסף ?
*האם יש דגמים מסוימים של רמקולים שאתם ממליצים עליהם ? (לדעתי אין טעם לחפש רצפתיים , חבל על הכסף , עדיף לחפש מדפיים - בכל מקרה לוויניים אינם אופציה)
*המערכת תעבוד בתצורת 5.1 בכל מקרה , האם יש טעם לחפש רסיבר 7.1 שעושה BI AMPING לקדמיים ?
אני מניח שיתעוררו עוד שאלות בהמשך
תודה מראש לעונים
עכשיו ראשית אני מתנצל מראש על כך שאני לא הכי מחובר , פשוט מאז שקניתי את המערכת הבנתי שהשתנו
המון דברים (בעיקר בתחום ההגברה) אז אני צריך קצת עזרה.
טוב - לתיאור החלל והצרכים:
המערכת תמוקם בסלון בערך 4*4 כאשר כל הקיר הימני שלו הוא חלון.
היא תחובר למסך LCD 42" של פנסוניק FULL HD - דגם 5603
ולPS3 בתור המקור.היא תשמש ב100% לק"ב.
התקציב הכולל הוא 7K ללא גמישות .
עכשיו לשאלות :
*האם לקנות רסיבר חדש שתומך בפורמטים החדשים \ לקנות רסיבר מיד שניה מהדור הקודם אך לחפש כזה עם כניסת 5.1\7.1 אנלוגיות ואז פשוט לפענח בPS3 את המידע?
*איך אתם ממליצים לחלק את התקציב ע"מ לקבל עלות טובה לכסף ?
*האם יש דגמים מסוימים של רמקולים שאתם ממליצים עליהם ? (לדעתי אין טעם לחפש רצפתיים , חבל על הכסף , עדיף לחפש מדפיים - בכל מקרה לוויניים אינם אופציה)
*המערכת תעבוד בתצורת 5.1 בכל מקרה , האם יש טעם לחפש רסיבר 7.1 שעושה BI AMPING לקדמיים ?
אני מניח שיתעוררו עוד שאלות בהמשך
תודה מראש לעונים
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4320
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
קודם כל אם ה PS3 יבצע את הפענוח הוא יכול להוציא את האות המפוענח רק על גבי HDMI אם מדוובר על הפורמטים החדשים או על גבי סיב אופטי. לכן בכל מקרה תצטרך רסיבר שיכול לקבל אות שמע דרך ה HDMI. אם תלך על יד שניה תוכל למצוא רסיבר כזה שרק יודע לקבל שמע דרך HDMI ואז ללכת על מודל קצת יותר גבוה.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם זו המערכת הראשונה של החבר שלך אני מציע שתתמקד בנקודה אחת שתשמש כעוגן ליתר ההחלטות.
לדעתי השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך ואת החבר היא: בהינתן ההנחה שתתמקד במגבר ותרכוש מגבר חדש הכולל את כל הטריקים החדשים - מה הסבירות שהוא יוחלף תוך 3 שנים. התשובה לכך תתן לך מדד מיידי האם להתמקד ברכישת מגבר שישרת אותו לאורך שנים, או להתמקד ברמקולים.
לדעתי השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך ואת החבר היא: בהינתן ההנחה שתתמקד במגבר ותרכוש מגבר חדש הכולל את כל הטריקים החדשים - מה הסבירות שהוא יוחלף תוך 3 שנים. התשובה לכך תתן לך מדד מיידי האם להתמקד ברכישת מגבר שישרת אותו לאורך שנים, או להתמקד ברמקולים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
זה היה רק מיתוג דרך הרסיבר, אין קשר לpasstrough.
רסיבר סביר וטוב עם פורמטי סאונד חדשים, מחירים הכי נמוכים החל מ2300 ש"ח חדש.
רמקולים? תלוי מה הוא אוהב ברמקולים. יותר באס? מיד? היי?
למה לא רצפתיים? יכולים לתת לו במה עשירה יותר ולחסוף בפוטנציאל את הצורך בבאס ולהתרכז ברמקול שמוציא באס בצורה נכונה.
רסיבר סביר וטוב עם פורמטי סאונד חדשים, מחירים הכי נמוכים החל מ2300 ש"ח חדש.
רמקולים? תלוי מה הוא אוהב ברמקולים. יותר באס? מיד? היי?
למה לא רצפתיים? יכולים לתת לו במה עשירה יותר ולחסוף בפוטנציאל את הצורך בבאס ולהתרכז ברמקול שמוציא באס בצורה נכונה.
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

מדפיים סבירים בקדמיים יחד עם סאב עולים כמו רצפתיים טובים לערך.
ולגבי פורמטי הסאונד החדשים זאת באמת אחת ההתלבטויות שלי. לא עדיף לקנות רסיבר ישן אבל יותר טוב ושהPS3 יפענח את הסאונד?
במצב כזה אני לא צריך רסיבר עם פורמטי הסאונד החדשים..
לגבי רמקולים השאיפה האי שהצליל יהיה כמה שיותר שקוף , בלי תוספות של עוד בס או עוד טרבל
במצב כזה אני לא צריך רסיבר עם פורמטי הסאונד החדשים..
לגבי רמקולים השאיפה האי שהצליל יהיה כמה שיותר שקוף , בלי תוספות של עוד בס או עוד טרבל
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

הPS3 יודע לתרגם את הסאונד לפורמט הסאונד שהרסיבר שלך תומך בו, קרי דולבי או DTS.
אם נפשך חשקה (ורצוי שתחשוק) בשמיעת סרטים עם פורמטי הסאונד החדשים שנותנים חווית שמע עשירה יותר, אז שווה להשקיע בכך.
להגיד 7000 ש"ח תקציב זה קל, אבל מה יתן לך רסיבר סופר עוצמתי אם הרמקולים לא דורשים זאת וזה לא יתן שום שינוי?
תלך על כל רסיבר ברמת כניסה של ימאהה, דנון, אונקיו ותשדך להם רמקולים טובים במסגרת התקציב, וזה משהו שבהחלט יכול להספיק לחדר בגודל שציינת.
לי יש את ה363 וחמישה רמקולים של וורפידייל, 2 רצפתיים, 2 מדפיים שמשמים כאחוריים וסנטר.
הלכתי על הדגמים היותר עוצמתיים ואיכותיים בסדרה של הדימונד 9 ואני מרוצה מהבחירה. הם מתבטאים בדיוק ובאס רך ומדוייק, לא כמו הנמרחים של פולק או סרווין. בהחלט מהווים תמורה גבוהה ביחס למחיר.
בסה"כ עלות של כל המערכת 5700 ש"ח, ולא מאמין שתמצא כזה סאט אפ בכזה מחיר למוצרים שציינתי.
אם נפשך חשקה (ורצוי שתחשוק) בשמיעת סרטים עם פורמטי הסאונד החדשים שנותנים חווית שמע עשירה יותר, אז שווה להשקיע בכך.
להגיד 7000 ש"ח תקציב זה קל, אבל מה יתן לך רסיבר סופר עוצמתי אם הרמקולים לא דורשים זאת וזה לא יתן שום שינוי?
תלך על כל רסיבר ברמת כניסה של ימאהה, דנון, אונקיו ותשדך להם רמקולים טובים במסגרת התקציב, וזה משהו שבהחלט יכול להספיק לחדר בגודל שציינת.
לי יש את ה363 וחמישה רמקולים של וורפידייל, 2 רצפתיים, 2 מדפיים שמשמים כאחוריים וסנטר.
הלכתי על הדגמים היותר עוצמתיים ואיכותיים בסדרה של הדימונד 9 ואני מרוצה מהבחירה. הם מתבטאים בדיוק ובאס רך ומדוייק, לא כמו הנמרחים של פולק או סרווין. בהחלט מהווים תמורה גבוהה ביחס למחיר.
בסה"כ עלות של כל המערכת 5700 ש"ח, ולא מאמין שתמצא כזה סאט אפ בכזה מחיר למוצרים שציינתי.
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

אני חושב שהסוני יודע לתרגם רק לליניאר PCM ב2 ערוצים.
לגבי הרכב רמקולים איכותיים ב4500 עם סאב, הייתי שוקל אפשרות של wharfedale diamond 9.
תנסה את קומיבנתית הדגם 9.1 כקדמיים+אחוריים, בנוסף את סנטר דגם 9.cs ובצירוף סאב דגם SW150.
כל אלה ביחד יוצאים בסביבות 4500 ש"ח. למרות שהייתי שוקל לקחת את ה9.2 כקדמיין עם עוד תוספת של 200 או 300 ש"ח.
כל המחירים הנ"ל הם מחירים לפני הנחה, כך שאחרי הנחה אתה בהחלט יכול להגיע למחיר שאתה רוצה.
עוד אופציה..
POLK AUDIO דגם מוניטור 50 כקדמיים, מוניטור 30 כאחוריים וסנטר. זאת אפשרות ללא סאב היות ואין בכך צורך בכלל, פולק אודיו ידועים ביכולת שלהם להוציא באס בכל רמה.
עוד אופציה הם הרמקולים של KEF, אם כי אני לא כל כך מכיר דגמים ספציפיים ומחירים, אבל יצא לי לשמוע כמה רמקולים שלהם שממש נשמעו לי כאיכותיים.
לטעמי הם יקרים יותר משתי האופציות הראשונות.
לגבי הרכב רמקולים איכותיים ב4500 עם סאב, הייתי שוקל אפשרות של wharfedale diamond 9.
תנסה את קומיבנתית הדגם 9.1 כקדמיים+אחוריים, בנוסף את סנטר דגם 9.cs ובצירוף סאב דגם SW150.
כל אלה ביחד יוצאים בסביבות 4500 ש"ח. למרות שהייתי שוקל לקחת את ה9.2 כקדמיין עם עוד תוספת של 200 או 300 ש"ח.
כל המחירים הנ"ל הם מחירים לפני הנחה, כך שאחרי הנחה אתה בהחלט יכול להגיע למחיר שאתה רוצה.
עוד אופציה..
POLK AUDIO דגם מוניטור 50 כקדמיים, מוניטור 30 כאחוריים וסנטר. זאת אפשרות ללא סאב היות ואין בכך צורך בכלל, פולק אודיו ידועים ביכולת שלהם להוציא באס בכל רמה.
עוד אופציה הם הרמקולים של KEF, אם כי אני לא כל כך מכיר דגמים ספציפיים ומחירים, אבל יצא לי לשמוע כמה רמקולים שלהם שממש נשמעו לי כאיכותיים.
לטעמי הם יקרים יותר משתי האופציות הראשונות.