עזרה בבחירת רסיבר ורמקולים.
שלום. אני מחפש לקנות רסיבר ורמקולים.
כיום יש לי LCD 42" שאליו מחוברים הממיר החדש MAX HD של יס. ו PS3.
עכשיו בדקתי לגבי רסיברים והמליצו לי על HTR6130 של ימאהה ו SR 506 של אונקיו.
לגבי אונקיו הבנתי שהוא מעביר רק תמונה בחיבור HDMI ולא אודיו שזה בעייה מכיוון שהמכשירים שלי מחוברים רק ב HDMI. לגבי הימאהה לא מצאתי מידע בנוגע להעברת האודיו. מישהו יודע משהו על זה?
בנוגע לרמקולים כנראה שאני ילך על NE-C270 של ימאהה. כל זה נמצא בחדר שלי שהוא בערך 5 על 4 מטר.
אם יש לכם הצעות יותר טובות או תשובה בנוגע לימאהה (רסיבר) אשמח מאוד.
יש לציין שאני לא משתגע עם התקציב. נראה לי ש 3000 זה מספיק. לא?
כיום יש לי LCD 42" שאליו מחוברים הממיר החדש MAX HD של יס. ו PS3.
עכשיו בדקתי לגבי רסיברים והמליצו לי על HTR6130 של ימאהה ו SR 506 של אונקיו.
לגבי אונקיו הבנתי שהוא מעביר רק תמונה בחיבור HDMI ולא אודיו שזה בעייה מכיוון שהמכשירים שלי מחוברים רק ב HDMI. לגבי הימאהה לא מצאתי מידע בנוגע להעברת האודיו. מישהו יודע משהו על זה?
בנוגע לרמקולים כנראה שאני ילך על NE-C270 של ימאהה. כל זה נמצא בחדר שלי שהוא בערך 5 על 4 מטר.
אם יש לכם הצעות יותר טובות או תשובה בנוגע לימאהה (רסיבר) אשמח מאוד.
יש לציין שאני לא משתגע עם התקציב. נראה לי ש 3000 זה מספיק. לא?
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
מה ההפרש בין ה-506 ל-606? ה-606 מעביר סאונד דרך ה-HDMI והוא אמור להיות כבר הרבה יותר זול אחרי יציאתו לעולם של המחליף 607.
האם תהיה בעיה לחבר את ה-605 דרך כבל אופטי עבור הסאונד? אני לא בטוח אם אפשרי לשייך שתי כניסות לאותו רכיב, צריך לבדוק בבית ואני בעבודה אבל אם אפשר זה נותן לך פתרון לבעיה, לא? (מישהו יכול להתייחס לסוגיה בלי להיות בבית?)
האם תהיה בעיה לחבר את ה-605 דרך כבל אופטי עבור הסאונד? אני לא בטוח אם אפשרי לשייך שתי כניסות לאותו רכיב, צריך לבדוק בבית ואני בעבודה אבל אם אפשר זה נותן לך פתרון לבעיה, לא? (מישהו יכול להתייחס לסוגיה בלי להיות בבית?)
ההפרש הוא די גדול בערך 1500 ש"ח.
ברמת העקרון לא תהיה לי בעייה לחבר בנוסף לשתי כבלים של HDMI מהממיר והסוני לרסיבר גם כבל אופטי. אני די מתכנן בכל מקרה לחבר אופטי מהסוני. רק זה מייקר את העסק טיפה לא? להביא 2 אופטיים?
חוץ מזה... אני ישמח להמלצה על רמקולים שילכו טוב עם ה - 506. תודה.
ברמת העקרון לא תהיה לי בעייה לחבר בנוסף לשתי כבלים של HDMI מהממיר והסוני לרסיבר גם כבל אופטי. אני די מתכנן בכל מקרה לחבר אופטי מהסוני. רק זה מייקר את העסק טיפה לא? להביא 2 אופטיים?
חוץ מזה... אני ישמח להמלצה על רמקולים שילכו טוב עם ה - 506. תודה.
- DannyZ
- חבר ותיק

במחשבה שניה, לאחר הורדת המנואל של ה-506, אני קורא את הקטע הבא:[left]
■
Audio Signals
For TX-SR506
• Audio and video signals received via inputs other than the HDMI IN jacks are not output by the HDMI OUT.
• Audio and video signals received via the HDMI IN jacks are output only by the HDMI OUT.
• To watch an HDMI source that’s connected via the AV receiver’s HDMI jacks, the AV receiver must be turned
on, otherwise no HDMI signal will be output.
• If you want to listen through the speakers connected to the AV receiver, in addition to an HDMI connection,
you’ll also need to make a separate analog or digital audio connection.[/left]
מה שאומר להבנתי, שאם אתה מחבר HDMI בין הממיר MAX HD לרסיבר ו-HDMI מהרסיבר למסך, לא צריכה להיות בעיה.
תהיה בעיה אם תחבר כניסה HDMI לרסיבר ותרצה להוציא אודיו ביציאה שאינה HDMI.
מישהו שמכיר את ה-506 יכול לאמת?
■
Audio Signals
For TX-SR506
• Audio and video signals received via inputs other than the HDMI IN jacks are not output by the HDMI OUT.
• Audio and video signals received via the HDMI IN jacks are output only by the HDMI OUT.
• To watch an HDMI source that’s connected via the AV receiver’s HDMI jacks, the AV receiver must be turned
on, otherwise no HDMI signal will be output.
• If you want to listen through the speakers connected to the AV receiver, in addition to an HDMI connection,
you’ll also need to make a separate analog or digital audio connection.[/left]
מה שאומר להבנתי, שאם אתה מחבר HDMI בין הממיר MAX HD לרסיבר ו-HDMI מהרסיבר למסך, לא צריכה להיות בעיה.
תהיה בעיה אם תחבר כניסה HDMI לרסיבר ותרצה להוציא אודיו ביציאה שאינה HDMI.
מישהו שמכיר את ה-506 יכול לאמת?
- DannyZ
- חבר ותיק

לא. זה לא אומר את זה.
מהרמקולים תשמע גם וגם.
זה אומר שאם תחבר מקור סאונד לרסיבר שאינו HDMI (למשל אופטי או קואקס) ומהרסיבר תנסה להוציא את הסאונד לטלויזיה דרך HDMI, הוא לא יצא לטלוויזיה ע"ג ה-HDMI.
זה הגיוני - הוא לא לוקח מקורות אחרים ומוסיף אותם ל-HDMI
מהרמקולים תשמע גם וגם.
זה אומר שאם תחבר מקור סאונד לרסיבר שאינו HDMI (למשל אופטי או קואקס) ומהרסיבר תנסה להוציא את הסאונד לטלויזיה דרך HDMI, הוא לא יצא לטלוויזיה ע"ג ה-HDMI.
זה הגיוני - הוא לא לוקח מקורות אחרים ומוסיף אותם ל-HDMI
זה הבנתי... הכוונה הייתה אם אני מחבר את הסוני והממיר רק עם HDMI הסאונד יעבור גם? או שאני בהכרח יצטרך כבל אופטי בנוסף?
והעניין הוא שאני בכל זאת רוצה לחבר את הממיר והסוני עם אופטי אז אולי אין צורך ברסיבר עם חיבורי HDMI? אולי ככה אפשר להעלות רמת רסיבר ולהוזיל בגלל שאין לו חיבורי HDMI? כמו זה לדוגמא... VSX516S?
והעניין הוא שאני בכל זאת רוצה לחבר את הממיר והסוני עם אופטי אז אולי אין צורך ברסיבר עם חיבורי HDMI? אולי ככה אפשר להעלות רמת רסיבר ולהוזיל בגלל שאין לו חיבורי HDMI? כמו זה לדוגמא... VSX516S?