חיבור BI AMP ברמקולים לרסיבר 7.1 - מה אני עושה לא נכון??
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
ברשותי AVR255 בעל 7.1 כניסות רמקולים.
מאחר ואני משתמש רק ב5.1 רמקולים החלטתי להקצות את זוג ה SURR BACK לקדמיים בצורת BI-AMP
ע"מ להפיק יותר הספק מהמגבר כך שזוג יציאות יזינו את הוופר וזוג כניסות נוסף את הטוויטר.
במגבר הנ"ל ישנה אפשרות להגדיר את כניסות הSURR BACK כ ZONE 2 כאשר אין משתמשים בחיבור 7.1 אלא רק 5.1.כדי לבדוק שאכן המגבר מוציא סאונד זהה ומסונכרן גם אל הקדמיים וגם אל ה SURR BACK חיברתי רמקול אחד אל כניסת ה FRONT ורמקול נוסף אל כניסת ה SURR BACK.
חיברתי מה SB3 כבל אופטי אל כניסה אופטית במגבר וניסיתי להגדיר ב MENU כך שמקור ה AUDIO של שני כניסות הרמקולים (FRONT ו SURR BACK ) יהיו אותה כניסה אופטית אך משום מה ב ZONE 2 הכניסות שניתן לשייך כמקור אודיו הינן רק הכניסות האנלוגיות...! משלא הבנתי מדוע הדבר קורה חיברתי במקום הSB3 קומפקט דיסק ובאמצעות כבל RCA סטריאו פשוט חיברתי צד אחד אל כניסה אנלוגית אחת במגבר ואת הצד השני אל כניסה אנלוגית נוספת במגבר והגדרתי ב MENU לכל כניסת רמקול את הכניסות האנאלוגיות בהתאמה.
מה שקיבלתי בפועל הוא מוזיקה בשני הרמקולים משתי הכניסות השונות אולם בין הרמקולים היה DELAY של חצי שניה לפחות.. במילים אחרות - כאילו באחת הכניסות המגבר ביצע עיבוד או משהו כך שלקח לאות זמן להגיע אל הרמקול.. מה שבטוח סטריאו זה לא היה...
השאלה הבסיסית - מה עשיתי לא טוב ואיך אני יכול לבצע כראוי חיבור BI AMP ברסיבר כזה?
יתכן שאני חייב כבל Y??
דבר נוסף - במידה וכבל Y יפתור את הבעיה,האם יש כבל Y דיגיטלי? כלומר אופטי או קואקס שניתן לפצל או ש BI AMP אפשר לבצע רק באמצעות כבל אנאלוגי...?
מאחר ואני משתמש רק ב5.1 רמקולים החלטתי להקצות את זוג ה SURR BACK לקדמיים בצורת BI-AMP
ע"מ להפיק יותר הספק מהמגבר כך שזוג יציאות יזינו את הוופר וזוג כניסות נוסף את הטוויטר.
במגבר הנ"ל ישנה אפשרות להגדיר את כניסות הSURR BACK כ ZONE 2 כאשר אין משתמשים בחיבור 7.1 אלא רק 5.1.כדי לבדוק שאכן המגבר מוציא סאונד זהה ומסונכרן גם אל הקדמיים וגם אל ה SURR BACK חיברתי רמקול אחד אל כניסת ה FRONT ורמקול נוסף אל כניסת ה SURR BACK.
חיברתי מה SB3 כבל אופטי אל כניסה אופטית במגבר וניסיתי להגדיר ב MENU כך שמקור ה AUDIO של שני כניסות הרמקולים (FRONT ו SURR BACK ) יהיו אותה כניסה אופטית אך משום מה ב ZONE 2 הכניסות שניתן לשייך כמקור אודיו הינן רק הכניסות האנלוגיות...! משלא הבנתי מדוע הדבר קורה חיברתי במקום הSB3 קומפקט דיסק ובאמצעות כבל RCA סטריאו פשוט חיברתי צד אחד אל כניסה אנלוגית אחת במגבר ואת הצד השני אל כניסה אנלוגית נוספת במגבר והגדרתי ב MENU לכל כניסת רמקול את הכניסות האנאלוגיות בהתאמה.
מה שקיבלתי בפועל הוא מוזיקה בשני הרמקולים משתי הכניסות השונות אולם בין הרמקולים היה DELAY של חצי שניה לפחות.. במילים אחרות - כאילו באחת הכניסות המגבר ביצע עיבוד או משהו כך שלקח לאות זמן להגיע אל הרמקול.. מה שבטוח סטריאו זה לא היה...
השאלה הבסיסית - מה עשיתי לא טוב ואיך אני יכול לבצע כראוי חיבור BI AMP ברסיבר כזה?
יתכן שאני חייב כבל Y??
דבר נוסף - במידה וכבל Y יפתור את הבעיה,האם יש כבל Y דיגיטלי? כלומר אופטי או קואקס שניתן לפצל או ש BI AMP אפשר לבצע רק באמצעות כבל אנאלוגי...?
- Frosti7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
יש כנראה DELAY בין ZONE1 לZONE2, מה שאומר שלא ניתן לבצע Bi-Amp
בכל אופן אפילו אם לא היה DELAY עדיין לא הייתי ממליץ על התהליך לדעתי ZONE1 בלבד ינגן יותר טוב מאשר להשתמש גם בZONE2
מה שכן, תעשה Bi-Wiring זה לא Bi-Amp אבל יש שיפור משמעותי
בכל אופן אפילו אם לא היה DELAY עדיין לא הייתי ממליץ על התהליך לדעתי ZONE1 בלבד ינגן יותר טוב מאשר להשתמש גם בZONE2
מה שכן, תעשה Bi-Wiring זה לא Bi-Amp אבל יש שיפור משמעותי
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 867
שלום רציתי לדעת עם רשום בתפריט הרסיבר שלי באתר ימהה את זה Surround Back Power-Amp Assignable (for Zone 2/Presence Channels) זה אומר שיש לי bi amp ?? דרך אגב יש לי רסיבר yamaha rxv 757 ולא רשום לי בסרונאד באק bi amp ואין לי שום הגדרה שקשורה לזה פשוט הרסיבר הוא 7.1 ואני מישתמש ב 5.1 ורציתי לנצל את סארונד באק ל קידמיים כדי שיתן הגברה בניפרד לוופר ולטוויטר כלומר שתיהיה איכות יותר טוב ועוצמה יותר חזקה ורציתי לדעת אם הרסיבר לא תומך זה יהיה אפקטיבי ומשמעותי תודהה
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
למה לא תרים טלפון ותשאל את היבואן, ס.ג. אלקטרוניקה?zion1234 כתב:שלום רציתי לדעת עם רשום בתפריט הרסיבר שלי באתר ימהה את זה Surround Back Power-Amp Assignable (for Zone 2/Presence Channels) זה אומר שיש לי bi amp ?? דרך אגב יש לי רסיבר yamaha rxv 757 ולא רשום לי בסרונאד באק bi amp ואין לי שום הגדרה שקשורה לזה פשוט הרסיבר הוא 7.1 ואני מישתמש ב 5.1 ורציתי לנצל את סארונד באק ל קידמיים כדי שיתן הגברה בניפרד לוופר ולטוויטר כלומר שתיהיה איכות יותר טוב ועוצמה יותר חזקה ורציתי לדעת אם הרסיבר לא תומך זה יהיה אפקטיבי ומשמעותי תודהה...
סביר להניח ששם מכירים את הסחורה שלהם...
אגב, התשובה בהחלט מסקרנת.
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
מבלי להכנס לויכוח מדעי האם Bi-Wiring יכול לשפר או לא, האם אתה הבחנת/מבחין בהבדל בין חיבור רגיל לבין חיבור Bi-Wiring ?Frosti7 כתב:יש כנראה DELAY בין ZONE1 לZONE2, מה שאומר שלא ניתן לבצע Bi-Amp
מה שכן, תעשה Bi-Wiring זה לא Bi-Amp אבל יש שיפור משמעותי...
- Frosti7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
ארז אין ספק שישנם סטאפים שלא יהי ניתן לשמוע הבדלים, ויש סטאפים שההבדל יהיה כמו החלפת כל רכיב אחר במערכת (הבדל משמעותי)
זה קודם כל תלוי בסוג הרמקולים ואיכות הקרוס, תלוי בסוג ואורך הכבלים ובאיכות המגבר, אצלי היה הבדל משמעותי לטובה (Dali Suite 2.
זה קודם כל תלוי בסוג הרמקולים ואיכות הקרוס, תלוי בסוג ואורך הכבלים ובאיכות המגבר, אצלי היה הבדל משמעותי לטובה (Dali Suite 2.
- צלילים-ירוקים
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 239
אין לרסיברים אלו אופציית BI-AMP כלל.
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה אומר או שואל?
- צלילים-ירוקים
-
- עוסק בתחום

- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

אני שאלתי עם אמרת או שאלת כי לא חשבתי שאתה חושב שאין ברורר שיש bi amp ברסיבריםם אתה רציני ?בימהה 2700 3800 ועוד מלאא ליפניהם ואחריהם
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

תיקרא את הביקורת על 3900 ותיראה מה רשום על זה
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
אני הבנתי שכל רסיבר בעל 7.1 כניסות יכול לשמש לחיבור BIAMP במידה ומשתמשים בזוג הרמקולים שאינם מוקצים לק"ב.
ההיגיון שלי אומר שהסאונד אמור לצאת בצורה זהה ומסונכרנת בכל היציאות אך לצערי לא כך הדבר
ההיגיון שלי אומר שהסאונד אמור לצאת בצורה זהה ומסונכרנת בכל היציאות אך לצערי לא כך הדבר
- צלילים-ירוקים
-
- עוסק בתחום

לא כל 7.1 יכול להפוך ל 5.1 +BIAMP.
רק אם רשום ב MANUAL, צריך להיות רשום גם על ה SPEAKER TERMINAL מאחורי המכשיר.
רק אם רשום ב MANUAL, צריך להיות רשום גם על ה SPEAKER TERMINAL מאחורי המכשיר.
נערך לאחרונה על ידי צלילים-ירוקים ב 21/05/2009 15:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

נו זהה ברורר מין הסתם זאת היתה השאלה שלי "שלום רציתי לדעת עם רשום בתפריט הרסיבר שלי באתר ימהה את זה Surround Back Power-Amp Assignable (for Zone 2/Presence Channels) זה אומר שיש לי bi amp ?? דרך אגב יש לי רסיבר yamaha rxv 757 ולא רשום לי בסרונאד באק bi amp ואין לי שום הגדרה שקשורה לזה פשוט הרסיבר הוא 7.1 ואני מישתמש ב 5.1 ורציתי לנצל את סארונד באק ל קידמיים כדי שיתן הגברה בניפרד לוופר ולטוויטר כלומר שתיהיה איכות יותר טוב ועוצמה יותר חזקה ורציתי לדעת אם הרסיבר לא תומך זה יהיה אפקטיבי ומשמעותי תודהה" ציטוט של מה ששאלתי כבר
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

שלוםם אני צריך עזרהה איך אני מישתמש ב bi wired ? ועל מה אני צריך להגדיר ברסיבר כדי להנות מיזה ודרך אגב הרסיבר שלי תומך בזה rxv2500
הוא תומך רק בbi wired לא ב bi amp אשמח עם תעזרו ליי תודהה
הוא תומך רק בbi wired לא ב bi amp אשמח עם תעזרו ליי תודהה
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

דרך אגבב החלפתי את הרסיבר כמו שאתם רואיםם היה לי rxv757