תאונות דרכים-מארבים לנהגים טובים
-
ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
רבותי,זו מגפה שהולכת וגדלה לממדים מפלצתיים וכמובן המוסדות מחפשים פיתרונות
ללא הרף אבל לפי התוצאות ללא הועיל
מה שאני מציע זה שתעלו רעיונות,שיהו משונים אבל מה שאפשר לעזור נעזור,יש כאן מספיק אנשים
סתם הרהור שעלה לי היום בזמן נסיעה אחרי שהבחנתי במחסום משטרתי בכניסה חעיר
חשבתי על מארבים לנהגים טובים,לא יודע איך לא יודע כמה וכיצד,אבל דמיינו לעצמכם
נסיעה מהמרכז לצפון למשל וכל הדרך את העל לא יותר ממאה,לא גונבים כתומים,נוסעים בצד ימין
נותנים זכות קדימה ועוד מעשי דרך טובים ואז אתם מקבלים איזו הודעה או מסר לא יודע איך
שמציין את התנהגותכם שהיתה בתוספת איזה צופר קטן וסמלי-סתם רעיון-מה אתם אומרים?
ללא הרף אבל לפי התוצאות ללא הועיל
מה שאני מציע זה שתעלו רעיונות,שיהו משונים אבל מה שאפשר לעזור נעזור,יש כאן מספיק אנשים
סתם הרהור שעלה לי היום בזמן נסיעה אחרי שהבחנתי במחסום משטרתי בכניסה חעיר
חשבתי על מארבים לנהגים טובים,לא יודע איך לא יודע כמה וכיצד,אבל דמיינו לעצמכם
נסיעה מהמרכז לצפון למשל וכל הדרך את העל לא יותר ממאה,לא גונבים כתומים,נוסעים בצד ימין
נותנים זכות קדימה ועוד מעשי דרך טובים ואז אתם מקבלים איזו הודעה או מסר לא יודע איך
שמציין את התנהגותכם שהיתה בתוספת איזה צופר קטן וסמלי-סתם רעיון-מה אתם אומרים?
אמן מייסר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני דווקא בעד הוצאתם להורג בפומבי ובתליה של עברייני תנועה שעוקפים מימין, נדבקים לפגוש האחורי או שסתם מכוערים. כבונוס אפשר יהיה למכור את זכויות השידור לערוץ 10 בתור סדרת הריאליטי האולטימטיבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ראשית, בגלל זה ציינתי עברות תנועה שאני לא מבצע.
שנית, בעניין הפרסים, לא צריך לחלק פרסים למי ששומר על החוק כי שמירה על החוק היא חובה ולא אופציה. מה גם שאם יישמו את זה כמו שמיישמים את ההטבות לחיילי מלואים אז זה גם ייראה כמו בדיחה.
שלישית, מהפרסון רק הנהג הצייתן יהנה. מהתליה בפומבי של הערס האוטומובילי יהנה כל עם ישראל
שנית, בעניין הפרסים, לא צריך לחלק פרסים למי ששומר על החוק כי שמירה על החוק היא חובה ולא אופציה. מה גם שאם יישמו את זה כמו שמיישמים את ההטבות לחיילי מלואים אז זה גם ייראה כמו בדיחה.
שלישית, מהפרסון רק הנהג הצייתן יהנה. מהתליה בפומבי של הערס האוטומובילי יהנה כל עם ישראל
דווקא רוב הנהגים טובים, הבעייה שיש גם הרבה עבריינים, ובארץ הרבה מעל לרגיל למערב. זה עדיין לא הופך את הנהג הטוב לנדיר.
בקשר ל"אל תספר לי שאתה חף לגמרי מעבירות", אני חושב שצריך להבדיל בין עבירות שנעשות בטעות שבאמת אף אחד לא חף מהן, לבין עבירות שנעשות בכוונה, תוך זלזול בחוק, שזה אומנם נפוץ מידי אבל לא משהו שכל אחד או אפילו הרוב עושים.
ולסיום, אני לא יודע אם אתה זוכר, אבל מה שאתה מציע פחות או יותר התבצע לפני הרבה שנים. לסבא שלי תמיד היו מחזיקי מפתחות וכדומה של "הנהג הזהיר". לא יודע את הפרטים אבל פרסי "הנהג הזהיר" כנראה היה מקבל כל אחד שלא צבר כל עבירות במשך תקופה מסוימת.
כנראה זה לא ממש עזר לרמת הנהיגה בארץ.
בקשר ל"אל תספר לי שאתה חף לגמרי מעבירות", אני חושב שצריך להבדיל בין עבירות שנעשות בטעות שבאמת אף אחד לא חף מהן, לבין עבירות שנעשות בכוונה, תוך זלזול בחוק, שזה אומנם נפוץ מידי אבל לא משהו שכל אחד או אפילו הרוב עושים.
ולסיום, אני לא יודע אם אתה זוכר, אבל מה שאתה מציע פחות או יותר התבצע לפני הרבה שנים. לסבא שלי תמיד היו מחזיקי מפתחות וכדומה של "הנהג הזהיר". לא יודע את הפרטים אבל פרסי "הנהג הזהיר" כנראה היה מקבל כל אחד שלא צבר כל עבירות במשך תקופה מסוימת.
כנראה זה לא ממש עזר לרמת הנהיגה בארץ.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

שמע, קודם כל הבעיה היא שזה מריח כמו האח הגדול מ 1984. כדי לדרג את הנהגים על מנת לתת להם פרסים על התנהגות טובה (מה שאני מתנגד לו מבחינה עקרונית), צריך לאפשר לגורם ממשלתי לעקוב אחרי אותה התנהגות.
באותה מידה אנחנו היינו מתקוממים אם היו מציעים לבצע את אותו המעקב כדי לאתר ולהעניש בו במקום נהגים עבריינים, זה לא בסדר בכל כך הרבה מישורים שחבל בכלל להתחיל.
באותה מידה אנחנו היינו מתקוממים אם היו מציעים לבצע את אותו המעקב כדי לאתר ולהעניש בו במקום נהגים עבריינים, זה לא בסדר בכל כך הרבה מישורים שחבל בכלל להתחיל.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אני בעד הלקאה של עברייני תנועה כבדים, אני לא צוחק - שידור חי. תארו לעצמכם: "איקס נתפס כשהוא נוהג במהירות 160 קמ"ש וכתוצאה מכך גרם לתאונת שרשרת בה () פצועים קשה ו() הרוגים, ארבע משפחות נהרסו היום. לאיקס שש עבירות קודמות והוא נוהג כאשר רשיונו שלול." את איקס ילקו פעמיים על כל עבירה וחמש על כל משפחה. אני רוצה לראות שהוא ינהג על מכונית צעצוע אחרי זה. יש בזה אות קלון, יש בזה השפלה, יש בזה אקט של הרתעה. יש לזה ניחוח של ערב הסעודית ושל סינגפור - אבל תראו אותם ותראו אותנו, אין לנו הרתעה כנגד עברייני תנועה.
אני בעד שלילת רשיונם של אלו הנוהגים בצד שמאל על 90 כשאחרים נוסעים 100-120 קמ"ש, למה ? כי אם אני עובר על החוק ונוסע מהר זו הבעיה שלי, אם אני לא מסכן אף אחד ונוסע בנתיב השמאלי במהירות, מגיע לי שהמשטרה תעצור אותי ותשלול לי את הרשיון, לא מגיע לי שאצויין כזה שפגע מאחור בנהג/ת טמבלים שנוסעים 80 בנתיב שמאלי במקום בו בנתיב הימני נוסעים 100 לפחות. באיטליה (צפון) זה עובד יופי - אף אחד לא נוהג בשמאלי אם הוא נוסע לאט, אין צפירות, הטייסים נוסעים בשמאלי, ראית במראה מישהו שטס מהר יותר ? פתח איתות ימינה, עבור נתיב - צפה בשובל האוויר החם של הטייס ולאחר שזה עקף אותך (כחוק) חזור לנתיב השמאלי.
הודעה ארוכה, אבל תחשבו על זה.
ילדיעפים - על זה חשבת ?
אני בעד שלילת רשיונם של אלו הנוהגים בצד שמאל על 90 כשאחרים נוסעים 100-120 קמ"ש, למה ? כי אם אני עובר על החוק ונוסע מהר זו הבעיה שלי, אם אני לא מסכן אף אחד ונוסע בנתיב השמאלי במהירות, מגיע לי שהמשטרה תעצור אותי ותשלול לי את הרשיון, לא מגיע לי שאצויין כזה שפגע מאחור בנהג/ת טמבלים שנוסעים 80 בנתיב שמאלי במקום בו בנתיב הימני נוסעים 100 לפחות. באיטליה (צפון) זה עובד יופי - אף אחד לא נוהג בשמאלי אם הוא נוסע לאט, אין צפירות, הטייסים נוסעים בשמאלי, ראית במראה מישהו שטס מהר יותר ? פתח איתות ימינה, עבור נתיב - צפה בשובל האוויר החם של הטייס ולאחר שזה עקף אותך (כחוק) חזור לנתיב השמאלי.
הודעה ארוכה, אבל תחשבו על זה.
ילדיעפים - על זה חשבת ?
Vocare Ad Regnum
-
ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
לא , לא לא על זה חשבתי-אתם לא מקוריים-בעונשים כולנו חכמים כולנו נבונים ונורא אכזריים-זה לא פרקטי ממש
כשם שאולי לא פרקטי לתת פרסים תמריצים,בונוסים וכלא,למה שיתנו אם אתם בעצמכם לא רוצים לקבל
כשם שאולי לא פרקטי לתת פרסים תמריצים,בונוסים וכלא,למה שיתנו אם אתם בעצמכם לא רוצים לקבל
אמן מייסר
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אתה מציע משהו שמצריך מעקב חיובי, יש בזה הרבה הטרחה, זה כמו ליצור ריאליטי... אני לא יודע אם זה יעבוד. יש בזה הרבה מאוד מאמץ.
אפרופו - תקרא את התגובות בYNET על הבחור שהציל את הטובעת מנהר הירקון, כמה מהטוקבקים כתבו משהו מעניין: אם הגענו למצב שבו אנו נותנים פרס על עזרה לזולת והצלת חיים מצבנו לא טוב, יותר מדי אנשים עמדו מנגד ולא עשו כלום, על זה צריך לקבול.
אפרופו - תקרא את התגובות בYNET על הבחור שהציל את הטובעת מנהר הירקון, כמה מהטוקבקים כתבו משהו מעניין: אם הגענו למצב שבו אנו נותנים פרס על עזרה לזולת והצלת חיים מצבנו לא טוב, יותר מדי אנשים עמדו מנגד ולא עשו כלום, על זה צריך לקבול.
Vocare Ad Regnum
היה לי מרצה באוניברסיטה עם רעיון שלדעתי יש לו פוטנציאל
לשים מתנדבים של המשטרה (גימלאים למשל) בצמתים בעיר עם שולחן וצ'אקאלאקה כחולה.
רק האור הכחול ימנע מעבר באדום, השולחן והעט יתן אפשרות לדווח על עבירות.
הוא גם צידד בדיווח של מתנדבים באופן רציף על עבירות אבל את זה פחות אהבתי.
בכבישים הבין-עירוניים כנראה הפתרון היעיל הוא יותר נוכחות של משטרה ואפס סובלנות בענישה. המודל האמריקאי בעצם.
שח
לשים מתנדבים של המשטרה (גימלאים למשל) בצמתים בעיר עם שולחן וצ'אקאלאקה כחולה.
רק האור הכחול ימנע מעבר באדום, השולחן והעט יתן אפשרות לדווח על עבירות.
הוא גם צידד בדיווח של מתנדבים באופן רציף על עבירות אבל את זה פחות אהבתי.
בכבישים הבין-עירוניים כנראה הפתרון היעיל הוא יותר נוכחות של משטרה ואפס סובלנות בענישה. המודל האמריקאי בעצם.
שח
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
האכיפה בארץ אינה רלוונטית, שוטרי התנועה אינם יותר מאשר פקידי גביית מס, שמטרתם העיקרית היא למלות מכסת דוחות על מנת לדאוג לקופת המדינה המתדלדלת, ועבורם "אכיפה איכותית" זה לשבת בניחותא בניידת הממוזגת בזמן שמצלמת המהירות עובדת, וזה בד"כ קורה בכבישים המהירים והבטוחים יותר.
ממש לא מדוייק.yairf כתב:האכיפה בארץ אינה רלוונטית, שוטרי התנועה אינם יותר מאשר פקידי גביית מס, שמטרתם העיקרית היא למלות מכסת דוחות על מנת לדאוג לקופת המדינה המתדלדלת, ועבורם "אכיפה איכותית" זה לשבת בניחותא בניידת הממוזגת בזמן שמצלמת המהירות עובדת, וזה בד"כ קורה בכבישים המהירים והבטוחים יותר....
לדעתי הבעיה בארץ היא לא באכיפה אלא בענישה. משטרת התנועה (ודיברתי ארוכות בנושא עם מי שהיה ממקימיה - ניצב בדימוס יעקוב גנות) מפעילה הרבה יותר מאשר "כמה ניידות עם מצלמות מהירות".
מתנ"א מפעילה מודיעין מול עברייני תנועה מועדים, ותופסת אותם מבצעים עבירות חמורות ומסכנות חיים (החל ממעבר באדום/ אי עצירה בעצור, דרך פס לבן, ועד לעומס יתר על משאית) אבל בתי המשפט משחררים את הנהגים האלה בעונשים מגוכחים.
מתנ"א גם מפעילה מודיעין מול נהגים שנוהגים ללא רשיון/ בשלילה. וגם כאשר הם מגיעים לבית המשפט הם יוצאים עם קנס/ מאסר על תנאי במקום לעוף לכלא במקום.
זה נכון שהנהג הממוצע נתקל בעיקר בניידות המהירות, אבל זה בגלל ש-99 אחוז מהעבירות של הנהג הממוצע הן עבירות מהירות.
You are never fully dressed without a smile
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אני בעד להציף את הכבישים והצמתים במצלמות
ואתן דוגמא: סמוך למקום מגורי ישנו רמזור עליו תמרור גדול של איסור U TURN כי בביצוע פניה כזו הם עוברים רמזור הולכי רגל שאין בו שום התראה כי צפוי להגיע רכב
מכיוון שאני משתמש ברמזור זה דרך קבע אני יכול להעיד כמה מנוולים עוברים את אותה עבירה ,ובכלל אני מאמין שמי שעובר עבירות כאלו גם ידבר בסלולרי וגם ינהג במהירות שהיא מעל המותרת וכ'ו
אם היו מתקינים על העמוד ממול מצלמה שתהיה מסונכרנת לרמזור היו מצמצמים לאפס את מספר העבריינים.
אם היו מיישמים הצעה כזו בהרבה מקומות שמועדים לפורענות אני חושב שגם שם היו משיגים תוצאה דומה
ועוד דבר :אני לא חושב שצריך לחלק פרסים או תעודות הצטיינות לנהגים נורמטביים כי בסה"כ אני נוהג כך בעיקר למען עצמי
מכיוון שאני משתמש ברמזור זה דרך קבע אני יכול להעיד כמה מנוולים עוברים את אותה עבירה ,ובכלל אני מאמין שמי שעובר עבירות כאלו גם ידבר בסלולרי וגם ינהג במהירות שהיא מעל המותרת וכ'ו
אם היו מתקינים על העמוד ממול מצלמה שתהיה מסונכרנת לרמזור היו מצמצמים לאפס את מספר העבריינים.
אם היו מיישמים הצעה כזו בהרבה מקומות שמועדים לפורענות אני חושב שגם שם היו משיגים תוצאה דומה
ועוד דבר :אני לא חושב שצריך לחלק פרסים או תעודות הצטיינות לנהגים נורמטביים כי בסה"כ אני נוהג כך בעיקר למען עצמי
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אני רוצה להגיד דיעה לא פופלרית .
תאונות דרכים (רובן) זה פשוט כורח המציאות (שוב ,ברובן!!*)
אנחנו בני אדם (ולא עשויים מפלדה) מתגלגלים בקופסאות פח (כזה או אחר) במהירות של 100קמש עם קופסאות כאלו באזור שמתגלגלות גם כן , תאונות הן בלתי נמנעות!
לגבי האכיפה , אני חושב שמהירות (ויש מחקרים שמגבים את זה ) זו לא הבעיה , הבעיה היא בנסיעה לא אחראית בעיקר של צעירים .
צריך להעלות את גיל לימודי הנהיגה וקבלת רשיון , כמו כן צריך לחנך לנהיגה נכונה כבר מכניסה לתיכון.
הערה נוספת ...חלקן היחסי של המעורבים בתאונות של "שכנינו" הוא גבוה יחסית לכמות שלהם ...משהו חשב פעם מדוע ?
מנטליות ? חינוך ? אופי ?
אנחנו בני אדם (ולא עשויים מפלדה) מתגלגלים בקופסאות פח (כזה או אחר) במהירות של 100קמש עם קופסאות כאלו באזור שמתגלגלות גם כן , תאונות הן בלתי נמנעות!
לגבי האכיפה , אני חושב שמהירות (ויש מחקרים שמגבים את זה ) זו לא הבעיה , הבעיה היא בנסיעה לא אחראית בעיקר של צעירים .
צריך להעלות את גיל לימודי הנהיגה וקבלת רשיון , כמו כן צריך לחנך לנהיגה נכונה כבר מכניסה לתיכון.
הערה נוספת ...חלקן היחסי של המעורבים בתאונות של "שכנינו" הוא גבוה יחסית לכמות שלהם ...משהו חשב פעם מדוע ?
מנטליות ? חינוך ? אופי ?
זה שעצם קיומן של תאונות זה כורח המציאות זה נכון וברור. לא יודע למה אתה חושב שזו דיעה לא פופולארית, זו פשוט עובדה.uris כתב:אני רוצה להגיד דיעה לא פופלרית .
מנטליות ? חינוך ? אופי ?...
העיניין הוא כמובן המספרים והעובדה המצערת שהמצב בארץ גרוע מאשר ברוב מדינות המערב.
מטרת המלחמה בתאונות דרכים זה לא באמת אפס תאונות, וזו סימה טפשית בעיני, אלא צמצום התאונות.
למרות שזו נהפכה לדיעה נפוצה, מהירות היא כן בעייה. היא לא הבעייה בהא הידיעה אבל היא בהחלט בעייה.
זה שמהירות גבוהה לא גורמת לתאונות באופו ישיר (בדרך כלל) זה נכון, אבל היא בהחלט מורידה מאוד את מרווח הטעות שנשארת לנהגים כאשר גורמים ישירים נכנסים.
למשל, אם מישהו סוטה לנתיב הנגדי (שזה כמובן הגורם הישיר), אז זה מאוד קריטי באיזה מהירויות כולם נסעו כדי לדעת אם הוא יספיק לתקן או אם הנהג ממול יספיק אולי להתחמק.
בנוסף כמובן, חומרת התאונות גדלה עם המהירות מסיבות פיזיקליות ברורות.
זה שקל יותר לאכוף מהירות ולכן עושים זאת זה נכון, אך זה לא אומר שזה טפשי. דווקא מאוד הגיוני ויעיל לאכוף בהיבטים שבהם בפחות מאמץ יהיה יותר אפקטיבי.
משה