חבר שלי מוזיקאי ומרצה ברימון נותן החל משישי זה סידרת הרצאות לקהל הרחב על המוזיקה הפופלרית במאה ה -20.
אני מגיע לפחות עם ילד גדול אחד, אולי גם עם אורית (השתחייה..) ומכיר עוד כמה חברים מהסביבה שמצטרפים בדירבוני.
העלות היא 40 ש"ח למבוגר ו 20 לילד, יש הנחה משפחתית.
מאחר ואני מובטל לאחרונה, וגם הרכיבות של שישי התקצרו בשל החום, אני משמש גם כאיש יחסי הציבור לסידרה
זו ההזמנה הרשמית
בפאנקי מיוזיק מתחילה ביום שישי ה 22.5 בשעות 16:00 - 17:30 סדרת הרצאות מרתקת: " פרקים בתולדות המוזיקה הפופולרית של המאה ה- 20 "
הסידרה מועברת ע"י המוזיקאי ד"ר ארי קטורזה, ומתבססת על סידרת הרצאות אותה הוא מעביר כבר 10 שנים בבית הספר "רימון" תוך התאמה לקהל הרחב ( גם לחסרי רקע מוזיקלי).
הסידרה תהיה בת כ - 15 מפגשים על קפה ועוגה מדי שישי אחה"צ.
מחיר הרצאה 40 ש"ח למבוגר ו 20 ש"ח לילד/נער. נושאי הסידרה בהמשך.
יש להרשם מראש בבית הספר "פאנקי מיוזיק" (רחוב הבנים 25, טלפון: 09-7440274)
מספר המקומות מוגבל !!! בואו בהמוניכם.
בברכה,
בעז (ישק).
--------------------------------------------------------------------------------
"עוד יום משעמם בגן עדן" : פרקים בתולדות המוזיקה הפופולרית של המאה ה- 20
מוזיקת ותרבות הרוק היוו בחצי השני של המאה העשרים מוקד בולט ומרכזי של ריגוש, זהות, הנאה ועמדות אידיאולוגיות-תרבותיות כלפי העולם. הרצאות אלו יעסקו בשלל נושאים המסקרנים חובבי רוק, ובהם התנאים ההיסטוריים בו צמחה מוזיקת הרוק בארה"ב ובריטניה, האסתטיקה המיוחדת של מוזיקת הרוק, אמנות כתיבת השירים וכן צלילה אל יצירות המופת של 50 השנה האחרונות והרגעים ששינו את חיינו בין השנים 1955- 1980. ההרצאות עוסקות בהיבטים מוזיקליים, אך אין צורך בידע מוזיקלי תיאורטי מוקדם!
מרצה: ד"ר ארי קטורזה ("רימון: בית הספר למוזיקה בת זמננו").
1. הקדמה: אמנות, תרבות המונים ומוסיקת רוק.
2. הבלוז והקאונטרי- פוריטנים יתומים והשטן.
3. רוקנרול קלאסי: הצליל הסיכזופרני של הדרום (אלביס פרסלי, צ'אק ברי, "ליטל ריצ'ארד" ובאדי הולי).
4. פיל ספקטור: "Walls of Sound ". מגלומניה, פארנויה, וונגריאזם, פופ ואמנות גבוהה.
5. ריאן ווילסון "נערי החוף" והסאונד של קליפורניה.
6. ה"ביטלס", הפלישה הבריטית, והמהות של האבסורד: 1962-1965.
7. הביטלס: -1966-1970, ריבולבר, 'סארג'נט פפר', תרבות ה- LSD, פסיכדליה, אמנות האולפן והאסתטיקה של מוזיקת הרוק.
8. ה"רולינג סטונס"- "סימפטיה לשטן" והמהות של ה"פופ בוהמייניזם".
9. ה"קינקס", ה"WHO: ה"מוד", "סווינגינג לונדון", "תרבות משנה" והמשמעות של ה"סטייל", וה"פופ ארט".
10. בוב דילן, תחיית הפולק והפולק – רוק: וההכלאה של "שירה" (Poetry) ורוקנרול.
11. ערפל ארגמן: ג'ימי הנדרקיס, אריק קלפטון והמהות האמנותית של נגינת הגיטרה החשמלית.
12. הצד האפל של החוויה הפסיכדלית: ה"דלתות", ו"מחתרת הקטיפה".
13. מ- SOUL ל- Funk: מרטין לותר קינג וההופעה של הגוספל החילוני: מ"מוטאון" לג'יממס בראון, סליי סטון וט"הכוח השחור".
14. דיוויד בואי וה"גלאם רוק"- פלירט עם אנדרוגניות.
15. הפטישים של האלים: לד זפלין, בלאק סאבאת' והולדתו של הרוק הכבד.
16. ה"צד האפל של הירח" – פינק פלויד והולדתו של הפופ הפרוגרסיבי.
17. "פאנק" - אנרכיה בממלכה המאוחדת, הצליל של ניו-יורק, תרבות המשנה והמשמעות של הסטייל.