סוני - אנו מפסידים 40 דולר על כל PS3
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73360
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
בהתחשב בזה ששנה שעברה זה היה מעל 100 דולר, נראה שההפסדר הצטמצטם משמעותית:
http://www.joystiq.com/2009/05/15/repor ... -each-ps3/
http://www.joystiq.com/2009/05/15/repor ... -each-ps3/
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
לא מדברים על הפסדים, רק העלות העצמית היא 10% יותר ממחיר ריטייל. מה לגבי כל האביזרים, הכנסות מרשיונות של משחקים, מכירות של דיסקים בלו-ריי? אף אחד לא היה מייצר קונסולה 3 שנים אם המודל לא היה ריווחי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
michael123,
ברור. הם מרוויחים משהו כמו 9 דולר על כל משחק (כך לפחות שמעתי)...
ברור. הם מרוויחים משהו כמו 9 דולר על כל משחק (כך לפחות שמעתי)...
מדובר על עלויות נטו על כל קונסולה שנמכרת, כלומר: עלות הייצור של כל קונסולה (ללא מחקר ופיתוח) יקרה מהמחיר בה היא נמכרת.ohad522 כתב:כל חברות הקונסולות מפסידות כסף? מיחס עלות פיתוח ורווח?
או עלויות נטו של כל מכשיר ללא כל קשר לפיתוח?...
מייקרוסופט מפסידה גם כן כסף על כל 360 שנמכרת, אבל למיטב הבנתי הרבה פחות מסוני. הWii רווחית מהיום הראשון שהיא נמכרת (אין פלא - החומרה שלה מיושנת בכל סטנדרט).
-
Huber
- חבר במועדון HT

היום היחידה שעדיין מפסידה היא סוני מכיוון שהקונסולה שלה עולה הכי הרבה לייצר (כונן BD, כרטיס רשת אלחוטי, דיסק קשיח גדול - אלו רק 3 דוגמאות שאין ב XBOX ויש ב PS3). מיקרוסופט כבר מרוויחה על ה XBOX ונניטנדו מרוויחה די הרבה מהיום הראשון של ההשקה (הקונסולה שלהם כ"כ פשוטה טכנית שעלות הייצור בריצפה יחסית למתחרים בדור הנוכחי).ohad522 כתב:כל חברות הקונסולות מפסידות כסף? מיחס עלות פיתוח ורווח?
או עלויות נטו של כל מכשיר ללא כל קשר לפיתוח?...
כשמדברים על הפסדים מדברים על עלות ייצור של הקונסולה (וזה לא כולל בתוכו עלות מו"פ) לעומת מחיר מכירה שלה לצרכן, אבל כמו שכבר ציינו פה את הרווח על הקונסולות עושים לרב במכירת משחקים וציוד היקפי, במכירת סרטים וסדרות (בדור הנוכחי) ואצל מיקרוסופט בדמי מנוי שנתיים לשירותי הרשת.
ד"א - סוני בתור חברה (ולא רק חטיבת המשחקים) נמצאת בהפסדים כלליים זו השנה הראושנה מזה 14 שנה של רווחים רצופים:
http://www.dailytech.com/Sony+Posts+Fir ... e15146.htm
-
Huber
- חבר במועדון HT

גם ללא מקור, ההיגיון הבריא אומר שאם סוני מפסידים "רק" 40 דולר כשבקונסולה שלה יש כמה רכיבים יקרים שאין ב XBOX (כגון הכרטיס רשת אלחוטי, מעבד הרבה יותר יקר לייצור, כונן אופטי יקר יותר וכו) ניתן להבין שה XBOX שלא מכילה את כל אלו ולכן אמורה להיות זולה יותר לייצור לא אמורה להימכר בהפסד.
הגעתי להשערה הזו על סמך המקרו הבא:
http://www.edge-online.com/news/isuppli ... ue-decline
אם תקרא תראה שכמעט בכל רמה ה PS3 עולה יותר לייצור ככה שם האם בהפסד של רק 40 דולר קשה לי להאמין שה XBOX גם בהפסד.
הגעתי להשערה הזו על סמך המקרו הבא:
http://www.edge-online.com/news/isuppli ... ue-decline
אם תקרא תראה שכמעט בכל רמה ה PS3 עולה יותר לייצור ככה שם האם בהפסד של רק 40 דולר קשה לי להאמין שה XBOX גם בהפסד.
-
Huber
- חבר במועדון HT

כן, תיאורטית יכול להיות, אבל עד שלא נדע כמה זה עולה להם לייצר בדיוק (ולא היה דוח כזה הרבה מאוד זמן) נוכל רק לשער הנחות מלומדות 
אני חייב להגיד שהמודל העסקי שלהם הזוי לחלוטין, אני לא מצליח להבין איך הם הסבירו למשקיעים שהם הולכים לייציר מכונה שעולה פי 3 כמעט מהמתחרה ולמכור אותה בהפסד בעוד המתחרה מוכרת ברווח ועם בסיס משתמשים ומשחקים רחב יותר,
זה נראה כמו הפסד ברור,
אז נכון לי ולכמה מהחברים פה יש PS3 אבל אנחנו צרכני HI END הרוב המוחלט של השוק הוא לא כזה,
הם מדברים על מחזר של 8-10 שנים אבל נראה כאילו עוד שנתיים יצא דור חדש של אקס בוקס ונינטנדו, גם אם PS3 תמכור בסופו של דבר יותר מה360, יהיו כבר שנים שמיקרוספוט מוכרת 720 או next או איך שלא יקראו לזה
החלטות הזויות התקבלו בדור הנוכחי אני מניח שבגלל זה התחלפה ההנהלה בSCE
זה נראה כמו הפסד ברור,
אז נכון לי ולכמה מהחברים פה יש PS3 אבל אנחנו צרכני HI END הרוב המוחלט של השוק הוא לא כזה,
הם מדברים על מחזר של 8-10 שנים אבל נראה כאילו עוד שנתיים יצא דור חדש של אקס בוקס ונינטנדו, גם אם PS3 תמכור בסופו של דבר יותר מה360, יהיו כבר שנים שמיקרוספוט מוכרת 720 או next או איך שלא יקראו לזה
החלטות הזויות התקבלו בדור הנוכחי אני מניח שבגלל זה התחלפה ההנהלה בSCE
-
Huber
- חבר במועדון HT

sagioto כתב:אני חייב להגיד שהמודל העסקי שלהם הזוי לחלוטין, אני לא מצליח להבין איך הם הסבירו למשקיעים שהם הולכים לייציר מכונה שעולה פי 3 כמעט מהמתחרה ולמכור אותה בהפסד בעוד המתחרה מוכרת ברווח ועם בסיס משתמשים ומשחקים רחב יותר,
זה נראה כמו הפסד ברור,
סוני באו בגישה של "לנו יש את המכשיר הטוב ביותר ולכן ננצח", גישה שהתפוצצה להם בפנים. בנוסף מה שמייקר בעיקר ת ה PS3 הוא הכונן BD וההחלטה להכניס אותו כסטנדרט לקונסולה נבעה מהצורך של סוני לתמוך בפורמט שלה במלחמת ה BD VS HDDVD (אם אתה זוכר על מה מדובר, אם לא חפש בגוגל) ואכן לא מעט בזכות ה PS3 הם ניצחו במאבק הזה. אם זה ישתלם להם בסוף נדע רק עוד כמה שנים.
בדיוק, בין זה לבין זה שהם משום מה התעלמו שיש להם מתחרה לא רע, ה"ניצחון המוחץ" לו הם קיוו (ושהיה בידם בדוק הקודם) רחוק מהאופק.
החלטות הזויות התקבלו בדור הנוכחי אני מניח שבגלל זה התחלפה ההנהלה בSCE.
אל תדאג -לא תצא שום קונסולה חדשה בקרוב משני סיבות, הראשונה היא הסיבה הברורה, שני החברות רוצות למקסם רווחים וזה אומר להחיות את הקונסולה לפחות 6-8 שנים. גם מיקרוסופט לא תיקלע שוב לסיחרור של השקת דור חדש בזמן כ"כ קצר. הסיבה השנייה היא פשוטה יותר - בכל דור כמעט ידענן על תיכנון להשיק קונסולה חדשה לפחות שנתיים לפני השיחרור שלה, כרגע אין אפילו שמועות על דור חדש מה שאומר שמינימום שנתיים (ואני מנחש אפילו 4) שנים קדימה לא נראה דור חדש.
...
המודל העסקי של סוני הוא כזה שתמיד עבר בעולם הקונסולות: מוכרים את הקונסולה בהפסד, ומרוויחים על משחקים ועל תמלוגים שכל מפתחת חייבת לשלם מתוך כל עותק שנמכר.sagioto כתב:אני חייב להגיד שהמודל העסקי שלהם הזוי לחלוטין, אני לא מצליח להבין איך הם הסבירו למשקיעים שהם הולכים לייציר מכונה שעולה פי 3 כמעט מהמתחרה ולמכור אותה בהפסד בעוד המתחרה מוכרת ברווח ועם בסיס משתמשים ומשחקים רחב יותר,
זה נראה כמו הפסד ברור,...
בנוסף, הם רצו להשתמש בקונסולה בתור מנוף לקידום הטכנולוגיה שלהם לדור הבא של הדיסקים מתוך הנחה ששם הכסף הגדול יותר, גם אם זה בא על חשבון חסרונות בקונסולה עצמה (העיכוב בהשקת הקונסולה, העלות הנוספת למחיר, הטכנולוגיה הקצת בעייתית למשחקים). זה עבד להם לפחות חלקית, כי בינתיים הטכנולוגיה המתחרה יצאה מהמרוץ).
אבל למרות שהמודל הזה של למכור בהפסד תמיד עבד (הWII היא הקונסולה הראשונה שנמכרה ברווח מהיום הראשון שלה. כל האחרים הפסידו), הבעיה של סוני היא שבנוסף על כל זה הם גם היו מאד יהירים.
אולי זה בגלל הניצחון המוחץ שלהם בשני הדורות הקודמים והתחושה שהמותג הזה לא יכול ליפול, אולי זה בגלל זלזול במתחרות (שפשוט היו יותר מוכנות ויותר חכמות בסיבוב הזה), ואולי זה בגלל סתם חוסר הבנה של השוק והכיוון שאליו הוא הולך.
שתי הקונסולות היחידות שנמכרו במחירים כאלו גבוהים בהשקה שלהן הן אם אני לא טועה ה3DO והנאו-גאו - ושתיהן נחלו כישלון בשוק. כשנודע המחיר של הPS3 אז בכיר בסוני (נדמה לי הריסון) אמר ברוב חוצפתו שהוא רוצה שצרכנים פוטנציאלים ממש "ישאפו" לPS3. שהם ירצו לעבוד בשתי עבודות בשביל רק כדי שהם יוכלו להרשות לעצמם אחת. בתקופה של מיתון עולמי - רף קבלה שמצריך שתי עבודות זה לא קלף כל כך חכם לשחק עליו
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
להזכירך - הם לא תכננו את המיתון...
חוץ מזה, לא יודע - אני ברושם שהPS3 ממשיכה לתפוס תאוצה.
והגדולה של סוני - שהקונסולה ממשיכה לרוץ
מתי לאחרונה שמעת מילה על XBOX לא 360? הPS2 ממשיך לקבל כותרים ועוד הורידו לו את המחיר - כמעט 10 שנים אחרי שיצא!
מתי לאחרונה שמעת מילה על XBOX לא 360? הPS2 ממשיך לקבל כותרים ועוד הורידו לו את המחיר - כמעט 10 שנים אחרי שיצא!
אני לא בטוח לגבי הרושם, כי בינתיים המכירות של סוני בירידה השנה (למעט אולי יפן).Itay_Pollak כתב:להזכירך - הם לא תכננו את המיתון...
מתי לאחרונה שמעת מילה על XBOX לא 360? הPS2 ממשיך לקבל כותרים ועוד הורידו לו את המחיר - כמעט 10 שנים אחרי שיצא!...
ההבדל בין הPS2 לXBOX היא ההחלטה האסטרטגית שכל חברה לקחה:
מיקרוסופט הפסידה את הדור הקודם עם הXBOX, ולכן היה חשוב לה לצאת עם קונסולה חדשה ראשונה לשוק ולהתמקד רק בה כדי לשנות את התדמית.
סוני לעומת זאת ניצחה עם הPS2, ואיחרה לשוק עם הPS3. הPS3 גם היתה יקרה מידי לרוב המשתמשים, וגם יקרה מידי לסוני. המשך של תמיכה בPS2 (שכבר ממזמן רווחית) מאפשר לה לכסות על הפסדים מהשקעה בPS3. ובנוסף הPS2 נמצאת בקטגוריית הבאדג'ט ולכן מצליחה להתחרות גם בWII אצל הצרכנים שרגישים למחיר ואין להם טלוויזית HD בבית (ובשווקים מתפתחים).