קניית קולנוע בייתי - למתחילים
שלום,
אני רוצה לקנות רסיבר + רמקולים קטנים.
ראיתי ושמעתי את ה- bose הכפולים ואהבתי גם את הצורה וגם את השמע.
שאלתי,
מה צריך לדרוש מרסיבר ?
איזה חיבורים ?
האם פורמטים של קבצי מוזיקה הם תכונה של ה- DVD או של הרסיבר ?
האם הרמקולים האלה מומלצים או שכדאי לבדוק משהו אחר ?
תודה,
אור.
אני רוצה לקנות רסיבר + רמקולים קטנים.
ראיתי ושמעתי את ה- bose הכפולים ואהבתי גם את הצורה וגם את השמע.
שאלתי,
מה צריך לדרוש מרסיבר ?
איזה חיבורים ?
האם פורמטים של קבצי מוזיקה הם תכונה של ה- DVD או של הרסיבר ?
האם הרמקולים האלה מומלצים או שכדאי לבדוק משהו אחר ?
תודה,
אור.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
השאלות הראשונות:
מה תרצה לחבר? אילו נגנים (אם יש לך כבר)
מה התקציב?
מה גודל החדר?
מה חשוב לך יותר?מוזיקה או סרטים?
מה תרצה לחבר? אילו נגנים (אם יש לך כבר)
מה התקציב?
מה גודל החדר?
מה חשוב לך יותר?מוזיקה או סרטים?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

שכחת תקציב 
אם מעט סרטים - ואוהבת לשמוע מוסיקה (שזה אומר - להגביר ווליום ולשבת מול הרמקולים ולהאזין למוזיקה ולא - כמו שאני אוהב - לשים מוזיקה ולשמוע בד"כ תוך כדי עשיית משהו אחר), עדיף שתלכי לכיוון הסטריאו לדעתי. רק שני רמקולים.
ממליץ לך ללכת לחנות מתמחה לשמוע את ההבדל בין סוגי הרמקולים - סטליטים כמו של BOSE, מדפיים ורצפתיים - שלדעתי עדיף לך את האחרונים בשביל סלון גדול כמו שלך.
מצחיק - לרגע חשבתי שאת מדברת על הסלון שלי - המצב דיי דומה.
אם מעט סרטים - ואוהבת לשמוע מוסיקה (שזה אומר - להגביר ווליום ולשבת מול הרמקולים ולהאזין למוזיקה ולא - כמו שאני אוהב - לשים מוזיקה ולשמוע בד"כ תוך כדי עשיית משהו אחר), עדיף שתלכי לכיוון הסטריאו לדעתי. רק שני רמקולים.
ממליץ לך ללכת לחנות מתמחה לשמוע את ההבדל בין סוגי הרמקולים - סטליטים כמו של BOSE, מדפיים ורצפתיים - שלדעתי עדיף לך את האחרונים בשביל סלון גדול כמו שלך.
מצחיק - לרגע חשבתי שאת מדברת על הסלון שלי - המצב דיי דומה.
מה דעתך על רסיבר אונקיו TX506 ?
עם רמקולים JAMO 102 ? המחיר נראה אטרקטיבי( 4600 ש"ח).
שמעתי אותם והם נשמעו מעט מתכתיים. גם אני שומעת ברקע ולא יושבת להאזין.
אין ספק שרצפתיים נשמעים טוב יותר אך החלטתי שאני רוצה קטנים.
עוד הצעה שקיבלתי:
רמקולים וורפידל קדמיים 9.1, סנטר 9CC אחוריים 9SR וסאב CUB10
רסיבר אונקיו 506 , מחיר 7500 ש"ח.
לטעמי גדול אבל שומעים יותר טוב מה- JAMO.
לא הייתי רוצה ללכת על סטריאו בגלל חויית הסרטים, כשרואים, זה כיף.
האם כדאי לבדוק עוד סוג של רמקולים קטנים ?
תודה,
אור.
שמעתי אותם והם נשמעו מעט מתכתיים. גם אני שומעת ברקע ולא יושבת להאזין.
אין ספק שרצפתיים נשמעים טוב יותר אך החלטתי שאני רוצה קטנים.
עוד הצעה שקיבלתי:
רמקולים וורפידל קדמיים 9.1, סנטר 9CC אחוריים 9SR וסאב CUB10
רסיבר אונקיו 506 , מחיר 7500 ש"ח.
לטעמי גדול אבל שומעים יותר טוב מה- JAMO.
לא הייתי רוצה ללכת על סטריאו בגלל חויית הסרטים, כשרואים, זה כיף.
האם כדאי לבדוק עוד סוג של רמקולים קטנים ?
תודה,
אור.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
הסנטר של דימונד 9.cc הוא קטן ולא פרקטי במיוחד עבור החדר שאליו את מייעדת את הרמקולים.
לי יש חדר בגודל דומה ולקחתי את ה9.cs, יש לו קומפוננטים גדולים יותר ויותר עוצמתי. ההבדל ביניהם מבחינה כספית הוא לא יותר מ150-200 ש"ח.
יש לי את ה9.1 כאחוריים, לא שאני רואה יותר מדי סרטים, אך כשאני שומע מוסיקה דרך כל הרמקולים בוולים נמוך, אז הם בהחלט יודעים לעשות את העבודה בצורה מצוינת!
אבל דווקא בגלל גודל החדר שלך ובגלל העובדה שאת לא נייחת כשאת שומעת סטריאו וגם בגלל העובדה שאת רוצה רמקולים קטנים, אז הייתי ממליץ לך ללכת לפחות על דימונד 9.2 או 9.3.
ה9.2 נשמע יותר טוב בתדרים הנמוכים 45HZ לעומת 50HZ ב9.1 וגם אין הבדל משמעותי בגודל בינו לבין ה9.1.
ה9.3 מציע באס הרבה יותר עמוק - 40HZ, אבל הוא גדול יותר משמעותית לעומת השניים האחרים, אך גם הוא עדיין רמקול מדפי.
במידה ותחליטי ללכת על ה9.3, הייתי ממליץ לך ללכת על סאב גם ברמת מחיר זולה יותר ולא בהכרח של וורפדייל. ה9.3 נשמע ממש מעולה!
ולסיכום, אם בכל זאת תעדיפי ללכת על רצפתיים, אז הסאב ממש מיותר לטעמי.
לי יש את הדימונד 9.5 והוא נשמע ממש מעולה בכל פרמטר כולל הנמוכים.
בהצלחה
אילן
לי יש חדר בגודל דומה ולקחתי את ה9.cs, יש לו קומפוננטים גדולים יותר ויותר עוצמתי. ההבדל ביניהם מבחינה כספית הוא לא יותר מ150-200 ש"ח.
יש לי את ה9.1 כאחוריים, לא שאני רואה יותר מדי סרטים, אך כשאני שומע מוסיקה דרך כל הרמקולים בוולים נמוך, אז הם בהחלט יודעים לעשות את העבודה בצורה מצוינת!
אבל דווקא בגלל גודל החדר שלך ובגלל העובדה שאת לא נייחת כשאת שומעת סטריאו וגם בגלל העובדה שאת רוצה רמקולים קטנים, אז הייתי ממליץ לך ללכת לפחות על דימונד 9.2 או 9.3.
ה9.2 נשמע יותר טוב בתדרים הנמוכים 45HZ לעומת 50HZ ב9.1 וגם אין הבדל משמעותי בגודל בינו לבין ה9.1.
ה9.3 מציע באס הרבה יותר עמוק - 40HZ, אבל הוא גדול יותר משמעותית לעומת השניים האחרים, אך גם הוא עדיין רמקול מדפי.
במידה ותחליטי ללכת על ה9.3, הייתי ממליץ לך ללכת על סאב גם ברמת מחיר זולה יותר ולא בהכרח של וורפדייל. ה9.3 נשמע ממש מעולה!
ולסיכום, אם בכל זאת תעדיפי ללכת על רצפתיים, אז הסאב ממש מיותר לטעמי.
לי יש את הדימונד 9.5 והוא נשמע ממש מעולה בכל פרמטר כולל הנמוכים.
בהצלחה
אילן
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

ועוד דבר..
המחיר שהציעו לך לוורפידיילים יחד עם האונקיו הוא יחסית גבוה, הייתי ממליץ לך לבדוק בעוד מקומות (אם תרצי אוכל לכוון אותך להיכן שאני רכשתי - תשלחי לי הודעה בפרטי).
לגבי האונקיו, אני חושב שברמת המחיר שלו הוא לא יוצא דופן מיתר הרסיברים ברמת המחיר הזאת, ומה גם שהוא לא מציע את הפורמטים החדישים של הHD.
אם כבר רצוי שתלכי על ימאהה rx-v465 מהסדרה החדישה של 2009.
בנוסף, לטעמי הימאהה עדיפים על אונקיו, אבל זה לחלוטין עניין של טעם והעדפה.
לעיונך..
http://www.yamaha.co.jp/english/product ... eiver.html
http://www.vnp.co.il/index.php?productID=1943
המחיר שהציעו לך לוורפידיילים יחד עם האונקיו הוא יחסית גבוה, הייתי ממליץ לך לבדוק בעוד מקומות (אם תרצי אוכל לכוון אותך להיכן שאני רכשתי - תשלחי לי הודעה בפרטי).
לגבי האונקיו, אני חושב שברמת המחיר שלו הוא לא יוצא דופן מיתר הרסיברים ברמת המחיר הזאת, ומה גם שהוא לא מציע את הפורמטים החדישים של הHD.
אם כבר רצוי שתלכי על ימאהה rx-v465 מהסדרה החדישה של 2009.
בנוסף, לטעמי הימאהה עדיפים על אונקיו, אבל זה לחלוטין עניין של טעם והעדפה.
לעיונך..
http://www.yamaha.co.jp/english/product ... eiver.html
http://www.vnp.co.il/index.php?productID=1943
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

תודה על הפירוט, ועוד שאלה
אם בכל זאת אחליט ללכת על הרמקולים הקטנים של JAMO
האם הם יהיו מספיק טובים לסלון כמו שלי ?
ואיזה פורמטים אני צריכה לדרוש ב- HD ?
תודה,
אור.
האם הם יהיו מספיק טובים לסלון כמו שלי ?
ואיזה פורמטים אני צריכה לדרוש ב- HD ?
תודה,
אור.
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

לטעמי ממש לא יספיקו.
אבל אם מדובר ברצון שלך בגודל ספציפי של רמקול ואת שבעת רצון מאיכות השמע, אז אין כאן שאלה בכלל.
פורמטי HD
Dolby True HD
DTS Master HD
הקישור לרסיבר ששלחתי לך, מכיל בתוכו את הפורמטים הללו.
כמו כן יש לשים לב שהרסיבר תומך HDMI 1.3a, זאת על מנת לקבל אינפורמציה של HD דרך הכבלים ובנוסף לקבלת אותם פורמטי HD המוזכרים לעיל.
אבל אם מדובר ברצון שלך בגודל ספציפי של רמקול ואת שבעת רצון מאיכות השמע, אז אין כאן שאלה בכלל.
פורמטי HD
Dolby True HD
DTS Master HD
הקישור לרסיבר ששלחתי לך, מכיל בתוכו את הפורמטים הללו.
כמו כן יש לשים לב שהרסיבר תומך HDMI 1.3a, זאת על מנת לקבל אינפורמציה של HD דרך הכבלים ובנוסף לקבלת אותם פורמטי HD המוזכרים לעיל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

רוב הסיכויים שהרמקולים ממש לא יספקו אותך.
בגודל חדר כזה צריך לכל הפחות מדפיים אם לא יותר.
בגודל חדר כזה צריך לכל הפחות מדפיים אם לא יותר.
כשאומרים לא יספיקו - למה הכוונה ?
האם לא יספיקו למסיבה או שאם אראה סרט, לא אשמע טוב ?
האם יש שילוב בין 2 מדפיים מקדימה, ו-2 קטנים מאחור ?
האם יש שילוב בין 2 מדפיים מקדימה, ו-2 קטנים מאחור ?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לא יספיקו מבחינת עוצמה, הסאונד יישמע כאילו הוא מגיע ונשאר ברמקולים ולא כאילו הוא בחדר. עמום אפשר לקרוא לזה.
אפשר לשלב הכל. השאלה איך זה יישמע.
אם את יושבת קרוב לרמקולים האחוריים - אז זה פחות קריטי.
ממליץ לך ללכת לחנות מתמחה - תוכלי שם בהרשמות קצרה להבין את הבעייה.
אפשר לשלב הכל. השאלה איך זה יישמע.
אם את יושבת קרוב לרמקולים האחוריים - אז זה פחות קריטי.
ממליץ לך ללכת לחנות מתמחה - תוכלי שם בהרשמות קצרה להבין את הבעייה.
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=30962
לטעמי זה שווה בדיקה, המחיר נראה באופן יחסי סביר, אם כי לא חושב שזה שווי כיד 2, אבל מומלץ לך לבדוק במה מדובר ובאילו דגמים ספציפיים בכל הנוגע לרמקולים.
במחיר הנכון אני מאמין שזאת תהיה רכישה סופר נבונה.
לטעמי זה שווה בדיקה, המחיר נראה באופן יחסי סביר, אם כי לא חושב שזה שווי כיד 2, אבל מומלץ לך לבדוק במה מדובר ובאילו דגמים ספציפיים בכל הנוגע לרמקולים.
במחיר הנכון אני מאמין שזאת תהיה רכישה סופר נבונה.
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

אני לא מכיר לא את הפולק ולא את הג'אמו. אישית אני לא אוהב את הצליל של ג'מאו, צליל ריקני מדי לטעמי.
לגבי פולק אודיו, הוא לא מציע את רמת הדיוק כמו רמקולים אנגליים לדוגמא, אבל בדומה לחברו האמריקני-קנדי - סרווין ווגה, הם מציעים במה עשירה יותר בשל הצלילים הנמוכים שהם יודעים להפיק.
אני מניח שגם אני הייתי לוקח את הפולק לאחר צימצום האפשרויות כפי שאת עשית ועל אחת כמה וכמה שכבר ציינת בעצמך שהם נשמעו לך יותר טובים מהג'מאו.. כך שהתשובה דיי נתונה מראש, לא?!
לגבי הרסיבר, אני לא יודע מה המחיר שהשגת על ה463, אבל אם כבר להשקיע סדר גודל מחיר שכזה, אז עדיף ללכת על ה465 שמציע את פורמטי הHD החדשים. אולי זה לא נראה לך רלוונטי כרגע, אבל ייתכן ותזדקקי להם בעתיד, אז מה איכפת לך שיהיו זמינים עבורך?! מבחינת ההגברה הם זהים לחלוטין. הדבר היחיד שמשתנה הוא העובדה שב463 יש כניסת USB בחזית ואפשרות חיבור לזוג רמקולים נוספים (מונח טכני: speaker B), בזמן שהפלוס (וזה יחסי כמובן) ב465, הוא שיש לו 4 כניסות HDMI.
לגבי פולק אודיו, הוא לא מציע את רמת הדיוק כמו רמקולים אנגליים לדוגמא, אבל בדומה לחברו האמריקני-קנדי - סרווין ווגה, הם מציעים במה עשירה יותר בשל הצלילים הנמוכים שהם יודעים להפיק.
אני מניח שגם אני הייתי לוקח את הפולק לאחר צימצום האפשרויות כפי שאת עשית ועל אחת כמה וכמה שכבר ציינת בעצמך שהם נשמעו לך יותר טובים מהג'מאו.. כך שהתשובה דיי נתונה מראש, לא?!
לגבי הרסיבר, אני לא יודע מה המחיר שהשגת על ה463, אבל אם כבר להשקיע סדר גודל מחיר שכזה, אז עדיף ללכת על ה465 שמציע את פורמטי הHD החדשים. אולי זה לא נראה לך רלוונטי כרגע, אבל ייתכן ותזדקקי להם בעתיד, אז מה איכפת לך שיהיו זמינים עבורך?! מבחינת ההגברה הם זהים לחלוטין. הדבר היחיד שמשתנה הוא העובדה שב463 יש כניסת USB בחזית ואפשרות חיבור לזוג רמקולים נוספים (מונח טכני: speaker B), בזמן שהפלוס (וזה יחסי כמובן) ב465, הוא שיש לו 4 כניסות HDMI.