הגדרות surround
שלום,
יש לי רמקולים 5.1 של Logitech (דגם X530) שמחוברים למחשב עם כרטיס קול On Board (מחוברים ומקונפגים דרך הדרייבר Soundmax - מוגדר שם 5.1 ובבדיקה שומעים מכל הרמקולים). כשאני רואה סרטים דרך המחשב (בד"כ בפורמט mkv באיכות 720P) אני לא שומע סראונד, וכמעט ולא שומע מהרמקולים האחוריים. האם יש איזשהן הגדרות שיש להגדיר בשביל הsurround או שפשוט כרטיס הקול שיש לי אינו מספיק טוב? במידה וזו הבעיה אשמח לקבל המלצה לכרטיס קול.
תודה
יש לי רמקולים 5.1 של Logitech (דגם X530) שמחוברים למחשב עם כרטיס קול On Board (מחוברים ומקונפגים דרך הדרייבר Soundmax - מוגדר שם 5.1 ובבדיקה שומעים מכל הרמקולים). כשאני רואה סרטים דרך המחשב (בד"כ בפורמט mkv באיכות 720P) אני לא שומע סראונד, וכמעט ולא שומע מהרמקולים האחוריים. האם יש איזשהן הגדרות שיש להגדיר בשביל הsurround או שפשוט כרטיס הקול שיש לי אינו מספיק טוב? במידה וזו הבעיה אשמח לקבל המלצה לכרטיס קול.
תודה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בעייה נוספת בסט הזה - ובכלל במחשב - בד"כ יושבים מאוד קרוב למסך ולרמקולים הקדמיים - ולעומת זאת רחוק מהאחוריים.
אני הנמכתי את הקדמיים והסנטר עד המינימום האפשרי, ואת האחוריים על המקסימום ואז זה היה נשמע סביר
אני הנמכתי את הקדמיים והסנטר עד המינימום האפשרי, ואת האחוריים על המקסימום ואז זה היה נשמע סביר
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
כרטיס הקול שלך בסדר גמור עבור סרטים.
כעיקרון לא מומלץ להתקין codec pack.
הייתי מסיר אותו ומתקין ffdshow מעודכן ו- Haali media splitter.
1. אפשר לדעת עם איזה מקודד אתה מנגן את הסרט בעזרת תוכנה חינמית בשם graphedit. מנגנים את הסרט עם media player ומבצעים ctrl-G ב- graphedit ייפתח חלון אם אפשרות לבחור. במידה ואין אפשרות אז זה בגלל 2:
2. חלק מהנגנים משתמשים במקודדים פנימיים ואז השלב הקודם לא יעבוד
.
3. חובה להגדיר 5.1 בהגדרות רמקולים של Windows.
חזור אלינו אם המקודד או אם עדיין לא הצלחת.
כעיקרון לא מומלץ להתקין codec pack.
הייתי מסיר אותו ומתקין ffdshow מעודכן ו- Haali media splitter.
1. אפשר לדעת עם איזה מקודד אתה מנגן את הסרט בעזרת תוכנה חינמית בשם graphedit. מנגנים את הסרט עם media player ומבצעים ctrl-G ב- graphedit ייפתח חלון אם אפשרות לבחור. במידה ואין אפשרות אז זה בגלל 2:
2. חלק מהנגנים משתמשים במקודדים פנימיים ואז השלב הקודם לא יעבוד
3. חובה להגדיר 5.1 בהגדרות רמקולים של Windows.
חזור אלינו אם המקודד או אם עדיין לא הצלחת.