יש הבדל בחיבור ה PV8\80 למחשב(VGA או HDMI)?
מישהו?
עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי ממש תשובה ברורה, יש כאלה שאומרים שה NR במסך הוא ב VGA ולכן צריך לחבר שם, יש כאלה שאומרים שאם מבטלים את ה OVERSCAN ב HDMI אז שם התמונה טובה יותר ויש כאלה שאומרים שלא אמור להיות שום הבדל בין VGA ל HDMI, מישהו יכול לעזור? אני רוצה לרכוש כבל.
עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי ממש תשובה ברורה, יש כאלה שאומרים שה NR במסך הוא ב VGA ולכן צריך לחבר שם, יש כאלה שאומרים שאם מבטלים את ה OVERSCAN ב HDMI אז שם התמונה טובה יותר ויש כאלה שאומרים שלא אמור להיות שום הבדל בין VGA ל HDMI, מישהו יכול לעזור? אני רוצה לרכוש כבל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
האם הכרטיס שלך מוציא 800 על 600 או 2560 על 1600.
הכל תלוי בהגדרת הרזולוציה מהמחשב.
סרטי 720 תראה ברזולוציה 1280 על 720, אם הכרטיס מסך שלך לא מוציא את הרזולוציה הזו אך משהו דומה, הכרטיס והמסך יהיו מותאמים האפסקייל בהתאם לתמונה. יהיה עיוות קל אל, לא מורגש לעין אבל בכל המקרים לא תקבל תמונה 1 על 1.
סרטי 720 תראה ברזולוציה 1280 על 720, אם הכרטיס מסך שלך לא מוציא את הרזולוציה הזו אך משהו דומה, הכרטיס והמסך יהיו מותאמים האפסקייל בהתאם לתמונה. יהיה עיוות קל אל, לא מורגש לעין אבל בכל המקרים לא תקבל תמונה 1 על 1.
אז איך אני יודע מה עדיף לכרטיס מסך שלי, HDMI או VGA?JEXY כתב:האם הכרטיס שלך מוציא 800 על 600 או 2560 על 1600.
סרטי 720 תראה ברזולוציה 1280 על 720, אם הכרטיס מסך שלך לא מוציא את הרזולוציה הזו אך משהו דומה, הכרטיס והמסך יהיו מותאמים האפסקייל בהתאם לתמונה. יהיה עיוות קל אל, לא מורגש לעין אבל בכל המקרים לא תקבל תמונה 1 על 1....
- kobyb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 763
- נתן תודות: 55 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
VGA מסוגל ותומך ברזולוציית HD בלי שום בעיה. ההבדל היחיד הוא שבחיבור VGA האות מומר מאות דיגיטלי לאנלוגי ובמסך הוא מומר שוב מאנלוגי לדיגיטלי - לא בטוח שתצליח לראות את ההבדל.
אני בחרתי לחבר את המחשב למסך ב HDMI, למרות שהיו לי לא מעט מאבקים עד שסידרתי שהתמונה תימתח על המסך בצורה טובה, מה שבVGA קורה בצורה טבעית.
אני בחרתי לחבר את המחשב למסך ב HDMI, למרות שהיו לי לא מעט מאבקים עד שסידרתי שהתמונה תימתח על המסך בצורה טובה, מה שבVGA קורה בצורה טבעית.
There is no spoon
DVI ל HDMI יהיה עדיף על DVI ל VGA?kobyb כתב:VGA מסוגל ותומך ברזולוציית HD בלי שום בעיה. ההבדל היחיד הוא שבחיבור VGA האות מומר מאות דיגיטלי לאנלוגי ובמסך הוא מומר שוב מאנלוגי לדיגיטלי - לא בטוח שתצליח לראות את ההבדל.
אני בחרתי לחבר את המחשב למסך ב HDMI, למרות שהיו לי לא מעט מאבקים עד שסידרתי שהתמונה תימתח על המסך בצורה טובה, מה שבVGA קורה בצורה טבעית....
מה הכוונה מאבקים? מה צריך לעשות?
- kobyb
- חבר פעיל במיוחד

DVI ל HDMI משאיר את האות דיגיטלי.
DVI ל VGA ממיר את האות הדיגיטלי לאנלוגי.
שוב, לא בטוח שתרגיש בהבדל.
במאבקים התכוונתי שמכיוון שתקן HDMI לא תומך ברזולוציה הטבעית של המסך, הייתי צריך לסדר את התמונה בעזרת ההגדרות של כרטיס המסך כך שהתמונה תמתח על כל המסך, מה שלא קורה בחיבור VGA שכן תומך ברזולוציה הטבעית של המסך.
DVI ל VGA ממיר את האות הדיגיטלי לאנלוגי.
שוב, לא בטוח שתרגיש בהבדל.
במאבקים התכוונתי שמכיוון שתקן HDMI לא תומך ברזולוציה הטבעית של המסך, הייתי צריך לסדר את התמונה בעזרת ההגדרות של כרטיס המסך כך שהתמונה תמתח על כל המסך, מה שלא קורה בחיבור VGA שכן תומך ברזולוציה הטבעית של המסך.
There is no spoon
- kobyb
- חבר פעיל במיוחד

ברור שיש המרות גם כאשר משתמשים ביציאת VGA מכיוון שתכני HD משודרים באות דיגיטלי וממורים לאנלוגי ביציאת VGA ושוב לדיגיטלי במסך.Sharks כתב:אם יש לך בכרטיס המסך יציאת VGA אז תשתמש בה.. הכי טוב..
אין המרות ואין כלום.
(בדרך כלל במחשבים ניידים יש היום VGA)...
- the_lighting
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 425
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
לא נכון, אני משתמש בVGA ורואים מצוייןroei_s כתב:יש לי בכרטיס מסך רק יציאת DVI, מה אתם אומרים?
היו כמה שאמרו שרואים טוב יותר ב HDMI ושב VGA התמונה דהויה ולא חדה......