בס עמוק יותר והדוק יותר בעזרת כבלים...??
-
KOOKE
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2262
באחד מימי השבוע ביקר בביתי חבר הפורום בעניין חשוב...מוסיקה...
כמובן שניצלתי / ניצלנו את ההזדמנות החטופה כדי להציג לו להתרשמות קצרה את מערכת האודיו שלי
למי ששכח או לא ידע נמערכת כוללת:
רמקולים Dali Ikon 6
מגבר משולב Plinius 8200
נגן Audiolab 8000 cde
סך הכל התוצאה ערבה לאוזניי, הצליל מפורט מאד, המיד והמיד היי מופלאים, ווקאל נשמע טוב, ג'אז אינטימי, קלאסי ואפילו רוק כבד כולם נשמעים אחלה. המערכת לא מעייפת ומוסיקלית וניתן לשמוע שעות גם בעוצמה גבוהה..
נו ...אז מה בכל זאת מפריע לי קצת עומק ובשר לתחום התחתון בס קצת יותר עמוק ויותר הדוק היה מתקבל בברכה.
כך התרשם גם חבר הפורום לפי מה שהוא אמר..
השיחה בענייני אודיו התגלגלה ואמרתי ששקלתי להחליף רמקולים כדי להשיג את מה שחסר לי וכמובן סתם בשביל הכיף של השידרוג..
אבל לא ממש בא לי כי אני די מרוצה מהתוצאה כיום וכמובן עניינים שוליים כמו תקציב גם הם מפריעים...
ואז זרק לי החבר ניסית לשנות את כבלי הרמקולים ?? הביע את דעתו שייתכן ובעזרת משחקי כבלים אשיג את מה שחסר לי..
אקדים ואומר שאני מעדת הסקפטיים בעינייני כבלים ומתקשה לקבל ולהאמין שאכן יהיה כזה שינוי בגלל הכבלים...
כרגע הכבלים שישנם אולי לא הכי מותגיים אבל הם להערכתי לא רעים, מנחושת ועבים מאד מאד שסופקו לי עם הרמקולים..
בקיצור תנו כיוון אילו כבלי רמקול בעלויות שפויות יתנו לי את החסר...כדי שלפחות אנסה..
חוץ מזה מזמן לא היה לנו ויכוח כבלים כהלכתו...אז יאללה לשפוך...
כמובן שניצלתי / ניצלנו את ההזדמנות החטופה כדי להציג לו להתרשמות קצרה את מערכת האודיו שלי
למי ששכח או לא ידע נמערכת כוללת:
רמקולים Dali Ikon 6
מגבר משולב Plinius 8200
נגן Audiolab 8000 cde
סך הכל התוצאה ערבה לאוזניי, הצליל מפורט מאד, המיד והמיד היי מופלאים, ווקאל נשמע טוב, ג'אז אינטימי, קלאסי ואפילו רוק כבד כולם נשמעים אחלה. המערכת לא מעייפת ומוסיקלית וניתן לשמוע שעות גם בעוצמה גבוהה..
נו ...אז מה בכל זאת מפריע לי קצת עומק ובשר לתחום התחתון בס קצת יותר עמוק ויותר הדוק היה מתקבל בברכה.
כך התרשם גם חבר הפורום לפי מה שהוא אמר..
השיחה בענייני אודיו התגלגלה ואמרתי ששקלתי להחליף רמקולים כדי להשיג את מה שחסר לי וכמובן סתם בשביל הכיף של השידרוג..
אבל לא ממש בא לי כי אני די מרוצה מהתוצאה כיום וכמובן עניינים שוליים כמו תקציב גם הם מפריעים...
ואז זרק לי החבר ניסית לשנות את כבלי הרמקולים ?? הביע את דעתו שייתכן ובעזרת משחקי כבלים אשיג את מה שחסר לי..
אקדים ואומר שאני מעדת הסקפטיים בעינייני כבלים ומתקשה לקבל ולהאמין שאכן יהיה כזה שינוי בגלל הכבלים...
כרגע הכבלים שישנם אולי לא הכי מותגיים אבל הם להערכתי לא רעים, מנחושת ועבים מאד מאד שסופקו לי עם הרמקולים..
בקיצור תנו כיוון אילו כבלי רמקול בעלויות שפויות יתנו לי את החסר...כדי שלפחות אנסה..
חוץ מזה מזמן לא היה לנו ויכוח כבלים כהלכתו...אז יאללה לשפוך...
- FOXY
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1043
מלבד כבלי הרמקולים נסה גם אינטרקונקטורים ומקור אחר.
אך כמובן יש גבול לרמקול מבחינת יכולת באס.
אך כמובן יש גבול לרמקול מבחינת יכולת באס.
- avilior
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
לע"ד הישועה תגיע מהחלפת רכיבים אחרים במערכת.
רעיון שדרוג הרמקול נשמע טוב יותר
רעיון שדרוג הרמקול נשמע טוב יותר
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
בחירת מיקום הרמקולים, מיקום עמדת ההאזנה וטיפול אקוסטי לחדר יתרמו יותר מאשר כבלים.
מאידך, גם כבלים יכולים לתרום, אם כי לא בהכרח הם ידגישו את הבסים במידה שאתה רוצה.
מאידך, גם כבלים יכולים לתרום, אם כי לא בהכרח הם ידגישו את הבסים במידה שאתה רוצה.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
סוג הכבלים ישנה את גוון הצליל שמופק מהרמקולים. בכבלים איכותיים יותר , הפירוט יהיה גדול ומדוייק יותר. זה נכון גם לכבלי הרמקולים וגם לחיבורים האנלוגיים(אינטרקונקטים) בין הרכיבים.
אתה צריך להתאים את הכבלים להרכב המערכת שברשותך. לצורך זה אין ברירה אלא לנסות כבלים שונים ולבחור את המתאים ביותר.
אתה צריך להתאים את הכבלים להרכב המערכת שברשותך. לצורך זה אין ברירה אלא לנסות כבלים שונים ולבחור את המתאים ביותר.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

כבלים בהחלט משנים, אבל בחירת נקודת ההאזנה, בחירת מיקום הרמקולים וטיפול אקוסטי משנים הרבה יותר.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- liorms
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1290
לעניות דעתי:
1. בס יותר עמוק יתקבל רק עם יחידת דרייבר שונה -> שדרוג \ או מיקום הרמקולים בצורה שונה.
2. בס יותר "הדוק" יתקבל עם מגבר יותר "בריא" \ מיקום רמקולים בצורה שונה -> לפליניוס יש הרבה כוח קשה להאמין שזו הבעיה.
=>
נסה לשחק עם מיקום הרמקולים בחדר ואם לא ילך תבדוק IKON 8 ו\או MENTOR 8...
ליאור.
1. בס יותר עמוק יתקבל רק עם יחידת דרייבר שונה -> שדרוג \ או מיקום הרמקולים בצורה שונה.
2. בס יותר "הדוק" יתקבל עם מגבר יותר "בריא" \ מיקום רמקולים בצורה שונה -> לפליניוס יש הרבה כוח קשה להאמין שזו הבעיה.
=>
נסה לשחק עם מיקום הרמקולים בחדר ואם לא ילך תבדוק IKON 8 ו\או MENTOR 8...
ליאור.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

למיקום נקודת ההאזנה יש חשיבות גבוהה יותר מאשר למיקום הרמקולים, אם כי גם למיקום הרמקולים ולטיפול אקוסטי יש חשיבות רבה.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
KOOKE
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2262
תודה למשיבים.
אין לי כוונה ורצון לשנות מיקום רמקולים או נקודת ישיבה, אין לי כוונה להשקיע באקוסטיקה, אין לי כוונה להחליף רמקולים..
רק רוצה לנסות כבלי רמקול...יש הצעות ספציפיות ?? שמות מוצרים ויצרנים ??
אין לי כוונה ורצון לשנות מיקום רמקולים או נקודת ישיבה, אין לי כוונה להשקיע באקוסטיקה, אין לי כוונה להחליף רמקולים..
רק רוצה לנסות כבלי רמקול...יש הצעות ספציפיות ?? שמות מוצרים ויצרנים ??
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

רצונך כבודך.
רק הבא בחשבון אפשרות שהכיוון בו בחרת יתבטא בהשקעת יותר כסף, עם תוצאות פחותות מהאפשרויות האחרות.
רוצה לנסות כבלים? בבקשה.
אני משתמש בכבלי רמקול אלה:
http://www.arama-audio.com/sg_product~000269~2~5.htm
יש זולים יותר ויש יקרים יותר.
אם הכבלים חדשים לחלוטין, מומלץ להריץ אותם למשך 100 שעות לפחות, בטרם מבחן ההאזנה.
רק הבא בחשבון אפשרות שהכיוון בו בחרת יתבטא בהשקעת יותר כסף, עם תוצאות פחותות מהאפשרויות האחרות.
רוצה לנסות כבלים? בבקשה.
אני משתמש בכבלי רמקול אלה:
http://www.arama-audio.com/sg_product~000269~2~5.htm
יש זולים יותר ויש יקרים יותר.
אם הכבלים חדשים לחלוטין, מומלץ להריץ אותם למשך 100 שעות לפחות, בטרם מבחן ההאזנה.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
רק שתדע שטיפול אקוסטי זה לא אומר בהכרח להדביק תבניות ביצים על הקיר או לבנות תקרה אקוסטית...KOOKE כתב:תודה למשיבים.
רק רוצה לנסות כבלי רמקול...יש הצעות ספציפיות ?? שמות מוצרים ויצרנים ??...
לפעמים מדובר באביזרי רהוט רגילים שיכולים לתרום לאקוסטיקה כמו שטיח, תמונה ללא זכוכית, וילון, רהוט מעץ וכו'.
ארז
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אכן, גם עציצים גדולים.ארז_וחני כתב:רק שתדע שטיפול אקוסטי זה לא אומר בהכרח להדביק תבניות ביצים על הקיר או לבנות תקרה אקוסטית...KOOKE כתב:תודה למשיבים.
רק רוצה לנסות כבלי רמקול...יש הצעות ספציפיות ?? שמות מוצרים ויצרנים ??...
לפעמים מדובר באביזרי רהוט רגילים שיכולים לתרום לאקוסטיקה כמו שטיח, תמונה ללא זכוכית, וילון, רהוט מעץ וכו'.
ארז...
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
Joshua_G , למה השקעת אלפי שקלים בכבלים אם השפעתם הסופית כל כך קטנה?
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

לא אמרתי שהשפעתם קטנה באופן מוחלט, אמרתי שהשפעתם קטנה ביחס לדברים אחרים, כמו מיקום וטיפול אקוסטי.
בחירת כבלים זה השלב האחרון, "הכוונון העדין", המתבצע לאחר שהדברים המשמעותיים יותר טופלו.
עדיין, לאותו "כוונון עדין" יכולה להיות תרומה משמעותית לאיכות הצליל הסופי.
זה בגדול.
כאשר מדובר בשיפור הבאסים, מה שתורם יותר מכל זה המיקום – מיקום הרמקולים, נקודת ההאזנה והמערכת.
התרומה השנייה בחשיבותה מתקבלת מטיפול אקוסטי.
לכבלי הרמקולים השפעה ברמת חשיבות שלישית.
כל זה לגבי רמקולים נתונים ומגבר נתון.
עדיין, פעמים רבות, למיקום נכון יש השפעה גדולה יותר על איכות הצליל מאשר החלפת מגבר.
בחירת כבלים זה השלב האחרון, "הכוונון העדין", המתבצע לאחר שהדברים המשמעותיים יותר טופלו.
עדיין, לאותו "כוונון עדין" יכולה להיות תרומה משמעותית לאיכות הצליל הסופי.
זה בגדול.
כאשר מדובר בשיפור הבאסים, מה שתורם יותר מכל זה המיקום – מיקום הרמקולים, נקודת ההאזנה והמערכת.
התרומה השנייה בחשיבותה מתקבלת מטיפול אקוסטי.
לכבלי הרמקולים השפעה ברמת חשיבות שלישית.
כל זה לגבי רמקולים נתונים ומגבר נתון.
עדיין, פעמים רבות, למיקום נכון יש השפעה גדולה יותר על איכות הצליל מאשר החלפת מגבר.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא