זקוק להמלצה - קניית מחשב המיועד להיות מדיה סנטר.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
itaysela פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני רוצה לבנות מערכת מחשב עבור קולנוע ביתי אבל שישמש אותי גם כעמדת מחשב רגילה

דרישה: הכרטיס הגרפי יהיה בעל יציאת HDMI לחיבור לטלביזית LCD ותמיכה ב- High definition.

שאלה: האם ניתן יהיה לחבר את היציאות לטלביזיה ולמוניטור המחשב ולהפעיל את שניהם בעת ובעונה אחת?

שאלה: כמה זיכרון צריך האם ניתן להסתפק ב-2 גיגה או חייבים 4 גיגה?

נתקלתי ב- Motherboard של גיגבייט מסוג GIGABYTE GA-73PVM-S2H עליו יש onboard כרטיס גרפי עם יציאת HDMI והוא מיועד לעבודה עם טלביזיה ב- HD. האם משהו מכיר את הכרטיס הזה? האם יש היום כרטיסים דומים ברמה גבוהה יותר? אם כן מה ההבדל?

על איזה מעבד אתם ממליצים שיעשה את העבודה כמו שצריך ( תמיכה ב- High definition) וגם לא יעלה יותר מדי?

אני מתכוון לעבוד עם לינוקס האם למישהו יש ניסיון עם לינוקס ועבודה אל מול High definition? האם זה מומלץ יותר מעבודה מול Windows?

תודה רבה ! :lol:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

מה זה "עמדת מחשב רגילה"? מהם השימושים של המחשב הזה?
שני מסכים בו"ז: כן.
2/4 ג'יגה-בייט: תלוי מהם השימושים של המחשב שלך. בד"כ 2 ג'יגה מספיקים בהחלט.
ה-73PVM של Gigabyte, למרות שאין בעייה עם החיבור שלו ותמיכה ב-HD, קצת מיושן ואני לא כל כך ממליץ עליו. עדיף ללכת על החדשים יותר מבוססי אנוידיה 9300/9400.
מעבד: E5200 יתמודד עם רוב רובם של תכני ה-HD, אבל E7400 יותר חזק ומומלץ. לא יעלה יותר מדי? למה הכוונה? לא ציינת תקציב...
לגבי לינוקס - מערכת הפעלה מצויינת ואין בעייה של תמיכה ב-HD, אולם קח בחשבון שהתקנה שלו דורשת הרבה סבלנות וחוש טכנולוגי גבוה.
מפרטים 2 או 3 בשרשור המפרטים המומלצים בראש הפורום יכולים בהחלט להתאים לך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

itaysela פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

היי תודה רבה על התגובה !
יש לי עוד מספר שאלות:

1. אני מתכנן לקנות קופסה גדולה רגילה של מחשב, לא של מדיה סנטר. אם כך, האם ההספק של המעבד עדיין חייב להיות 65 וואט? מה הייתרונות והחסרונות של הספק גדול יותר?

2. האם אפשר שהטלביזיה ( ביציאת ה- HDMI) והמוניטור ( ביציאת ה-DVI) יעבדו בעת ובעונה אחת – במחשב שיש לי כעת אני צריך לעשות switching בניהם ואי אפשר להפעיל את שניהם בעת ובעונה אחת.

3. היכן מקום אמין שכדאי לתת לו להתקין את המחשב? האם אפשר לסמוך על איבורי?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

1. יתרון - אפשרות להתקין מעבד חזק יותר. חסרון - חשבון חשמל קצת יותר גבוה...
2. זה אפשרי, עם 2 אפשרויות - האחת, לעבוד ב-Extended View, ואז הם לא מציגים את אותו תוכן אלא אחד הוא המשך הדסקטופ של השני. ניתן להגדיר בתוכנת המדיה סנטר בה תשתמש באיזה מסך היא תעלה ותנגן את התכנים שלה. השנייה, ב-Clone Mode, שבה שני המסכים מציגים את אותה תמונה, אבל המגבלה היא שהם חייבים להיות באותה רזולוציה, וזה בד"כ מצב לא אידאלי כי לכל מסך יש רזולוציה ויחס גובה אורך שונה. אפשר לפתור את זה ע"י הגדרה שברגע שתוכנת המדיה סנטר עולה היא משנה את הרזולוציה לזו שטובה יותר למסך הגדול שלך (הטלוויזיה).
3. אייבורי יודעים להרכיב מחשבים... פשוט תתעקש על המפרט שאתה סגור עליו, תסכים להמתין יותר זמן שחלקים חסרים יגיעו, ואל תיתן להם לדחוף לך חלקים אחרים, בעיקר של MSI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”