עזרה בצריבת DVD [קובץ ISO]
שלום רבותיי המומחים,
הורדתי במיול קובץ דיסק [ISO] שהתיימר להיות, קובץ דיסק DVD שלם, על כל תוספותיו, תפריטיו, תרגומיו וכיו"ב [במקרה זה הארי פוטר 4].
גודל הקובץ 3.8 ג'יגה.
ברם, לתסכולי הרב, ועל אף שהשחתתי שלושה [!!!] תקליטורי DVD, לא עלה בידי לצרוב נכון ולצפות בתוצרת המוגמרת. ניסיתי את האופציות הבאות:
1. לחלץ את הקבצים מקובץ ה-ISO באמצעות WINRAR, ולצרבם בעזרת NERO כקובץ DATA. - לא הצליח לנגן.
2. לצרוב את הקובץ ה- ISO כמות שהוא כקובץ DATA באמצעות הנרו. - לא הצליח.
3. לפתוח את קובץ ה-ISO באמצעות ה-NERO, ולתת לו לחלץ בעצמו את הקבצים מקובץ ה-ISO ולצרוב אותם על התקליטור כראות עיניו.
כל שלוש האופציות הובילו אותי למפח נפש - התקליטור לא נוגן [יצוין - הקבצים נמצאים בתקליטור כפי שראיתי אותם בתקיית ה-ISO לפני הצריבה, והם כוללים קבצים ותיקיות שלא הצלחתי לנגן אותם גם לא על המחשב, כמעט כולם בסיומת BIG - מה זה בכלל?]
הנסיון האמור הוביל אותי לסדרת שאלות שאשמח אם יוכל מישהו להאיר את עיניי בהן:
1. כללית - האם יש דבר כזה לצרוב בכלל [לא באמצעות שכפול/העתקה] תקליטור DVD שלם כמות שהוא, על תפריטיו, תוספותיו תרגמיו וכיו"ב.
2. שאלה נוספת כלללית הקשורה לקודמת - מדוע אין למצוא ברשת קבצים לצריבת DVD שלם, היום כשצורבי הDVD נפוצים?
3. ספציפית - הקובץ שלי פגום? [אני לא רוצה להאמין שכן], אם כן - יש דרך לגלות?
אני אודה מאוד על הרחבה בנושא זה של צריבת DVD שלא על ידי קריעת סרט בפורמט DVIX או XVID מתקליטור קיים.
המון תודה על הסבלנות.
הורדתי במיול קובץ דיסק [ISO] שהתיימר להיות, קובץ דיסק DVD שלם, על כל תוספותיו, תפריטיו, תרגומיו וכיו"ב [במקרה זה הארי פוטר 4].
גודל הקובץ 3.8 ג'יגה.
ברם, לתסכולי הרב, ועל אף שהשחתתי שלושה [!!!] תקליטורי DVD, לא עלה בידי לצרוב נכון ולצפות בתוצרת המוגמרת. ניסיתי את האופציות הבאות:
1. לחלץ את הקבצים מקובץ ה-ISO באמצעות WINRAR, ולצרבם בעזרת NERO כקובץ DATA. - לא הצליח לנגן.
2. לצרוב את הקובץ ה- ISO כמות שהוא כקובץ DATA באמצעות הנרו. - לא הצליח.
3. לפתוח את קובץ ה-ISO באמצעות ה-NERO, ולתת לו לחלץ בעצמו את הקבצים מקובץ ה-ISO ולצרוב אותם על התקליטור כראות עיניו.
כל שלוש האופציות הובילו אותי למפח נפש - התקליטור לא נוגן [יצוין - הקבצים נמצאים בתקליטור כפי שראיתי אותם בתקיית ה-ISO לפני הצריבה, והם כוללים קבצים ותיקיות שלא הצלחתי לנגן אותם גם לא על המחשב, כמעט כולם בסיומת BIG - מה זה בכלל?]
הנסיון האמור הוביל אותי לסדרת שאלות שאשמח אם יוכל מישהו להאיר את עיניי בהן:
1. כללית - האם יש דבר כזה לצרוב בכלל [לא באמצעות שכפול/העתקה] תקליטור DVD שלם כמות שהוא, על תפריטיו, תוספותיו תרגמיו וכיו"ב.
2. שאלה נוספת כלללית הקשורה לקודמת - מדוע אין למצוא ברשת קבצים לצריבת DVD שלם, היום כשצורבי הDVD נפוצים?
אני אודה מאוד על הרחבה בנושא זה של צריבת DVD שלא על ידי קריעת סרט בפורמט DVIX או XVID מתקליטור קיים.
המון תודה על הסבלנות.
צריבת קבצי ISO
היי
קבצי ISO צריך לצרוב באמצעות האופציה BURN IMAGE FILE ב-NERO.
לקובץ DVD יש מבנה ספריות קבוע כאשר ישנם קבצים עם סיומת VOB שניתן להפעיל ידנית עם נגן מדיה (BSPLAYER פותח אותם בוודאות).
לא ידוע לי על פורמט וידאו שמשתמש בסיומות BIG - לפי fileext.com
צריבת DVD שלם אפשרית הן בהעתקה והן ביצירת קובץ IMAG מסוג ISO או BIN שמכיל הוראות צריבה לדיסק כולל מבנה תיקיות ומידע נוסף חוץ מה-DATA עצמו.
נרו יכול ליצור קיבצי IMAGE עם הפורמט שלו סיומת NRG לצורך כך כשצובים משהו יש לבחור במקום הצורב הרגיל את ה-IMAGE WRITER)
קבצי ISO צריך לצרוב באמצעות האופציה BURN IMAGE FILE ב-NERO.
לקובץ DVD יש מבנה ספריות קבוע כאשר ישנם קבצים עם סיומת VOB שניתן להפעיל ידנית עם נגן מדיה (BSPLAYER פותח אותם בוודאות).
לא ידוע לי על פורמט וידאו שמשתמש בסיומות BIG - לפי fileext.com
צריבת DVD שלם אפשרית הן בהעתקה והן ביצירת קובץ IMAG מסוג ISO או BIN שמכיל הוראות צריבה לדיסק כולל מבנה תיקיות ומידע נוסף חוץ מה-DATA עצמו.
נרו יכול ליצור קיבצי IMAGE עם הפורמט שלו סיומת NRG לצורך כך כשצובים משהו יש לבחור במקום הצורב הרגיל את ה-IMAGE WRITER)
ראשית המון תודה
שנית,
כך עשיתי באופציה 3 שכתבתי לעיל, ניסיתי לצרוב כ-IMAGE. הצריבה הסתיימה והתקליטור לא נוגן.
מה עוד ניתן לעשות?
כך עשיתי באופציה 3 שכתבתי לעיל, ניסיתי לצרוב כ-IMAGE. הצריבה הסתיימה והתקליטור לא נוגן.
מה עוד ניתן לעשות?
1. כן,ה-ISO עצמו הוא שכפול/עותק של המקורbiv כתב:
...
2. יש בשפע
3. יכול להיות,כדי לבדוק יש צורך להשתמש בכונן וירטואלי (DAEMON,ALCOHOL 120%),עם נפתח לך חלון כאילו שהכנסתה סרט DVD בכונן פיזי,זה סימן שה-IMG תקין,אז תעבור להסבר של davidez2,הוא הסביר יפה איך צורבים IMG ב-NERO,אם המבנה של ה-IMG זה לא 2 ספריות כגון
AUDIO_TS ו-VIDEO_TS אז תיסמן את את הקובץ ותלחץ על כפתור DELETE
בלי קשר לאמונה,קורה לא פעם שאתה מקבל לא מה שהזמנתה
1. מישהו מכיר בכל זאת קבצי BIG? אולי יש צורך לבצע המרה כלשהי?
2. התכנה לכונן וירטואלי, זללנית במקום?
3. במקרה שלי יש רשימת קבצים וספריית DATA אחת. מה זה אומר? תקין?
4. למה איני מוצא קובץ להורדה - DVD שלם? איך אני אמור לחפש [במיול]? ואיפה אני טועה?
שוב המון תודה למביני העניין שאף טורחים וכותבים.
אגב, OCSI חזרה לעולם אינה מיותרת, כי לכל אחד הניואנסים שלו.
שוב תודה
2. התכנה לכונן וירטואלי, זללנית במקום?
3. במקרה שלי יש רשימת קבצים וספריית DATA אחת. מה זה אומר? תקין?
4. למה איני מוצא קובץ להורדה - DVD שלם? איך אני אמור לחפש [במיול]? ואיפה אני טועה?
שוב המון תודה למביני העניין שאף טורחים וכותבים.
אגב, OCSI חזרה לעולם אינה מיותרת, כי לכל אחד הניואנסים שלו.
שוב תודה
תשובות
1. אני לא
2. ממש לא,תקרא עליהם:
http://www.daemon-tools.cc/dtcc/announcements.php
http://www.alcohol-soft.com/
3.חשוד ביותר,לפי דעתי לא תקין
4. #@%#$##@#%%$# (מצונזר
),זה לא הפורום הנכון לשאלות האלו.
בהצלחה,
2. ממש לא,תקרא עליהם:
http://www.daemon-tools.cc/dtcc/announcements.php
http://www.alcohol-soft.com/
3.חשוד ביותר,לפי דעתי לא תקין
4. #@%#$##@#%%$# (מצונזר
בהצלחה,
נערך לאחרונה על ידי ocsi ב 15/01/2006 13:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
לשלתך
אני לא יודע מה המדיניות פה לגבי EMULE אז לא נכנס יותר מידי לזה
1. קבצים עם סיומת BIG היו בכמה משחקים של חברת EA - הם לא קשורים ל-DVD בכלל.
2. התוכנות הללו הן קטנות מאוד אבל ביצועי קריאה מכונן וירטואלי כמובן יהיו פחות טובים וישפיעו על ביצועי המחשב בכלל עקב הקריאה המרובה מהדיסק.
3. אם מבנה הספריות לא נכון והקבצים לא נכונים אז יש רק מסקנה אחת - הורדת זיוף.
4. בחיפוש אחר גרסאות FULLDVD תן לגודל להדריך אותך - סרט כזה ישקול בסביבות 3 ג'יגה ולא 700 מגה כמו קובץ DIVX
אני לא מוצא ממש טעם להוריד FULLDVD אבל זה כבר שאלה אחרת.
2. התוכנות הללו הן קטנות מאוד אבל ביצועי קריאה מכונן וירטואלי כמובן יהיו פחות טובים וישפיעו על ביצועי המחשב בכלל עקב הקריאה המרובה מהדיסק.
4. בחיפוש אחר גרסאות FULLDVD תן לגודל להדריך אותך - סרט כזה ישקול בסביבות 3 ג'יגה ולא 700 מגה כמו קובץ DIVX
אני לא מוצא ממש טעם להוריד FULLDVD אבל זה כבר שאלה אחרת.
Re: לשלתך
קצת פיספסתה...davidez2 כתב:
...
1. EA SPORTS BIG זה שם של LABEL,לא של שום קובץ
2. התכוונתה יותר טובים
Disc image at around 200 times faster than that of a conventional CD-ROM drive
ועוד כל מינה יתרונות,אבל על תשכח הצענו לו להשתמש בכונן וירטואלי כדי לבדוק שה-IMAGE תקין,ולא כדי לראות דרכו כל הזמן
3.פחות או יותר
4.לא בטוח,לא פעם מחלקים אותם ל2-4 חלקים,או שדוחסים אותו פעם או פעמיים....
תקנו אותי אם אני טועה, אבל DVDRIP לוכד וקורע רק את הסרט-וידאו באיכות הDVD. אבל אם התקליטור ניחן בפסקול דולבי דיגיטל או DTS או בשפות נוספות, לא יעזור לי ה-DVDRIP. לכן רציתי DVD שלם. כדי להנות גם מפסהקול המקורי ב-DD.
חוץ מזה יש חן מיוחד בתפריטים ובתוספות.
davidez2 - הקובץ שהורתי שקל 3.8 ג"ב. יש זיופים בגדלים כאלו? למה שמישהו יטרח להעלות כזו מפלצת אם זה זיוף? [אני תמים מדי?]
davidez2 - הקובץ שהורתי שקל 3.8 ג"ב. יש זיופים בגדלים כאלו? למה שמישהו יטרח להעלות כזו מפלצת אם זה זיוף? [אני תמים מדי?]
בקשר לחלק ראשון אתה טועה,אבל לא נורא כך מתחיליםbiv כתב:תקנו אותי אם אני טועה, אבל DVDRIP לוכד וקורע רק את הסרט-וידאו באיכות הDVD. אבל אם התקליטור ניחן בפסקול דולבי דיגיטל או DTS או בשפות נוספות, לא יעזור לי ה-DVDRIP. לכן רציתי DVD שלם. כדי להנות גם מפסהקול המקורי ב-DD.
davidez2 - הקובץ שהורתי שקל 3.8 ג"ב. יש זיופים בגדלים כאלו? למה שמישהו יטרח להעלות כזו מפלצת אם זה זיוף? [אני תמים מדי?]...
http://www.videohelp.com
פה תוכל ללמוד לעומק על כל מה שקשור ל-DVDRIP ועוד המון דברים אחרים שלא יודעתה.
על תבנה יותר מדי שתיקבל גירסה עם כל התוספות/פסקולים אלו הדברים הראשונים שמורידים מהמקור כדי שיכנס לדיסק רגיל.
בינתיים תמים,אבל עם הזמן תבין מה הכוונה לקובץ לא נכון
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

biv,
1. קיימים DVDRIP עם פסקול AC3 5.1
2. קיימים זיופים בכל הגדלים, יש אפילו חברות אשר ממומנות על ידי חברות התקליטים בשביל שיפיצו תוכן כזה (בשביל שתתייאש להוריד זיופים ותתחיל לקנות).
1. קיימים DVDRIP עם פסקול AC3 5.1
2. קיימים זיופים בכל הגדלים, יש אפילו חברות אשר ממומנות על ידי חברות התקליטים בשביל שיפיצו תוכן כזה (בשביל שתתייאש להוריד זיופים ותתחיל לקנות).
Re: לשלתך
לפי האתר filext.com במשחקים האלה היו קבציםפ עם סיומת BIG כך שלא פיספסתיocsi כתב:קצת פיספסתה...davidez2 כתב:
...
1. EA SPORTS BIG זה שם של LABEL,לא של שום קובץ
2. התכוונתה יותר טובים![]()
Disc image at around 200 times faster than that of a conventional CD-ROM drive
ועוד כל מינה יתרונות,אבל על תשכח הצענו לו להשתמש בכונן וירטואלי כדי לבדוק שה-IMAGE תקין,ולא כדי לראות דרכו כל הזמן
3.פחות או יותר
4.לא בטוח,לא פעם מחלקים אותם ל2-4 חלקים,או שדוחסים אותו פעם או פעמיים.......
לגבי ביצועים - נכון שזמן הגישה לדיסק קשיח הוא יותר טוב מאשר ל-CD אבל בטח לא פי 200 ובהתחשב בעומס שזה יוצר על המחשב לעומת קריאה מ-CD שמחובר בכבל נפרד מהדיסק הקשיח... אבל זה לא עקרוני.
קובץ IMAGE לא ניתן לכיווץ במידה גדולה (קיווץ LOSELESS)
לגבי זיופים - היות והחמור עובד לפי תגמול על העלאה הדרך הקלה להשיג ID גבוה היא לשתף קובץ שכולם ירצו להוריד גם אם זה לא הקובץ האמיתי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

davidez2,

FULL SEEK TIME ממוצע של HD הוא 6-10 מ"ס.
FULL SEEK TIME ממוצע של CDROM הוא 140-190 מ"ס.
לא פי 200, אבל הפרש די גבוה.
קובץ IMAGE בוודאי שניתן לכיווץ.
קח דיסק עם קבצי TXT, תעשה לו IMAGE ותנסה לכווץ את ה IMAGE, תראה איזה יופי זה מתכווץ.
למה, ה HD לא מחובר בכבל נפרדכיון שזמן הגישה לדיסק קשיח הוא יותר טוב מאשר ל-CD אבל בטח לא פי 200 ובהתחשב בעומס שזה יוצר על המחשב לעומת קריאה מ-CD שמחובר בכבל נפרד מהדיסק הקשיח....
FULL SEEK TIME ממוצע של HD הוא 6-10 מ"ס.
FULL SEEK TIME ממוצע של CDROM הוא 140-190 מ"ס.
לא פי 200, אבל הפרש די גבוה.
קובץ IMAGE בוודאי שניתן לכיווץ.
קח דיסק עם קבצי TXT, תעשה לו IMAGE ותנסה לכווץ את ה IMAGE, תראה איזה יופי זה מתכווץ.