שמתי לב שמידי פעם עולה פה השאלה לגביי החלפת הדיסק קשיח של ה PS3.
החלטתי לכתוב מדריך פשוט וקצר לביצוע התהליך, כולל הסבר לגבי גיבוי המידע הקיים ב-PS3.
[b]המצרכים:[/b]
1. PS3
2. מחשב עם חיבור USB ודיסק קשיח עם מקום פנוי בהתאם לכמות החומר ב PS3
3. דיסק קשיח חדש 2.5" ההמלצה שלי היא סדרת ה-PASSPORT של WD, אמנם הם יקרים קצת אבל מרוויחים את המארז לשימוש חוזר (ראו בהמשך)
4. מברג פיליפס (ראש קטן)
5. סבלנות
[b]התהליך:[/b]
1. קניית דיסק קשיח נייד כזה: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=717735 (אני קניתי את ה-250GB) יש לבדוק (גוגל) שהדיסק המוכל בפנים הוא SATA (כל החדשים הם כאלה)
2. חברו את הדיסק הנייד ל PS3 דרך חיבור USB
3. גבו את כל התוכן של ה PS3 אל הדיסק הנייד החדש לינק לוידאו
4. חברו את הדיסק הנייד לPC דרך חיבור USB
5. העבירו את הגיבוי למחשב, הגיבוי ימצא בתיקייה PS3\EXPORT\BACKUP
6. הוציאו את הדיסק החדש מהקופסה: לינק לוידאו
7. החליפו את הדיסק בPS3 לינק לוידאו
7. החליפו את הדיסק בPS3 https://www.youtube.com/watch?v=04eSR6ZeC3Q">לינק לוידאו
7. החליפו את הדיסק בPS3 http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm
10. העתיקו מהמחשב (צעד 5 למעלה) לדיסק הישן את הגיבוי של ה PS3
11. חברו את הדיסק הישן לPS3 דרך חיבור USB
12. בצעו שיחזור של המידע (בדומה ל-3 למעלה)
לא לשכוח לוודא שהדיסק הוא 5400RPM ולא 7200RPM - לא מומלץ ע"י סוני 7200 (מתחמם יותר ולא נותן כלום מבחינת ביצועים).
בנוסף, אתה ממליץ לרכוש את ה WD PASSPORT שתיאורטית זו המלצה נבונה, אבל בפועל אני ל אמכיר שום דרך לוודא במאת האחוזים שהדיסק הקשיח שבפנים הוא SATA. ז"א יש פה הימור וזו בעייה.
WD יכולה לשים בפנים איזה דיסק שבא לה - לא מצויין בשום מקום (לא באתר יצרן ולא על המוצר) איזה דיסק קשיח יש בפנים, ככה שזה שהבחור קיבל SATA לא מחייב ב 100 אחוז שגם אתה תקבל. בו נניח של WD יש מלאי תקוע של IDE ווהיא מחליטה להשתמש בו ב WD PASSPORT, בהחלט יש סיכוי כזה או אחר שתפתח ותגלה בפנים IDE.
למרות שרב הסיכויים שיש בפנים SATA - אין לכך שום עירבון מלא ואין שום דרך לוודא מראש בלי לפתוח (ואז זה כמובן מאוחר מידיי). שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
אני מאמין שהם מוכרים מוצר מסויים עם סיסק מסויים ולא יכולים לעשות ככל העולה על רוחם,
כמובן שאני לא אקנה בעיניים עצומות אני גם רוצה לודא שמדובר ב-5400 RP,
אני פשוט יסתכל על הקופסא טוב טוב לפני,
sagioto כתב:אני מאמין שהם מוכרים מוצר מסויים עם סיסק מסויים ולא יכולים לעשות ככל העולה על רוחם,
...
למה לא? אפא רשום שיש שם דיסק SATA? למה הם לא יכולים לשים איזה דיסק שבא להם אם הם לא מציינים מראש מה אתה מקבל? הרי המוצר הוא "דיסק קשיח חיצוני בחיבור USB" ולא "דיסק קשיח חיצוני SATA בחיבור USB". אתה נאיבי אם אתה חושב שחברות לא עשות שינויי במוצרים ככל העולה על רוחם ולפי מה שנוח להם כל עוד הן מכוסות - ופה בדיוק המקרה הקלאסי, אף אחד לא התחייב לך לאיזה דיסק קשיח תקבל בפנים (זה לא מצויין לא באתר החברה ולא על המותר עצמו - הם מכוסים לחלוטין).
בקיצור,רב הסיוכים שזה SATA, אף אחד לא יכול להתחייב לזה ולכן יש מידה מסוימת של הימור - רצוי שזה יובן מראש.
לגבי ה 500 אני מתחייב לך שזה SATA כי לא יוצר מעולם נפח שכזה ב IDE (אלא אם כן WD ייצרו במיוחד IDE לדיסק החיצוני הזה וזה בהחלט לא נשמע סביר בעליל) - ככה שהסיכוי לקבל SATA בנפח הזה הוא כמעט וודאי.
לגבי אייבורי - נו באמת, תחפש ברשת דיונים עליהם ותבין.
1. אם אני משתמש הדיסק שמפורמט לFAT32 רבל יש עליו מידע, ויש עדיין מספיק מקום בשביל הגיבוי, המידע ששמור עליו כרגע לא ייפגע נכון? הPS3 פשוט תשים את הגיבוי בתיקיה?
2. לגבי יוזרים, סיסמאות, אי מיילים ושיוך אשראי, אם אני עושה גובי מלא הכל ישמר או שאני אצטרך להרשם מחדש? ולזכור את הסיסמאות? מה בנוגע לאקטבציה של המערכת?
חיפוש בגוגל לגביי דגם ספציפי (מספר הדגם של WD) יתן תשובה לגביי לגבי IDE או SATA (כך אני בדקתי) זה לא במקרה....
לגביי השאלות של sagioto
1) הגיבוי של ה PS3 נוצר בתיקיה PS3 על הדיסק, הPS3 אינו מפרמט\מוחק את התוכן הקיים.
2) למיטב זיכרוני כל הנתונים נשמרים בזמן הגיבוי, אין צורך באקטיבציה\רישום מחדש.
1. אם אני משתמש הדיסק שמפורמט לFAT32 רבל יש עליו מידע, ויש עדיין מספיק מקום בשביל הגיבוי, המידע ששמור עליו כרגע לא ייפגע נכון? הPS3 פשוט תשים את הגיבוי בתיקיה?
כבר ענו לך - המידע לא יפגע.
2. לגבי יוזרים, סיסמאות, אי מיילים ושיוך אשראי, אם אני עושה גובי מלא הכל ישמר או שאני אצטרך להרשם מחדש? ולזכור את הסיסמאות? מה בנוגע לאקטבציה של המערכת?
כל זה נשמר בשרתים של סוני - אין שום צורך בהרשמה מחדש (סיסמאות כמובן לא - זה תצטרך להקליד מחדש).
כל זמן שהדיסק הקשיח נכנס פיזית, הכל בסדר.
אני חושב שבנפחים גדול מ640 גיגה הדיסקים עבים יותר, ואז תהיה בעיה.
חוץ מזה, יש שמועות על זה שגרסה 3.56 דופקת את האפשרות הזאת בכל הקונסולות עם NAND בנפח 16 מגה (שזה כל הסלים וחלק ניכר מהשמנות) - תבדוק את העניין לפני שאתה מתחיל, אולי צריך לחכות קצת לאיזה פאץ' מסוני - זה כבר קרה בעבר באיזשהו שדרוג ותוקן.