mac-mini כמחשב htpc
שלום לכולם אני חדש באתר, ניסיתי לעשות חיפוש לגבי הנושא והתגובות החדשות שמצאתי היו מ2007.
אני מעוניין במחשב קטנטן כמרכז מדיה לסלון, בהתחלה חשבתי על popcorn או appletv אבל בסופו של דבר החלטתי לקנות/לבנות htpc משלי כדי לא להיות מוגבל בעדכונים ובמגבלויות של כל אחד מהם. אני מחפש מחשב שקט כמעט לחלוטין (אני פריק של שקט) והשימוש שלי בו יהיה בעיקר לסרטים בכל הגדלים וקצת למוזיקה, כמובן שהייתי שמח לבצע streaming ב wifi מהמחשב המרכזי של הבית ולהקליט מהטלוויזיה. אינטרנט פחות חשוב לי אבל יכול להיות נחמד.
השאלה שלי היא האם הייתם ממליצים לי על ה-mac-mini לצורך כך או שהייתם ממליצים לי על מחשב ומפרט שונים? התקציב במידה וזה לא mac-mini הוא באיזור ה 2500.
תודה
אני מעוניין במחשב קטנטן כמרכז מדיה לסלון, בהתחלה חשבתי על popcorn או appletv אבל בסופו של דבר החלטתי לקנות/לבנות htpc משלי כדי לא להיות מוגבל בעדכונים ובמגבלויות של כל אחד מהם. אני מחפש מחשב שקט כמעט לחלוטין (אני פריק של שקט) והשימוש שלי בו יהיה בעיקר לסרטים בכל הגדלים וקצת למוזיקה, כמובן שהייתי שמח לבצע streaming ב wifi מהמחשב המרכזי של הבית ולהקליט מהטלוויזיה. אינטרנט פחות חשוב לי אבל יכול להיות נחמד.
השאלה שלי היא האם הייתם ממליצים לי על ה-mac-mini לצורך כך או שהייתם ממליצים לי על מחשב ומפרט שונים? התקציב במידה וזה לא mac-mini הוא באיזור ה 2500.
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
המק מיני החדש (עם כרטיס המסך אנוידיה 9400) נהדר בתור HTPC, אני בעד. בעזרת התוכנות Plex או Boxee (מבוססות XBMC) תוכל לנגן כמעט כל תוכן HD אפשרי. ואפשר תמיד גם להתקין עליו ויסטה או XP.
החסרון היחידי שלו הוא המחיר.
החסרון היחידי שלו הוא המחיר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
לדעתי חבל על הכסף...
אתה יכול לקנות יופי של HTPC בסכום כזה. שלי עלה סכום דומה והוא חרישי
למעבד אין מאוורר רק גוף קירור וחוצמזה יש רק מאוורר אחד של 800RPM שלא שומעים.
עם מחשב רגיל תהיה לך הרבה יותר פונקציונליות ומשחקים בחומרה
(למשל תוכל לשים XONAR HDAV או כרטיס מסך מתקדם HD4870 וכו)
ושלא לדבר על הרחבת הזיכרון בקלות וכו וכו
ושלא לדבר על הרחבת הזיכרון בקלות וכו וכו
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה בטוח ש-2500 ש"ח? כולל מס מדינה? (אלא אם כן אתה קונה אותו במונטנה או אורגון, שם אין מס מדינה כלל).
בכל מקרה, אני עדיין חושב שהמק מיני החדש נהדר בתור HTPC. ועל עיצוב מדהים משלמים...
בכל מקרה, אני עדיין חושב שהמק מיני החדש נהדר בתור HTPC. ועל עיצוב מדהים משלמים...
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
- MAC כפלטפורמה מאוד נחמדה, שאלה רק לגבי התוכנה (אם רוצים לנגן MKV..)
- בזמנו היו גם מחשבי AOPEN של אותו form factor
- בזמנו היו גם מחשבי AOPEN של אותו form factor
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש עבור ה-OS X (מערכת ההפעלה של המק) 3 וריאציות של תוכנות המבוססות על XBMC, וכמובן גירסת OS X של הנגן VLC.
כולן מנגנות בלי בעייה קבצי MKV.
הנה דוגמא לתוכנת מדיה סנטר מעוצבת ומושקעת, Plex:
http://www.plexapp.com/
כולן מנגנות בלי בעייה קבצי MKV.
הנה דוגמא לתוכנת מדיה סנטר מעוצבת ומושקעת, Plex:
http://www.plexapp.com/
זה הגודל.staticx כתב:לדעתי חבל על הכסף...
ושלא לדבר על הרחבת הזיכרון בקלות וכו וכו...
לדעתי אי אפשר להשוות מכשיר של חצי מטר על חצי מטר, מול מכשיר של פחות מעשרים על עשרים ס"מ.
לי יש מק מיני בסלון
מהדור הקודם.
מריץ קבצי MKV ללא בעיה (אני משתמש ב VLC).
אני מאד מרוצה ממערכת ההפעלה היציבה, הנוחה והידידותית. אין מה להשוות בכלל לXP (שלא לדבר על ויסטה האיומה).
הבעיה העיקרית של המק היא בקושי בביצוע התאמות ושינויים של תוכנה לעומת PC (על שינויי חומרה בכלל אין מה לדבר). למשל, על מנת להפוך את ה DVD ל Region Free נאלצתי להתקין על המחשב גם XP כי מצאתי Firmware חלופי רק עבור ווינדוס.
החוסר העיקרי בחומרת המק הוא בכניסת וידאו (על מנת להשתמש בו כ PVR) - אני פתרתי את העניין ע"י קניית אביזר חיצוני.
שורה תחתונה - אם אתה מחפש HTPC פשוט ידידותי וקטן לך על המק. את ה PC תשאיר למי שמחפש לחסוך או למי שמעוניין לבצע שפצורים שונים ומשונים.
בן
מריץ קבצי MKV ללא בעיה (אני משתמש ב VLC).
אני מאד מרוצה ממערכת ההפעלה היציבה, הנוחה והידידותית. אין מה להשוות בכלל לXP (שלא לדבר על ויסטה האיומה).
הבעיה העיקרית של המק היא בקושי בביצוע התאמות ושינויים של תוכנה לעומת PC (על שינויי חומרה בכלל אין מה לדבר). למשל, על מנת להפוך את ה DVD ל Region Free נאלצתי להתקין על המחשב גם XP כי מצאתי Firmware חלופי רק עבור ווינדוס.
החוסר העיקרי בחומרת המק הוא בכניסת וידאו (על מנת להשתמש בו כ PVR) - אני פתרתי את העניין ע"י קניית אביזר חיצוני.
שורה תחתונה - אם אתה מחפש HTPC פשוט ידידותי וקטן לך על המק. את ה PC תשאיר למי שמחפש לחסוך או למי שמעוניין לבצע שפצורים שונים ומשונים.
בן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בשביל הקלטות תצטרך חומרה חיצונית נוספת, שמתחברת ב-USB.
ל-SageTV, אחת מתוכנות ה-PVR הטובות ביותר שיש, יש גירסה עבור OS X (מערכת ההפעלה של מקינטוש).
ל-SageTV, אחת מתוכנות ה-PVR הטובות ביותר שיש, יש גירסה עבור OS X (מערכת ההפעלה של מקינטוש).
לך על MacMiniבלי לחשוב פעמיים.
יש לי Mini בסלון והוא עובד חבל על בזמן - אני לא משתמש ב Mac Os אלה הוא מריץ Vista, הכול עובד מצויין.
בנוסף יש לי את AverMedia HX שמתחבר עם USB ועובד מצויין עם Vsta MCE
בהצלחה - ושוב לך על מיני
יש לי Mini בסלון והוא עובד חבל על בזמן - אני לא משתמש ב Mac Os אלה הוא מריץ Vista, הכול עובד מצויין.
בנוסף יש לי את AverMedia HX שמתחבר עם USB ועובד מצויין עם Vsta MCE
בהצלחה - ושוב לך על מיני
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
מתאים... שאלה איזה קבצים / איזה ביטרייטtoxin כתב:הוא כן מסוגל להריץ HD, יש לזה סרטון הדגמה ביוטיוב והוא כן מתאים לנושא שכאן בצורה עקיפה כי הוא מהווה אופציה יותר זולה מהמק-מיני....
שלום חברים,michael123 כתב:מתאים... שאלה איזה קבצים / איזה ביטרייטtoxin כתב:הוא כן מסוגל להריץ HD, יש לזה סרטון הדגמה ביוטיוב והוא כן מתאים לנושא שכאן בצורה עקיפה כי הוא מהווה אופציה יותר זולה מהמק-מיני.......
על מנת לגרום למחשב מבוסס אטום עכשיו ללא כרטיס מסך יעודי (ולא האטום דואל קור העתידי) להריץ HD, צריך להעביר את המחשב אופטימיזציות ולהצמד לקבצי HD באיכות לא מקסימאלית (בלשון המעטה).
נראה לי שפותח האשכול ששוקל לקנות מק מיני לא מחפש מחשב שידרוש התקנת קודקים מיוחדים והורדת כל התוכנות שרצות ברקע כל פעם שהוא רוצה לראות סרט.
בן