פענוח 1080P בחומרה- ATI4350 מספק או שעדיף nVidia9500 ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
כרגע הHTPC שלי מבוסס על SEMPRON2800+ ולוח אם ASUS MNPV-VN הכולל כרטיס גרפי מובנה על ערכת שבבים nVidia6150.
המחשב מיועד לשימוש כמרכז מדיה לצפיה מינימום הקלטות (רכשתי כרטיס DVB-S2 לאחרונה) מעט גלישה ברשת ושמיעת מוזיקה ולכך הוא סיפק את הסחורה יפה מאד עד עכשיו.
מכיוון ששידרגתי למסך FullHd - כרטיס המסך המובנה אינו מסוגל להוציא רזולוציה כזו באופן סביר (DVI-HDMI מוגבל ל720P והVGA מצליח מעט טוב יותר אבל גם לא משהו)- אפילו לא לעבודה רגילה בWinXP ובוודאי שלא לעמוד בעומס של הרצת תכני 1080P או פענוח BD (הייתי רוצה את האפשרות הנ"ל למרות שכנראה לא יקרה הרבה) ועל כן חשבתי לשדרג את כרטיס המסך (בכדי להמנע משדרוג כולל ומיותר מבחינתי של לוח אם+מעבד).

האופציה המומלצת במפרטי הפורום היא כרטיס מבוסס ATI 4350HD שניתן לרכוש עם קירור פסיבי (חשוב לי מאד) ויציאת HDMI בסביבות 225ש"ח.
דרגה אחת מעליו ניתן למצוא כרטיסים מבוססי nVidia9400/9500 בכ260ש"ח (לגרסאות 512mb) או 350ש"ח (לגרסאות 1Gb).

מה מביניהם יתן לי ערך מוסף טוב יותר?
מצד אחת המפרט הכללי חלש ועל כן זקוק לכרטיס גראפי שיבצע את רוב עבודת הפענוח בעצמו (המסך שלי מאיכות בינונית ועל כן רצוי שהכרטיס ידע לטפל בUPSCALING וכו')
מצד שני ממילא השימוש שלי במערכת מוגבל ולא אנצל ביצועי 3D מיותרים ואין טעם להשקיע סכום מיותר .

חשוב יותר הטיפול באיכות הפלט לרמת 1080P ויכולת לבצע קידודי MPEG4 בחומרה.
כמו כן שיהיה בעל קירור פסיבי ועדיף חסכוני בחשמל ככל הניתן - LOW PROFILE בכלל יהיה מצוין...
תמיכה באודיו דרך הHDMI אגב לא משמעותי במיוחד מכיוון ופלט הסאונד עובר למגבר נפרד ולא לטלויזיה.

תודה מראש,
גל

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

בהחלט יש מצב שהאנוידיה ייתן לך ערך מוסף בגלל התמיכה ב-CUDA - האפשרות לפענוח חומרה + תמיכה בכתוביות ללא קושי כמעט בכל נגן או תוכנה.
גם עם ATI אפשר לעשות זאת בלי בעייה, אבל לא בכל התוכנות.
בכל מקרה, עם שניהם תקבל תוצאות יפות עבור השימושים שלך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה !

מי מהם צפוי לתת איכות תמונה עדיפה כשהכרטיס עושה את העבודה? (נניח דווקא בMPEG2 או תוכן אחר הדחוס באיכות לא גבוהה כגון DIVX וכו')?
רוב המאמרים ברשת מעדיפים את הAVIVO HD של ATI לעומת הPureHD של nVidia...
או שמראש קודקים צד שלישי המסוגלים להשתמש בחומרה עדיפים (MPC וכו') ולכן הCUDA יתן ערך מוסף?

כרגע אני בעיקר משתמש בMEDIA PORTAL על XP ואין לי כוונה בכל מקרה לעבור לויסטה או MCE...
תודה,
גל

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

אם אתה משתמש במדיה פורטל אתה יכול בשקט ללכת על ה-ATI. עובד איתו יפה מאוד, ויש גם מדריך של הפעלת פענוח חומרה + כתוביות בשילוב עם MPC HC. לכותב המדריך, staticx, יש כרטיס מסך של ATI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מצוין - אז 4350HD IT IS
ישאיר משאבים לדברים אחרים (Y)

תודה,
גל