מחשב HTPC ללא מאווררים כלל (fanless)?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
renei_ee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

למישהו יש ניסיון עם בניית מחשב fanless לחלוטין (מישהו שממש בנה כזה ולא סתם קרא באינטרנט... :wink: ). אם כן, אשמח לשמוע מפרט וכן רשמים/הערות...

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

ממה שקראתי בנושא, ספק כוח ללא מאוורר בונה על זה שיש מאווררים כבר במארז.
איך תקרר את המעבד?
אתה צריך מערכת ניהול חום כלשהיא.
www.silentpcreview.com

renei_ee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הכוונה להשתמש במעבד חלש יחסית + heatsink פאסיבי, וכן שימוש בספק כוח עם קירור פאסיבי. ללא מאווררים במארז כלל (כלומר שימוש במארז גדול).
קראתי הרבה ב- silentpcreview, הבעיה שהדעות שמה חלוקות, והרבה אנשים אומרים דברים ללא כיסוי (כלומר אין להם מושג על מה הם מדברים...), אז תכלס אני רוצה לשמוע ממישהו שהכן יש לו ניסיון מעשי עם מערכת כזאתי? או שאולי זה באמת לא מעשי לבנות דבר כזה?!

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #4 

אני לא בטוח ששימוש במארז רגיל בקרור פסיבי לחלוטין הוא רעיון טוב.
מארזים שבנויים לכך מבוססים על heat-pipes שמחוברים למארז אלומיניום מאסיבי עם fins לקרור. לדוגמא TNN500 של Zalman או ה- Hush-PC. (חפש בגוגל).

אם אין לך דרך טובה לפזר את החום מהמארז אז כל הצטברות חום בתוכו פשוט תצטבר ותגיע בסוף לטמפרטורה מאד לא סימפטית.

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #5 

הנה מארז שמשמש בעצמו כגוף קירור - וגם שם יש פתחים למאווררים.
תחפש קישורים בענין המארז הזה - ראיתי פעם איך מחברים את צלעות גוף הקירור של המעבד למארז עצמו.
זה המקסימום שתוכל להשיג מבחינת מארז שמתאים לקירור פסיבי.
http://www.hifiatx.com
http://www.videosell.it/prodotti.asp?ID=190

renei_ee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

טוב, קראתי עליהם וכמובן שהמחיר לא רלוונטי (וגם לא שפוי)... מעניין לדעת כמה זה יעלה בארץ... יודעים אם מישהו מוכר כאלה בארץ?

בכל אופן, נניח שבונים מערכת עם heatsink פאסיבי למעבד איטי יחסית, וספק כוח פאסיבי, האם מאוורר אחד גדול (120) איטי (כלומר שקט) שמוציא אוויר מהמארז יספיק?

אגב, המערכת מיועדת רק למוזיקה כחה שכרטיס גרפיקה יהיה הכי פשוט שיש וגם המעבד (sempron כנראה...).

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #7 

אם אתה בונה מערכת רק למוזיקה, יש פתרונות פשוטים בהרבה:
1. לוח mini-ITX עם מעבד Via EDEN 600MHz יעשה את העבודה בקלות עם קרור פסיבי.
2. יש הרבה פתרונות שאינם מבוססי PC שיהיו זולים בהרבה, ושקטים מאד.

מה הדרישות שלך מהמחשב - לא דרישות מבחינת עוצמת המחשב, אלא מה הפונקציות שברצונך לבצע בעזרתו?

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #8 

במידה והמארז שלך ישמש גם כגוף קירור (כמו בקישור) אז כן - מאוורר אחד גדול במארז יספיק בהחלט.

renei_ee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

וואלה, לא ידעתי ש- VIA מייצרת מעבדים גם?! מעניין.
תכלס, מה אני מחפש זה לבנות Music Server. פרמטרים/דרישות:

- חייב להיות שקט עד כמה שאפשר
- מעבד חייב להיות מספיק חזק ל-decoding בזמן אמת של קבצי FLAC, APE, OGG, MPC, MP3 וכו' (ה- APE הכי כבד נראה לי מבחינת דרישות decoding).
- מעבד חייב להיות מספיק חזק בשביל לאפשר שימוש בזמן אמת ב- DSP Plugins מסוגים שונים (הכוונה לשימוש ב- Foobar, אבל אני לא מתכוון לשימוש כבד ב-DSP אלה רק להיתים רחוקות כשיש מקור בעייתי וניתן לשפר אותו באמצעות Plugin כלשהו...).
- צריך חיבור רשת.
- צריך כרטיס מוזיקה עם יציאת Audio איכותית עד כמה שאפשר (אני בודק אופציה של EMU-1212).
- אני לא מתכוון לעשות Ripping או קידוד ל- FLAC באמצעותו (יעשה את זה במחשב הראשי שלי).
- רצוי מאוד שזה יהיה מבוסס PC, כי אני מאוד-מאוד-מאוד מרוצה מ- Foobar ואין לי כח ללמוד עכשיו Linux או נגנים אחרים.
- מבחינת ה- Case, איזשהו htpc case כגון ה- silverstone lc17 או אחר...

וזהו פחות או יותר. תודה על העזרה . :D

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

איתי_הגיתי כתב:ממה שקראתי בנושא, ספק כוח ללא מאוורר בונה על זה שיש מאווררים כבר במארז.
איך תקרר את המעבד?
אתה צריך מערכת ניהול חום כלשהיא.
www.silentpcreview.com
...
יש גם קירור מים....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

check this out

שליחה #11 

המארז הזה - HeatSync 6000 (קישור למטה) שאינו זול כלל ועיקר, מיוצר בארה"ב וכולל עזרים להולכת חום מהמעבדים (ראשי וגרפי) ל-heat sink חיצוני לפיזור החום וכן ספק ללא מאוורר. יש שרשור ארוך על המארזים (יש גם אחרים) של החברה הזו ב-avsforum.

http://atechfabrication.com/products/heatsync_6000.htm

renei_ee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

קירור מים, מארזים עם heatsinks, זה נראה לי פתרונות ממש יקרים (ומסורבלים משהו). דווקא הרעיון של udif נשמע ממש טוב. המחירים של לוח mini-itx כולל מעבד eden או C3 עם קירור פסיבי זה די זול (אמנם אין בארץ, אבל גם אין מכס על ייבוא חלקי מחשב, פרט למע"מ). היתרון הנוסף הוא שספקי הכוח של הלוחות האלה הם גם חסרי מאוורים לרוב (הם כולה איזה 100W).

למישהו יש ניסיון עם מערכת מבוססת לוח+מעבד של VIA?
השאלה העיקרית היא האם יש מספיק כוח למעבד לעשות decoding לקבצים כמו APE ולעשות איזה DSP בזמן אמת. כמו"כ אני לא יודע עד כמה טוב יישמע כרטיס EMU שמחובר ללוח אם כזה, כי הרי הוא תלוי במתחי ההספקה על הלוח...

aquarius
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 667
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #13 

קירור מים אם אתה יש לך ידים טובות יכול לעלות גם אלף ש"ח
i am in the hi-fidelity first class

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

הפתרון היעיל ביותר זה לשים / להחליט על מחשב שישמש כשרת עם דיסק גדול שעליו המוזיקה (מחיר דיסק 200G הוא 600 שקל) ולהשתמש בקופסאת שרת למוזיקה בסלון חדקר שנה בכ800-1500 שקל - ולמוזיקה יש הרבה - החשוב זה תמיכה בעברית!!!.

תסתכל על המאמרים שלי שהופיעו פה ובYNET הנמצאים תחת קישורים.
לפחות יש שלושה פתרונות שעונים על זה:
LINKSYS NOWCOM MEDIAMVP
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

shlezman
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה #15 

הפתרון של AdiLev הוא מצויין הבעיה היחידה שאני נתקלתי בה כשחיפשתי פתרון לבעייה דומה הוא תמיכה ב FLAC ו APE, אלא פורמטים שמלבד סטרימר אחד שתמך ב FLAC (שאני לא זוכר את שמו) לא מצאתי פתרון.
לבסוף הרמתי XBOX, אמנם עם מאוורר אבל פתרון אולטימטיבי מבחינתי. אולי ניתן להתקין עליו קירור מים, זה דורש בדיקה.

renei_ee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

הבעיה של חוסר תמיכה בפורמטים lossless היא קריטית מבחינתי. כמו"כ ב- streamer אין את הגמישות המוחלטת שמאפשר שימוש במחשב ממשי בכל הקשור לניהול והשמעה של מוזיקה, כמו שיש בשימוש ב- foobar לדוגמה.
אני גם חושש מאוד שה- DACs שבנויים במכשירים האלה הם בינוניים במקרה הטוב. בשימוש בפתרון PC יש לך את האופציה להשתמש בכרטיס מוזיקה איכותי כמו ה- EMU, ובכל מקרה יש לך גמישות באשר לבחירת ה- DAC...

shlezman
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה #17 

לגבי ניהול והשמעה, אתה צריך לראות את ה XBMC כדי להבין כמה זה פשוט.
יש ל XBOX יציאה דיגיטלית ואכן DAC חיצוני יהיה השיפור הבא מבחינתי (כנראה שיהיה זה הרסיבר)
צריכת החשמל קטנה יותר מ PC משמעותית, ניהול ותחזוקה מינימליים, קטן ומתאים יותר לסלון.

העלות של פתרון כזה יכולה להגיע ל 900 ש"ח למכשיר יד שניה או 1600 חדש.
אני חיפשתי פתרון כזה זמן רב ולאחר הכתבה שהופיעה כאן באתר לפני כמה חודשים, החלטתי ללכת על זה ואני לא מצטער לרגע.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”