החלפת כונן קשיח בPS3
אני לא זוכר בוודאות את ההגבלות....
חייב להיות SATA (יכול להיות SATA2?)
יש מגבלת גודל פיסי ? (2.5\3.5)
מגבלות נפח יש?
בנוסף כשקונים הרד דיסק הוא מגיע NTFS . . הסוני יפרמט אותו?או שאני צריך בנפרד?למה מפרמטים אותו?FAT32?
חייב להיות SATA (יכול להיות SATA2?)
יש מגבלת גודל פיסי ? (2.5\3.5)
מגבלות נפח יש?
בנוסף כשקונים הרד דיסק הוא מגיע NTFS . . הסוני יפרמט אותו?או שאני צריך בנפרד?למה מפרמטים אותו?FAT32?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73381
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
הדבר היחיד שאתה צריך לוודא זה שהוא 2.5" (כמובן) ו SATA או SATA2 - היינו הך (אני לא מאמין שעוד מוכרים היום SATA ולא SATA2 אבל גם אם כן זה יעבוד). ה PS3 יעשה לו פירמוט לבד, לא צריך לדאוג לשום דבר מראש. אין מגבלת נפח במכשיר עצמו אבל יום למיטב ידיעתי לא מייצרים יותר מ 500 גיגה ב 2.5". קנה את הכי גדול שאתה יכול להרשות לעצמך, אני רכשתי 120 וכבר היום עומד להיגמר לי המקום (רוצה לקנות 120 במחיר מציאה?).
יש מיליון מדריכים מצולמים ברשת - הנה אחד:
http://www.videojug.com/film/how-to-cha ... -hard-disc
נ.ב. - אל תיקח 7200RPM, לא מומלץ ע"י היצרן (מתחמם יותר ולא נותן שום תוספת ביצועים ב PS3).
יש מיליון מדריכים מצולמים ברשת - הנה אחד:
http://www.videojug.com/film/how-to-cha ... -hard-disc
נ.ב. - אל תיקח 7200RPM, לא מומלץ ע"י היצרן (מתחמם יותר ולא נותן שום תוספת ביצועים ב PS3).
- Huber
- חבר במועדון HT

על מה אתה מדבר? אין שום יצרן שמייצר דיסק קשיח 2.5" ביותר מ 500 גיגה וגם אלו עולים כמו רכב קטן, איך הגעת לטרה?!אוריאל כתב:האמת שפחות מטרה לא בא בחשבון...
- Huber
- חבר במועדון HT

אוריאל - נכון שלא ראית את הסירטון בלינק שנתתי לך? צפה בו ותבין שזה כונן 2.5" (כמו הכוננים שיש במחשבים ניידים למשל) ולא 3.5" (כמו הכונים שיש במחשבים רגילים) ככה שהבחור, ישתדל כמה שישתדל, לא יוכל לחבר את הכונן למחשב האישי שלו סתם כך. וגם אם הוא ישיג מתאם מ 2.5" ל 3.5" - המחשב לא יזהה את המידע שיש על הכונן, זה לא מקודד בשיטה שה PC מכיר אלא מקודד ע"י מערכת ההפעלה של סוני (רק ה PS3 יודע לקרוא את המידע).אוריאל כתב:כן.אתה לא צריך כונן חיצוני.תוציא את הכונן מהסוני תכניס אותו למחשב שלך ותגבה...
לשם הבהרה ויזואלית:
http://img.tomshardware.com/us/2004/12/ ... ormats.jpg
לגבי השאלה עצמה, לא, על מנת לגבות את המידע לפני ההחלפה תצטרך DISK ON KEY או כונן קשיח חיצוני בחיבור USB בנפח המתאים - אין דרך אחרת למיטב ידיעתי.
- whiteraver
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 40
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש דרך בלי לקנות 2,
תלווה אחד מחבר שלך, ואחרי הגיבוי תחזיר לו.
תלווה אחד מחבר שלך, ואחרי הגיבוי תחזיר לו.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
לכל מי שמתכוון להחליף דיסק קשיח - בשום אופן אל תעשו את מה שאוריאל אמר, להוציא את הדיסק ולהכניס אותו למחשב.
המחשב לא מזהה את מערכת הקבצים של סוני, כל מה שהוא יוכל לעשות זה לפרמט את הדיסק. ואם תחזירו את הדיסק לתוך הפלייסטיישן, הוא יזהה את העובדה שבוצעה החלפת דיסק ויפרמט אותו בעצמו.
אוריאל - לא לתת עצות אם לא יודעים. בטח לא בדברים כל כך רגישים כמו כל המידע שעל הפלייסטיישן.
המחשב לא מזהה את מערכת הקבצים של סוני, כל מה שהוא יוכל לעשות זה לפרמט את הדיסק. ואם תחזירו את הדיסק לתוך הפלייסטיישן, הוא יזהה את העובדה שבוצעה החלפת דיסק ויפרמט אותו בעצמו.
אוריאל - לא לתת עצות אם לא יודעים. בטח לא בדברים כל כך רגישים כמו כל המידע שעל הפלייסטיישן.
כתבתי מדריך קצר להחלפת הדיסק + גיבוי:sagioto כתב:אז בעצם בשביל להחליף HDD אני צריך לקנות שני כוננים לא אחד,
ובסוף אני גם נשאר ביד עם שני כוננים שאין לי מה לעשות איתם,
(הגיבוי+מה שוהצאתי מהPS3)
אין דרך לעשות איזשהי העברה מהכוננן המקורי ישירות לחדש?...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=84898
Natural Born Gamer
- Huber
- חבר במועדון HT

תלוי מה אתה רוצה לגבות. אם תגבה רק דברים קריטיים כון שמירות וכו - יספיק. אם אתה רוצה לגבות ה כ ל (כולל סרטים/מוזיקה/תמונות ששמרת על הדיסק הפנימי) כנראה שלא - תלוי מה הנפח של הדברים הללו ששמרת. אין סיבה בפועל לגבות משחקים ודמואים כי אתה תמיד יכול להוריד אותם שוב מה PSN.