אחריות יורוקום

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
roei_s פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 559
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

כמו שאמרתי כמה פעמים אני רוצה לרכוש פלזמה פנסוניק, היה פה בחור שאמר שהאחריות אחרי השנה הראשונה לא שווה כלום כי זה לא כולל ביקור טכנאי, עלות הובלה, עלות שעות מעבדה ועוד.
התקשרתי ליורוקום והם אומרים שמשנה שניה עלות ביקור טכנאי 320 ש"ח וזהו, אבל שהאחריות רק על המסך.

מה זה אומר אחריות רק על המסך? מישהו אמר לי שזו "עבודה בעיניים" כי המסך כמעט אף פעם לא מתקלקל, ומה שמתקלקל זה האלקטרוניקה, שהיא לטענתו לא מכוסה באחריות, זה נכון?

תודה מראש.

roei_s פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

עלות הטכנאי בביקור מהשניה השניה עולה 320 ש"ח לפי מה שאמרו לי ביורוקום.
השאלה שלי אם באמת ה 4 שנים רק על המסך עם התשלום לביקור טכנאי שוות את הוספת הכסף של 750 ש"ח על פני יבואן פרללי שבו אני מקבל שנתיים אחריות מלאה.

תודה מראש לעונים, זה מאוד חשוב לי ודי דחוף.

orib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

דעתי בעניין, ולא מנסיון אישי, היא שחשוב גם כמה כיסוי יש לטענה של היבואן הפרללי על כך שיש אחריות מלאה שנתיים. הוא יכול להגיד אבל מי נותן את השירות? אל מי תפנה? האם זו חברה רצינית שיכולה לתת לך אחריות?

גם לי אמרו אותו דבר לגבי אחריות על המסך, מצד שני גם אמרו לי בחנות מתמחה ותיקה כי כאשר מתקלקלת אלק' מסביב למסך זה כסף קטן יחסית לאם הולך משהו במסך.

לדעתי התימחור צריך להקבע לא על פי סוג המכלול שעשוי להתקלקל (מסך או דברים אחרים) אלא ע"פ האמינות של נותן האחריות לגבי מימושה בזמן תקלה.

עוד נושא למחשבה - לכמה זמן אתה קונה את המסך? אם זה לתקופה של שנה שנתיים אז ההפרש יותר משמעותי מאשר ל5+ שנים.

roei_s פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

orib כתב:דעתי בעניין, ולא מנסיון אישי, היא שחשוב גם כמה כיסוי יש לטענה של היבואן הפרללי על כך שיש אחריות מלאה שנתיים. הוא יכול להגיד אבל מי נותן את השירות? אל מי תפנה? האם זו חברה רצינית שיכולה לתת לך אחריות?

גם לי אמרו אותו דבר לגבי אחריות על המסך, מצד שני גם אמרו לי בחנות מתמחה ותיקה כי כאשר מתקלקלת אלק' מסביב למסך זה כסף קטן יחסית לאם הולך משהו במסך.

לדעתי התימחור צריך להקבע לא על פי סוג המכלול שעשוי להתקלקל (מסך או דברים אחרים) אלא ע"פ האמינות של נותן האחריות לגבי מימושה בזמן תקלה.

עוד נושא למחשבה - לכמה זמן אתה קונה את המסך? אם זה לתקופה של שנה שנתיים אז ההפרש יותר משמעותי מאשר ל5+ שנים.
...
האחריות של הפרללי היא של רטפון, שהיא החברה שנותנת את האחריות למסכי סמסונג, ולעוד המון מוצרי חשמל, זו לא הבעיה.
השאלה אם 4 שנים על המסך שווה משהו, או שעדיף כבר שנתיים מלאות וגם לשלם פחות.
כי לי הפרללי אמרו ש 4 שנים על המסך זה לא נותן כלום כי המסך אף פעם לא מתקלקל ומה שמתקלקל זה האלקטרוניקה, כמו כרטיסים למשל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

הבעיה היא בעיקר על המסך עצמו ופחות על האלקטרוניקה.

הסיבה היא שאם מסך מתקלקל, העלות של התיקון היא עצומה, לעומת אם האלקטרוניקה מתקלקלת, העלות היא לא יקרה במיוחד.

בכל מקרה, נדיר מאוד שהדברים הללו מתקלקלים מעצמם. אם המסך עובד 3 חודשים ראשונים בלי בעיות, הוא כנראה גם יעבוד 3 שנים.

roei_s פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

oferlaor כתב:הבעיה היא בעיקר על המסך עצמו ופחות על האלקטרוניקה.

הסיבה היא שאם מסך מתקלקל, העלות של התיקון היא עצומה, לעומת אם האלקטרוניקה מתקלקלת, העלות היא לא יקרה במיוחד.

בכל מקרה, נדיר מאוד שהדברים הללו מתקלקלים מעצמם. אם המסך עובד 3 חודשים ראשונים בלי בעיות, הוא כנראה גם יעבוד 3 שנים.
...
עופר, לא ממש הבנתי את הדברים שלך עד הסוף, לצורך העניין האחריות פה היא שנתיים מול 5, לדעתך הסיכוי שתהיה תקלה במסך אם בשנתיים הראשונות לא היתה היא קטנה מאוד? לזה התכוונת?

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #7 

מהנסיון האישי שלי עם LG PX4 - אחרי שנה ומשהו היה צורך בהחלפת כרטיס (שהתברר בסוף כסט של 3 כרטיסים), סתם שאלתי את הטכנאי כמה זה היה עולה לי מחוץ לאחריות - הוא אמר שבערך 1500 ש"ח. אז זה אמנם לא מדגם סטטיסטי - אבל להגיד שהסיכוי לתקלה בכרטיסים הוא אפסי - לא ממש מדוייק.

roei_s פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

karpe כתב:מהנסיון האישי שלי עם LG PX4 - אחרי שנה ומשהו היה צורך בהחלפת כרטיס (שהתברר בסוף כסט של 3 כרטיסים), סתם שאלתי את הטכנאי כמה זה היה עולה לי מחוץ לאחריות - הוא אמר שבערך 1500 ש"ח. אז זה אמנם לא מדגם סטטיסטי - אבל להגיד שהסיכוי לתקלה בכרטיסים הוא אפסי - לא ממש מדוייק.
...
ממה שאני מבין החלפת כרטיסים לא במסגרת של ה 4 שנים בהן האחריות היא רק על המסך.
דווקא מה שאתה אומר מצדד בפרללים.
אני מחכה לתשובה של עופר בכל אופן, אם מהנסיון שלו תקלות במסך מאוד נדירות ולכן אחריות מלאה של שנתיים אמורה להספיק.

roei_s פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

עופר? מישהו?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

אני מתכוון שרוב הסיכויים ששום דבר לא יתקלקל, אבל אם יתקלקל הפאנל אז זה חלק יחסית יקר לתיקון ולכן חשוב שהוא יהיה מכוסה.

האלקטרוניקה יותר זולה ולכן זה פחות סיפור אם זה יתקלקל ולכן גם החשיבות של האחריות על האלקטרוניקה היא פחות קריטית.

roei_s פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

oferlaor כתב:אני מתכוון שרוב הסיכויים ששום דבר לא יתקלקל, אבל אם יתקלקל הפאנל אז זה חלק יחסית יקר לתיקון ולכן חשוב שהוא יהיה מכוסה.

האלקטרוניקה יותר זולה ולכן זה פחות סיפור אם זה יתקלקל ולכן גם החשיבות של האחריות על האלקטרוניקה היא פחות קריטית.
...
אבל הבנתי שתקלות באלקטרוניקה יותר נפוצות, ושמעתי שתקלות בכרטיסים זה משהו מאוד יקר, וזה לא מכוסה באחריות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

זה תלוי באיזה כרטיס, אבל יבואן מקורי בד"כ מחזיק כרטיסים בתחליף.

בכל מקרה, לי אישית יש אחריות מוצרי חשמל ודברים כאלה מכוסים בזה. המסך (הפאנל) עצמו זה משהו שהעלות שלו יכולה להגיע לעלות המסך ולכן זה הנקודה שכדאי לבטח.

מלאך
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #13 

אני הייתי הולך על אחריות שנתיים מלאות, ממה ששמעתי מחברים בדרך כלל הולך האלקטרוניקה כמו ספק או כרטיס מסך בכל מיקרה אחרי שנתיים המחירים ירדו עוד.
ואם בכוונתך לרכוש טלבזיה יחסית זולה עד 5K החריות של יורוקם לא מישתלמת כי
אני בטוח שלא תרצה לשלם לא מעט על חלק לעומת טלבזיה חדשה....
בהצלחה אני מנחש שתקנה את ה PV8 :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”