הרכבת מערכת: Harman Cardon, Kef, Phillips

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mishka2000 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם. אני קורא וותיק של הפורום הזה ותמיד נהנה ממקצועיות ואדיבות הסוררת כאן. ועכשיו לשאלתי. אני חולם כבר מעל לשנה לבנות מערכת קולנוע ביתי. בינתיים קראתי המון חומר ולהלן מערכת דמיונית שהרכבתי. אני מחפש ביקורת לגביה. אני לא מחפש המלצות מסוג "לך לחנות ותרגיש בעצמך". וסליחה על עברית הצולע.

מאפייני השימוש:
  • החדר הוא 4.30x3.50.
  • מרחק צפייה 3 מטר (בתנאי שטלוויזיה תלויה על הקיר).
  • חלוקת השימוש במערכת:
    • 50% טלוויזיה (כבלים או לווין)
    • 20% אודיו.
    • 20% סרטי DivX
    • 10% סרטי DVD
  • כאשר כבלים/לווין יציעו שידורים באיכות גבוהה (HD) אני אזמין את זה.
  • אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות את הכי טוב, אבל אני כן רוצה שהיחס מחיר/תועלת יהיה טוב ככל שאפשר.
  • אני לא מתכוון לחכות "עוד קצת" ליציאה של דגם חדיש יותר או להורדת מחירים הצפויה – ככה אפשר לחכות עד סוף העולם.
  • אין לי אפשרות להביא בעצמי מחו"ל.
  • אני לא מתכוון לשדרג את המערכת לפחות 10 שנים מעכשיו.
המרכיבים:
  • טלוויזיה LCD 32 PF9976 Philips.
    • בטוח לא "מוצר מדבקה" = אמור להיות איכותי.
    • נראה מספיק יפה להנהלה (אישתי).
    • דגם זה קיבל ביקורות טובות בעבר.
    • אני חושב שזה גודל מספיק למרחק צפייה שלי.
    • אני יודע שזה "דגם של שני דורות אחורה" אבל מה לעשות, זה מה שמביאים לישראל.
    • יכול לשמש כרמקול קדמי מרכזי (יש לו אופציה כזאת).
    • תאורה אחורית (Ambilight) נראה לי רעיון נחמד.
    • LCD ולא פלזמה כי:
      • טכנולוגיה יותר מתקדמת.
      • צורך פחות חשמל = פולט פחות חום = אין צורך בהתקנת מאווררים = יותר שקת.
      • פחות משקל לתלות על הקיר.
      • יש לי מסך LCD למחשב, LG L1980Q, אני רואה שם סרטים ודי מרוצה.
  • רסיבר AVR230 Harman Kardon 6.1.
    • זה לא דגם אחרון = יחס מחיר/תועלת אמור להיות גבוהה.
    • לא נותן 7.1 אבל בחדר כזה גם 6.1 הוא יותר מדי.
    • לחדר שלי מספיק 50 וואט לערוץ, במיוחד כאשר זה בא עם 35 אמפר של HC.
  • סט 6 רמקולים Kef KHT2005.2.
    • אין לי מקום לרמקולים יותר גדולים. את אלו אני מתכוון לתלות על הקירות.
    • אני מתכוון להשתמש בסט הזה לבנייה של מערכת 6.1 כאשר רמקול קדמי מרכזי של הסט עובר אחורה (אחורי מרכזי) ובמקומו יעבדו הרמקולים של טלוויזיה (יש שם אופציה כזאת). אולי יותר מאוחר אני אקנה רמקול קדמי מרכזי יותר רציני ואז לא אשתמש ברמקולים של טלוויזיה בכלל.
  • כמקור, בינתיים, אני אשתמש ב-DVD הישן שלי, Apex 2102, הקורא DivX. זהו המרכיב שבטוח ישודרג יותר מאוחר.

yshimoni
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

אני עומד לשדרג את המערכת שלי, יש לי הרמן קרדון 110

שליחה #2 

ובדקתי את ההרמן 235, ואני נוטה לימאהה rxv650 שלדעתי נותן יחס עלות ביצעים יותר טוב. בהקשר לרמקולים אני הולך להביא מחו"ל את הסרווין ווגה v712 כזוג קודמיים שנשמעו לי ממש טוב עם הרסיבר הנ"ל.

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #3 

טכנולוגית ה-LCD אינה מתקדמת יותר מהפלזמה. כל טכנולוגיה רלוונטית לגודל שלה.

האם שמעת אי אילו מערכות? לא בוחרים מערכת אודיו על סמך ביקורות/מראה/נתונים טכניים. ישנן הרבה אלטרנטיבות בסכום שציינת ולכן לא כדאי לצמצם אופציות בשלב ראשוני זה.

מדוע הנך מעוניין ב-6.1? הסנטר האחורי ממש לא קריטי. לטעמי להשקיע במערכת 5.1 טובה יותר תתן לך תמורה הרבה יותר מהרמקול הנוסף.
לחדר הזה יכולים להתאים רמקולים מדפיים. לדעתי תקבל תמורה הרבה יותר גדולה לעומת סטליטיים (גם לעומת רצפתיים בתקציב זה).

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

mishka2000 כתב:[/list]המרכיבים:
  • טלוויזיה LCD 32 PF9976 Philips.
    • אני חושב שזה גודל מספיק למרחק צפייה שלי.
    • אני יודע שזה "דגם של שני דורות אחורה" אבל מה לעשות, זה מה שמביאים לישראל.
    • יכול לשמש כרמקול קדמי מרכזי (יש לו אופציה כזאת).
    • תאורה אחורית (Ambilight) נראה לי רעיון נחמד.
    • LCD ולא פלזמה כי:
      • טכנולוגיה יותר מתקדמת.
      • צורך פחות חשמל = פולט פחות חום = אין צורך בהתקנת מאווררים = יותר שקת.
      • פחות משקל לתלות על הקיר.
      • יש לי מסך LCD למחשב, LG L1980Q, אני רואה שם סרטים ודי מרוצה.
...
אתה מתכוון להשקיע כל כך הרבה כסף במסך על סמך "ביקורות טובות" בלי שאתה מתכוון לראות אותו? מאד חבל...
גודל צפיה מספיק? יש אנשים שגם 100 אינץ' לא מספיק בשבילם... עשית את ההשוואה בין גודל מסך 32 אינץ' לגודל של 42 אינץ' מטווח של 3 מטר?
הLCD טכנולוגיה יותר מתקדמת מהפלזמה? האמנם? איך הגעת למסקנה הזאת אם זה לא סוד? קודם כל, טכנולוגית הLCD הומצאה הרבה לפני טכנולוגית הפלאזמה. דבר שני, נכון, לטכנולוגית הLCD יש פוטנציאל גבוה יותר מאשר הפלזאמה... לא למסך שתקנה עכשיו... חבל שהמון אנשים מתבלבלים בקטע הזה, שחושבים שככל שמפתחים יותר את טכנולוגית הLCD, גם המסך המיושן שהם יקנו יתפתח ביחד עם זה... חבל וקצת עצוב.

לגבי התקנת מאווררים, שוב פעם... מאיפה הבאת את זה? לא התקנתי שום מאווררים חיצוניים בפלאזמה שלי(ואני גם בטוח שאף אחד כאן גם לא עשה זאת) והפלאזמה שלי לא משמיעה שום רעש WHATSOEVER... מישהו מהחברים האחרים בפורום יכול להעיד על פלאזמה שלו שמשמיעה רעש?
פחות משקל לתלות על הקיר-גם קירות גבס מחזיקים פלאזמות 42 אינץ', וזאת בכלל אחריותם של המתקינים להתקין את הפלאזמה כמו שצריך, עם מתקן תליה מתאים. אין כאן שום שיקול, אלא אם זה פשוט מעיק עליך שיש לך משקל הקיר בלי סיבה...

אני מצטער, אבל אתה מתבסס על דעות קדומות לגבי פלאזמה, שמבוססות על שמועות לא נכונות... למעשה חלק מהשמועות מבוססות על מסכי פלאזמה ישנים בהם היו בעיות שלא רלוונטיות בכלל למסכים העכשויים...

בקיצור, תלך לחנות ותשווה בין מסכים, תשווה בין הטכנולוגיות, ותראה שאין בסיס לרוב המוחלט של הטענות שלך.
אני לא אומר שפלאזמה עדיפה בכל פרמטר על LCD. זה לא נכון. לפלאזמה יש את היתרונות שלה, ולLCD יש את היתרונות שלה(והנושא הזה נטחן בפורום כבר עשרות פעמים אם לא יותר, צריך פשוט להריץ חיפוש בנושא. יש גם מאמרים באתר בנושא אם אני לא טועה).
במקרה שלך אבל, כשמתחשבים בהרגלי הצפיה שלך, פלאזמת 42\37 אינץ' עדיפה על LCD בכל פרמטר, וגם במחיר.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

mishka2000
לפי מה שאתה כותב אתה בכלל לא צריך אותנו...
לדעתי כבר החלטת מה אתה וההנהלה רוצים ..

mishka2000 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71

שליחה #6 

Mentally כתב:האם שמעת אי אילו מערכות? לא בוחרים מערכת אודיו על סמך ביקורות/מראה/נתונים טכניים. ישנן הרבה אלטרנטיבות בסכום שציינת ולכן לא כדאי לצמצם אופציות בשלב ראשוני זה.
...
זאת הנקודה - לפני שאני מגיע לחנות וטובע בים של מערכות "כמעט זהות" אני רוצה לצמצם את האפשריות, ללא לחץ שכנוע של המוכר. וגם - המוכר יכול לקנפג את המערכות כך שזאת שהכי משתלם לו למכור אותה תישמע הכי טוב.. וגם - אני לא מומחה גדול ואין לי שמיעה מוזיקלית.
Mentally כתב:מדוע הנך מעוניין ב-6.1? הסנטר האחורי ממש לא קריטי. לטעמי להשקיע במערכת 5.1 טובה יותר תתן לך תמורה הרבה יותר מהרמקול הנוסף.
...
ללא שום סיבה. רק בגלל שרסיוור שבחרתי מאפשר 6.1 וחבל לא לנצל את זה.
Mentally כתב:לחדר הזה יכולים להתאים רמקולים מדפיים. לדעתי תקבל תמורה הרבה יותר גדולה לעומת סטליטיים (גם לעומת רצפתיים בתקציב זה).
...
חשבתי על זה. א' - הם יתפסו יותר מקום בחדר הקטן שלי (מערכת קולנוע ביתית זה לא הדבר היחיד שיהיה שם). ב' - הם נראים פחות יפים חיצונית.
sunny_jim כתב:אתה מתכוון להשקיע כל כך הרבה כסף במסך על סמך "ביקורות טובות" בלי שאתה מתכוון לראות אותו?
...
כמובן שאני אלך לחנות לראות ולשמוע את המערכת לפני הקנייה. למה אני לא הולך ישר - ראה בתגובה קודמת.
sunny_jim כתב:אני מצטער, אבל אתה מתבסס על דעות קדומות לגבי פלאזמה, שמבוססות על שמועות לא נכונות... למעשה חלק מהשמועות מבוססות על מסכי פלאזמה ישנים בהם היו בעיות שלא רלוונטיות בכלל למסכים העכשויים...
...
יכול להיות. אני הבנתי שבמתחשב להרגלי הצפיה שלי אתה ב-100% ממליץ על פלזמה. בגודל שאני רוצה, על איזה דגם יש לשים לב ?
נמר כתב:לפי מה שאתה כותב אתה בכלל לא צריך אותנו...
...
אני כן צריך אתכם. זה המון כסף בשבילי ואם מישהו יצביע על שגייה בבחירה שלי או יציע תחלופה לאחד המרכיבים - אני בהחלת אחשוב עוד פעם..

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #7 

קודם כל המכשירים שבחרת הם מצויינים. השאלה היא אכן אם יש חלופה הולמת...
לדעתי, אם גודל 32 אינץ' מספיק לך, וזה התקציב, אז ה- LCD שבחרת היא בחירה מדוייקת וטובה מאוד.
אם אתה מחפש משהו מעט גדול יותר ואולי גם לחסוך משהו באיזור ה-2000 ש"ח , אתה יכול ללכת על הפלזמה 37" של פנסוניק http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=37925 וכמובן שתלך לראות אותה קודם.
הרמקולים שבחרת הם רמקולים מצויינים, ובהחלט יחזיקו לך טוב את הסלון. רמקול שזכה בפרס EISA שלוש שנים ברציפות אני חושב. אם אתה נעול שאתה רוצה סטאליטים בלבד, והתקציב הוא 4-5K אז גם כאן הבחירה היא טובה.
לגבי המגבר- לחבר שלי יש בדיוק את הסט של KEF 2005 עם הרמן קרדון- דגם 235, ולא ה-230, וזה נשמע מצויין ביחד. לדעתי ההבדל בין 235 ל-230 זה רק עניין של 6.1 מול 7.1 , אז לא בטוח שאתה צריך, אב בהחלט השילוב נשמע היטב יחסית לתקציב.
אני בכל זאת מציע לך לבדוק עם הרמקולים האלה את ה- דנון 1906 למרות שהוא 7.1...
בהצלחה!

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #8 

המלצתי היא ללכת בראש פתוח לחנות. שהמוכר יציע לך את כל אשר הוא חפץ בו, תשמע, תכיר ותשוב להתייעץ בנו. במידה והנך מאזין למוזיקה/סרטים שהנך מכיר היטב למוכר אין דרך לעוות את המציאות.

בתקציב של ה-KEF יש מערכות מעולות של CELESTION, POLK AUDIO ו-KLIPSCH.

המלצתי היא ללכת בכל זאת על מדפיים. קודם כל תשמע אותם ולאחר מכן תבין את ההבדלים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”