סיפור למוצ"ש - "ההתלבטות"....
אתמול הלכתי עם חבר לחיפוש ראשון (כנראה מבין רבים) אחר מערכת קולנוע ביתי. התקציב עומד, לצערו, על כ-5K+. המטרה הראשונית הייתה לדחוף לתקציב הזה כמה שיותר רכיבים, מתוך ידיעה שמדובר בפשרה רצינית. העדיפות הייתה לרסיבר סביר באזור ה-2K, בעל נטייה מוסיקלית וסט של חמישייה בסגנון ה-JBL BALBOA מהמכרזים. האלטרנטיבה לסט הירוד הייתה שני רצפתיים טובים, מתוך כוונה להוסיף סנטר וסראונד תואמים בעתיד (ואולי סאב לפני הסנטר, כפי שמרטין ממליץ בד"כ).
יש לציין כי השרשור הזה הוא המשך לאחד שהתחלתי פה לפני כמה ימים, ועסק בחיפוש רמקולים רצפתיים 'אלימים' עד 3K למוסיקה אלקטרונית (או בקיצור - איזה Cerwin Vega עדיפים...).
http://hometheater.co.il/modules.php?na ... pic&t=8386
אולם, אתמול הכול השתנה...
ההשערה הייתה שהרמקול הדרוש צריך להיות 'גדול' ובעל וופר של לפחות 8", מה שכיוון אותנו ל-JAMO E680 ו-Wharfedale 9.6 אשר היו היחידים בחנות ש'נראו' מתאימים.
המוכר בחנות השמיע לנו אותם בתחילה עם רסיבר Yamaha 557, אותו הוא ניסה לדחוף לנו בחובבנות מהרגע הראשון באגרסיביות, תוך העלבת מתמודדים מכובדים (ועדיפים) כמו מרנץ ודנון ("הימאהה פצצתיים במוזיקה...").
מיותר לציין שהימאהה החריד את אוזנינו בכל רמקול שהוא, מה גם שהוא לא תאם את חלוקת התקציב (עלה 3K...).
אחרי שהמוכר אכל את הכובע, התחלנו לסייר ברחבי המרכזייה, תוך שאנו עוברים לרסיברים ברמה הכלכלית המתאימה (2K) כשהמועמדים הטבעיים היו DENON 1905, מרנץ ו-HK.
הקשבנו לכל מיני רמקולים, ביניהם ה-9.5, JBL E50, עד שהגענו לאנדרדוג מבחינתנו בחנות - MISSION M35.
מכאן כבר יהיה קשה לבטא במילים את ההארה שחווינו. ה-MISSION פשוט נשמע שתי רמות מעל כל מה ששמענו עד אותו רגע, ולמרות שידוע לי שהוא מרובה שבחים (ביחס למחירו), לא האמנתי לביצועים שהוא מסוגל להם - ועוד כשהוא מנגן דיסק של INFECTED...
היה בו הכול: צליל פתוח ונקי, פירוט עשיר, צליל טבעי ונכון, ובאופן הכי מפתיע - באסים עמוקים, עוטפים ומדויקים שלא הבנתי איך הוא מצליח להפיק אותם מאלמנטים בני 6.5".
זה לא היה הסוף. החוויה קיבלה מימד אחר לגמרי כשההגברה הגיעה ממגבר ראוי - C320BEE, שלהפתעתי עלה פחות מכל מה שחשבנו עליו מלכתחילה (2K).
מאחר וכבר עמדו לסגור ("יום שישי יום קצר אבא'לה"...), יצאנו בעיקר מבולבלים,
שכן המערכת מיועדת בין היתר למשחקים ולסרטים, אך הדרישה הבסיסית היא שתהיה מסוגלת לנגן גם מוסיקה (בעיקר אלקטרונית, כאמור) ברמה ראויה.
מובן שה-NAD+MISSION עולים על כל דימיון מבחינת האיכות, אך המחיר (3.5K ל-MISSION) והתצורה (שני ערוצים, גם אם איכותיים ביותר, הם עדיין פשרה ביחס לדרישות).
אם מוסיפים לזה את העובדה שאתמול ביקרנו רק בחנות הראשונה ושהבלבול בוודאי יגדל עוד יותר בהמשך, אפשר להתייאש במידה מסוימת...
השאלות הנשאלות הן האם יש דרך להגיע לרמה הזו דרך רסיבר בתקציבים האלו? האם יש סיכוי בכלל למצוא את המישן במחיר אטרקטיבי יותר? האם יש תחליפים ראויים? ואיפה מוצאים (בירושלים...) אנשי מקצוע אמינים ומקצועיים במחירים האלו (אצל AUFI ואבי יפה כנראה שנוכל לרכוש רק כבל בתקציב שלנו...).
ולכל מי שהצליח להגיע עד הלום, נותרה רק שאלה אחת:
מה עושים???
יש לציין כי השרשור הזה הוא המשך לאחד שהתחלתי פה לפני כמה ימים, ועסק בחיפוש רמקולים רצפתיים 'אלימים' עד 3K למוסיקה אלקטרונית (או בקיצור - איזה Cerwin Vega עדיפים...).
http://hometheater.co.il/modules.php?na ... pic&t=8386
אולם, אתמול הכול השתנה...
ההשערה הייתה שהרמקול הדרוש צריך להיות 'גדול' ובעל וופר של לפחות 8", מה שכיוון אותנו ל-JAMO E680 ו-Wharfedale 9.6 אשר היו היחידים בחנות ש'נראו' מתאימים.
המוכר בחנות השמיע לנו אותם בתחילה עם רסיבר Yamaha 557, אותו הוא ניסה לדחוף לנו בחובבנות מהרגע הראשון באגרסיביות, תוך העלבת מתמודדים מכובדים (ועדיפים) כמו מרנץ ודנון ("הימאהה פצצתיים במוזיקה...").
מיותר לציין שהימאהה החריד את אוזנינו בכל רמקול שהוא, מה גם שהוא לא תאם את חלוקת התקציב (עלה 3K...).
אחרי שהמוכר אכל את הכובע, התחלנו לסייר ברחבי המרכזייה, תוך שאנו עוברים לרסיברים ברמה הכלכלית המתאימה (2K) כשהמועמדים הטבעיים היו DENON 1905, מרנץ ו-HK.
הקשבנו לכל מיני רמקולים, ביניהם ה-9.5, JBL E50, עד שהגענו לאנדרדוג מבחינתנו בחנות - MISSION M35.
מכאן כבר יהיה קשה לבטא במילים את ההארה שחווינו. ה-MISSION פשוט נשמע שתי רמות מעל כל מה ששמענו עד אותו רגע, ולמרות שידוע לי שהוא מרובה שבחים (ביחס למחירו), לא האמנתי לביצועים שהוא מסוגל להם - ועוד כשהוא מנגן דיסק של INFECTED...
היה בו הכול: צליל פתוח ונקי, פירוט עשיר, צליל טבעי ונכון, ובאופן הכי מפתיע - באסים עמוקים, עוטפים ומדויקים שלא הבנתי איך הוא מצליח להפיק אותם מאלמנטים בני 6.5".
זה לא היה הסוף. החוויה קיבלה מימד אחר לגמרי כשההגברה הגיעה ממגבר ראוי - C320BEE, שלהפתעתי עלה פחות מכל מה שחשבנו עליו מלכתחילה (2K).
מאחר וכבר עמדו לסגור ("יום שישי יום קצר אבא'לה"...), יצאנו בעיקר מבולבלים,
שכן המערכת מיועדת בין היתר למשחקים ולסרטים, אך הדרישה הבסיסית היא שתהיה מסוגלת לנגן גם מוסיקה (בעיקר אלקטרונית, כאמור) ברמה ראויה.
מובן שה-NAD+MISSION עולים על כל דימיון מבחינת האיכות, אך המחיר (3.5K ל-MISSION) והתצורה (שני ערוצים, גם אם איכותיים ביותר, הם עדיין פשרה ביחס לדרישות).
אם מוסיפים לזה את העובדה שאתמול ביקרנו רק בחנות הראשונה ושהבלבול בוודאי יגדל עוד יותר בהמשך, אפשר להתייאש במידה מסוימת...
השאלות הנשאלות הן האם יש דרך להגיע לרמה הזו דרך רסיבר בתקציבים האלו? האם יש סיכוי בכלל למצוא את המישן במחיר אטרקטיבי יותר? האם יש תחליפים ראויים? ואיפה מוצאים (בירושלים...) אנשי מקצוע אמינים ומקצועיים במחירים האלו (אצל AUFI ואבי יפה כנראה שנוכל לרכוש רק כבל בתקציב שלנו...).
ולכל מי שהצליח להגיע עד הלום, נותרה רק שאלה אחת:
מה עושים???
ה-MISSION M35 הוא אנדרדוג לעומת ה-JBL E50 וה-DIAMOND 9.5? אולי ההפך. זהו רמקול טוב יותר משניהם.
ה-C320BEE ידוע כי הוא מפיק צליל יקר הרבה יותר ממחירו לכן יהיה קשה (אם בכלל אפשרי) למצוא רסיבר באיכות זהה היכן שהוא בסביבת המחירים (גם אם התקציב צומח ל-3,000 ש"ח).
המלצתי ללכת לעוד חנויות ולשמוע דברים נוספים על מנת לקבל פרופורציות לגבי המצב בשוק ואם צריך אז להסתפק בתצורת סטריאו לעת עתה ובעתיד להשתדרג. 5,000 ש"ח זהו תקציב מאד נמוך למערכת 5.1 עם רסיבר.
שוק היד שניה שווה בדיקה גם כן.
ה-C320BEE ידוע כי הוא מפיק צליל יקר הרבה יותר ממחירו לכן יהיה קשה (אם בכלל אפשרי) למצוא רסיבר באיכות זהה היכן שהוא בסביבת המחירים (גם אם התקציב צומח ל-3,000 ש"ח).
המלצתי ללכת לעוד חנויות ולשמוע דברים נוספים על מנת לקבל פרופורציות לגבי המצב בשוק ואם צריך אז להסתפק בתצורת סטריאו לעת עתה ובעתיד להשתדרג. 5,000 ש"ח זהו תקציב מאד נמוך למערכת 5.1 עם רסיבר.
שוק היד שניה שווה בדיקה גם כן.
תנסה את ה-M34,יותר הדוק בצליל שלו,פחות פתוח...ופחות יקר.
אתה יכול לשמוע את שניהם אצל ליאור בירושליים (החנות שנמצאת ליד כיכר ציון,ברחוב שמקביל למדרחוב).
תבדוק אותם גם עם הרמן קרדון,אני אישית אהבתי את השילוב.
דרך אגב,המישן אכלו בלי מלח כל JBL,וורפדייל,וג'אמו ששמעתי בתווח מחירים הנ"ל.
גילוי נאות:אני בעליו של מישן M34.
אתה יכול לשמוע את שניהם אצל ליאור בירושליים (החנות שנמצאת ליד כיכר ציון,ברחוב שמקביל למדרחוב).
תבדוק אותם גם עם הרמן קרדון,אני אישית אהבתי את השילוב.
דרך אגב,המישן אכלו בלי מלח כל JBL,וורפדייל,וג'אמו ששמעתי בתווח מחירים הנ"ל.
גילוי נאות:אני בעליו של מישן M34.
ואכן כך הסתבר, Mentally. שוק היד השנייה נבדק עד כה באופן תדיר, אך רק לרכיבים שחשבנו שנרצה מלכתחילה (Cerwin Vega ושות').
השאלה היא אילו דגמים לחפש ביד שנייה? לא ראיתי עדיין (וספק אם אראה בקרוב) M35 ביד שנייה, ולגבי רסיבר, לא רואים יותר מדי הזדמנויות, ואלו שכן שוות (דגמים מובילים מלפני שלוש-ארבע שנים) קרובים מדי במחירם (וגם לא תמיד בתכונותיהם) למכשירים חדשים שבאים עם אחריות וכו'.
בקיצור, אילו דגמים מומלץ לנו לחפש?
השאלה היא אילו דגמים לחפש ביד שנייה? לא ראיתי עדיין (וספק אם אראה בקרוב) M35 ביד שנייה, ולגבי רסיבר, לא רואים יותר מדי הזדמנויות, ואלו שכן שוות (דגמים מובילים מלפני שלוש-ארבע שנים) קרובים מדי במחירם (וגם לא תמיד בתכונותיהם) למכשירים חדשים שבאים עם אחריות וכו'.
בקיצור, אילו דגמים מומלץ לנו לחפש?
- cerwin-vega-IS-GOOD
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 173
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אמרתי את זה אלף פעם
חחחח ש לפי דעתי וורפדיל אטלנטיק 400 se ו100 זה הסט אחי מושלם למחיר של 2000 'שקל ועם התמורה הכי שווה לכסף יש רמקולים שעולים 4 אלף שקל והוורפידל יותר טוב אני קנתי סט ארבע רמקולים אטלנטיק 400 /100 se עם מגבר יאמה 357 ב 3500 ב best buy חבל מי שמבזבז כסף בלי תמורה ברמקולים שלי יש תמורה והיא זולה עם אתה צריך עוד עזרה תפני אלי לפרטי אני יסביר הכול מקווה שעזרתי נדב מורדכייב

המשתמש הוא לא שלי הוא של חבר ..!
הפרטיים הם שלי רק השם משתמש הייתי רוצה להחליף אותו אבל אי אפשר | =
הפרטיים הם שלי רק השם משתמש הייתי רוצה להחליף אותו אבל אי אפשר | =
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני שמעתי 3 זוגות רמקולים מדפיים בתקציב שלך (2K) אצל אורי יפה:E60B5 כתב:ואיפה מוצאים (בירושלים...) אנשי מקצוע אמינים ומקצועיים במחירים האלו (אצל AUFI ואבי יפה כנראה שנוכל לרכוש רק כבל בתקציב שלנו...).
ולכל מי שהצליח להגיע עד הלום, נותרה רק שאלה אחת:...
Focal/JMLab 705/706, DALI Concept 2 וזוג מ-ד-ה-י-ם של Dynaudio
עם שריטה קלה בצד שבגללה המחיר שלהם יורד כמעט עד למסגרת התקציב שלך (3K אם אני לא טועה).
אני לא ממליץ לך ללכת לרשתות כאלה, אפילו שליאור לוקחים את נושא הסטריאו בצורה קצת יותר רצינית משאר הרשתות, במיוחד אם אתה לא יודע בדיוק מה לחפש (אני כבר נפלתי בעבר עם זוג ALPHA TECHNOLOGY מליאור).
לך שוב לאורי יפה, אין לך מה לחפש במקום אחר בתקציב הזה.
לאייל פור יש ציוד מדהים אבל קצת מעל לתקציבך (גם אצלו שמעתי Morel Bassmaster ישן מיד שניה שנשמע נהדר. גם הוא נכנס לך בתקציב).