Final Fantasy XIII יריץ ב 1080P

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73355
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=36360

אם זה נכון, ואכן המשחק ירוץ ב 1080P זה יוכיח סופית שהקונסולה יכולה לעבד משחקים ב FULL HD וכנראה שהמפתחים פשוט לא יודעים לנצל אותה כמו שצריך.

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

there are some aspects of the demo which appear to be running at a native 1080p, not an upscaled 720p.

לא הייתי בונה על זה שכל המשחק ירוץ ב1080P. הקונסולות של היום פשוט לא מספיק חזקות (בעיקר בגלל מגבלות זיכרון גרפי) בשביל לתמוך ברזולציה כזו במשחקים בסקאלה גדולה בלי שתהיה פגיעה משמעותית בכל האספקטים האחרים של הגרפיקה (וFFXIII הוא משחק כזה בדיוק).

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #3 

gulmer כתב:there are some aspects of the demo which appear to be running at a native 1080p, not an upscaled 720p.

לא הייתי בונה על זה שכל המשחק ירוץ ב1080P. הקונסולות של היום פשוט לא מספיק חזקות (בעיקר בגלל מגבלות זיכרון גרפי) בשביל לתמוך ברזולציה כזו במשחקים בסקאלה גדולה בלי שתהיה פגיעה משמעותית בכל האספקטים האחרים של הגרפיקה (וFFXIII הוא משחק כזה בדיוק).
...
זאת על אף שה- PS3 מתיימרת להיות מפלצת עיבוד?!

yakirbest
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

ומי בדיק אמר שהPS3 לא יכול להריץ משחקים ב1080P?? למה GTA IV לא ב1080P? ואני בטוח שיש עוד כמה משחקים ברור שהיא יודעת להריץ משחקים ברזולוציה כזאת פשוט החברות לא מיצרות את זה וחבל...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73355
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #5 

משחקים בהחלט יכולים לרוץ ב 1080P על ה PS3, יש מעט מאוד כאלו (פחות מ 30 כיום) כנראה בגלל שמפתחי המשחקים לא מספיק מכירים את החומרה בשביל ליצור אופטימיזציה מספקת או שלרובם ההשקעה בזה לא מצדיקה את הזמן. הנה רשימה של משחקים שכן תומכים ב 1080P:

http://ps3wiki.qj.net/index.php/List_of_1080p_Games

החברה שמפחתחת את FF מאז ומתמיד עבדה צמוד מול סוני ומאז ומתמיד הוציאה משחקים מרהיבים ביופיים ל PS ככה שאני ממש לא אתפלא אם המשחק הסופי כן ירוץ ב 1080P.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #6 

mgs4 עובד ב1080p

yakirbest
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תאמת אני לא שיחקתי באף משחק מהסדרה של Final Fantasy מה אתם אומרים כדאי יהיה לקנות את המשחק או שהוא משחק בהמשכים ואז אני לא יבין כלום? אני פשוט מת לדעת איך המשחק ולראות את הגראפיקה אם היא באמת מדהימה...

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #8 

לא שיחקתי בסדרה מאז FF8, שלדעתי היה מעולה, אני אקנה את זה. כי גרפית הוא נראה מעולה (לפחות מהקדימונים), משחקית נראה מדליק, בקיצור - שווה את ההשקעה.
Vocare Ad Regnum

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #9 

yakirbest כתב:תאמת אני לא שיחקתי באף משחק מהסדרה של Final Fantasy מה אתם אומרים כדאי יהיה לקנות את המשחק או שהוא משחק בהמשכים ואז אני לא יבין כלום? אני פשוט מת לדעת איך המשחק ולראות את הגראפיקה אם היא באמת מדהימה...
...
נקווה שיהיה דמו,
המשחק אומנם מתהר במספר 13 אבל משחקי FF הממסופרים הם ללא קשר עלילתי, וגם המשחקיות משתנה מעט ממשחק למשחק, כלומר זה לא אמור להגביל אותך, מה שכן זהו משחק RPG ולא משחק אקשן לכן כדאי שתראה סרטונים של המשחק ותראה אם זה משהו שאתה יכול להנות ממנו, הקרבות מנוהלים ע"י תפריטים

אני מאוד אוהב את המשחקים האלה אבל הם לא לכל אחד

yakirbest
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

sagioto כתב:
yakirbest כתב:תאמת אני לא שיחקתי באף משחק מהסדרה של Final Fantasy מה אתם אומרים כדאי יהיה לקנות את המשחק או שהוא משחק בהמשכים ואז אני לא יבין כלום? אני פשוט מת לדעת איך המשחק ולראות את הגראפיקה אם היא באמת מדהימה...
...
נקווה שיהיה דמו,
המשחק אומנם מתהר במספר 13 אבל משחקי FF הממסופרים הם ללא קשר עלילתי, וגם המשחקיות משתנה מעט ממשחק למשחק, כלומר זה לא אמור להגביל אותך, מה שכן זהו משחק RPG ולא משחק אקשן לכן כדאי שתראה סרטונים של המשחק ותראה אם זה משהו שאתה יכול להנות ממנו, הקרבות מנוהלים ע"י תפריטים

אני מאוד אוהב את המשחקים האלה אבל הם לא לכל אחד
...
אהה הבנתי אותך...תאמת אני לא מת על משחקים שהם מנוהלים מתוך תפריטים אני אוהב משחקים כמו uncharted,killzone2, COD סגנונות כאלה...כמו שאמרת נראה את הדמו ואת הסרטונים של המשחק ונחליט..! :)

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #11 

Giliboy כתב: זאת על אף שה- PS3 מתיימרת להיות מפלצת עיבוד?!
...
כמו שאמרתי קודם, הבעיה בגרפיקה של 1080P היא לא העיבוד, אלא בעיקר זיכרון וביצועי כרטיס המסך. אלו שיש על הקונסולות היום פשוט לא מספיקים בשביל לעבד סצינות גדולות ומפורטות ב1080P. להכל יש tradeoff ורזולוציה גבוהה יותר פשוט באה על חשבון דברים אחרים כמו AA, קצב פריימים וכדומה.
yakirbest כתב:למה GTA IV לא ב1080P?
...
אוריאל כתב:mgs4 עובד ב1080p
...
Huber כתב:הנה רשימה של משחקים שכן תומכים ב 1080P:
...
לא לא ולא.
מצטער לבשר לכם, אבל MGS4 רץ ברזולוציה של 1024x768 שזה בתכלס פחות מ720P, בעוד GTA4 על הPS3 אפילו לא רץ ברזולוציה הזו אלא ב1152X640 (על הX360 הוא כן מצליח לרוץ ב720P).
גם כל הרשימה שHuber הביא היא לא של משחקים שבאמת רצים ב1080P, אלא משחקים שרצים ברזולוציה נמוכה יותר ומסוגלים לעשות upscale לרזולוציה הזו (כי סוני, בניגוד למיקרוסופט, לא מבצעת את זה ברמת הקונסולה).
מי שרוצה רשימה מאומתת של רזולוציה אמיתית של כל משחק כמעט יכול למצוא אותה כאן:
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241

המשחקים היחידים על הPS3 שבאמת רצים ב1080P הם משחקים כמו Cars, Fifa Street, Full Auto, MLB09, NBA, Virtua Tennis ומספר מאד מצומצם של משחקים אחרים, ברובם משחקי PSN (אגב, על הX360 יש אפילו פחות משחקים כאלו).
רובם הגדול אגב עושה את זה על חשבון דברים אחרים כמו AA, ואני מניח שאתם שמים לב למכנה משותף למשחקים האלו: משחקים בסביבות מאד קטנות וסגורות, עם מספר די קטן של מודלים שרצים במשחק.
אפילו GT5:P שהבטיח 1080P נותן את הרזולוציה הזו רק בגראג' ובתצוגת המכוניות, כשהמשחק עצמו רץ ב1280x1080. אני מצטער לאכזב אתכם, אבל 1080P אמיתי שנעשה כמו שצריך (ולא משהו שמרונדר ברזולוציה נמוכה ועובר upscale) כנראה שנמצא כסטנדרט רק בדור הבא של הקונסולות (או כבר היום על PC מאד חזקים). פשוט במגבלות הקונסולות בדור הנוכחי יותר משתלם להשקיע בדברים אחרים, ואם בעצם לא שמתם לב שכל המשחקים שהזכרתם לא באמת רצים ב1080P אז כנראה שההשקעה בדברים אחרים על חשבון רזולוציה גבוהה היא מוצדקת.
Huber כתב: החברה שמפחתחת את FF מאז ומתמיד עבדה צמוד מול סוני ומאז ומתמיד הוציאה משחקים מרהיבים ביופיים ל PS ככה שאני ממש לא אתפלא אם המשחק הסופי כן ירוץ ב 1080P.
...
גם חברות אחרות עבדו מאז ומתמיד בצמוד לסוני והוציאו משחקים מרהיבים ביופיים לPS. אבל עדיין אי אפשר לעשות קסמים, וגם אם חברה כלשהי מכירה את הקרביים של הPS2, בדור הזה החומרה של סוני השתנתה כל כך שזה הופך ללא רלוונטי (למעשה, הPS3 כל כך שונה מהPS2 ברמת המעבד והארכיטקטורה, שהקונסולה אפילו לא יכולה להציע תאימות לאחור).

ולמעשה, SE שמפתחת את FF עדיין לא הוציאה משחק אחד עבור הPS3, ואפילו משחקים שהיו בתכנון כמו Last Remnant (שהיה אמור לצאת לפני מספר חודשים ויצא כבר לX360 ולPC) נתקעו במהלך הפיתוח בגלל קשיים עם הקונסולה.
יכול להיות שהם יפתיעו לטובה עם המנוע של FF13 שהם עובדים עליו כל כך הרבה זמן, אבל אני אהיה מאד מאד מופתע אם למשל קטעי הקרבות במשחק ירונדרו ב1080P בלי שמשהו אחר יפגע משמעותית. אם הם יכניסו סרטוני קישור מרונדרים מראש ב1080P זו לא בדיוק חוכמה, כי השאלה היא באיזו רזולוציה המשחק עצמו ירוץ.

אם כבר הייתי צריך להמר על משחק שיוכל לרוץ ב1080P "אמיתי" על הPS3, זה יהיה GOW3. אבל אפילו זה יפתיע אותי, כי לדעתי הם יכוונו דווקא למשחק חלק של 60 פריימים בשניה ולא יוכלו לתת את שניהם. להשיג גם 60FPS וגם 1080P (וגם עשרות אויבים על המסך בו זמנית) זה משהו שקצת מעבר לאפשרי על הקונסולות היום.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”