עזרה: מתלבט בין rxv3800 ל- rxv1900

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בהנחה שהם באותה רמת מחיר.

מה שחשוב לי בעיקר:
- סאונד דו ערוצי במצב פיור דיירקט
- למי יש rc יותר טוב בתיקונים של חדר בעייתי (סוגיית ה-8 נק' של ה-1900 אינה מעניינת אותי)
- למי יש מעבד וידאו יותר חזק
- פיצ'רים: מלבד החיבור לרשת שיש ל-3800 לאיזה מהם יש פיצ'רים משמעותיים ושימושים לדעתכם ?

יצא לי לשמוע את ה-1900 ואהבתי (אני מתייחס כרגע לסאונד דו ערוצי) את ה-3800 טרם יצא לי לשמוע והייתי שמח לקבל גם פידבקים מכאלו שעשו את ההשוואה.

תודה מראש!!

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

חבר'ה אני על סף החלטה בין השניים.
אנא עזרתכם pleas...........! :עצוב:

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6273
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

אילן
לדעתי אם התוספת היא קטנה קח את ה 3800 גם בגלל הפיצ'רים ששווים לדעתי תוספת קטנה.
אבל אם התוספת נגיד 1000 שקל קח את ה 1900.
לא הצלחת למצוא את ה 3800 בתצוגה ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #4 

ההבדלים בין הדגמים קטנים למדי, ה RX-V3800 בעל GUI מעט יפה יותר, חיבוריות רשת ו 10W נוספים לערוץ עבור ההגברה אשר אינם משמעותיים. מלבד הבדלים אלו, הרסיברים די דומים ובעלי מספר חיבורי וידאו ואודיו זהים.
אם לא חשובים לך היתרונות של ה RX-V3800 שהוזכרו, הייתי ממליץ ללכת לכיוון ה RX-V1900. גם מכיוון ששמעת אותו ונהנת ממנו וגם בשל העובדה כי זהו דגם חדש יותר וה RX-V3800 קרוב כבר להכנס לארכיון של Yamaha.

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

ziv_r כתב:ההבדלים בין הדגמים קטנים למדי, ה RX-V3800 בעל GUI מעט יפה יותר, חיבוריות רשת ו 10W נוספים לערוץ עבור ההגברה אשר אינם משמעותיים. מלבד הבדלים אלו, הרסיברים די דומים ובעלי מספר חיבורי וידאו ואודיו זהים.
אם לא חשובים לך היתרונות של ה RX-V3800 שהוזכרו, הייתי ממליץ ללכת לכיוון ה RX-V1900. גם מכיוון ששמעת אותו ונהנת ממנו וגם בשל העובדה כי זהו דגם חדש יותר וה RX-V3800 קרוב כבר להכנס לארכיון של Yamaha.
...
האמת שזה גם היה הכיוון מחשבה שלי ורק חיזקת אותי.
בכל אופן אין לי אפשרות לשמוע את ה-3800 ליד ה-1900 אבל ראיתי שציינת באחד השרשורים שיש להם את אותו ספק כך שסביר להניח שבסאונד הם יהיו זהים, הלא כך?

מעבר לזה אני מניח של-1900 יש מעבד abt יותר מתקדם וקנ"ל גם לגבי ה-rc, האם ידוע לך משהו לגבי הנ"ל?

תודה!!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

גרסת ה YPAO לדעתי דומה, אולי גרסת קושחה חדשה יותר עבור Section זה, אך אני לא חושב שזה משהו שהצרכן הסופי יכול לבדוק בעצמו ולא קיימת אסמכתה לשינויים באתר היצרן או ב Manual.

לגבי עיבוד תמונה, ה RX-V3800, RX-V1900 & RX-V863, עושים שימוש באותו Anchor Bay Technologies ABT1010 עבור עיבוד התמונה. גרסת ה i-chips IP00C772 (ה Deinterlacer) בשלושתם גם זהה.

אם אתה רוצה להגדיל קצת את התקציב, ה RX-V3900 משתמש בגרסה מתקדמת יותר, ה ABT2010 אשר מהווה קפיצת מדרגה גדולה יחסית ברסיברים בתחום זה.

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

ziv_r כתב:גרסת ה YPAO לדעתי דומה, אולי גרסת קושחה חדשה יותר עבור Section זה, אך אני לא חושב שזה משהו שהצרכן הסופי יכול לבדוק בעצמו ולא קיימת אסמכתה לשינויים באתר היצרן או ב Manual.

לגבי עיבוד תמונה, ה RX-V3800, RX-V1900 & RX-V863, עושים שימוש באותו Anchor Bay Technologies ABT1010 עבור עיבוד התמונה. גרסת ה i-chips IP00C772 (ה Deinterlacer) בשלושתם גם זהה.

אם אתה רוצה להגדיל קצת את התקציב, ה RX-V3900 משתמש בגרסה מתקדמת יותר, ה ABT2010 אשר מהווה קפיצת מדרגה גדולה יחסית ברסיברים בתחום זה.
...
ה-3900 זו כבר קפיצה משמעותית בתקציב בשבילי.
לגבי ה-rc הסקתי שהוא יותר מתקדם ב-1900 מכיוון שיש לו כיוון ל-8 נקודות (כמו ב-3900) למרות שהפרמטר הספציפי הזה פחות מעניין אותי הסקתי שסביר להניח שזה אותו מעבד rc כמו ב-3900 כי סביר להניח שימאהה לא ייצרו/יקנו 2 מעבדים שונים לשני רסיברים שדיי קרובים ברמתם וע"פ הסקר שערכתם ל-3900 הבנתי שיש שיפור בפרמטר ה-rc.
זה הרי פרמטר שלא רלוונטי לבדוק בחנות.

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

ziv_r כתב:ההבדלים בין הדגמים קטנים למדי, ה RX-V3800 בעל GUI מעט יפה יותר, .
...
רק מעט יפה יותר?
אולי הרבה יותר יפה?

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

אילן72 כתב:
ziv_r כתב:גרסת ה YPAO לדעתי דומה, אולי גרסת קושחה חדשה יותר עבור Section זה, אך אני לא חושב שזה משהו שהצרכן הסופי יכול לבדוק בעצמו ולא קיימת אסמכתה לשינויים באתר היצרן או ב Manual.

...
לגבי ה-rc הסקתי שהוא יותר מתקדם ב-1900 מכיוון שיש לו כיוון ל-8 נקודות (כמו ב-3900) למרות שהפרמטר הספציפי הזה פחות מעניין אותי הסקתי שסביר להניח שזה אותו מעבד rc כמו ב-3900 כי סביר להניח שימאהה לא ייצרו/יקנו 2 מעבדים שונים לשני רסיברים שדיי קרובים ברמתם וע"פ הסקר שערכתם ל-3900 הבנתי שיש שיפור בפרמטר ה-rc.
...
איפה ראית שיש ל 100 RC עם 8 נקודות?
במפרט זה לא מצויין

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

המלך,
הרבה או קצת - זו לא אמור להוות שום שיקול ברכישת רסיבר.
בכל מקרה אלו מילות יחס. עבורך זה הרבה, עבורי זה ממש כלום...

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

המלך כתב:
אילן72 כתב:

...
...
במפרט זה לא מצויין
...
המלך,
צרפתי לך לינק השוואתי בין ה-3800 ל-1900 באתר של ימאהה, שם תוכל לראות בין הייתר גם את הסוגייה הזו.

http://www.yamaha.com/yec/compare/Detai ... ompare.y=5

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

ziv_r כתב:המלך,
הרבה או קצת - זו לא אמור להוות שום שיקול ברכישת רסיבר.
בכל מקרה אלו מילות יחס. עבורך זה הרבה, עבורי זה ממש כלום...
...
אולי לך זה לא שיקול אבל לאחרים כן פלוס דברים נוספים.

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

אילן72 כתב:
המלך כתב:
אילן72 כתב:

...
...
במפרט זה לא מצויין
...
המלך,
צרפתי לך לינק השוואתי בין ה-3800 ל-1900 באתר של ימאהה, שם תוכל לראות בין הייתר גם את הסוגייה הזו.

http://www.yamaha.com/yec/compare/Detai ... ompare.y=5
...
לא ראיתי דבר כזה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

המלך,
פתח משאל ושאל כמה אנשים יעדיפו רסיבר אחד על משנהו רק בגלל ה GUI. אני חושב שתתפלא מהתוצאות.

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

אני לא מדבר על GUI בלבד.
בכל מקרה אם ההפרש קטן הייתי משלם בשביל GUI ורשת.
כשאני קונה רסיבר בסדר גודל כזה לא רוצה להתפשר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

אנחנו מדברים רק על GUI, אתה התחלת את הויכוח כמה הודעות לפני כן בדיוק על זה.

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

לא ראיתי דבר כזה[/quote]

תחת הספיקציות מופיע פרמטר שנקרא YPAO (w/Optimizer Microphone) שם תוכל לראות של-1900 קיימות 8 נקודות ואילו ל-3800 לא מופיע מס' נקודות - משמע אחת, אבל כפי שציינתי אני על סמך זה מניח שכל תהליך הכיול של ה-1900 יהיה יותר מתקדם..

בכל מקרה בסופו של דבר הכל אינדיבידואלי, מבחינתי הרשת פחות רלוונטי כי אני מתכוון לחבר את הרסיבר לסרטרימר ואולי גם ללפטופ כך שהרשת לא רלוונטי ולגבי ה-gui זה בטוח אינדיווידואלי, מבחינתי בכל אופן יותר חשוב לי הביצועים של הרסיבר ותמיכות בכל מיני פיצ'רים חדשים וכו'.. מה שה-1900 מציע לעומת ה-3800 ששוב תוכל לראות בקישור שצרפתי לך. לגבי ה-10w כפי שזיו אמר זה זניח ולא מורגש באוזן ומאחר ויש להם את אותו ספק הסטריאו שלהם ישמע זהה.
אתה כבר נעול על ה-3800 והוא יותר מתאים לצרכים שלך אז לך על זה! :)

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

ziv_r כתב:אנחנו מדברים רק על GUI, אתה התחלת את הויכוח כמה הודעות לפני כן בדיוק על זה.
...
אין שום ויכוח רק שלדעתי אין מקום לרסיבר מתקדם עם OSD עתיק.
ל 1900 יש OSD כמו למרנץ העתיק שלי.

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

אילן72 כתב:לא ראיתי דבר כזה
...

תחת הספיקציות מופיע פרמטר שנקרא YPAO (w/Optimizer Microphone) שם תוכל לראות של-1900 קיימות 8 נקודות ואילו ל-3800 לא מופיע מס' נקודות - משמע אחת, אבל כפי שציינתי אני על סמך זה מניח שכל תהליך הכיול של ה-1900 יהיה יותר מתקדם..

בכל מקרה בסופו של דבר הכל אינדיבידואלי, מבחינתי הרשת פחות רלוונטי כי אני מתכוון לחבר את הרסיבר לסרטרימר ואולי גם ללפטופ כך שהרשת לא רלוונטי ולגבי ה-gui זה בטוח אינדיווידואלי, מבחינתי בכל אופן יותר חשוב לי הביצועים של הרסיבר ותמיכות בכל מיני פיצ'רים חדשים וכו'.. מה שה-1900 מציע לעומת ה-3800 ששוב תוכל לראות בקישור שצרפתי לך. לגבי ה-10w כפי שזיו אמר זה זניח ולא מורגש באוזן ומאחר ויש להם את אותו ספק הסטריאו שלהם ישמע זהה.
אתה כבר נעול על ה-3800 והוא יותר מתאים לצרכים שלך אז לך על זה!
...
רק נקודה אחת ל 3800? :o
איך ברסיבר ברמה כזאת יש רק אחת?
אני דווקא חושב על הדנון 3808 כרגע בתקווה שאמצא אותו בהדגמה.
אחר כך אחשוב על אחר..
מה זה ה ABT שאין ל 1900?
מה יש לו במקום?[/quote]

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

לדעתי עיניין ה-8 נק' זה באמת זניח וקח בחשבון שגם אם היית רוכש היום את ה-3900 בדור הבא של ימאהה כשהיה מושק מחליפו אם פיצ'רים נוספים היית גם יכול לומר "מה זה איך זה שב-3900 אין את הפיצ'ר הזה והזה.." כלומר שנכון להשקתו של ה-3800 זה היה הסטנדרט הראוי וכשייצא מחליפו יתווספו לי פיצ'רים נוספים וזה נכון כמעט לכל פריט בעולמנו המהיר.. :)

לגבי ה-ABT , אין לי מושג :מבולבל:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”