בקיצור יצאתי מדעתי
תוך כדי התקופה הנ"ל גם עדכנתי את הדרייבר של כרטיס הקול. חשדתי שהבעיה בכרטיס הקול ולכן "שנמכתי" חזרה לדרייבר הקודם.
למזלי יש לי ראש רזרבי כולל מחט. החלפתי את המחט תחילה ולאחר מכן גם את הראש והבעיה נשארת בעינה. התחלתי כבר להאמין שאני באמת "דפוק"
עד שהנחתי תקליט מונו על המחרשה. פ ת א ו ם אני שומע את הבעיה בצורה חריפה ומשמעותית. זה נשמע כמו עיוותי CLIPPING אבל עדינים ובעיקר בתדרי הביניים. אני מעיף מבט על רמת הסיגנל בתכנת ההקלטה ואני מגלה הפרש עוצמות משמעותי בין צד ימין לצד שמאל. כידוע תקליטי מונו צריכים להישמע בעצמה זהה בשני הערוצים. מה קרה כאן? הצלבה בין הערוצים בכניסת הבונבוניירה לא גרמה לבעיה לעבור צד - כלומר לא בעיה בראש או בפטפון או בכבילה ביניהם.
הבעיה כפי הנראה בבונבוניירה או בכרטיס הקול או ביניהם.
פתחתי את הבונבוניירה כדי לאבחן את התקלה. מכיוון שהתקנתי שני טרימרים לטובת BALANCE מדוייק בין הערוצים סברתי שאולי אחד מהם יצא מכיול מסיבה זאת או אחרת וכיול פשוט יחזיר את המצב לקדמותו. כמו שאני מקרב את מברג הכיוון למעגל אני רואה רגל שבורה של נגד BIAS בדרגת המוצא של ערוץ שמאל. כידוע תפקיד נגדי ה-BIAS הוא להשאיר את דרגת ההגברה בזרם מוצא קבוע כדי להימנע מעיוותי מעבר של המגברים האופרטיביים. עבדכם הנאמן לקח מלחם והלחים את הנגד למקומו אחר כבוד.
הפעלה מחדש וכוון של הבונבוניירה והפלא ופלא הכל נשמע פתאום חלק ויפה, ערוצים ימין ושמאל פתאום מאוזנים בעצמה בתקליטי מונו. ובא לציון גואל.
תאמינו לי, היו לי שבועיים של תסכול אמיתי (לקחתי את זה אישית כי חשבתי שאני "משוגע").
תודה לשני התקליטים
אין ספק, מי שחובב תקליטים דרכו לא קלה כלל וכלל.