צריך עזרה בקניית מקרן קידמי בארה"ב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
אני טס לארה"ב בעוד כשבוע, וחשבתי לקנות מקרן קדמי ביתי.
אני ממש לא מבין גדול במקרנים :מבולבל: (ואין לי כל כך זמן להתחיל לקרוא כתבות בנושא), אבל נראה לי שהמחירים בארה"ב נמוכים משמעותית מבארץ.
אני רוצה מקרן HD. התקציב שלי הוא באיזור ה- 3000 דולר (מה שמגביל אותי ל 720p).
סקירה קצרה באתר CNET העלתה כמה פיינליסטים:
1. Sanyo PLV-Z4
2. Panasonic PT-AE900
3. InFocus IN76 (חדש חדש - רק עכשיו הוכרז ב- CES)
4. InFocus SP7210 (קצת מעל התקציב, אבל אולי שווה להתאמץ)

הפרמטרים שחשובים לי הם (לפי הסדר):
איכות התמונה הכוללת (צ'יפ/נורה/פרוססור/עדשה) בעיקר ממקורות HD, חיבוריות (DVI/HDMI + HDCP), שקט (חובה!), גודל ומשקל (חייב להיכנס בתיק הגב בדרך חזרה לארץ :roll:), עלות תפעול (אורך חיי הנורה, מחיר הנורה), אחריות בינלאומית.

אשמח לקבל חוות דעת!
נערך לאחרונה על ידי israeli2k ב 14/01/2006 16:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342

שליחה #2 

המלצתי הראשונה בשבילך היא תמצא זמן. פשוט יש אי אילו שיקולים של התקנה וחיבור שצריך להביא בחשבון, ורק אתה יודע איפה תרצה להציב את המקרן, באיזה מרחק מהמסך, באלכסון או ישר ממול למשטח ההקרנה, על מדף או בהתקנה לתקרה (יש עוד שאלות...). יהיה חבל מאוד אם תקנה מקרן מעולה שמחייב הצבה ממול למסך (כי לא ניתן לכוונן את העדשה) אך זה לא יתאפשר בגלל נתוני החדר.

ולמרות כל זאת, אני ממליץ לך להביא בחבשון את המקרנים הבאים:
Panasonic PT-AE900 - לי יש את ה-AE700 ואני מאוד מרוצה, וה-900 אמור להוות שיפור משמעותי שלו. כמו כן הוא קטן (טוב ללוגיסטיקה), גמיש מבחינת התקנה, ויודע לעשות UPSCALING של SD בצורה מניחה את הדעת (במילים פשוטות: יחסית להרבה מקרנים ברזולוציה גבוהה, שידורי טלויזיה וגם DVD בעלי רזולוציה נמוכה יראו טוב יותר על ה- 900).
Sanyo PLV-Z4 - לא ראיתי בעצמי אבל קראתי עליו תשבוחות רבות. מתחרה ראש בראש ב-AE900 בכל הפרמטרים. לא יודע איך הוא מתמודד עם SD. יתרונותיו: נוח יותר לתחזוקה (פילטרים, ואבק), אחריות ושרות טובים יותר ול-3 שנים. אם אתה בארה"ב מס' פעמים בשנה, זה יכול להוות שיקול.
Sony VPL-HS60 - ראיתי בהדגמה לא מזמן והיה מאוד מרשים. לא מכיר נתונים טכניים לעומק, אבל סוני מציינת יחס קונטרסט פנטסטי 1:10000 !?! הוא גם נכנס לך לתקציב פחות או יותר.

לגבי מקרני DLP, אני מציע לך שאם תנעל על אחד כזה, נסה לצפות בו למשך 30 דקות רצוף לפחות. למקרני DLP יש מה שנקרא אפקט הקשת. ויש אנשים המפתחים כאב ראש כתוצאה מכך.

שווה לבדוק את:

InFocus SP7210 - כפי שכתבת, אם כי הוא רחוק מאוד מהתקציב. ה-SP7205 (נמכר גם כ-Toshiba TDP-MT800) יותר קרוב מבחינת עלות, וגם טוב מאוד.
Optoma H79/Optoma H78 - את ה-79 ראיתי והוא מאוד מרשים, אך גם יקר ומאוד גדול.

עצה אחרונה, עזוב את המקרנים שזה עתה פורסמו ב-CES. לא בטוח שיש אותם בחנויות בכלל, והם עדיין לא הספיקו לצבור מוניטין (כלומר לא עמדו תחת בחינה של reviewers מקצועיים ושל הציבור הרחב).

בהצלחה
אלעד
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תודה רבה אלעד!

שליחה #3 

לאחר שקראתי את תגובתך המפורטת, ולאחר שיטוט קצת יותר ממושך באינטרנט נראה לי שבמסגרת התקציב שלי מקרני ה- LCD הטובים ביותר עדיפים כנראה על DLP (למרות שלא ראיתי במו עיני :oops:). הסוני שהזכרת ממש חדש - לא מצאתי אותו באתר הרישמי שלהם או ב CNET (ב- projectorcentral.com אומרים שיצא בנובמבר 05 אבל אין ביקורת). הנתונים על הנייר מרשימים, אבל המחיר 60% יותר מהשארפ והפאנאסוניק. מעניין..
גמישות בהתקנה זה אכן פרמטר חשוב ששכחתי לציין.

איך אני יכול לדעת לגבי כ"א מ-3 המכשירים הנ"ל אם אפשר למקם לא ממש מול המסך?
(לגבי מרחק מתצוגה אני פחות מודאג)

שוב תודה!

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

ב- Sony VPL-HS60 באמת חדש, וקשה למצוא אתרים שמוכרים אותו (לא בכוח, עדיף לקנות ממקור אמין), אבל בכל זאת קיבלתי כמה תוצאות לחיפוש ב-FROOGLE.
אני בכל אופן כן ראיתי אותו בחנות. חפש חנויות שעובדות עם סוני באזור שתהיה בו ואולי תמצא.
האם הוא שווה 60% יותר? לא יודע :oops: הוא טוב, איכותי, ואם אופטיקה טובה, אבל בכמה יותר (אם בכלל) זה אני לא יודע.
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

לגבי מיקום המקרן.
אני מאוד, מאוד ממליץ למצוא דרך להציב את המקרן ממול המסך (קצת מעל או מתחת למרכז זה לא נורא), משיקולים של איכות התמונה.
המקרנים שאנו מדברים עליהם ידעו להתמודד עם הצבה לא ממורכזת ע"י עיבוד התמונה בהתאם, אבל התוצאה לא אותו דבר.

המאפיינים שאתה מחפש לצורך שיקולי התקנה הם:
ZOOM - של העדשה - זום גדול (*2 זה טוב) עוזר לקבל תמונה גדולה ממרחק קרוב (במידה ואתה נאלץ למקם את המקרן די קרוב למסך).
Vertical/Horizontal Lens Shift - האם ניתן לצודד את העדשה לזוויות שונות. יש מקרנים שהעדשה נעה על שני הצירים, יש על ציר אחד, ויש שפשוט מקובעות.
Digital H+V eystone Correction - תכונת עיבוד התמונה שהזכרתי קודם. מטרתה ל"מלבן" את התמונה הטרפזית שנוצרת מהמיקום הצידי של המקרן.

אני ממליץ לך לעיין באתר :
http://www.projectorcentral.com/home-th ... ectors.htm
חברי הפורום לא אוהבים אותו בגלל שהוא שיטחי. בשבילך הוא בדיוק מה שאתה צריך.

אלעד

israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

רב תודות!

שליחה #6 

:D

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #7 

גודל ומשקל (חייב להיכנס בתיק הגב בדרך חזרה לארץ ),
...
היזהר לך! אתה קונה משהו יקר ורגיש וחבל שידפק בדרך.
הסאניו והפאנאסוניק (לא יודע על האחרים) לא כל כך קטנים ולהעביר אותם בלי הקלקר המגן (לפחות, אם לא כל הארגז) בתיק גב זה די מסוכן. אני מקווה שאין לך אשליות שמדובר במכשירים קטנים כמו מקרני הפרזנטציות הניידים.
המקרנים שאנו מדברים עליהם ידעו להתמודד עם הצבה לא ממורכזת ע"י עיבוד התמונה בהתאם, אבל התוצאה לא אותו דבר.
...
שוב רק לסאניו והפאנאסוניק (לא יודע על האחרים) יש lens shift, ואין צורך בעיבוד עבור סטיות לא גדולות מידי.
משה

israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תודה גם לך

שליחה #8 

המחירים בארץ פשוט מגוכחים. השארפ והפאנאסוניק נמכרים בארץ באיזור 3300 - 3500 דולר.
זה יוצא בערך פי 2 מבארה"ב (כ- 1650 דולר בחנויות רציניות, לא חאפרים), ויקר יותר משמעותית אפילו מהסוני (כ- 2900 דולר).
בהפרש הזה אני חושב ששווה לי להסתכן בטילטול מסויים של המכשיר, בחוסר אחריות מקומית, וכו'.., פשוט בלית ברירה. אבל תודה על האזהרה.

דא"ג, מישהו יודע למה בארץ כ"כ יקר? אני חושב שהמיסוי לא צריך ליהיות פקטור מאוד משמעותי במחיר, אבל אולי אני טועה...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

הסיכון שבלקנות בחו"ל בהחלט מוצדק בהרבה מאוד מקרים.
אני מציע שתקטין אותו על ידי כך שתשלח את הקופסא המקורית ככבודה בטיסה ולא תדחוף אותו לתיק גב.

למה בארץ כ"כ יקר? פשוט כי השוק קטן מידי כיום, מקרן זה מוצר נישה. מצד היבואנים מדובר בתקורה גבוהה יחסית למחזור. מצד הקונים, אחוז נכבד מהם הם "משוגעים לדבר" שמוכנים לשלם פרמיה.
זה מזכיר לי שלפני כ15 שנה גריל לחצר שהיה דבר חדש בארץ עלה מאות אחוזים יותר מבארה"ב ונמכר במעט חנויות מיוחדות. היום בכל אייס והומ סנטר יש, והמחירים כבר סבירים.
משה

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #10 

בהפרשים האלו הסיכון שווה מאוד , ולא הבנתי מה הבעיה להכניס את המקרן לתיק גב ? מרפדים אותו עם 2-3 חולצות ועולים למטוס זה לא שיוצאים עם התיק הזה לאיזה טרק בהימאלייה סך הכל הולכים איתו בצורה רגועה ועולים למטוס בכך אין שום סיכון.
בארץ כל כך יקר ואין הצדקה לעניין משום סיבה כי הרי אם היו מורידים את המחירים למחירים סבירים השוק היה גודל אטומטית, לא יתכן שמקרן שמחירו למשל מקביל לפלזמה יעלה בארץ כ 3000 שח פחות או יותר יותר מהפלזמה, היבואנים עובדים בשיטות העתיקות שעל כל מכירת מקרן הם עושים רווח שהיו צריכים לעשות על 3 מקרנים וכך הם צריכים למכור פחות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

lironk,
אתה כותב "לא ייתכן ש..." לגבי משהו שקיים במציאות אז כנראה שזה כן ייתכן, לא? נשאר רק לנסות להסביר למה זה כך. זו תופעה קבועה בכל מוצר נישה. ככל שהמוצר יהיה יותר נפוץ ויותר אנשים יקנו בחו"ל, היבואנים ייאלצו וגם יוכלו להוריד מחירים בלי לקחת סיכונים גבוהים מידי מבחינתם. אתה מתאר את זה כאילו המניע זה עצלנות של יבואנים. המניע הלגיטימי של כל עסק זה להשיג מקסימום תמורה במינימום סיכון.
משה

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

israeli2k

שליחה #12 

קח בחשבון את 40% מכ"ס בהגעה לארץ...
+ תצטרך להוכיח לפקידי מכ"ס את סכום הקניה - תשמור על הקבלות!

israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

ההסבר של moco נראה משכנע

שליחה #13 

צודק. מחקתי.
נערך לאחרונה על ידי israeli2k ב 15/01/2006 12:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

israeli2k,
אתה לוקח את הדיון לכיוון לא ראוי.
משה

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

moco

אתה כנראה מורה לדקדוק ותופס אותי במילים אבל בכיף , כשרשמתי לא יתכן התכוונתי למצב אבסורדי שהוא קיים וכרגע אין דרך לשנות זאת, המצב בשוק המקרנים הוא לא עצלנות אלא טיפשות כי בגלל הסיסמא היפה של מקסימום רווחים במינימום סיכון הם מרוויחים פחות ממה שיכלו להרוויח באמת.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

lironk,
לא אני , ואני מנחש שגם לא אתה, עוסקים בייבוא מקרנים. אני נוטה לחשוב שיבואנים יודעים יותר טוב מאיתנו מה טוב בשבילם.
אם היה מדובר ביבואן אחד (בן אדם אחד) אז תיאוריית הטיפשות (וגם תיאוריית העצלנות) היתה סבירה. הרי, לך תדע מה המניעים של איש זה או אחר. להגיד שכל היבואנים לוקים באותה טפשות נשמע לי בלתי סביר.
זכור שטפשות אפשרית זה לא רק לפספס רווח אפשרי על ידי הורדת מחירים, זה יכול להיות גם לממש הפסד אמיתי עם מקרנים על המדפים במחסן.
משה

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

moco

יבואני המקרנים הם בודדים והם בד"כ חברות גדולות שהמקרנים זו מחלקה בחברה, קשה לומר שהיבואן מפסיד במיוחד כאשר אתה הבלעדי ומה עוד שאתה נמנע מלהחזיק מלאי גדול, רק בפורומים פה לא חסרו אנשים שבגלל תקציב מסוים לא קנו מקרן X שאם הוא היה במחיר יותר שפוי הוא היה נכנס לתקציבם .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

Re: israeli2k

שליחה #18 

Pakostnik כתב:קח בחשבון את 40% מכ"ס בהגעה לארץ...
...
לא נכון.
המכס (זה לא ראשי תיבות אגב) על מקרנים הוא 15% או 2500 ש"ח (הנמוך מבינהם).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה #19 

ואללה, הרי זה לא טלוויזיה.
אם כך, אפילו לא משתלם לרמות את המדינה, בהתחשב בנזק לדימוי עצמי ולהרגשה (למרות ש-א': לרמות רשויות מס זאת מצווה, ו-ב': להרבה מחברינו הישראלים לא תהיה פגיעה בדימוי עצמי, והרגשה אפילו תשתפר - עדיף מנייק על פראייר).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

Re: israeli2k

שליחה #20 

MartinHSabag כתב:
Pakostnik כתב:קח בחשבון את 40% מכ"ס בהגעה לארץ...
...
לא נכון.
המכס (זה לא ראשי תיבות אגב) על מקרנים הוא 15% או 2500 ש"ח (הנמוך מבינהם).
...
יש גם 16.5% מע"מ (שנגבה על ידי המכס), לא?
משה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”